hamile olduğumu öğrendiğim gün bıraktım
doğa 2,5 aylıktı emmeyi bıraktı ben tekrar başladım
ama bende seviyorum hacercim
bir de yanında kahve olursa ohh değme keyfime :)
İyi akşmalar herkese...
giden ve kalan kilolardan behsedilmiş ben hamilelik öncesi kilomdan dört kilo falan fazlayım ama eski kıyafetlerime girebiliyorum nasıl oluyor anlamadım.
ben hamilelik süresince yaklaşık 30 kikocuk aldım. ama ben hala kendimi 0 beden falan sanıyordum. bana kilo almışsın diynelere içimden ayy ne kadar kıskançmış gerçek yüzünü gördüm haset falan diyordum içimden.
şimdi resimlerime bakıyorumda bidon gibiymişim. neyse ki beş kilo kaldı geriye.
ama şu da varki hamilelikde yüz güzelliği artıyor insanın ben kendimi hamile ikenki resimlerime bakınca daha güzel buluyorum.
yok canım eşinde içmiyorsa başlamazsın umarım.ah kızlar ya, yaramı deştiniz vallahi.bende çok seviyordum sigara içmeyi ama herkes bırakayım diye uğraşırken bunların içinde eşimde olunca başlayamıyorum ki aslında başlamakta istemiyorum.hatta başlamaktanda korkuyorum açıkcası.keşke sağlıklı birşey olsaydı bu meret.inanın hiç düşünmeden içerdim :)
:129:Aynen tubisimmm:) sabahlari kAhvaltim kahve ve sigaradir gecede noktayi kahveyle yapiyorum.super bisi yaaa:)))
Aynen tubisimmm:) sabahlari kAhvaltim kahve ve sigaradir gecede noktayi kahveyle yapiyorum.super bisi yaaa:)))
ah kızlar ya, yaramı deştiniz vallahi.bende çok seviyordum sigara içmeyi ama herkes bırakayım diye uğraşırken bunların içinde eşimde olunca başlayamıyorum ki aslında başlamakta istemiyorum.hatta başlamaktanda korkuyorum açıkcası.keşke sağlıklı birşey olsaydı bu meret.inanın hiç düşünmeden içerdim :)
selam kızlar nasılsınız..benim kuzum 2 gün ateşler içinde yandı özellikle geceleri 2 gece boyunca gram uyumadım sürekli inleyerek uyandı.sürekli terledi üzerine su dökülmüş gibi ama neşesi yerindeydi iştahı kapanmıstı zaten yoktu tam oldu.bugun çok iyiyiz allaha şükür sizler nasılsınız
merhabalar Tosdik sizede çok geçmiş olsun...merhabalr
nasılsınız bakalım güzel anneler
geçmişe şöyle bir bakındım
hasta bebiişlere acil şifalar benim kuzumda hasta
burnu tıkalı sesi kısıldı((
eşim inatla ilaç vermiyor
bağışıklığı güçlensin her şeyde ilaç verirsen ilerde iyileşmesi daha uzun sürer diyor
şimdilik dinliyoruz bakalım
ben de hamileliğimde 12 kilo almıştım
59-60 olmam lazım 2.5 kilo fazlam var
okul da başladı veririm herhalde
çok da sorun yapmıyorum
boyum ortalama 1.65
ama etim çok sıkı o yüzden kilomu çok belli etmem
okulda yeşilay kulübündenim
sakın sigara içmeyin içenleri uyarın diye bir geyik yapayım
bende okudum baharcımsigaraya zam gelmiş galiba kızlar eşim sabah zamlar açıklandı gibi birşeyler söyledi ama uygulamaya ne zaman geçer bilemeyeceğim.
selam kızlar nasılsınız..benim kuzum 2 gün ateşler içinde yandı özellikle geceleri 2 gece boyunca gram uyumadım sürekli inleyerek uyandı.sürekli terledi üzerine su dökülmüş gibi ama neşesi yerindeydi iştahı kapanmıstı zaten yoktu tam oldu.bugun çok iyiyiz allaha şükür sizler nasılsınız
merhabalr
bağışıklığı güçlensin her şeyde ilaç verirsen ilerde iyileşmesi daha uzun sürer diyor
çok da sorun yapmıyorum
boyum ortalama 1.65
canım şu an hacer sitede değil sanırım.bana tekzenden aldığını söylemişti.:)
efim benim güzel arkadaşım bu gece rüyamda seni ve bebeğini gördüm . kız olmuş bende sana hamile kalmak istiyorum yeniden benimde kızım olsun istiyorum falan diyorum.
ama ben bu arada rüyamda zeynep erkek olarak görüyorum. sanıyorum biryerlerim açık kalmış.
bu arada ne zaman öğreneceğiz miniğin cinsiyetini?
Kızlar merhabalar benim çok hoşuma giden bir yazı oldu sizinle paylaşmak istedim..*
Doğan Cüceloğlu'nun bir yazısından alıntıdır..
Akatlar’da yürüyordum...
Kadın beni tanıdı ve selamlaştıktan sonra, sorusunu sordu:
“Oğlum, dersleri tamamen bıraktı. Ne söylesem hiç fayda etmiyor. Ya arkadaşlarıyla buluşuyor, ya telefonda mesajlaşıyor ya da bilgisayarın başında oyun oynuyor. Ne yapacağımı şaşırdım, Hocam ne yapalım?”
“Sohbet ediyor musunuz?”
“Valla, konuşuyorum, ama hiçbir faydası yok.”
“Kaç yaşında?”
“17.”
“Mesela ne diyorsunuz?”
“Sınavların yaklaştığını söylüyorum. Derslerine çalışması gerektiğini söylüyorum. Böyle giderse sınıfta kalacağını, arkadaşlarından geri kalacağını, ilerde çok pişman olacağını, ama o zaman da duyulan pişmanlığın işe yaramayacağını anlatıyorum.”
“Siz konuşup, nasihat ediyorsunuz.”
“Evet.”
“Ama, onunla sohbet etmiyorsunuz!”
“Valla bilmem. Biz bildiğimiz kadarıyla elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, konuşuyoruz, anlatıyoruz.”
“Doğru, bildiğiniz kadarıyla elinizden gelenin en iyisini yapıyorsunuz. Ama konuşmak, nasihat etmek, sohbet etmek değildir. Siz sohbet etmesini bilmiyorsunuz.”
Kadın haklı olarak “Neden bahsediyorsunuz?” diyen bir yüz ifadesiyle bana baktı.
İçim burkuldu.
Anne acı çekiyordu ve çocuğuna yardım etmek istiyordu, ama kendini çaresiz hissediyordu.
*
Öğrencileri ve ana-babaları birlikte çağırdım.
Danışmalığını yaptığım okulun küçük tiyatro salonunda buluştuk, öğrencilerle birlikte ana-babalar da oturdu.
Ufacık sahneye çıktım, bir sandalye attım oturdum, yanı başıma bir boş sandalye koydum.
“Buradaki öğrencilerden kim benimle sohbet etmek istiyor?” diye sordum. Kalkan ellerden birini gelişigüzel seçtim.
Selim adıyla anacağım bir öğrenci, yanımdaki sandalyeye geldi oturdu.
“Adın ne?”
“Selim.”
“Kaç yaşındasın?”
“12.”
“Bugün ayın kaçı?”
“24 Aralık 2008.” (Gerçek tarihtir; bu uygulamayı o gün yaptım.)
“Selim, gözünü kapa, beni iyi dinle. Gözünü açtığın zaman aradan 20 yıl geçmiş olacak. 24 Aralık 2028 tarihinde gözünü açmış olacaksın. Tamam mı?”
Anladığını belirtmek için başını salladı.
“Lütfen gözünü aç.”
Selim, gözünü açtı.
“Bugünün tarihini söyler misin?”
“24 Aralık 2028.”
“Kaç yaşındasın?”
“32.”
“Ne iş yapıyorsun?”
“İç mimarlık.”
Göz ucuyla anneye babaya bakıyorum; yüzlerinde hayret belirten hafif bir tebessüm var. Belli ki, onlar da Selim’in söylediklerini benimle birlikte ilk defa duyuyorlar.
“Nerede çalışıyorsun?”
“New York, Manhattan’da.”
Anne- babanın yüzünde saklayamadıkları büyük bir şaşkınlık ifadesi.
“Evli misin?”
“Hayır.”
“Arkadaşlarından evlenenler oldu mu?”
“Kızların hepsi evlendi.”
Gülüşmeler...
“Çalıştığın yere beni götürür müsün?”
“Ofisim, Manhattan’da 86 katlı bir binanın 42. katında.”
Gülüşmeler devam ederken hayalen o binaya yürüdük, asansöre bindik, 42. katta indik.
“Burası ‘home office’” dedi.
İçeri girdikten sonra açıkladı:
“Dubleks daire: Aşağıda salon ve mutfak var. Yukarda yatak odası ve ofis odam.”
“Selim, salonda neler var?”
“Salonda masa var, koltuklar, sandalyeler, komodin, sehpalar...”
“Duvarlarda ne var?”
“Resimler var, fotoğraflar. Ailemin fotoğrafı da var.”
“Ailenin fotoğrafına bakınca neler görüyorsun? Beraber bakabilir miyiz?”
“Annem var, babam var. Ailece çektirdiğimiz bir fotoğraf. Abim, ablam ve ben varım.”
“En küçük sen misin?”
“Evet.”
“Selim, bu fotoğrafa baktığında, içinde ‘keşke!’ duygusu beliriyor mu? İçindeki herhangi bir ‘keşke’nin sesini duyuyor musun?”
Hiç beklemeden “Evet,” dedi.
“Haydi, anlat bize” dedim.
“Ben, babamla birlikte futbol maçına gitmeyi çok istedim. Bir de hafta sonları onunla top oynamak, kırlara gitmek istedim. Güreşmek istedim. Ama babam çok yoğundu. Çalışmak zorundaydı, olmadı, zaman bulamadı. Ne yapalım, böyle oldu...”
Babaya baktım; gözlerinin yaşını tutmaya çalışıyor, ağlamamak için dudaklarını ısırıyordu.
Selim’e teşekkür ettim.
Ve sordum:
“Selim, bu konuşmamızda, sana büyüklük tasladığımı, sana nasihat etmeye çalıştığımı hissettin mi?”
“Hayır!”
“Olanla ilgili olarak mı konuştuk, olması gereken üzerine mi?”
“Olanla ilgili olarak konuştuk.”
“Selim, seninle yeniden böyle sohbet etmek istesem, benimle konuşmak ister misin? Konuşmamızdan zevk aldın mı?”
“Yeniden konuşmak isterim. Evet, sohbetimizden zevk aldım...”
Bu yazı neden çarptı biliyor musunuz?
Çünkü:
Kızımın da bir gün, benimle ilişkisi açısından “keşke” demesinden korkuyorum.
Çünkü:
Ne zaman benimle konuşmak istese, telefondayım. Ne zaman bana bir şey sormaya gelse, evdeki ofiste röportaj çözüyorum.
Evdeyim ama hep çalışıyorum.
Sürekli meşgul bir anne.
Bitmeyen bir iş hali.
Gazetecilik 9-6 bir iş değil, devam ediyor.
Bir tek akşamları hâlâ ben uyutuyorum.
Onunla birlikte, çoğunlukla, ben de devrilip uyuyorum.
Tamam, hafta sonları onunla birlikteyim ama yeterli değil, çünkü o iki gün Alya’yla olmak istiyorum ama kendime de zaman ayırabilmek istiyorum, bitmedi, sevgilimle de birlikte olabilmek istiyorum.
Sonuç, her şeyi iki güne sığdırmaya çalıştığımdan, aklımı kaçıracak hale geliyorum.
Ve benim konumumda olan birçok anne olduğunu düşünüyorum.
Ne diyeyim, Allah hepimize yardım etsin, amin!
çok güzel bir yazı, paylaşım teşekkür ederim papatya. benimde iş konusunda gecem gündüzüm yok malesefve bir pazar günüm var ne yapacağımı şaşırıyorum. Allah sabır versin ve hepsine yetebilme gücü.
senin iki kızınmı var ? şaşırdım.
günaydın kızlar
yok canım eşinde içmiyorsa başlamazsın umarım.
çok kötü kokuyor içmeyen insana hamileliğimden biliyorum :)
ayrıca hep sağlıksız şeyler çok güzel bu hayatta
kızartmalar,yağlı yemekler,alkol,çay,kahve,hamur işleri.. :)
:129:
Canım sen ne güzel bırakmışsın,
Başlamayı aklından bile geçirme boşver,
Eşin de bırakmış ne güzel,
Bende arada sırada yemek sonrası bir tane yakıp tüttürenlerdim,
Ama hamileliğimi öğrendikten beridir hiç içmedim,
Ben asla tiryaki değildim,
Ama ben bile kendime karşı koyarken zorlandım bu süreçte,
Şu an emziriyorum,
Asla içmem,
Ama emzirme bitince arada,
Kahve yanında yemek sonrasında oğluş yanımda diilse yakarım belki,
O da eşim içtiği için,
Yoksa asla paket almam,
Ama kendimi biliyorum,
Kesinlikle tiryaki olmam ben,
Keyif içicisi olurum,
Ayda yılda bir,
Böyle olmak en güzeli,
Bunun da vücuda zarar vereceğini düşünmüyorum.
Ayda yıl da bir içicisi:)))
merhabalr
çok da sorun yapmıyorum
boyum ortalama 1.65
çook tşk ederim canım yaa en yakın zamanda almam lazım bıkkınlık qeldi artık kapı dolap seslerinden
Ay canım arkadaşım benim, güzel kadın, cinsiyet konusu eşim ve benim içinde merak konusu, emin ol..
12 haftalıkken gittim en son doktora.. 3 hafta sonra gel dedi.. Şimdi 14 haftalığım, 22'sinde randevum var, bekliyorum..
Aslında bu haftasonu gitsem söyleyebilir.. Bakalım belki beklerim belki giderim, bilemiyorum..
Erkek veya kız olması konusunda birşey diyemeyeceğim ama ilk hamileliğimden çok farklı bir gebelik yaşıyorum..
Free beta hcg Zeynep'te 15 iken bu hamileliğimde 69 çıktı.. Zeynep'te tüylerim çok azalmıştı neredeyse hiç çıkmıyordu..
Şimdi ise resmen kazık gibi çıkıyor.. Ve çıkarken canım çok yanıyor..
Geçen hamileliğimde çok tatlı yemiştim, şimdi canım hiç çekmiyor, evde şekerlemeler öyleeee duruyor..
Hatta Haribo'nun Nutella'nın yüzüne bile bakmıyorum.. Tek istediğim şey Mc Donalds Big Mac Menü
İlk hamileliğimde şu haftaya kadar 5-6 kilo almışken şimdi 1-2 kilo falan almışım.. 71 kilo civarındayım..
İstediğim tek şey Allah'tan hayırlı evlat olması arkadaşlar.. Benim kız-erkek takıntım yok..
Toplumun istekleri ve dayatmaları da hiç umurumda değil..
30 yaşına gelmişim zaten, ömrümün yarısı gitmiş zaten..
İstediğim şey bu bebeğimi de büyütüp eski ölçülerime geri dönüp eşimle sağlıklı bir beraberlik yaşamak..
Bu beraberlik her anlamda, akli, fikri, cinsel, ailesel, hayatsal..
Artık 2 çocuğumuz olmuş, büyütelim bu arada da hayatımızı yaşayalım.. Toplumun değerlerine takılıp kalmayalım istiyorum..
Erkekmiş kızmış (Selvaaa kulakların çınlasın arkadaşım) çok da fifi.. Hayırlı evlat olsunlar bana yeter!
Allah hepimizin gönlüne göre versin arkadaşlar..
Baharcım Allah seninde gönlüne göre versin canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?