2010 Temmuz Anneleri : )

:) aynen öyle... amaaann yersiz yersiz düşüncelere kaplmışım yaa vallahi içim rahatladı he.. iyikide yazmışım buraya o kadar düşünüyodmki artk dayanamadım bi sorim bakim dedim aslnda bişiler duymaya ihtiyacm varmş. duydum ve iyi geldi işte :))

merhabalar
nasılsınız hanımlar
aşkkızı takma canım kafana
her çocuk farklı karakterde
senin tosba 2 yaşsendromu döneminde olabilir yani ben varım hayır benim dediğim olacak
o yüzden tepki gösteriyor
sabiha paktuna çocuğun kişiliğinin gelişmesi için o hayır dedikçe destekleyin diyor
kendisi şöyle yaparmış oğlum bu yemek senin ama sakın yeme
oğlu da hayır yiyeceğim diye tepki gösterirmiş
ben onu desteklerdim diyor

benim oğlumda da uyku problemi var
emdiği için çok sık uyanıyor
ama bu günlerde sıcaktan da uyumadığını farkettim ve üzerini biraz ince tuttum
birazcık faydası oldu
yani 7 kere değil 3-4 kere kalkıyor:)))
amaaan yesin de uyumasın diyorum
yemeyince ben daha kötü oluyorum
uykusuzluğa alıştım

bu arada otizmli çocuklarla çalıştığım için söylüyorum
o çocuklar farkediliyor arkadaşlar
yani konuşma yok kelime yok
sen dersen tekrarlar o da canı isterse
diğer türlü bilinçli kelime söylemiyorlar
nesnelerin isimlerini sen sormadan ya da söylemeden asla söylemezler
çocuğa diyorum annenin adı ne diye
çocuk annenin adı ne diyor
ayşe mi diyorum
ayşe mi diyor
anlatabildim mi bilmiyorum ama hemen korkmayın

sanırım dediğin gibi 2 yaş sendromundan kaynaklanıyo ama çok ağır geçiriceğimz de kesin yani :) bişi istediğinde yada bni bi yere götürmek istediğinde (odadan odaya tabi)elimden tutup beni çekiştiriyo ben de eğilip yüzüne bakıp ne istiyosn kızım söle diyorum hani konuşmaya teşvk ediyorum hemen ağlama moduna geçiyo:) ağlama ama söle diyorum daha beter:)) mecbur bende peşinden gidiyorum.. bide bn kızdıgım zaman ona sesimi yükselttiğimde bana bakıp içli içli bi söyleniyoki sormayın dayanamıyorum noldu annecim diyorum şuka şukaa şukaa diyo sonrada yanagımı seviyo :)) yani işim cok zor bu cadıyla :) uyku problemi bizde de çok gece rahat uyudugumu söyleyemem bu doğdugundan beri 1 gün bile ohhh deliksiz uyudum demedim gece sürekli uyanıyo tabi bende.. bu arada snin cocugun odasında ayrımı yatıyo yoksa aynı odada mı yatırıyosn benmki bnmle uyuyo zor alıştırıcam sanırım ayrı uyumasınada

günaydın kızlar...
çok huzursuz ve oldukça az uykulu bir gece geçirdim ben
doğacım gece hafif öksürükle uyandı balgam yutmaya çalışıyordu falan
en sonunda kustu rahatladı. sonra yanımıza aldık ama beni uyku tutmadı
sabaha doğruda hafif bi ateş yaptı. sabah babaaneye bıraktım geldim (

umarım hafif bi üşütme falandır hasta olmasın şu miniklerr
ctesi günü de arada yemek yediğimiz bi yer var oraya geittik.
mekanın kapalı parkı var top havuzu zıp zıp evler falan.
doğa nasıl kudurdu nereye gideceğini şaşırdı kuzucum çok mutlu oldu tabi bizde :)
eşimle hamileyken hayal ederdik biz de meleğimizle burada oynıcaz falan diye.
işte o günler geldi şükürler olsun zaman ne de çabuk geçiyor
ve ben kuzuma doyamıyorumm

Bahar yaa hep ayni durumdayiz.benim esimde istanbulda.pzt donecek ve yalniz olarak ilk kez kaliyorum cok tirsiyorum
yalnız nasıl geçti hafta sonunuz kızlar
bende yalnız hiç kalamam ama şimdi belki doğamla kalabilirim arkadaş oldu bu kuzular :)

hoşgeldin muzurperi
çok şükür ben hasta olduğu yada diş çıkardığı dönemler dışında uykusuzluk yaşamadım
ama ağlayarak kalkmaları arada oluyor.
gün içinde bişeyden etkilenince,korkunca (mesela o gün doktora gittiyse,aşı yada kontrol olduysa)
yada rüyasında korkunca yada diş çıkardığı dönemlerde yaşıyoruz

selam aşk kızı hoşgeldin rahatlamana sevindim
otizim konusunda tosdik daha iyi bilir ama anlattıkların pek otizimle bağlantılı değil
inatlaşma var bir de benim kzım gibi biraz nazlı :)
ben senin yerinde olsam bi pedegogdan yardım alırdım
hem için rahatlar hem de bu dönemde yaklaşımlarla ilgili daha doğru bilgiler alırsın

ben odasını 9 aylıkken felan ayırmaya karar vermiştim
ama oğlum o dönemlerde fıtık olmuştu ve 12 aylıkken ameliyat oldu
o dönem ayıramadım
sonra memeye çok düştü yine ayıramadım
sonra kış geldi yine ayıramadım
böyle böyle geldik bu güne
yaza diyorum ama umarım bir sebep çıkmaz
benim oğlum da hep uyku problemi yaşadı malesef
gündüz dahi ennnnnnn fazla 1.5-2 saat uyur
alıştım artık ben
hatta bazen gece çok kalkmış oluyor sabah eşime pek uyanmadı galiba diyorum
sana öyle gelmiş diyor
o kadar yaniii

bir de ben sabiha paktuna yı çok takip ederim
bebek 3 yaşına kadar gece kalkarak annesini kontrol edermiş
o yüzden diyor aynı oda da yatmanız çocuğa güven verir
size güvenirse diğer insanları da hayatında yadırgamaz diyor
,

biz 9 aylıkken ayırdık odamızı
zaten doğduğundan beri yanımda beşiğinde yatıyordu yanımıza hiç alıştırmadık
şükür bizim uyku problemimiz olmadıği için sıkıntı yaşamadık
bizim sorunumuz uyuyana kadar uyuduktan sonra nadiren kalkar
görüntülü telsizimiz var en ufak kıpırtıda başında bitiyorum zaten
o nedenle yalnızlık korkusu falan yaşadığını sanmıyorum
ısrarcılığım yoktu odasında yatsın diye ama emmediği ve çok sık kalkmadığı için sıkıntı yaşamadık
umarım bundan sonra da böyle gider önemli olan şimdiden sonrası
kendini birey hissetmesi ve kendine güven duyması kendi odası ve düzenini kurması
önemli diye düşünüyorum tabi bunlar 2 yaş sonrası için
bu konuda kuralcı değilim ama arkadaşlarımda görüyorum
4-5 yaşına gelip anne-baba yanında yatıyorlar
büyüdükçe ayırmak çok daha zor oluyor

Selamlar

Tubisim valla haftasonum geceleri korkulu gecti
Berayin odasi haric heryerin isiklarini actim korkudanbir ara karsi dairenin kapisina vurup gel bizde kal diyecektim kadina
Aslinda edirnede hic hirsizlik olayi yok ama istanbulda yasamamin bir etkisi bu:)
Neyseki bugun esim dönüyo:))

Baharim sen ne yaptin benim gibi tirstinmi:1;

cnmm teşekkür ederim ilgin için.. sanırım bna pedegog yolu göründü.evet dediğin gibi hem nazlı hem inatçı ama öyle böyle diil ya herşeye muhalefet bnm yüzümden oldu ama önce her agladıgında yanına koşar yardım ederdm böyle böyle alıştı işte şmdi herşeyi ağlayarak istiyo.. bakalım artık Allah yardımcımız olsun ne diyelim :)

aynısı banada oluyo.. bazen 3 kere falan kalkıyo ama şükrediyorum..
Ben bide şeyden korkuyorum hani 3 yaşına kadar tamam yatırırız yanımzda ama ya sonrası.. ayrılamazsa diye korkuyorm benim eşimin bi akrabası var kızı 5 yaşını bitirdi hala anne babasıyla yatıyomuş ayrılamıyomuş.Annemde dedi bana 3 yaşına kadar çekersin sonra rahatlarsın düzene girer uykusu dedi. inşallah düzelir ya valla 2.çocuktan korkar oldum kesnlikle düşünmüyorum... en azından şmdilk

merhabalar güzel arkadaşlarım...

bugün eşim evde çok yorulmuş hafta sonu gitmedi işe.

ben berbat bir hafta sonu geçirdim diyebilirim. bir gece yalnız kaldım evde kapı arkasına falan sandalye yasladım öğle yattım. bir gecede eşimin yanında çalışan bir arkadaş var o geldi onunla kaldık ama o gece ölecektik neredeyse korkudan. gece saat 1 gibi kahve içiyorduk. birden bir gürrültü koptu apartmanda ben önce kuzey düştü sandım sonra bu kadar ses çıkmaz diye düşünüp o saniye deprem aklıma geldi koştum çocuğa baktım sallanan birşey yok. ben evde oradan oraya koşuyorum ne yapacağız diye arkadaşımda kilitlenmiş kalmış nefes bile almıyor neredeyse. sonra baktım apartmanda diğer komşular yukarı çıkıyor ne oldu diye. biz en üst katta oturuyoruz çatı katına dolap kapakları koymuşlar onlar devrilmiş bizim kapıya kadar yuvarlanmışlar. ondan sonra zaten uyu uyuyabilirsen. bir daha tövbe yalnız kalmam.

sanada geçmiş olsun hacerim biz bundan sonra istanbula gidelim. en olmaz şeyler oluyor yalnızken çünkü.

selam hacerimm
bazen eşimin işleri oluyor geç geldiği zamanlar bizimde tüm evin ışıkları açık:)
off çok gerilmişsindir canım benim ya neyseki bugün bitiyor yalnızlık
merhaba baharcımm
ah kıyamam ya evet olmayacak şeyler olur
insanlar nasıl yalnız yaşıyor ben şaşırıyorum ya bende hayatta kalamamm

2 yaşından sonra düzene girer diyorlar canım ya az kaldı sabır
benim ki de uyumak bilmiyor kendi kendine bi uyusa
evin içinde arabasında geziyoruz
2-3 kere beraber yattık bizimle beraber yattı şaşırdım
tabi dalınca hoop yatağına :)
bende 2.çocuğu isteyen ama kesinlikle düşünmeyenlerdenim :)

Baharim cok gecmis olsun cnm.ben sana asıl bombayı solimi?
Yatak odam arka tarafa bakiyo ve uzun kolidorlu ev diye ozellikle oranin isigini yaktim biri girer diyede kapisini kitledim.aradan iki saat gecti o tarafa gittim bi baktim odam karanlik isik yanmiyo icimden butun dualari okudum.su anda halen o kapim kilitli odada bisimi var diye acmadim,aksam esim eve gelince acsin
Valla artik bi gecede olsa kalmam yalniz.sonol nereye ben oraya

haydaaaa. hiç olmaz olmaz saçma sapan şeyler oluyor işte canım. bundan sonra bende mümkün değil kalmam. ilk ve sondu.............

Valla ben de bizim arkada kalan küçük bir odamız var. Çocuk odası ama henüz çocuk odası şeklinde düzenlemedik. Kiler gibi kullanıyorum. O odadan korkarım ben de. Oranın ışığını kapatırım açık bulurum bazen, bazen açarım kapalı bulurum. Ama eminim ki bu bana beynimin bir oyunu. Korktuğum için kendim bartıyorum. Kesinlikle kapattığımda açık, açtığımda da kapattım sanıyorum ama kendimi korkutuyorum işte. Sen de öyle bir durum olmuş olabilir. Korkma. Belki lambası patlamıştır ama gerçekten çok korkmuşsundur. Ben de öyle zannettiğimde çok korkuyorum. Korkmaktan bahsedince aklıma korku filmleri geliyor. Ben ''Paranormal Aktivity''i izlediğim akşam sabaha kadar gözümü kırpmamıştım, ya benim yatak odamda da ben uyurken bir şeyler oluyorsa diye. Eğer hafif benim gibi korkaklığın varsa sakın izleme derim.

Bir de görümcem geçen bana çok kötü bişi anlattı. Yaşanmış bir paranormal olay. Ben de o günden beri yalnız kalamıyorum. Burda korkanlar varsa anlatmak istemem. Ama ısrar eden olursa ilgiden dolayı anlatmak isterim.

Bir de kendi yaşadığım paranormal bir olay var, ısrar eden olursa anlatırım vallaha!

Baharim benim icinde son du.Sinir sistemlerim çöktü resmen.eşim gelene kadar cebimde göz yaşartıcı spreyle dolastim evde

Balvebadem cnm dedigin gibi ampul patlamıs
Normalde korkmazdim hicbiseyden ama basima bikac sey geldikten sonra dahada temkinli davranmaya basladim.
Merterde sapigin teki is hanin icinde bogazima bicak dayadi.
Caglayanda sarhoslar onumu kesti.
Bahcelievlerde 3.5 aylik hamileydim hirsizla burun buruna geldim.Bicakla apartmanin icinde kovalamaca oynadik.
Yani bi kedi bile benim kadar sansli degildir

ah be canım senin başına gelenlerde pişmiş tavuk misali...

verilmiş sadakan varmış doğrusu. bunlar son olsun inşallah diyelim.

bu arada herkese günaydın çok güzel bir hava var dışarıda. kuşlar cıvıldıyor. yaz geliyor mu ne?

hacerimm... tabikiii sen kediden şansslıı olucaksın.. çunküm senin kalbinde ben varım ben koruyorum seniii

"mütevazııı esmaaaaa"

günaydın kızlar...
baharım sendemi yanlız kaldın kuşum ya...

ekmek kazanmak zor iş kızlar yaa.. rabbim sizin ve eşlerinizin.. bütün çalışanların yardımcısı olsn..

çocuklarda durumlar nedir kızlar..

ya metin eren.. konuşmaya pek heveslı değil sanki kızlar...

sürekli oyun oynuor. ama .. yani na gerkli bütün kelimeleri öğrendi.. yenilerini öğrnemiorr..

ya bu çocuk emeklerkende böyle yaptı.. emekleyerek her yere yetişince... yürümeside 1 yaşından sonra oldu..

ona en gerkli olan kelimeler anne , AÇ , ( HER ALANDA AÇ ÇOK İŞİNE YARIOR) süt, su, ( süte süsiya..,, su ya susuyaa) sercan erdem bybay .. üle üle(güle güle) iki üç ,, düşttü.. gitti, attı.. bişe düşünce düştü dior...

top atınca yada bişe atınca attı diorr... emzikkkk içinnn (açımına..) diorr... ne alaka çözemedim.. ben emziği görmesin die.. normal zmanlarda cebime falan koyuyorum... oda açç diip alıordu emziği.. açmama demek istiyor sanırım..

bizdeki keliemler bu kadr.... her işini yaptırdığı için başka bişeee sölemiorr... öğrenmemektede ısrarlı

canım esma nasılsın ?

sende buraya gelmez oldun özledim seni....

bu arada kuzey de bazen hiçbirşey söylemiyor. ben bir kelime söyliyorum hadi sende söyle diyorum hiç duymuyor bile.

bazende ben ne konuşsam içinden çımbızla çekiyor kendi kendine söylüyor. bugün pasta yapacağım oğluma faklan diye anlatıyorum pasta dedi. canı isterse bütün kelimeleri söylüyor ama sadece canı isterse....

ayen cnm keyfş varsaa.. hemen tekrar edior. tekrar ettirmek istediğimde..

cıxx söylemıor.. kendi ne zman isterse.. sercan eşimin kuzeninin adı .ok sık görüşmezler.. ama görüşünce ona pc açar..

oğlum direk sercan adını ezberledi kimse öğretmeden..

sircannn diyorr.. açıcannn diorr... sercan bilg açıcakmış:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…