2010 Temmuz Anneleri : )

teşekkür ederim tubacım:)
cumartesi sabah 8de inşallah...akşama da çıkarcam dedi dr.

efimcim senin nasıl geçti, kolay mıydı ameliyat sonrası?
incecik bi tampon koycakmış dr, pztesi de çıkarcakmış, çok basitmiş öyle diyo.
morarma falan da olmuyomuş.

iyi yatmadan çalıştırayım o zaman:)
saol canım

calistir selva kuzu kesin faydasini gorursun.ben sabaha kadar calistiriyorum kisin.kaloriferleri yakar yakmaz buhar mak.calistirmaya basliycam.

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun umarım ameliyatın başarılı geçer ve tez zamanda iyileşirsin.
kızlar bende kışın buhar makinası kullanıyorum ve çok memnunum.oğlum hasta olduğu zamanlarda da içine küçük bir miktar vicks atıyoruz.burun tıkanıklığına da iyi geliyor.
en kötü ihtimal bir kabın içine su koyup, evin bir köşesinde de durabilir.

Ara başlıklarla özetliyorum çünkü gerçekten çok şey anlattı..

Anne ile yatma isteği 6 yaşına kadar devam edebilir, normaldir
ama 7 yaşına gelen çocuk hala annesiyle yatıyor ise muhakkak altında yatan nedenlere bakmak gerekir..
Anneyi kaybetme korkusu hala devam eden çocuk anne ile yatma alışkanlığını 6 yaşından sonra da devam ettirmek ister..
Anaokuluna veya okula gitmek istemeyen çocuk kesinlikle zorlanmamalıdır..
Çocuklarda geri döndüğünde evini yerinde bulamama, eve bir daha dönemeyeceğini düşünme, annesini kaybetme, ondan ayrılamama,
kendini güvende hissedememe, oradaki ortama alışamama, soyut kavramları algılayamama durumları vb. korkular olabileceğinden
önce bu korkuları giderip sonrasında çocuğu anaokuluna göndermek daha doğru olacaktır diyor..
Dokunulmak isteyen çocuğun birebir temasa özlemi olan çocuğun geceleri diş gıcırdatması olduğunu, uyku problemi ve beslenme sorunu olan yani yemek seçen çocukların
sorunlu çocuklar olduğunu ve anneleriyle beraber bu çocukların tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı..
Ayrıca çocukların algılarının gelişmediği durumlarda da ki en önemlisi bu çocuklarını anaokuluna veya okula gitmeyi reddedeceğini söyledi..
yani kör olan birine bu yazıyı neden okuyamıyorsun demek neden yanlışsa algısı gelişmeyen çocuğa da neden okula gitmek istemiyorsun demek o kadar yanlıştır dedi..
Bu durumda beyinde gelişmeyen bir yer olduğunu ve bunun tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı..
Bu yer bazen hemen gelişirmiş bazen 5-6 sene içerinde bazen de uzun süre gelişemezmiş..
Bana böyle çocuklar geldiğinde beyinlerindeki bu bölgelere baktığımda ve gelişim geriliği gördüğümde içim sızlıyor dedi kadın..
Ve böyle bir çocuğu döverek dayak atarak zorlayarak okula göndermenin ne kadar doğru birşey olacağını sorguladı..
Yani gitmek istemiyorsa iki neden var. Birincisi çocuğun kaybetme endişelerinin olduğu ikincisi ise beyinde bazı bölgelerin gelişemediği veya geç geliştiği..
Umarım anlatabilmişimdir..

Morarma olmuyor ama o incecik tampon çıkarken insan çok fena morarıyor
Tamponu çıkarırlarken 7 ceddime rahmet okuyacağından eminim
Ama bu dağ ne rüzgarlar gördü seni bu incecik tampon mu yıkacak, boşversene...
Tampon burnundayken çok zor oluyor.. Birde bende alerjik rinit var.. Zor olmuştu..
Ama ameliyat öncesinden daha iyi şu anki rinit durumum..
İlaç kullanmadan hayatımı idame edebiliyorum..
Zor ama 3-4 gün annen veya başka biri yanında olursa sana hiç dokunmaz..
Yeter ki İlke doysun, İlke'nin çorbası çiçeği olsun..
Şimdiden geçmiş olsun arkadaşım..

yeter be zayıfladın ya işte
kuzunun d.günü resimlerinde gayet fitsin daha da zayıflama:)
ne demişler, gömleği gösteren ütü:))

valla bende anlamadım..d.günü fotolarında öle görünüyor selvacan ama gerçekte öle değil..Özellikle şu kardeşimin olayından sonra iyice saldım...Diyetisyenin verdii listenin biraz daha sıkısını yapmaya başladım...

bendeee :)
yaz başında bi gaza geldim 5 kilo verdim biraz normale döndüm
eski kıyafetlerime daha yeni girmeye başladım ben :S
bi 5 kilo daha verirsem bana yeter

tubiscim bende şuan 5 kilo diyorum..5 kilodan sonra keyfe keder vercem kiloloarı şuan 74 kiloyum...65 lere düşmek istiyorummm

Kizlar bu arada konuyla kel alaka ama cok pis rejime basladim hehe:))))

hadi kolay gelsin bakalım.umarım dilediğin kiloya ulaşırsın.ben şu anda bir 5-6 kilo versem hemen hemen doğum öncesi kiloma ulaşacağım ama şu an kilo vermek için ekstra bişi yapmıyorum.şimdiye kadar tek yaptığım şey suyumu masamdan eksik etmemem.günde yaklaşık 3 litre kadar su içiyorum.aslında sütüm olsun diye içiyordum ama kilo vermemde baya bir etkili oldu sanırım.çünkü başka hiç birşey yapmadan sadece su içerek 69 kilodan 60 kiloya indim.birde sanırım emzirmeninde etkisi var.(ramazanda ful time sadece son 2 gün hariç orucumu tutmuştum onunda etkisi oldu sanırım)sana tavsiyem sende bol su iç. canım senin facede ismin ne olarak geçiyor.bende ekli misin bilmiyorum...

ahh o su meselesi işte ...
2 litre zar zor içiyorum ..bazen 1,5 lt falan..
bende 5 kilo versemm ah verseeem doğum öncesine döncem inşallah..
birde şu sıralar 2.çocuk aşkı başladı bende...hiç düşünmeyen ben oğlanın kıyafetlerini istif yapıp yapıp arada yıkayıp ütüleyip hurçluyorum..en az 2 sene var diyorum ama bilmiyorum ki neler oluyor bana..
faceimde yoksun canım sen..

canım inan bende hamile kalmadan önce hiç abartmıyorum günde 1 bardak su ya içerdim yada içmezdim.hamile kaldığımı öğrendim an sigarayı bıraktım ve su içmeye başladım.benim su içmememde ki esas neden sigaraydı.akşama kadar sigara kahve içerdim.sigarayı bırakmam su içme konusunda çok etkili oldu.

bak öyle dedin bir büyük bardak su+yeşil çay içiyorum...yok ben bu sefer çok kararlıyım eski günlerime döncem kısmet olursa....

bak öyle dedin bir büyük bardak su+yeşil çay içiyorum...yok ben bu sefer çok kararlıyım eski günlerime döncem kısmet olursa....

umarım hedeflediğin kiloya ulaşırsın cnm..

bende hamile iken 20 kilo alanlardanımm.. aslnda 60 lamı başladım 62 ilemi başladım hatırlamıyorum ...

ama doğuma 80 ile girdim... malumunuz doğum yaptıktan 30 gun sonra iş başı yaptım..

birde kolikli bebeğe bakınca uykuusz sersefil günlerr... (hayır hayırr ben bir daha çocuk yapamam )

tabıı boy uzun kiloda oluncaa ben kilo alınca once basnler çıkıncaa oldummu bir yarmagül...

herzman kot aldığım yere doğum sonrası kot almak için gittiğimde ...

hanımefendi burda sizin bedene göre kot yok dedi...

yıkıldığım gün o gündü... bedenler 31'e kadarmışş...

28 giyen ben oldummu 32...

o laf üzerineee hamur süt yapmadığından... ekmeği hayatımdan tammen çıkardım..

kahvaltıda yulaflı bisküvi yedim.. çayıma attığım şekeri bıraktım... bol bol su içtimmm....

vee beklenen son oldu.. eski kotlarıma girdim..

kilo bana hiç yakışmıyor çünkü ben kiloyu basenden başlayarak alıorum..

kiloyu verirken .. yüzden vererek başlıorum.. zayıfken yüzüm küçücük kalıorr...

keşkee vucudum zayıflasa ama yüzüm hamiş halim gibi kalsaydı...

malesef her güzellik bir arada olmadı...

şimdi zayıfım ama yüzümde zayıf olduğu için beğenmiorum kendimi..

şişko iken yüzüm güzel ama basenler kamyon damperi gibi maşallah...

kamyon arka yazıları sığacak kadr genişliorr...

ne sorunlu bir tipim varrr...

millet hamile iken göbek yapr ben hamile iken basen yaptım..

kocam bana vazo gibi olmuşsun hatun dedii

gobek yok basen varr

çocuğu basende büyyüttüm gibi bişey yanii..

yüzümee dolgumu yaptırsamm yaa

ayyy esma yaaaaaaa kopardın beni gülmekten....ne alem hatunsun sen yaaaa.
bence her halinle güzelsin arkadaşımmm...Şirin mi şirin bir yüzün ve tertemiz bir kalbin varrrrrrr..
şimdi yanımda olsan sımsıkı sarılırdım sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…