2010 Temmuz Anneleri : )

Miss canım yaa öpüyorum seni arkadaşımm...
İnş..doğrudur davranışlarım da bir gün karşımıza çıkar...
Çoook güzel şeyler yazmışsınn...
Şöylee bir deseteğe ihtiyacım varmış sanki benim..
nedense moral oldu bu yazılanlar....
Sizler iyiki varsınız gerçekten de...

Yaa bende yeni kararlar aldim.misafir odam kapaliydi hep.biblolar agirlikta bir oda ve berayda merak doneminde diye kapali tuttum.yeni eve tasinirken dusundumki evime kim geliyo?kimse.kim icin tutuyorum?kimse icin.simdi tum biblo sus esyalarini kaldirdim ve bu odada oturuyoruz hem buoda daha sicak.hicbisi kizimdan degerli degil.temizlikci olayina gelince ayda iki kez bende aliyodum eve.ama sirf camlar icin.yukseklik korkum oldugundan camlari silemiyodum.simdi burasi girisin ustu.butun camlarda balkona bakiyo artik cam isinide ben hallediyorum.
Gelin kv arasindaki gerginligin ortadan kalkmasina koca vesile olur bence.benim k.v 80 yasinda ama inanilmaz bakimli goren 60 saniyo.en baslarda k.v soz gecirmeye calisti ama esim hep onumdeydi.oyuzden hic munakasalara girmedim.simdi artik ole bi durum yok.k.v biliyoki oglu bisi olsa devreye girecek oyuzden bisi yok simdilik.zaten yaslilar diyede ben dis gostermem.

Papatyam Allah herkese senin gibi evlat nasip etsin.ins berayimda senin gibi iyi huylu mulayim saygili bi kiz olur.

kızlar belki bana kızalcaksınız ama ben kızımın hiç de öyle mülayim falan olmasını istemiyorum.
tamam kimsenin hakkını yemesin adaletli vicdanlı merhametli olsun ama dişli olsun.
kenid hakkını da kimsenin hakkını da yemesin.
kullanılmaya müsait olmasın.
ben hayatımdaki saçma insanlar yüzünden acımasız oldum.
kullanıla kullanıla kullanmayı öğrendim.
benim çocuğum böyle olmasın ne kimseyi kullansın ne de kendini kullandırtsın.
öncelikleri kendinden yana olsun istiyorum...

kız ben kayseride okudum yazın finaller bitince arsuza kaçıyoduk o zamanki sevgilim şimdiki goncamla:))
çok severim sizin orayı, keşke gelebilsem o yemeklerinizden yesem:))

kızz yanlış demişinnn o zmanki goncan şimdiki kocanlaaa diceydinn herhalde...

deyiver kocana ben eski anılarımı tazelmek istiyorum de bakem :):)

sana katılıyorum selvacıım.... ben önceleri çok mülayimdim. pısırıktım tabiri caizse. ezilmedim ama ezilmememin sebebi olaylardan kaçmaktı.

sonra bu iş böyle olmaz dedim. kendi kendime eleştiri yaptım dedim baskın basanın..... allah allah nidaları ile dolanıyorum ortalarda şimdi. biri birşey söylemeyi bırak ima etse hali nany diyeyim.

pişman asla değilim.

Ohh süper en iyisini yapmışsın hacercim...Doğru söylüyorsun...Biz oturma odasında oturuyoruz ama özgecik sağolsun evin her bir yanını dolanıyor..Bizim misafir odasının kapısı yok kemerli oyüzden ona heryer paris yani...
Habire girip çıkar...Konsolu vitrini karıştırır...Çay bardakları fincanları alır getirir...Saolsun yanii her yere el atıyor..Dolap içindekileride nereye kaldırıcam..hadi sehpa ve masadakileri hallettikte...
Kesinlikle eşler çok önemli ama dediğim gibi bizim aramızda gözle görülür ağız ağıza bir dalaş olmadı sadece arada lafını söyler rahatlar...
Benim k.validemde çok bakar kendine saçına fön çekmeden çıkmaz dışarıya yani..Ben onun yanında bakımsız kalıyorumdur bazen...
canım benimm inş.öyledir çokta iyi bir evlat değilimdir muhakkak eksikliklerimiz var insan anne olduktan sonra daha iyi anlıyor yaptıklarını...Allah hepimizin evlatlarını hayırlı eylesin inş..

hayırr niye kızalım kii...
En doğrusu bu aslında..Kimse kimsenin hakkını yemesin ve kullanmasın...
yapmaya kalkarsada arasın yani...
Bu devirde sessiz kalmak afedersiniz salaklık oluyor biraz..Sustukça tepene biniyorlar...
herşeyin cezasını sana kesiyorlar...
Haklarını arasınlar kesinlikle bende öyle düşünüyorum...Kendi yapamadıklarımı kızım başarsın istiyorum...
Ama onu kesinlikle doldurmam...Eğriyi doğruyu kendisi görsün uyanık olsun isterim...

Selva ya hani senin elektirik süpürgen bozuktu yaa yenisini araştırıyordun..
ne yaptın yenisini aldın mı yada ne aldın...
benimkide ite kaka gidiyorda az kaldı zamdan atmama...

Aynen sana katılıyorum arkadaşım...
Ne kimse benim hakkımı yesin ne de ben kimsenin hakkını yiyeyim..
Bence insan saygılı olarak da hakkını arayabilir..
İnsan gülerek de kızgın düşüncelerini ifade edebilir..
Asla kızlarımın al başına vur ekmeğini tiplerinde olmalarını istemem..
Hanımefendi, saygılı, ölçülü ama hakkını da sonuna kadar arayan kızlarım olmalı inşallah..
Kadın oldukları için ezilmemeliler.. Kendilerini ve haklarını çok güzel ifade edebilmeliler..
Bu ülkede hanımefendi olmak demek herşeye boyun eğmekle eş anlamlı..
Sen kızsın anlamazsın susla pusla büyüdük biz..
Erkekler her türlü dangalaklığı yapma özgürlüğüne sahipken hep biz itilip kakıldık,
yeri geldi kız olduğumuz için sofraya en son biz oturduk, en son tencerede ne kaldıysa biz yedik belki de kalmadı bile..
Erkekler gerim gerim gerilirken aman göğüslerimiz belli olacak diye iki büklüm yürüyen bizlerdik..
Bize böyle öğretilmişti çünkü, ayıptı boktu püsürdü...
Valla şimdi türk toplumunun hiçbir martavalına boyun eğecek halim yok..
Allah akıl vermiş fikir vermiş..
Düşünüyorum ve kimseyi kırmadan da ortalığı dağıtmadan da hislerimi düşüncelerimi yardıra yardıra anlatıyorum..
Annem gibi 50'sine gelmiş ama hala mutlu olamamış bir kadın olmak istemiyorum..
Ve kesinlikle kızlarımda en az benim kadar haklarını arayacak kadar yürekli olmalılar diye düşünüyorum..

Ben bu hayatta çok çektim kızlar,
çok ezildim o yüzden normal şartlarla, dini alet ederek veya türk toplumunun dayattığı geleneklerle ezilen kadınlara karşı sessiz kalamıyorum..
Sanki ben eziliyormuşumcasına içimde o kadar derinden hissediyorum ki o acıyı anlatamam..
Artık silkelenmemiz lazım bence..
Tüm kadınlar haklarını saygı çerçevesinde arayabilir...
Ama bize öğretilen tam tersi...
KADININ HAKKINI ARAMASI ZATEN SAYGISIZLIK, ÇÜNKÜ KADININ HAKKI OLMAZ..

SİLİN BUNU AKLINIZDAN KIZLAR, YOK BÖYLE BİRŞEY......

merhabalar
neler yazmışsınız yav öyle uzun uzun
genel olarak okudum
ben de sessiz dururum ama lafımı da korum
hiiiiç ezdirmem kendimi
hele de kaynanaya
10 günlük evliyken geldi evime 11 saatlik yoldan
oturdu aklısıra bana gözdağı veriyor
ben de varım unutmayın diyor
gider ayakta güzelce benimle tartıştı
sustum sustum sonra
eeeeeehhhhh dedim annem misin babam msısn
sadece eşimin annesisin
böyle kalacaksın
bana karışamazsın dedim
susuş o susuş

misscim ben özel eğitim öğretmeni değilim
din kültürü öğretmeniyim ama özel eğitimlilerede giriyorum
bu sene çıkmış
resim müzik beden din dersleri

kızlar yarın tatil başlıyor
çok mutluyum ama çok soğuk
arabamın kapısı donduğu için 2 gün izin almıştım
yarın gidip karne dağıtıp geleceğim

ben de herkesi öpüyorum

Günaydınlar olsunn herkesee...
Hayırlı cumalar diliyorum kızlar...
Rabbim herşeyin hayırlısını nasip eylesin inş.bizlere...

Dün biraz erken çıktım işten k.validem aradı hastaymış...
Anca eve gittik yemek yaptım özge ile ilgilendim biraz ütü yaptımm....
Vakit geçti gitti zaten..Çok şükür de uyudu özge...
Bende dinlenmiş oldumm..

Burda acayip soğuk var yaa...
Takırdatıyor resmen...
Vallahi işyerinde wc ye gitmek zor geliyor...

Bugünde özge yi anneme götüreyim dedim.K.validem hasta diye...
Daha doğrusu annemi aradım anne bize gelebilirmisin böyle böyle diye..
Hani hava soğuk sabahın köründe çocuğu çıkarmıyalım zaten hastalığını da atlatmış değil..
Annemde yok tutturdu siz gelin sarın sarmalayın getirin...Ne dediysem yok..
Annemde neden böyle yapıyor anlamıyoruz...1 kaç aydır ablamada böyle yapıyor siz getirin ben gelmiyeyim..
Burda daha iyi bakarım diyor...
Evden çıkmak zor geliyor soğuk dışarısı diyor...Anlamadık gitti..
Sonra yine mecburen götürecektik sabah uyandık hazırlanıyoruz..
K.validem seslendi çocuğu götürmeyin ben idare ederim dışarısı çok soğukk...Çok zorlanırsam halasını çağırırım dedi..
yok anne olsun falan dedik yok yok dedi...Görümcemde izinde 2 hafta ondan çağırabilir...

Ama ben üzüldüm tabi kendi kendime.Kendi anneme dedim okadar gelirmisin anne diye gelemem siz getirin dedi...
İçlendim yani...İşte çalışan annelerin işi ne kadar zor...
Az önce aradım annemi getirmicez merak etme diye...Anlattım hee dur bakalım öğleden sonra belki gelirim dedi...

İşte böyle kızlar...En azından bir kaç sene sabredin çocuklarınızı büyütebilmek için..Sonrası belki daha kolay olur..Kreş anaokulu falan...

canım yaa üzülme ne olur..

olabiliyor bazen öyle şeyler..

kayınvalidende aynı evde olduğu için rahat rahat bakamam diye düşündü belki..

sadece senin evin olsa belki daha rahat ederdi..

üzülme sen... neyseki kayınvaliden bakarım demş...

halasıda gelir... sıcak sıcak.. oturur özge kuşş...

günaydın herkese...

bugün hava soğuk aksi gibi evde soğuk. petekler yanmıyor hava yaptı galiba. sadece kuzeyin odası yanıyor. sinir oldum yaa....

evdede havasını alacak anahtar yok denedim hiçbiri uymuyor. kapıcıyada ulaşamıyorum. evi klima ile ısıtıyorum şimdi onu geçtimde şimdi birde birsürü çamaşır yıkadım hepsi akşama lazım istanbula gideceğim onlar nasıl kuruyacak...

karşı komşumun kalkmasını bekliyorum sorayım bakayım onlarda anahtar var mı?

kendimde nasıl yapacam onu bilmiyorum.

cnmm kapıcıya ulşasan...

komşunun oğlu kocası varsa onlar baksa..

ppatya canım işin çok zor ya....

dün kv o kadar saydırdık benzer şeyleri annen yapmış şimdide. bencillik işte hava sana soğukta ufacık çocuğa değilmi sanki?

bencillik işte . sıkma canını arkadaşım geçecek bu günlerin. kimseye tamah etmediğin günler gelsin hemencecik inşallah...

Canım çok teşekkür ederim iyi dileklerin için..
İnşallah rahat bir bebğim olur..
bebklerimin hiç biri planlı değildi...

günaydın kızlar

ayşebahar 4. çocuk diyince hatırladım canım seni :)
...

Canımsın Tubam...
Ben sizleri hep uzaktan takip ediyorum..

Evet o benim işte...
HAtırlaman beni duygulandırdı..

Canım yazılarını takip ediyorum..
Bende hala bıraktıramadım kızımı..
Rüzgar la BAharımın arası 2 gün..
Bernim kız biraz zayıf..
9700 olmuş..
Küçükken de böyleydi..
Yemeği yemzdi..
Memeye düşkün..

Bebeğin gelemsine 25 gün falan kaldı..
27 ocakta ayrılıyorum görevden ve ayırmama lazım memeden..
Ben yün ve karabiber denedim olmadı..
Kıyamadım kuzuma..

O da aldı atttı zaten:)))
Şimdi haftaya ayıracağım ama
işte o ayrılma esnasında yaşadığım
O suçluluk hissi ne alakaysa
Beni bitiriyor...

cnmm kapıcıya ulşasan...

komşunun oğlu kocası varsa onlar baksa..

canım karşı komşum gece işi yapıyor çok geç kalkıyorlar. diğerleri ile muhattap değilim. kapıcıda başka binada oturuyor.

bakkala ulaşmaya çalışacağım şimdi belki onda kapıcının numarası vardır.

Evet haklısın olabiliyor tabi de işte insan üzülüyor yinede...
İnş..bakalımm halasını çağırcakmış deyince annemde öğleden sonra giderim ozaman dedi..

Günaydın canım...
eyvahh eyvahh çok soğuk yaa vallahi donuyorumm..
Allahtan klimanız varmışş ve en azından kuzeyin odası yanıyor...
Kapıcıya ulaşırsın inş..

Canımm yanlış anlamışsınn...
K.validem birşey yapmadıKendi anneme gel dedim siz getirin dedi..

yok canım doğru anladım ama yanlış anlattım galiba.

dün o kadar kv saydırdık ettik bugünde annen benzer şey yapmış dedim.

annene hava soğukta özgeye değil mi demek istedim.

baharcık benim eski evin petekleri de hep hava yapardı ama ben tornavidayla alırdım ,
bak radyatörün başında bi vida olur genelde, orayı tornavidayla yavaşça aç, altına da bi kap koy, su akabilir.
o şekilde alabilirsin.

papatya senin adına üzüldüm gerçekten, ama bu günlerde geçecek, annene de bişey dememek lazım,
yazık onlara da tam keyif yapıp dinleneceklerken torun bakıolar, gerçi isteyerek yapıolar diyolar hep torun baldan
tatlıdır
die ama, bazen kaprisli olabiliyolar idare etmek lazım sen anneciğine gönül koyma , boşver..
bak yine de k.validen var şükret.. bu arada ben ''arnica bora'' kullanıyorum çok memnunum.

ayşe bahar 4.bebeğin demek arkadaşım nasıl yetişiyorsun iş ve çocuk bakımına, kim bakıyor
yavrucuklarına, aslında bende istiyorum 3 tane çocuğum olsun ama devlette çalışmadığım için bu sefer de
kariyerim erteleniyo v.s. ama istiyorum yine de .. inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…