2010 Temmuz Anneleri : )

Merhaba herkeseeeee,

Bizde sevgililer gününü kutlamayanlardanız....İkimizde haz etmiyoruz..Eşimm evlendiğimiz ilk 3 yıl hep hediye almıstır.Sonra istemedim o da itiraz etmedi zati.... :))))))
Dün ufak bir buseyle kutladık...Sonra sıkıca oğlumuza sarıldık ...İşte en güzel hediye buydu :)

Burada yine kar yağıyor..Valla bir nefes alamadık havalardan..Bu sene kış kışlıgını gösterdi maşallahh .....İlkbaharı iple çeker oldum...Mart ayında annemlere gitcem..Süpersonic çiftimiz dünya evine girecek ..bakalım bir aksilik çıkmazsa tabee :))))))

Bizden haberler böleee..

Ooooo esmacım güle güle kullan bu arada canımcım....

merhaba canlar:)
uzun zamandır yoktum geçen hafta izmire kardeşimin yanına gittim geldim.
biraz canım sıkkındı koca kişisyle saçma kavgalar falan filan.
kardeşimin de programı boştu bu ara kafam dağılsın diye gittim iyi de oldu.
geldim tabi bi sürü iş.
çamaşır ütü temizlik.
hala uğraşıyorum...

temizlikçi konuları açılmış.
ben evde olduğum için iyi kötü yetişebiliyorum ama bazen burda iki genç kız var liseye giden onları çağırıyorum.
koltukları, camları silip ütü yapıyolar.
salondaki halılarım çamaşır makinesinde yıkanıyo makarnalı kilimler var ya onlardan ayda bir atıyorum kısa pro. mis gibi çıkıyolar.
diğerlerini de annemin ihlas temizlik robotu var onunla yıkıyorum.bir dahakine mısır nişastasını deniycem.
onun dışında hergün süpürge birgün toz birgün yer silme şeklinde.
haftada bir aynalar, mutfak dolaplarını elden geçiriyorum.
balkonumu nerdeyse bir aydır yıkamıyorum bayağı kirlendi.
kızlara da işe göre para veriyorum genelde yarım günde bitiyo 60tl falan veriyorum.

biz genelde kutlamayız sevgililer günü ama koca kişisi çiçek ve pasta almış dün hediye de alcakmış beraber seçelim diye almamış
ben de sen beni bir daha kırma hediye istemem dedim.
aslında ben takı severim böyle günlerde de takı beklerim ama adam yıllardır anlayamadı bunu.
doğumda bile söyleye söyleye aldı.

ilke iyice şımarık oldu.
izmirde teyzesine iyice alıştı şimdi onu arıyo.
uçakta herkesein sevgilisi oldu gelene geçene bay bay yaptı, hosteslere meraba diyip elini uzattı.:))
benden haberler böyle şimdilik...

selamlar herkese....

oğlumla öğlen uykusuna yattık bir güzel. toplasan iki saatte hiç çalmayan telefonlarım üç kere çaldı hep uykum bölündü. ama buda iyi geldi yalan yok.

dün sevgililer gününde sabah ben uyurken eşim geldi öptü kutladı. akşamada çiçek almış gelmiş sağolsun. ben şahsen böyle zımbırtılardan hoşlanmam işime yarayan birşey alsa iyi olurdu. ama yinede sevinmiş numarası yaptım. akşamda o pc de işlerini hallederken ben koltukta uyuya kalmışım. bir uyandım bana ekmek arası yapmış hazırda bekletiyormuş. uyanınca hep birşeyler yemek isterim. şahsen çiçek sürprizinden daha iyi geldi o ekmek arası....

bizden haberler böyle kuziş de şimdi annenin aşkım kim diyorum beeeen diye bağırıyor. daha fazla mutluluk yok benim için.

kız hediye bana değil...bana uğur böcüklü bir gül geldi..

eşime eşofman aldığım yere gelen bir adam aldı karısınaa..

selva kuşum hoşgeldin. değişiklik iyi gelmiştir tabi ama ne oldu da gittin ,eşinle sorunlarını halledebildin mi?

bende cep telefonu bekliordum...

sevgililer gununde gül karaborsaya düşüor pahalı gerk yok..

bir cep tel alsydı iyiydiii

baharcım, çok uzun anlatıp canınızı sıkmayayım şimdi.
eşime kalırsa özür dilediği ve hatasını kabul ettiği için kapandı.
ama benim için kapanmadı sadece şimdilik susuyorum.
kinci biri değilim ama aynı hataları tekrarlarsa çok fena yapıcam onu.
bir de böyle ben hiçbişeyimi aileme anlatmıyorum diye hiç bir zaman anlatma zannediyo o yüzden biraz beni sahipsiz zannediyo.
ama bu sondu bir daha kalbimi böyle kırarsa soluğu annemde alıcam anlatıcam babamın karşısına geçsin bakalım.
iyi bişey değil ama bazen insanın bir büyükten duyması lazım bazı şeyleri...

Valla o kadının yerinde ben olsam havalara uçardım ve uçururdum dermişim....

Canım arkadaşım umarım sorunlarınızı kendi aranızda güzel güzel çözersiniz..
Evet erkeklerin eşlerini aileleriyle her türlü sorunu paylaşmadıklarından dolayı sahipsiz sanmaları her zaman yaşanan bir durum..
Umarım eşin de anlayış gösterir de yakın zamanda aranızdaki buzlar çözülmüş görünmesinin ötesinde gerçekten çözülür..

Gelelim bana... Doğuma yaklaşık 6 haftam kaldı...
Ben hala hayatıma temizlik canavarı olarak devam etmekteyim..
1 gün WC, banyo temizlemeden uyuduğum gün neredeyse yok..
Ütü sepetim bomboş.. Çamaşır desen keza aynı..
Evde deterjan kokusu duymayınca rahatsızlık duymaya başladım..
Sanırım doğum sonrası bir süre yapamayacağım için şimdi haldır haldır yapmaktayım..

Eşimle aram çok çok iyi Allah'a şükür..
Bir dediğimi iki etmiyor.. Elimi sıcak sudan soğuk suya sokmuyor desem yeridir..
Son zamanlarda eşime daha da fazla düşmeye başladım..
Onu çok seviyorum.. İyi ki onunla karşılaşıp evlenmişim..
Her gece yattığımda bu güzellikleri bana yaşattığı için Allah'a şükrediyorum..
Hayata daha pozitif bakmaya çalışıyorum..
Üstüme başıma daha çok dikkat eder oldum.. Kendime daha fazla bakıyorum..
Süslenip püslenip işimi yapıp oturuyorum..
70'lerle başladığım hamilelik serüvenimde şu an 78-79 kilo arasındayım..
Umarım bu 6 hafta içinde rekorum olan 82 kiloyu aşmam..
Kızım karnımda çok ama çok hareketli, 5 dk durmak bilmiyor..
Daha önce de bahsettim ya son zamanlarda sevgi kelebeği modundayım..
Herkese olan kırgınlığımı unuttum, ağırlıkları attım.. Herkesi Allah'a havale ettim..
Sadece eşime, kendime ve çocuklarıma odaklanmaya çalışmaktayım..
Bende durumlar budur arkadaşlar..

Hepinizi çok ama çokkk özledim...

Bu arada eşim bana hediye olarak Koton'dan bir elbise almış...

Son düzenleme:
canım benim içinde doğum günleri çok önemlidir.
büyük hediyler ve kutlamalar beklerim unutulmayı affetmem bu arkadaşlarım içinde geçerli :)
çünkü ben kimseyi atlamam. ailemin arkadaşlarımın doğum günlerini çoğu zaman ben organize ederim :)
eşimde bana çiçek almış akşamda arkadaşlarla yemek yedik güzeldi.
ben hediye almadım çünkü 28 şubat doğum günü çook para lazım çook
alıştı benimki artık 14 şubatları atlıyorum genelde
evlilik yıldönümlerinde de beraber özel bişeyler yapmaktan hoşlanıyorum
özel bir yemek yada hafta sonu kısa bi tatil :)))

valla adam güzel hediye almış
benim ki nerdeee öyle hediye alcak doğrusu sevinir ve şok olurdum

ayy çok güzel bu kuzular yaa
doğa da öylee. aşkım canım bebeğim ne aklıma gelirse soruyorum doğada kendini gösterip men yapıyor :)
bu arada eşinin düşünceli haline de bayıldım
biz bayanlar için en büyük hediye bu zaten

efimcim allahım mutluluğunuzu bozmasın
selvacım umarım daha iyisindir. evet unutulmuyor canım
bunun kincilikle alakası yok bende kırıldığım zaman barışsam bile uzun süre içime oturur o yaptığı.
tabi burnundan getirmeden de elimden kurtulamaz.

benim güzel arkadaşım efimciğimin doğumuna çok az kalmış. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah canım.

ne güzel heyecanlar bunlar. bana kalırsa ev işleri ile kendini çok yorma canım. zaten doğumdan sonra yükün iyice artacak.

benim şimdi ki aklım olsa kuzeyin doğumundan önce keyfime bakardım. aslında biz artık rahatladık sayılırız. kendi adıma söylemek gerikirse ben rahatladım sayılır. artık kuzey zor bir çocuk değil. ev işlerini bile birlikte yapıyoruz. kirli çamaşırları sepete yada makineye kuzey dolduruyor. getir götür işlerini o yapıyor. elimde çöp varsa ona veriyorum mutfak lavobosunun içine atıp geliyor birde attı diyor.

birde çok iyi bir arkadaş oldu artık bana. kendi çapında sohbet bile ediyor benimle....

senin iki seneye daha ihtiyacın var tabi. ama ondan sonra senden mutlusu rahatı olmaz dünyada...

anladım canım... neyseki hatasını anlamış ve özür dileyebilmiş. buda birşeydir.

arada dediğin gibi kulaklarının çekilmesi icab ediyor ve bu çekeninde bazen bizlerden daha etkili birileri olması gerekiyor.

inşallah böyle bir duruma gerek kalmaz bir daha canım.

günaydın kızlar...
maşallah kuzeyiğe
evet baharcım bencede ciddi bi sıkıntıları kalmadı kuzuların
doğada benzer konularda bana yardımcı bi işi yaptıktan sonrada kendini alkışlıyor
takdir edilmeyi istiyor kızım :))) kendi kendine de oynuyor artık
gerçi doğanın inadı var biraz tutturdu mu tutturuyorr
dikkatini dağıtmaya çalışsamda unutmuyor sıpam
dönüyor dolaşıyor yine ne istiyorsa yaptırmaya çalışıyor
bazen bende inatlaşıyorum bazen de pes ediyorum artık

Günaydınlar günaydınlarr...
Karlı bir Bursa sabahı yine...
Ama nasılda güzel yağıyor kocaman kocamann...
Evin orda da öyleydi ve hızlıydı yani zamanım olsa yürümek için süperdii...

Genel olarak iyiyiz çok şükür birde özge'nin şu hırıltısı kesilse daha da iyi olucak inş..
Akşam korka korka da olsa özge yi yıkadım çocuk bu sefer bitlenecek 10 gün oldu((
Ohh misler gibi olduu..Hasta diye çekindim ama bu seferde rahat edemez diyede üzüldüm...
Neyse iyi oldu hadi..

Artık büyüyorlar iyice yaa...Gözümüzün önünde kocaman bir kız var sanki dediğiniz gibi bizimle çene bile yapıyor...
Her derdini anlatıyor herşeyi kendi yapmak istiyor...Bende zararlı olmayan şeylere mümkün mertebe izin vermeye çalışıyorum..
Güven kazanması ve yapabildiğini görmesi için...

Babaannesine de aşırı düşkün onu gözünden ayırmıyor...Mesela gezmeye gidicez merdivenlerden iniyoruz biz önden iniyorsak oda göremiyorsa babaannesini sürekli mamaanne diye sesleniyor..Yada arabaya binince onu göremiyorsa hemen aranmaya başlıyor...
Evin içinde de öyle..Akşamları bir anne bir babaanne diye dolanıyor...Babası da oyun arkadaşı gel gel otur oturr top oynuyorlar en sevdiğide saklambaç babası nereye saklanıyorsa oda oraya gidip saklanıyor...

Nasıl acayip bir sevgiymiş allahım isteyen herkese nasip etsin inş...

doğada babaannesine ve dedesine bayılıyor
bir taraftan kuzum onlarla mutlu demek ki diye düşünerek bende çok mutlu oluyorum
ama bir tarafın nedense babaanneyi kıskanıyorum
çok iyi bi insan ama olsun onu benim ailemden falan fazla sevmesin istiyorum :)

Güzel dileklerin için saol arkadaşım..
Evet artık sizler biraz da olsa rahatladınız..
Bundan sonra ben iki cimcimeyle ilgileneceğim...
Dediğin gibi 2 sene sonra ben ancak rahata erebilirim..
Neyse hayatta herşeyin tadını çıkarmak lazım..
Bir daha bu günler geri gelmeyecek..
Zeyno'ya baktıkça ne kadar büyüdüğünü görüyorum ve geçen günler gözümün önünde canlanıyor...
İnsan duygulanıyor.. Allah hepimizin çocuklarına sağlık sıhhat versin...

Tüm cevaplar için teşekkürler. bazı sorularım olmuştu da..

Hediye demişken yıllardır ince bir ruhla hediye bekledim. 7 yıllık evliyim. Şöyle kendiliğinden bırakın takıyı elinde bir otla görmedim. Ben de deli gibi severim hediye almayı vermeyi. İlk yıllar her evlilik yıldönümümüzde aldım baktım umursamıyor ben de almadım. Doğum günümüz 4 gün ara ile. Onunki benimkinden önce. Ben ona alınca o da mecbur bana alıyor. Ben de takı çok severim. Kızımın doğumunda yüzsüzlüğümü ele alıp istedim ama almadı tabi. Hastaneye yapma bir çiçek-gül arajmanıyla gelmiş. O kadar olsun. Doğum günümde bir gün kimsenin sümük atmayacağı görenlerin telden yapılmış sanacağı altın bir yüzükle gelmiş. Ucuz olsun diye incecik almış. Gıpti demiştim. Yeminle durumumuz da gayet iyi, adamın bindiği arabalar son model jipler, mersedesler... Neyse yaram kanıyor konuştukça. Sinirlerim bozuluyor varlık içinde yokluk çektikçe. Yeminle ayda bir temizlikçi istiyorum, kendim çalıştığım halde, razı gelmiyor..... Konuşmayayım ben kötü oluyorum...

günaydın kızlar...
(
işi baştan sıkı tutmak lazım. nasıl alışırsa öyle gidiyor canım
ne durumda nasıl evlendiniz bilemem tabi de. benim bildiğim adamın eline parayı saymıcaksın
allahım iyi insanlarla karşılaştırsın. tabi ki vicdanlı insanlar var hepsi bir olamaz ama ben işimi garantiye aldım :)
kusura bakma haddimi aşmak istemem ama kendi jipple gezerken eşinin abartısız isteklerini
görmezden gelen adama kızılır yani
günaydın...........
günaydın baharcımm

Evet bir taraftan mutlu oluyorsun diğer taraftanda bütün gün onunla beraber olduğu için benden çok severmi acaba diye düşünmeden de edemiyorumm...
Sonra da anne sevgisi sonuçta farklı diyorum kapıdan girince kimseyi gözü görmüyor anne diye sayıklıyor...Şu annelik gerçekten çok acayip

günaydın...........

Günaydınn canımm..

Allah yardımcın olsun canım...Erkekleri anlamakta bazen güç oluyor...
İçinden gelmiyor demek ki bazı şeylerde zorla olmuyor maalesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…