2010 Temmuz Anneleri : )

canım sen bunaldın iyice galiba eşinin söylediği gibi herşeyi olumsuz görüyor olabilirsin.

senin eşinle aranızda bir ahenk var az çok bildiğim bu tabi. sana yardım eden bir eşin var arada yazıyorsun buraya. hakkını yeme adamcağızın.

sen tatilde git anneciğine bak dönüşte kendini daha iyi hissedeceksin...

günaydın kızlar...
ben uykusuzluktan yorgunluktan bitmiş durumdayım
doğa gece 1,30da bi uyandı en son hatırladığım saat 6,30du ve
biz tv karşısında salonda yerde tepişiyorduk
öyle sızmışız sırtım belim nasıl ağrıyorr
gece olup da bi yatağı görebilsemm...
hafta sonuda aynıydık ama en azından iş yoktu
köpek dişleri çıkıyor yanağını gösteriyordu kuzummm
ağrısı var sanırım ah bu haftada bi geçse köpek dişlerinin sıkıntısından da kurtulsam artıkk
ama şükür diyorum hasta değil ya bu hallerine razıyımm
hey allahim ya koca insanina gorev paylasimi yapalim ben yetisemiyorum dedim sen yapiyorsuki dedi adam ya bilgisayarin basina gecmis ahkam kesiyor gulermisin aglarmisin sinirlendi vurdu kapiyi gitti bende yattim oksuruktrn uyuyamiyorum simdide(
allah sabır versin canım sana...
tebrik ediyorum baharcımm

miss daha ne ikramlık yapcan canım yeterrr
ben yemekten sonra gelene sadece tatlı ikram ediyorum
oda hazır tatlı
valla hiç kendimi yorup üzemicemm
onları yapmam için doğayla geçireceğim zamanı kısmam gerekir
bende onu yapmak istemiyorumm

kız dur bursaya falan arabayla olmaz.

eşim bana bir yıl sonra ancak istanbula sen gidebilirsin diyor. bende dönem dönem oluyor araba kullanmak isteği. ama bir süre sonra sıkılıyorum yol çabuk bitsin istiyorum.

hoş çok kasılıyorum araba kullanırken, kuzey araçta olmazsa rahatım ama o varken bir tuhaf oluyorum gözüm sürekli hız göstergesinde.

bahar1 allah iyiliğini versin hemiiregl günlerinde bende fena geçiriyorum,,adamda biliyoya bişey diyemiyoya geçmedimi şu 3 gün daha diyo bide kıyamam ona yaa,ama banane naz yapıcamız,bağırınca sinirlenince karşı laf yemiycemiz,,herşeye tamam dediği bi 3 günlük dönemimiz var dimii,nekadarda hoşuma gidiyo bilemezsinboşveer anlasınlar okadar zorlukların arasında bide reglle uğraşıyoruz,,anlayışlı olsunlar azcık bizene

kızlar sizde durumlar nasıl diş konusunda,,gözdenin henüz 4 dişi var,,kilosu 9.5 boyu 76,,batuhansa 2.5 yaşında 86 cm 15.3kilo ..kız için dr.a zayıf kilosu diyerek götürmüştüm geçen,,yok hayr daha 15 aylık olsaydı kilosu normalin üstünde gösteriyo bak dedi,,18 aylık olunca yine getir hala aynıysa bişeyler yaparız dedi,,sevindim..oğlanda aksine tam idealde ilerliyo,,hiç zayıf boyu kısa bilmem nesini duymadım ebelerden,,ama kıza zayıf diyip durmuştu,,bende dr.a sordum normal şimdilik dedi işte..hayırlısı..belki yakın geçmişte konuşulmuştur,,pek takip edemedim ne zamandır ya sormak istedim..

neyseemm aradım doktorumu..

doğum yaptığım özel hastane..

ne tip takıcak bilmiorum spiralii..

ama ithal miş...

takan memnun kalmış hepp..

ssk ile anlaşması var hastanenin..

25 tl muayne 50 tlde sprial...

yarın öğleden sonra.. iinşallah vucudum kabul eder... :18::18::18::18::18::18:

kızlar bizim yılbaşından sonra ki hafta sonu için bir tatil planımız var. tatil dediğim cuma cumartesi pazar. eşimin şirketten arkadaşları ile yapılacak bir organizasyon.

ancak yanıma kuzeyi alamam gideceğimiz yere pek uygun olmaz çocuk. birde benden başka çocuk almaya teşebbüs edecek kimse yok.

anneme bırakacağım ama nasıl olacak bilemiyorum. uzak yer ha diyince gelemem birşey olsa. birde ben eğlenirken o evde hapis kalacak diye vicdan yapıyorum.biz gitmezsek olmaz özel bir tatil değil. eşimin bulunduğu ekip ödül kazanmış masrafları şerket karşılayacak zaten. bir nevi şirketin düzenlediği bir organizasyon.

canım biizm dişler neredeyse tamamlandı. 14 diş var biz çok hızlı çıkardık çok da zorlandık. diş çıkmasıda boy ve kilo gibi genetik.

bizim şu an kilo ve boy kaç bilmiyorum ama 12 civarında kilo. boy da 85 falan. benim ve eşimin boyu çok uzun değil ama abim uzun boylu ona benzemiş herelde.

geçen gazetede somalili bir bebek vardı eski halinden eser yoktu çocukta tombalak birşey olmuş. ve fındık ezmesi ile beslemişler. bende aldım ama bizim ki tatlı şeyler yemiyor sevmiyor daha doğrusu.

hep aklımdaydı söylemek bebeğinin zayıf olduğunu düşünen anneler denesin bir kaşık bence. hem sağlıklı hem enrji verici bir besin sonuçta.

Evet kesinlikle ben çoooook bunaldım
Ve gerçekten eşim bişeyler yapmaya çalışıyor
Hakkını yemeyeyim
Fena bir çift değiliz
Genelde şirin görünürüz dışardan
ama çok dır dırı var eşimin kafamın içini yiyip bitiriyor
Sanki ben erkek o kadın
Bu aralar hep şunu sorgulamaktayım
Biz üniversitede tanıştık sevdik birbirimizi
ama yaş olgunlaştıkça farklı şeyler aramaya başlıyor insan
Aynı yaştaki bir kadınla erkeğin hayata bakışları beklentileri aynı olmuyor
Yaa aslında içimde çooook şey var ama kimsenin kafasını şişirmeye gerek yok
Kendi kendime halletmeye çalışıyorum bazı şeyleri
Bu da bir dönem
Umarım kendimi daha fazla yıpratmadan çıkarım işin içinden.
Saol güzelim yine de moral verdiğin için.

Ahhh canım benim
Ayy şu an ne halde olduğunu tahmin edebiliyorum var ya.
Allah kolaylık versin
Umarım bugün uçsun gitsin hemen gece olsun sana.

Doğacık da umarım bunca acı kıvranmadan sonra çıkarmıştır artık dişini

Yok yaa nasıl geleyim zaten o kadar saatlik yolu Rüzgarla yalnız başıma
Ben rüzgar arabadayken hiç sürmedim ki zaten,
Tecrübe etmedim yani oğluşla.
Bendeki hayal yani.

bu arada Bahar bişi diyyeceğim
Geçen topictekilerin facelerine bakıyordum
Öyle bi herkesi merak ettim tekrar
Senin fotolarına bakınca şu yorumu yaptım
Sen şu halinle çok güzelsin
Yani ilk evlendiğiniz yıllardaki haline falan bakınca annelik bir insana bu kadar mı yakışır yaa dedim
Kilolar çok yakışmış
sen sakın zayıf bir hatun olma
Balık etli olmak sana bi hava katmış.
Bilmiyorum yani ikinciyi doğurunca afet olursun herhalde.

hadi hayırlısı canım. bende taktırmayı düşündüm hep ama çekindim. ben taktırasıya kadar ikinci bebeği düşüneceğim neredeyse....

valla ben dra sorunca sağlık ocağında taktırabilirsin,,dedi gittim taktırdım,,ücret ödemeden..1 senem dolmak üzere hiç bi sıkıntım olmadı çok şükürbakırlı spiral kullanılıyor genelde..hormonlu spiralde var ama pek tercih etmiyorlar dr'lar,,neyse canım inşallah atlatırsın hemencik

finduk ezmesi hemiay alayım baride yesin fıstığım..hiç zayıf görünmüyo boyuyla orantılı ya ondan olsa gerek,,ama abisine bakılırsa geçen sene abisin maşşallah çok iyiydi bu küçük görünüyo ona göreebakalım faydası olur inşşallah,,inat ettim 10kilo bari göreyim şu tartıda diyee..dişlerede şaşırdım haa..maşallah..oğlan 1yaşındayken ilk dişini çıkarmıştı,,bu erken başladı çıkarmaya ama aylardır 4 dişle dolaşıyo bakalım..pek yerleride açılmamış yeni gelcek dişlerin,,niyekii,,neyse takmamalıyım dr geç çıkan dişler sağlam olur demişti,oğlanında geç çıktı maşallah pek bi sağlam..ee bakımlı olmak şart o ayrıda..bakıpta çürüyenlerde var heraldeneyse bi 5 yaşlarına gelseler şunlar,,azcık rahatlarım laf anlarlar,,kıskanmamayıda öğretmeye çalışırım,,ama şimdi ne desem ikisinede boş,,hemen tekrarlıyolar

miss canım iltifatlar için çok teşekkür ederim. önceden çok çok zayıftım ben sıskaymışım şimdi ki halime bakınca. ama şimdide pek fit değilim yani. biraz gevşek biraz yağlı....

bu arada sıkıntın oldukça yaz canım buraya. ben tanışmasakta burada kimseyle iyi arkadaşlıklar kurduğumuzu düşünüyorum. güzel fikir alışverişleri oluyor güzel telkinler birde.

insanın yıllar geçtikçe hayata bakış açısı değişiyor çok doğru. önceden güldüğün ağladığın şeyler şimdi başka anlamlar ifade ediyor. bende dönem dönem bunları düşünüyorum
yalnız değilsin canım.

bnde çok stressliyim bu zmanlarda...

ama durduruyorum kendimi..

ağır girp oldum çocuğa bulaştırmamak için elimden geleni yapmaya çalışırken sevgili kocam.. hastasın ben bakayım çocuğa deme zahmetinde bulunmadı..

kafamı kaldıracak halim yokken 11 e kadar uyutmaya çalıştığım çocuğu geçtim baktımki eşim uyumuşşş misler gibi yorgana sarılarak..

şöylee o yorganla boğasım geldii eşimi...

ohhh dedimm hayat sana güzel....

sonra sus tut dilini esma tartışmaaa dedim

sustum... birde bana kpss hazırlan diorr... hem iş hem çocuk hem ev .. birde kpsss...

SüperWomen e benziyormuyum ben..

ama aldırmıyorum artık...

ben diyorr ben dinliyorum.. birde sinirlerim zıplıyorr...
aşkla gözüme bakan.. benim için yıllarca bekleyen adam gitti..

yontulmamış haliss mi haliss odun biri geldi...

idare ettt esmaaa..... diyorum... sabret ama düzelicek biliorum..

yapabilirz kızlarr...

canım en son 15 aylıkkken gittik boyu 76 kilosu 9700 dü.
bu ay sonunbda tekrar gidicez ben tartıyorum 10300 falan olmuş
boyuda 79-80 gibi. doktorumuz minyon bi kız olduğu söylüyor
yani normal sınırlar içinde ama alt sınırlara yakın. senin kızın da öyle görünüyor
uzamaya ve kilo alımına devam ediyorsa sıkıntı yok
kızlar biraz minyon olsun zaten bende öyleyim. her daim çıtır
inşallah canımm
ben hiç cesaret edemiyorum ama hap da bi yere kadar
seneye falan bende düşünücem artık
banada anlat nasıl zor mu??:18:
ah çok zor yaa
ben 1 gün bile bırakırken vicdanım sızlıyor ama bahar sen çalışmıyordun di mi?
ben çalıştığım için üzülüyorum bırakırken zaten hafta içi çok ayrı kalıyoruz diye
ama senin yerinde olsam gider tatilimi yapardım insanın çok ihtiyacı oluyor çoook
evet özleyeceksin zor gelecek ama daha büyük enerji moralle geleceksin oğluşuna..

misscimm ne zaman istersen yaz anlat canım
ne derdin sıkıntın olursa..
insan anlattıkça rahatlıyor hem yalnız olmadığı bilmek iyi geliyor insana
eşinle üstesinden gelemeyeceğiniz sıkıntılarınız yok aslında ama
kimse yürekten bir adım atmıyor gibi
bir bıkkınlık sıkılma var sizde
bence asıl yalnız tatile çıkmaya sizin ihtiyacınız var sanki...

al işte aynı kendi kocama gördüm bak
hafta sonu yine doğayla boğuştum ctesi gecesi. uyudu benim ki
bende aynı senin gibi hiç ağzımı açmadım pazar günü de çok muhattap olmadım
o anladı benim neye bozulduğumu hiç üstüme gelemedi
yoksa çok da tutamam kendimi hırlarım diye :)
dün gece doğayla yine bir süre ben ilgilendim sonra geldi benim ki
hadi sen biraz uyu ben bakayım dedi
bende hiç itiraz etmedim 1 saat uyumuşum
sonra yine bana kaldı ama olsun düşündü geldi ya
benimde bazen boğasım gelir ama eşimin hakkını yiyemem hatasını anlar düzeltmeye çalışır
bi de bana sen ne iş yapıyon ki falan diyemez dedirtmemmm

ya karşılıklı aslında ben iyiysem o da iyi
ben onu üzmemeye dikkat ediyorum o da beni...
bir de konuşabilmeli insanlar ben hiç bişeyi içimde tutamamm
söylerim üzüldüm kırıldım diye ama sakince hırlamadan
tatlı dillee resmen oynuyorum ha kızlar

Relax olun kiZlar 2 gunluk dunyada erken yipranip yaslanmayin.
Simdi diyeceksinizki hacer cok rahatsin.asla degil.benim esimde asla ev isiyle kiziyla ilgilenmez,ilgilenemezde.cok yogun tempoda calisiyo surekli direksiyon basinda surekli bas agrisi ceker.ee su anda bende calismiyorum.ondan hicbir beklentim yok oyuzden zorumada gitmiyor.geceleri beray kalktiginda yine ben ilgileniyorum ama cok uykusuz kaldiysam sabah esim kahvaltisiz yola cikar.valla hicte sorun etmiyorum.bu sabahta cok uykusuzdum esim hazirlanmis berayida benide geldi optu ise gitti.bende dokuz gibi k.v let icin cayi koyup kahvalti hazirladim firinagidip sicak ekmek aldim.bana ilk kez k.v sabah kalkip kocana hizmet et yatma dedi.bende dedimki geceleri oglun uykusundan olmasin diye berayla ben ilgileniyorum o bana hizmet etsin hersey karsiliklidir dedim.oda sen annesin tabiki beraya sen bakcaksin diyince ben anneyim kole degilim hem berayi babamin evinden getirmedim onunda kizi dedim.sen beni yalnis anladin dedi dahada karsilik vermedim
Ama ilk kez bole sevimsiz bir diyalog gecti aramizda.sonrada uzuldum o yasli niye cvp verdim diye.

anammm nazar değidirdik hacerimm
ya o kadarda maşallahlar dizmiştim
poooff üzüldüm valla (

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

klasik kaynana muhabetleri...

yaşlı olsalarda maleseff... hep aynı...

zaten eskiler anlamıyorki bizim derdimizi 2000 li çocukların ne aksiyonlu olduklarını bilemiorlar..

bizde çocuk baktık... hem çocuk baktık hem ev baktık hem kaynanamıza baktık die sıralarlar....

amannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn çok ta FİFİİİ ( SELVAAA)

HACERRRR seni çok özledim.... nasılsın bakalım...

Baharcım bence sen gitmeyi kafaya koymuşsun
Yani canın acayip gitmek istiyor
eşinle güzelce vakit geçirmek oşuna gidecek
ama bi taraftan da oğluşuna da kıyamıyorsun
Hep ya bişey olursa diye endişeleniyorsun

CaNIM şu an bu bıdıklar hala çok küçükler
Evet bizden ayrı kalmak onlar için hiç kolay değil
ama Kuzey emmiyor artık nasıl olsa
Annenlere de alışık sık sık gidiyorsunuz
Çocuğun herşeyini biliyorlar
3 gün idare edebilirler
En olmadı siz ikinci günün sonunda dönersiniz eşinle
Eminim Kuzey yanında diilken hep aklında olacak doğru dürüst eğlenmeye bile vermeyeceksin kendini
Ben öyle oluyorum 3 saatlik arkadaş toplantılarına bile gidince
ama bizim de bazen pause tuşuna basmamız gerekiyor
Ne güzel bir fırsat
3 günlük anneliğe birazcık ara
Geri döndüğünde fabrika ayarlarına geri dönmüş gibi
Formatlanmış bir bilgisayar gibi olacaksın bence.

Sen bilirsin tabi ama bence gidin
Hem Kuzey de evde tıkılıp kalmaz
Annenler onu da gezdirirler
değişik deneyimleri olur eminim onun da.
Kesinlikle canım
sen bile taaa oralardan anladın derdimizi
Evet bizde kimse gönülden bir adım atmıyor
İkimiz de burnumuzdan kıl aldırmıyoruz,
İkimizde de acayip bir yorgunluk acayip bir bıkmışlık var
Bırak tatili eşimle başbaşa bir yemek yemeyeli ne kadar zaman oldu
Tıkılıdık kaldık küçücük bir ilçede
Ne bir sinema ne alışveriş
Ne bir eğlence
Hep aynı koşturmaca
durup durup bulaşır olduk birbirimize

Saolsun ailelerin de hiç faydaları yok
Keşke biraz sakin olabilsek de şu şu zorlu zamanları daha az hasarla atlatabilsek.

Helal olsun canım sana
Aslında ben de çok isterdim bu kadar fevri olmamayı
Bir çok kişiye karşı ben de becerebilirm alttan almayı ama eşim beni resmen tahrik ediyor tartışmaya çekebilmek için
sussam bile mutlaka konuşturmak için damarımı bulup basıyor.
Ve benim de sinirlerim yıpranmış vaziyette
Ve ben de adet olucam 3-4 güne
İşte sonra böle oluyor

Sen en güzelini yapıyorsun
Oynamak moynamak adı neyse ney
En büyük iyiliği yine kendine yapıyorsun.

Kız relax olun diyip durma yaa,
Ben istemem mi rahat olmayı
ama valla mideme ağrılar giriyor
Sabah akşam sen sussan karşındaki sürekli tartışıyor
Olmuyor be hayatım valla
Hele böyle çalışıp her yöne tek tabanca savaşırken.
Kayınvalidenle ilişkinize nazar mı ettik ne topicçe
Hepimizde maşallah dedik ama
Ama oğlan anaları böyle işte
Kıyamıyorlar oğullarına
Ama bu kız da ağaç koğundan çıkmadı
Ona da bir kıyamayan var demiyorlar hiç
Ahh şimdi kendimi hayal ettim ben nasıl bir kayyınvalide oluca acep,
Canım üzülme bişi dememişsin kayınvalidene
olur o kadar
O da anlar sonra.
Boşver hiç birşey olmamış gibi davran sen
Tatlı dilinle güler yüzünle unutturursun sen.

Canım merhabalar..
Allah kolaylık versin sana da...tek başına uğraşmak çok zor anlıyorum seni..
Birde eşlerde böyle yapınca biz kendimizi daha da yıpranmış ve yalnız hissediyoruz..
Senin eşinde Koç burcuydu galiba dimi.Benim eşimde koç burcu zor insanlar gerçekten hatta kv.izlemiş 2012 de daha da zor olucaklarmış ona göre diyor bana..Eyvahh dedim küllüm yandık ozaman
ama koca kişilerin genelinde var bu durum aslında..Bizimde bir dayanma sınırımız var onu geçince insan kaldıramıyor daha fazlasını o yüzden zaten ipler geriliyor ya..Biraz daha anlasın birileri benide düşünsün istiyorsun ama maalesef...Geçicek canım inşallah...
Bizde ocak ayını iple çekiyoruz mutlaka ayarlıyalım ve görüşelim inş..
Epilayson konusuna gelince en iyisini yaparsın şekercim benimde çok kafama yatıyor aslında ama bir türlü ona sıra gelemiyor...

Hadi bakalım esmacım hayırlısı olsun inş..
Ya ben korkuyorum nedense ondan yaa...
neyse sen bir taktır bakalım görüşlerini alırız...

Ya canım sizin için aslında güzel bir fırsat hem kafan dağılır hemde dinlenmiş olursun ama şu kuzucuklar olunca insanın kafası karışıyor işte...bırakınca vicdan yapıyorsun ben burdayım o şimdi nasıl acaba diye..Gönlünden ne geçiyorsa onu yap...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…