2010 Temmuz Anneleri : )

Esmaaaaa canımm...
Geçmiş oslun ahh ahh ne zor bu kadınların hali yaa...
Bende duymuştum kanamayı fazlalaştırdığını..Umarım en kısa zamanda düzene girer...

Selam sezencim hoşgeldinnn...
Ohh sizde bol bol tatil yapıp geldiniz değil mi..Süpersiniz vallahi..Darısı başımıza olsun inş..
Aman havalar çok soğuk dikkat edinn...
Bu minikler çok tatlılar yaa...nereden öğreniyorlar hemen bu itip kakmayı bizde de saç çekme var maalesef ama teyzemin torunlarından öğrendiğini biliyorum en azından...geçen akşam bizde arkadaşlara gittik kız ona oyuncağını vermeyince hemen saçlarına yapışıyor..Allahtan saçlarını kestirmişlerde yırttık...

Herkese kocamaann günaydınlar olsun...
Bende anca girebiliyorum...
Biraz yoğunum diye bahsetmiştim zaten..
Onun haricinde iyiyiz çok şükür Özge ile devam...
Bir aydır diş problemim vardı bir türlü vakit ayıramadım..
Dün nihayet gittim bir tarafından çürümeye başlamış...
hemen temizledi ilaç koydu salı günü yine gidicem bakalım..
Bir gece önce de eşimin arkadaşına oturmaya gitmiştik..
Orada bir şok oldum sizlerle de paylaşayım..
Özge den 1 ay büyük kızı var...Maaşallah çok tatlı...
Bir ara mama demiş heralde baktım annesi jelibon getirdi..Bize de sordu yermi falan diye..
bende hayır yemez dedimm...Neyse tadına baksın diye verdik benimki zar zor yemeye çalıştı sevmedi...
İkincisini getirdi bana verdi..
Aaa yemiyormu dediler hayır dedim...Biz hiç vermiyoruz böyle şeyler dedim...
Arkadaşta dediki ee ne yiyiyor bütün gün nasıl yanii...Normal öğünlerini yiyiyor başka ne olsun..
Bizimki 5 dk.boş durmuyor diyor...Anne mama dedikçe çocuğa cips veriyormuş kraker veriyormuş..
yani akla gelebilecek bütün abur cuburları yiyiyormuş..Çay kahve kola hepsinide içiyormuş...
Ayy ağzım açık kaldıı..yazık dedim bu daha 1,5 yaşında çocuk onların içinde neler var nasıl yağlar var..
Napayım istiyor diyor...Pess dedim içimdennn....
Kızlar ben mi çok şaşırdım haksızmıyımm yaa..

Canım merhaba
Bence şaşırmakta haklısın
Tabi canım bu ne yani çocuk o kadar da olmaz
Biz arasıra çikolata yemesine izin veriyoruz o da kırk yılda bir küçücük birşey
Mesela geçenlerde balık yedi çok güzel kocaman bir balığı bitirince ben de ödül olarak verdim
Bu ay daha vermem artık
Benimki bile olmamalı aslında ama
O dediğin tip iyice abartmış
Büyüyünce önüne geçemezler artık
Geçenlerde babamız cips açmış yiyordu istedi istedi Rüzgar da
Hadi dedik çocuk canı çekmiştir
1 taNE verdi babası çıtır çıtır yemek hoşuna gitti tabi
ama bi daha vermedik
Babamız da yemedi kaldırdık tabağı yani
Yoksa çocuk bu ister tabi
Ama Özgeye bravo istememiş bak ne güzel.

Yani o yavrucuğa üzüldüm yaa...
Kıyamam...Ki biz okadar dikkat ediyoruz aman abur cubur yemesin faydalı şeyler yesin diyee..
hazır meyve sularını dahi içirmiyorum ya portakal suyu ya komposto falan...
öyle duyunca şok oldum...Annede okadar rahat ki..O rahatlığına çıldırdım zaten..

Evet evet ben de hazır meyve suyu vermiyorum
Şimdi portakal suyu ve nar suyuna bayılıyor Rüzgar
Yoğurtunu bile hazır yoğurt yedirmedim hiç
Şu hazır bilindik çocuk yoğurtlarını da vermiyorum asla
İsimleri malum hani çilekli muzlu
HEp kendim mayaladım mayalamadıysam da o gün yemesin daha iyi
Valla biz bile mayalama yoğurtlara alıştık bazen kendimiz için mecbur kalıp hazır yoğurt aldıysak
Yemek istemiyoruz
O kendi mayaladığım yoğurtun tadını arıyoruz.

Hoşgeldin canım
ben de yeni geldim bu aralar
Topicimiz boş kalmış hadi toplaşalım yine
İşler başımdan aşkın benim ama olsun sizi boşlamam:))

Kuzeycik de hayta demek
Rüzgardan da al o kadar
Şirin şirin şımarıyor işte,
Bugün evden çıkıyorum
Annecim okula gidebilir miyim artık diyorum
Bana "Dit,patta,şucuk" diye sipariş veriyor
Haytaya pasta ve sucuk alıcakmışım dönerken.
Alem oldular.
evlerimizin neşesi onla çok tatlılar dimi,
Allah yüzlerinigüldürsün hep.

Benim oğlum kokuyor artık çocuğu bir yıkayamadık:)))
Hasta olmasın diye gece yıkamayım dedim
Gündüzde vakit olmadı
dün tam yıkayalım diye planladık eşimle eve dönerken
Rüzgara söyledik girince
"Oleyyy oleyyy banyooooo" diyor
bi baktık kaloriferler yanmıyor yaa.
Kaldı yine
İnşallah bugün ben de hasta olmasını hiç istemiyorum tabi.
Kuzeyime de geçmişler olsun.

Abur cubur konusu açılmış.
Ben buna dikkat eden tüm anneleri tebrik ediyorum, bu devirde, herşeyin çocukların gözünün önünde olduğu bir zamanda, çocuklarınızı iyi koruyabiliyorsunuz. Ben almasam dedeleri alıp geliyor. Abur cuburun her türlüsünü kızım yer. Jeli bona bayılır, ben hiç almadım ama dedemiz her seferinde alıyor, alma, daha faydalı bir şey al, diyorum ama alıyor yine de. Danik falan da alır çok çok. Ama ben evde kraker falan veririm açıkçası. Şu tuzlu olanlara, badem, çubuk, balık bayılır kızım. Zaman zaman da tatlı olan bisküvilerden yer. Oğlum da 6 yaşında o da öğün aralarında abur cubur olmadan durmaz. Geçen evde kalmamış, ortalığı yıktı. Uzak tutmak güzel ama çocukları, nefisleriyle terbiye etmek te çok zor. Zaman zaman müsade edilebilir diye düşünüyorum. Mesela eve hiç sokmamak en hayırlısı. Dolapta kola var, çocuk tabii ki canı isteyecek. Evde bulundurmamalı. Kızım siyah çayı açık bi şekilde zaman zaman içer. Kahve, kola vermem. Aslında ıhlamur falan vermeli ama bizim evde değişik tatları kabul etmek çok zordur. Ben içsem 1 bardak, başka kimse içmiyor, ıhlamur, doğal kuşburnu falan. Ben de 1 bardak için demlemiyorum. Kızımda alışkın değil. O yüzden kahvaltılarda bazen açık çay veriyorum. O kadar özenemiyorum kızlar. Ben zaten öyle ara öğünlerde taze meyve suları, meyve salataları hazırlamadım. Öyle bi düzen oturtamadım, yapanlara taktirler... Akşam yemeklerinden sonra hepbirlikte meyve yeriz. Çocuklar da sevdiklerinden seçer yerler. Kızımın maaşallah iştahı açık. Oğlandan çok yer. Abisine göre ufak tefek ama abiden çok yiyor bücür. Dün akşam dedemizin aldığı abur cunurları, çocuklar uyuyunca biz yedik. Bir de ben çikolata abartılmazsa faydalı bile olduğunu biliyorum. O yüzden bulunca istedikleri kadar yiyorlar. Ben engellemiyorum. Oğlum çok sever koca bi kalıbı soluksuz yer. Zaten sık sık ta almıyoruz. Bulunca da engellemiyorum. Allah'a şükür bir tane çürüğümüz lekemiz bile yok. Her çocuk bir değil tabi.

Yoğurt meselesine gelince yoğurdumu kendim yaparım. Hazırı ben de sevmem. Çocuklarım da ev yoğurdunu çok sever. Aslında arkadaşlar bizim beslenme şeklimiz hep çok doğaldır. İlk anlattıklarımla çelişiyor gibi görünüyor değil mi? Ama biz gerçekten çok çok doğal besleniyoruz. Mesela mevsimi olmayan hiçbir sebze meyveyi tüketmeyiz. Eskiden de bahsetmiştim. Benim kocaman bir bahçem var, kendim doğal gübresiz üretiyorum. Satacak kadar bile çok oluyor. Yazdan buz dolabıma doldurup kışın yiyorum. Haşlamalık koçan mısır bile koydum. Şimdi haşlayıp haşlayıp yiyoruz. Vişne, mısır, taze fasulye, taze biber, kabak, bal kabağı, bamya, bezelye, dolma biberi, bazen de doğranmış domates koyuyorum derin dondurucuma. Zaten ev tipi en büyüklerden. Yaz kış doğal besleniyoruz. Yoğurdumuzu kendimiz yapıyoruz, zeytin yağımızı bittikçe el yapımı has zeytinyağı getirtiyoruz. Yemeklerimizin hepsi zeytin yağıyla pişer. Ne bileyim. Böyle. Ben de abur cubur konusunda biraz serbest davranıyorum. Hele dedemiz poşet poşet getiriyor. Gittikçe veriyor. Bu gün kayın validemle bunu konuşmuştuk, kendileri emekliler ve maaşın bu abur cubura gittiğinden bahsettik.

Son düzenleme:
günaydın kızlar...

bizim evde koca bir raf abur cubur dolu çünkü ben çok seviyorum
ama doğa uyanıkken pek yemiyorum çünkü haklı olarak o da isteyecektir.
ben sadece kinderin süt dilimini nadiren de çubuk kreker veriyorum.
ben çiğdem yerken ona badem ve ceviz veririm. çikolata yerken de o süt dilimini yer :)
bal badem büyükler özeniyorlar çok görmemek lazım bişeyler alıp getirmek mutlu ediyor onları
ama zararını dikkate almıyorlar malesef
ben dedesine söyledim onu en çok süt dilimi ve süt mutlu ediyor diye
o da sağolsun öyle şeyler alıp geliyor
tatlı yada süt dilimi yerideceksemde yemekten sonra veriyorum
yemek öğününe yakın asla vermem yoksa tıkar kuzumu
doktorumuzda bu şekilde tavsiye etmişti. vereceksen kinder başka önermedi.

miss papatya ne güzel meyve suyu içiyor demek kuzular benim ki meyve yada meyve suyu asla içmiyor
biz her mevsim akşamları taze sıkarız sürekli deniyorum ama istemiyor.
yoğurt konusunda malesef temmelleştim ama hafta sonu ilk işim makinayı çıkarıp tekrar ev yoğurduna döneyim
hatta meyveli yoğurtlar yapıcam bu sayede belki meyveye de alışır.

Herkeslere günaydın...

Sanki her tarafta var bir düğün, çünkü en şerefli en mutlu gün,
bugün 23 Nisan hep neşeyle doluyor insan...

Şarkı misali bende çokkkkk mutluyum...
Sebebi yok arkadaşlar, huzurluyum, dinginim, moralim yerinde, Allah'a şükürler olsun bugünlerimiz için...

Sabah kalktım.. Elimi yüzümü yıkadım.. Üzerimi değiştirdim, günlük bakımımı yaptım...
Sanmayın ki gezmeye gidiyorum, hayır... Evde temizlik yapıyorum... Hamaratlığım üzerimde bugün..
Islak zeminleri domestos ile siliyorum.. Parkeleri marc ahşap silici ile.. Allahım temiz olmak ne kadar güzel..
Süpürgemi açtım.. Katlanacakları katladım.. 5-7 parça ütüm var onları da yaparsam tamam..
Havlular yıkandı.. Çamaşırlar yıkandı.. Kurumak üzere asıldı..
Zeynep kuş uyuyor aman yavaş aheste...

Akşama ne yemek yapsam diye mutlu mutlu düşünmekteyim..
Birazdan Zeyno uyanınca makarna yapacağım ona göre taze taze yesin yavrum..
Burada bir güneş var bir güneş var anlatamam...
Karlara vuran güneşin yansıması ile yazmaktayım bu satırları..
Ayrıca balkona da bulgur ve su koydum kuşlar için..
Biraz kaka yapmışlar ortalığa ama feda olsun kuşlarıma...
Yesinler içsinler gari bir faydamız dokunsun onlara da...

Hepinizi çokkk öpüyorum arkadaşlar...
Hepinizi çokkk özledim....
Sizleri çok seviyorum, canlarım benim..
Sevgi kelebeğiniz Efim

Son düzenleme:
Merhabalar kızlar...
Bugün biz hastayız maalesef...
Akşam eve gittim Özge'nin burnu horul horul nefes zor alıyor..
hemen damla damlattım ama açıalcak gibi değildi yanii.
Sinirlerim bozuldu yinemi hastalık diye...Yaa nasıl oluyor böylee...
Tabi bütün gece uyumadık nefes alamıyor öksürüyor balgamı var..
Allahtan ateşimiz yoktu...
Sonra sabah dedim olmaz böyle hemen doktora gidicez..Ee babamız izin alamadı..
dayımızı aradık saolsun müsaitmiş dayısı ile götürdük kızımı doktora..
Soğuk algınlığı dedi antibiyotik gerektiren bir durum yokmul allahtan...
Ama ağzında kocaman bir aft çıkmış şok oldum görünce büyük ihtimalle oda sancı yapmıyordur çok dedi...
Hiçbirşey yemedi tabi..
Kan tahlili yaptı tekrar yükselmiş mi değerlerimiz diye..Çok şükür yükselmiş ama yine devam edeceğiz biraz
daha yükselmesi gerekiyormuş...
işte bizden haberler böyle...

Pazar akşamına da kalabalık misafirlerimiz gelicek..Aile dostlarımız inş.toparlanır...

Maaşallah efim. Süpersin. Senin gibi olduğum günler 2-3 ayda bir ya uğrar ya uğramaz bana. Temiz olmak temizlik yapmaya başlayınca güzel. Başlamazsan bir türlü canın çekmez, pisliği de görmezden gelirsin. Benim ruh halim çoğunlukla dingin. Öyle aman aman, bu gün de şurayı sileyim aman tertemiz olsun, hadi her işimi bitireyim gibi bir çabam olmuyor hiç. Akşam da oldu, neler pişirdin bakiiim.?

Ben de bu gün doktora geldim. Bizim okullar ilçede kar tatiliydi bu gün. Zaten sınfımın giderleri donmuş arkadaşlar, dua edin de pazartesi ye kadar açılsın. Zordayım...

Doktora geldim demiştim. Fibro adenomlarım var. Biri çok büyümüş, alalım dedi doktor. Alınması için sütten kesmem gerekiyormuş kızımı. Kış bitmeden kesemem ama yaaa... Sen bilirsin dedi. Yazın olsa dedim, hem sütten keserim hem de okullar tatil olur dedim. Ben ce 15-20 güne kadar sütten kes, alalım dedi, yoksa sorumluluk kabul etmeyiz biz dedi. Şaşırdım ne yapacağımı anlayacağınız, karar vermem lazım...

Son düzenleme:
papatya sana da geçmiş olsun. Allah hemen şifa verir inş.
Ne güzel dostlarla bir araya gelmek. Yıllar boyu yalnızım. İnternete çok takılıyorsun diye kızıyorlar...
Bilmiyorlar ki benim tek dostum internet.
Dost demeyelim de, yaren diyelim... Tek başına çekemeyeceğim hayata dostlar, yoldaşlar bulmak demek...
Ne bileyim..
Gelen yok giden yok, yalnızlığım içinde yaşayıp gidiyorum,Şimdi benim canım iş güç çeker mi, siz söyleyin...

iyi akşamlar herkeslere.

bugün bende temizliğin dibine vurdum çamaşır sepetim bomboş kaldı. sabahta ütülerim hepsini inşallah. hafta sonuna temiz çıkarım.

kuzey hasta burun çeşme gibi akıyor. peditus veriyorum inşallah o geçirir.

eşimde bugün hasta yatıyor. ben yine yalnız takılıyorum.

hayde gelsin herke buraya yahu.

merhabalar
öncelikle hasta bebişlere geçmiş olsun
biz yeni atlattık sayılır

ben bu günlerde bunalım takılıyorum yine
oğluşum yemiyor artık sinirlerim tavan yapmış durumda
uykusuzluk zaten çok var
Allahım uykumuz bir düzene girmedi
hiç kalkmadı dediğim 3 kere
artık bıktım desem yeridir

abur cubur konusunda ben de pek vermem
binde bir çikolata zaten oğlum tatlı sevmez
ama çubuk kraker veriyorum bazen
zaten en fazla 5 tane yer
bazen de eti form çubuk kraker veriyorum onu daha çok seviyor
ama kola meyva suyu cips şeker..vs vermem
kolayı yanında içeceksek kupaya koyuyorum
görünce de çay diyor
çay zannetsin:)))

yoğurt bazen mayaalarım bazen ev tipi alırım
kafama göre

temizliğe bayılırım
zamanım ve halim varsa gün boyu yapabilirm
hatta stresimi böyle atarım

benden bu kadar

Bizim hafta sonumuz da yavan geçiyor. Birazdan kalkıp temizlik yapacağım. Temizliğin bitmesi geceyi buluyor, bende mi bir sorun var yoksa işler mi çok anlayamıyorum. Kar tatili nedeniyle hafta içi de 2 gün evdeydim. Dün doktora gittik, bu gün temizlik yaparım artık. Pazartesi öğrencilerimi yarıyıl tatilinden sonra ilk kez göreceğim. Zaten 9-10 çocuk ancak.

Yaa kızlar bir şey soracağım; Bir evin temizliği sizce eşyaların yeniliğiyle doğru orantılı mı...
Ben evdeki çocukların yaşları, evdeki kişi sayısı, ev eşyaları, evi temizleyenin ne kadar zaman ayırabildiği ve temizleyen kişinin kişlilik özellikleriyle ilgili olduğunu düşünüyorum.

Şahsen benim çocuklar sürekli kırıntı döküyorlar, oyuncak odasını hiç toplamıyorlar. Günde 1 defa süpürge açıyorum. 2-3 kez de elektirikli el süpürgesiyle alıyorum. bazen gırgırlıyorum. Zaten ev işini sevmem. Canım isterse güzel ve özenerek yaparım. 15 günde bir tuvalet banyo, ev silme toz alma yapıyorum. 15 günde bir de ütü yapıyorum. Hafta içi her gün ev süpüyorum. 2 günde bir yemek yapıyorum. Mutfağı günlük topluyorum. Zaten eve 3te geliyorum öğleden sonra. Yapabildiğim kadar. Bir de ev sobalı, kovaları doldurmakla uğraşıyorum. Allah aşkına söyleyin bende mi bir şey var...

Eveşyalarına gelince eşyalarımı seviyorum ama halılarımı hiç sevmiyorum ama çocuklar büyüyene kadar da bu halılar daha avantajlı, yeni model bişi olsa sürekli temizlemekle baş gelemem, çocuklar mahveder. Onlar büyüyünce, Allah'ta nasip ederse yeni evimde eşyalarımı da yenileceğim, hem çocuklar da büyümüş olacak. inş. Kanepelerime, örtü diktiriyorum. Önümüzdeki hafta dikilip gelecek. Kanepeleri böyle koruyacağım. 3-5 ayda bir falan makinayla yıkıyorum. Halıları da yıkıyorum ama temizliği görünmüyor. Sinir oluyorum.

Evi süpürdüm, kızı ayağımda sallıyorum. Uyuyunca ev iişlerime döneceğim. ne yemek yapsam bilmiyorum.

slm kızlar nasılsınız bakalım 3 haftadır hastayım faranjit olmuşum qeçmek bilmiyoo qöslerime kadar her yerim aqrıyo..allahtan annem qeliyoda arada o bakıyo bizee çok kötüyüm yoksa kızlar ben enese 18 ay aşısını yaptırmadım pzt yaptırıcaz hastaydı ilaç kullanıyodu onda yapılmadı birde enes sanki içe basıyo qibi qeliyo bana ortepediye qötürücem inşallah yoktur öle bişeyy:18::18:

Hoşgeldin canım aman hep böyle olasın inşallah.
Çok geçmiş olsun Özgeciğe,
Allah şifalar versin.
Geçmiş olsun canım,
artık büyüdüler bizimkiler senin sağlığında önemli
Ben senin yerinde olsam keserdim herhalde,
Allah en hayırlı kararı bulmana yardım etsin inşallah.

Geçmişler olsun canım size de.

Selam fıstıklar,

nedir bu topiğin hali bomboş böyleee..
Hasta bebelere acil şifalar dilerim..
Biz 10 gündür çok sıkıntılı süreç yaşadık...Hastanede yattık günlerce malesef..
Oğlum griple birlikte ortakulalak iltehabı yaşadı...Ateşini 40 derecen düşüremeyince doktorlar hemen yatmalı dediler....5 gün hastanede yattık..eve geldik taburcu olduk ama ateş hala çok fazlaydı....günlerce uyukusuz ve huzursuz birdönem geçirdik.şuan çok şükür iyi...Ama bu seferde alttaki azılarla beraber 4 dişimiz yolda geliyor...İştah desenn sıfır...Off offf çok zor süreç..Allah dermansız dert vermesin diyelim..

Sizlerde ne var ne yok....Bıdırıklar nasıl?Abur cubur mevzusu konusulmuş.Bizimki çubuk kraker hastası...versenn bir paketi yutar....Doktorumuz üzerine bol miktarda su içerse verebilirsin dedi ama su içmediği için onu da kestim...
Birazdan temizliğe başlıycam...yığınla ütü beni bekliyor...Arada gelip bakmaya çalışcam ..öpüyorum şimdilik..

Ben yeni eşyalarla doğru orantılı oldugunu düşünmüyorum şahsen....neredeyse 8-10 yıllık eşyalarım....Evimi temizlediğim zaman hem mis gibi oluyor hem de tertemiz kokuyor evim...
Benim oğlumda geze geze yemeğe bayılır..."Alıştır sofra bezine" diyenler kendi çocuyklarını nasıl alıştırmışlar imreniyorum valaa.!
Defalarca denememe rağmen asla oturdugu yerde yemek yiyebilen ya da atıştıran bir çocuk değil....
Elektirik süpürgesini gün içinde neredeyse 2-3 kez açıyorum.özellikle mutfakta....Çünkü benn bile yemek yaparkenn çok döke saça yapıyorum..Şimdi bütün sucu oğlumada atmıyım :)))))))
evimi bir gün siliyorsam öbür gün silmiyorum yani gün aşırı..
Ütü desen her daim hazır nazır beni bekler canımm isteyince yaparım.çok biriktiyse kadın çağırır ütü yaptırırm....Çokda kasmam kendimi...Halılarını kendin mi yıkıyorsun???
Aslında en güzeli biliyor musun............İmkanım olsa bende yıkardım ama yıkanacak yer yok...balkonum bile yok....Artık yıkatmayada vermeyi düşünmüyorum.....Kimyasallarla kim bilir nasıl temizliyorlar...evet temiz oluyor belki ama ıııı ıhhhhh artık vermem...Kadın çağırtıp sildiriyorum..Arap sabunu ve durulamaya suyuna sirge missssssss gibi oluyorrr.

Kendimi ekolojik yaşama vurdum vuralı içim bu konuda çok rahat ...... :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…