Esmaaaaa canımm...günaydınn tubişimmm...
hacerim seni özledim
misss spiral taktırdıktan sonra ilk aylar kanama çk yoğun olurmuşş..
felaket kanamm oluyor 7 gun sruyorr.. vucudumda kan kaldığını düşünmüorm..
kan ilacı verdi.. şuu tüplrde olan sulu varya ondan midem almıorr..
öğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğğ
Herkese slm.Uzun görünen ama bana kısacık gelen tatilden döndük.Oğlumla birlikte olmak çok keyifliydi.Genelde Arda 11-12 gibi yatıp 10-11 civarı kalkarak tatil modundaydı bizle.Üç gündür canım istemeye istemeye gidiyorum okula.Okul da bir soğuk kalorifer son gaz yanıyor ama hava buz.Yaz gelsin artık ya en azından havalar biraz ısınsın.Tıkıldık kaldık eve.Markete gitmek bile zor geliyor okuldan eve evden okula olduk.Arda akkum(atta) diyor ama nereye oğlum hava soğuk diyoruz o da kızıyor evde de sıkılıyor iyice azman oldu.Hızına yetişmek ne mümkün.Tatilde de hep peşinde koşturdum durdum.Kayınvalidemlerde de 5 gün kaldık.Görümcemin oğlu var Arda'dan bir yaş büyük bizimki gidip ona vurma dokunma arası dokunuyor yüzünde de muzur bir gülüşle o da zaten enine boyuna yapılı 2,5 yaşında 19 kilda bana vuruyor diye kızıyor ben de yok seni sevdi o bana da yapıyor sevmesi öyle diye yatıştırıyorum durumu tabi yanlarından ayrılamadım vurur ittirir diye.Dokunsa yeter zaten üfürür Arda'yı.Ama eğlendi onlarla da koşturdu durdu.Üç kere avmye gittik.Oğlum eğlendi ben de o mutlu olunca mutlu oluyorum zaten.Benden haberler böyle.Umarım herkes iyidir.
Herkese kocamaann günaydınlar olsun...
Bende anca girebiliyorum...
Biraz yoğunum diye bahsetmiştim zaten..
Onun haricinde iyiyiz çok şükür Özge ile devam...
Bir aydır diş problemim vardı bir türlü vakit ayıramadım..
Dün nihayet gittim bir tarafından çürümeye başlamış...
hemen temizledi ilaç koydu salı günü yine gidicem bakalım..
Bir gece önce de eşimin arkadaşına oturmaya gitmiştik..
Orada bir şok oldum sizlerle de paylaşayım..
Özge den 1 ay büyük kızı var...Maaşallah çok tatlı...
Bir ara mama demiş heralde baktım annesi jelibon getirdi..Bize de sordu yermi falan diye..
bende hayır yemez dedimm...Neyse tadına baksın diye verdik benimki zar zor yemeye çalıştı sevmedi...
İkincisini getirdi bana verdi..
Aaa yemiyormu dediler hayır dedim...Biz hiç vermiyoruz böyle şeyler dedim...
Arkadaşta dediki ee ne yiyiyor bütün gün nasıl yanii...Normal öğünlerini yiyiyor başka ne olsun..
Bizimki 5 dk.boş durmuyor diyor...Anne mama dedikçe çocuğa cips veriyormuş kraker veriyormuş..
yani akla gelebilecek bütün abur cuburları yiyiyormuş..Çay kahve kola hepsinide içiyormuş...
Ayy ağzım açık kaldıı..yazık dedim bu daha 1,5 yaşında çocuk onların içinde neler var nasıl yağlar var..
Napayım istiyor diyor...Pess dedim içimdennn....
Kızlar ben mi çok şaşırdım haksızmıyımm yaa..
Canım merhaba
Bence şaşırmakta haklısın
Tabi canım bu ne yani çocuk o kadar da olmaz
Biz arasıra çikolata yemesine izin veriyoruz o da kırk yılda bir küçücük birşey
Mesela geçenlerde balık yedi çok güzel kocaman bir balığı bitirince ben de ödül olarak verdim
Bu ay daha vermem artık
Benimki bile olmamalı aslında ama
O dediğin tip iyice abartmış
Büyüyünce önüne geçemezler artık
Geçenlerde babamız cips açmış yiyordu istedi istedi Rüzgar da
Hadi dedik çocuk canı çekmiştir
1 taNE verdi babası çıtır çıtır yemek hoşuna gitti tabi
ama bi daha vermedik
Babamız da yemedi kaldırdık tabağı yani
Yoksa çocuk bu ister tabi
Ama Özgeye bravo istememiş bak ne güzel.
Yani o yavrucuğa üzüldüm yaa...
Kıyamam...Ki biz okadar dikkat ediyoruz aman abur cubur yemesin faydalı şeyler yesin diyee..
hazır meyve sularını dahi içirmiyorum ya portakal suyu ya komposto falan...
öyle duyunca şok oldum...Annede okadar rahat ki..O rahatlığına çıldırdım zaten..
günaydın güzel arkadaşlarım.
kaç günlerdir gelmeye çalışıyorum yanınıza ama eşimin babası geldi onunla ilgilendim. şimdi gitti kahvaltı masasını kaldırmadan kuzeyi uyuttum koştum yanınıza.
çok özledim sizleri.
biz gayet iyiyiz kuzey tam bir hayta oldu. hayta diye bağırıyorum o da bana hayta diyor.
yerlere bu kırıntıları kim döktü diyorum sayıyor anne baba dede teyze kim gelirse aklına. doğru söyle diyorum kuziş diyor.
gelde kız işte. çok şeker oldu. sabahtan akşama kadar da anne bu neydi? sorusu bana kafayı yedirtiyor. söylüyorum yine soruyor.
çok şeker oldu çok.
bu arada hava buz kar var dışarıda hafifde burun akıntımız var. yıkamıştım soğuk aldı galiba. inşallah dahada ileri gitmez.
Yani o yavrucuğa üzüldüm yaa...
Kıyamam...Ki biz okadar dikkat ediyoruz aman abur cubur yemesin faydalı şeyler yesin diyee..
hazır meyve sularını dahi içirmiyorum ya portakal suyu ya komposto falan...
öyle duyunca şok oldum...Annede okadar rahat ki..O rahatlığına çıldırdım zaten..
Evet evet ben de hazır meyve suyu vermiyorum
Şimdi portakal suyu ve nar suyuna bayılıyor Rüzgar
Yoğurtunu bile hazır yoğurt yedirmedim hiç
Şu hazır bilindik çocuk yoğurtlarını da vermiyorum asla
İsimleri malum hani çilekli muzlu
HEp kendim mayaladım mayalamadıysam da o gün yemesin daha iyi
Valla biz bile mayalama yoğurtlara alıştık bazen kendimiz için mecbur kalıp hazır yoğurt aldıysak
Yemek istemiyoruz
O kendi mayaladığım yoğurtun tadını arıyoruz.
Hoşgeldin canım aman hep böyle olasın inşallah.Herkeslere günaydın...
Sanki her tarafta var bir düğün, çünkü en şerefli en mutlu gün,
bugün 23 Nisan hep neşeyle doluyor insan...
Şarkı misali bende çokkkkk mutluyum...
Sebebi yok arkadaşlar, huzurluyum, dinginim, moralim yerinde, Allah'a şükürler olsun bugünlerimiz için...
Sabah kalktım.. Elimi yüzümü yıkadım.. Üzerimi değiştirdim, günlük bakımımı yaptım...
Sanmayın ki gezmeye gidiyorum, hayır... Evde temizlik yapıyorum... Hamaratlığım üzerimde bugün..
Islak zeminleri domestos ile siliyorum.. Parkeleri marc ahşap silici ile.. Allahım temiz olmak ne kadar güzel..
Süpürgemi açtım.. Katlanacakları katladım.. 5-7 parça ütüm var onları da yaparsam tamam..
Havlular yıkandı.. Çamaşırlar yıkandı.. Kurumak üzere asıldı..
Zeynep kuş uyuyor aman yavaş aheste...
Akşama ne yemek yapsam diye mutlu mutlu düşünmekteyim..
Birazdan Zeyno uyanınca makarna yapacağım ona göre taze taze yesin yavrum..
Burada bir güneş var bir güneş var anlatamam...
Karlara vuran güneşin yansıması ile yazmaktayım bu satırları..
Ayrıca balkona da bulgur ve su koydum kuşlar için..
Biraz kaka yapmışlar ortalığa ama feda olsun kuşlarıma...
Yesinler içsinler gari bir faydamız dokunsun onlara da...
Hepinizi çokkk öpüyorum arkadaşlar...
Hepinizi çokkk özledim....
Sizleri çok seviyorum, canlarım benim..
Sevgi kelebeğiniz Efim
Çok geçmiş olsun Özgeciğe,Merhabalar kızlar...
Bugün biz hastayız maalesef...
Akşam eve gittim Özge'nin burnu horul horul nefes zor alıyor..
hemen damla damlattım ama açıalcak gibi değildi yanii.
Sinirlerim bozuldu yinemi hastalık diye...Yaa nasıl oluyor böylee...
Tabi bütün gece uyumadık nefes alamıyor öksürüyor balgamı var..
Allahtan ateşimiz yoktu...
Sonra sabah dedim olmaz böyle hemen doktora gidicez..Ee babamız izin alamadı..
dayımızı aradık saolsun müsaitmiş dayısı ile götürdük kızımı doktora..
Soğuk algınlığı dedi antibiyotik gerektiren bir durum yokmul allahtan...
Ama ağzında kocaman bir aft çıkmış şok oldum görünce büyük ihtimalle oda sancı yapmıyordur çok dedi...
Hiçbirşey yemedi tabi..
Kan tahlili yaptı tekrar yükselmiş mi değerlerimiz diye..Çok şükür yükselmiş ama yine devam edeceğiz biraz
daha yükselmesi gerekiyormuş...
işte bizden haberler böyle...
Pazar akşamına da kalabalık misafirlerimiz gelicek..Aile dostlarımız inş.toparlanır...
Geçmiş olsun canım,Maaşallah efim. Süpersin. Senin gibi olduğum günler 2-3 ayda bir ya uğrar ya uğramaz bana. Temiz olmak temizlik yapmaya başlayınca güzel. Başlamazsan bir türlü canın çekmez, pisliği de görmezden gelirsin.Benim ruh halim çoğunlukla dingin. Öyle aman aman, bu gün de şurayı sileyim aman tertemiz olsun, hadi her işimi bitireyim gibi bir çabam olmuyor hiç. Akşam da oldu, neler pişirdin bakiiim.?
Ben de bu gün doktora geldim. Bizim okullar ilçede kar tatiliydi bu gün. Zaten sınfımın giderleri donmuş arkadaşlar, dua edin de pazartesi ye kadar açılsın. Zordayım...
Doktora geldim demiştim. Fibro adenomlarım var. Biri çok büyümüş, alalım dedi doktor. Alınması için sütten kesmem gerekiyormuş kızımı. Kış bitmeden kesemem ama yaaa... Sen bilirsin dedi. Yazın olsa dedim, hem sütten keserim hem de okullar tatil olur dedim. Ben ce 15-20 güne kadar sütten kes, alalım dedi, yoksa sorumluluk kabul etmeyiz biz dedi. Şaşırdım ne yapacağımı anlayacağınız, karar vermem lazım...
iyi akşamlar herkeslere.
bugün bende temizliğin dibine vurdum çamaşır sepetim bomboş kaldı. sabahta ütülerim hepsini inşallah. hafta sonuna temiz çıkarım.
kuzey hasta burun çeşme gibi akıyor. peditus veriyorum inşallah o geçirir.
eşimde bugün hasta yatıyor. ben yine yalnız takılıyorum.
hayde gelsin herke buraya yahu.
Bizim hafta sonumuz da yavan geçiyor. Birazdan kalkıp temizlik yapacağım. Temizliğin bitmesi geceyi buluyor, bende mi bir sorun var yoksa işler mi çok anlayamıyorum. Kar tatili nedeniyle hafta içi de 2 gün evdeydim. Dün doktora gittik, bu gün temizlik yaparım artık. Pazartesi öğrencilerimi yarıyıl tatilinden sonra ilk kez göreceğim. Zaten 9-10 çocuk ancak.
Yaa kızlar bir şey soracağım; Bir evin temizliği sizce eşyaların yeniliğiyle doğru orantılı mı...
Ben evdeki çocukların yaşları, evdeki kişi sayısı, ev eşyaları, evi temizleyenin ne kadar zaman ayırabildiği ve temizleyen kişinin kişlilik özellikleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum.
Şahsen benim çocuklar sürekli kırıntı döküyorlar, oyuncak odasını hiç toplamıyorlar. Günde 1 defa süpürge açıyorum. 2-3 kez de elektirikli el süpürgesiyle alıyorum. bazen gırgırlıyorum. Zaten ev işini sevmem. Canım isterse güzel ve özenerek yaparım. 15 günde bir tuvalet banyo, ev silme toz alma yapıyorum. 15 günde bir de ütü yapıyorum. Hafta içi her gün ev süpüyorum. 2 günde bir yemek yapıyorum. Mutfağı günlük topluyorum. Zaten eve 3te geliyorum öğleden sonra. Yapabildiğim kadar. Bir de ev sobalı, kovaları doldurmakla uğraşıyorum. Allah aşkına söyleyin bende mi bir şey var...
Eveşyalarına gelince eşyalarımı seviyorum ama halılarımı hiç sevmiyorum ama çocuklar büyüyene kadar da bu halılar daha avantajlı, yeni model bişi olsa sürekli temizlemekle baş gelemem, çocuklar mahveder. Onlar büyüyünce, Allah'ta nasip ederse yeni evimde eşyalarımı da yenileceğim, hem çocuklar da büyümüş olacak. inş. Kanepelerime, örtü diktiriyorum. Önümüzdeki hafta dikilip gelecek. Kanepeleri böyle koruyacağım. 3-5 ayda bir falan makinayla yıkıyorum. Halıları da yıkıyorum ama temizliği görünmüyor. Sinir oluyorum.
Evi süpürdüm, kızı ayağımda sallıyorum. Uyuyunca ev iişlerime döneceğim. ne yemek yapsam bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?