2010 Temmuz Anneleri : )

Günaydınlar olsunn güzel anneler...
Yine karlı bir sabah...Okadar çok yağıyor ki bu gidişle eve zor gideriz akşama:26:
Eşime boşver arabayı çıkarma dedim ama dinlemedi yine çıkardı maalesef..
Akşama uğraşıp durucak yine siteye girmez mümkün değil bizim orası dağın eteği brde
aşağılardan bir hayli fazla oluyor kar...

Dün Özge erken uyanmış bizim arkamızdan bir daha uyumamış..
Öğlen uykusuna da erken yatmış haliyle 3 te de uyanmış..Akşamda 11 de uyuttum ama bütün
gece çok huzursuzdu sürekli uyandı döndü durdu anne-baba-babaanne herkesi sayıklıyor...
Ağlayarak uyandı falan böyle tuhaftı üzüldüm bende neden olduysa artık...
Uyku düzenimiz bir öyle bir böyle tabi çocukta şaşırıyor...
Bakalım bu sabah kaçta uyanacak...

Kızlarrr kimseler yok yine yaa...
Eskisi gibi olmuyor artık burası da...

Bende az önce dişçiden geldim..
Çok şükür bitti işim artık iki dolgu yapıldı...
İnş..tekrardan bir problem yaşamamm...
İçim sıkılıyor bugünn neden bilmiyorum çalışmak içimden gelmiyor...
Depresyonamı giriyorum napıyorum..
Kimseler bana dokunmasın gideyim uyuyayımm ...:18:

selam canımm
evet ya tadı tuzu kalmadı valla sürükleyerek götürmeye çalışıyoruz forumu :))
neyse sen vazgeçme mücadeleye devam :)
ohh dişci işlerini bitirmişsin çok sevindim
özgecik bugün nasılmış peki uykusu falan
inşallah öğlen erken uyur akşamda da erken uyumaya başlar artık

havalar insanı sıkıyor papatyacım tıkıldık kaldık evlere
şöyle park bahçe açık hava özledim artık

canım hadi gözün aydın dişlerin hallolmuş. sıra bende yapılacak çok işlem var bende. ama korkudan hep atlıyorum. önümüzde ki ay inşallah istanbulda yaptıracağım kararlıyım bu kez.

bende bugün çok sıkılganım. evi temizledim markete çıktım yiyecek birşeyler aldım eşim iki gün yok edirneye gidiyor. evde yalnız kalacağım iki gece.süt stoğu yaptım. aslında evin altında bakkal var ama o da kafasına göre bir açıyor bir kapatıyor.

gece inşallah korkmam evde yalnız ilk kez kalacağım. hoş yanımda güçlü bir erkekcik var ama....

Tubişim sorma buranın demirbaşı oldum zaten ben:))Kimseler gelmesede ben varım yani
Çok şükür hallettim dişlerimi rahatlamış oldum...
Özge bugün yine 12de kalkmış ee tabi gece uyumadığı için hanımefendi öğlene tamamlıyor uykusunu....
Geceye yine hiiç umudum yok ama allahtan ümit kesilmezz inş..

Saolasın canım ya çok şükür bir süredir ihmal ediyordum zaten bir cesaret geldi hallettim iyi oldu..Hamilelik ve emzirme döneminde dişlerim gitmeye başladı resmen...
İnş.seninkilerde biran evvel hallolur arkadaşım...
Allah kavuştursun inş..hiiç korkma annesi dediğin gibi güçlü bir erkek var yanındaYerim ben onu yaa...
Ya havalardan heralde bilmiyorum eli ayağı tutmuor insanın bunalım oluyorsun ...Havalarla birlikte bizde düzelir umarımm

Allah yardımcın olsun canım...Erkekleri anlamakta bazen güç oluyor...
İçinden gelmiyor demek ki bazı şeylerde zorla olmuyor maalesef..

Aslında eşim parayı kendisi de harcamaz. Yani kendisi jiple gezse ve bana bunu çektirse gerçekten sıkıntı olurdu. Ama araçları yatırım için alıyor. 4 araç vardı, ikisi lüx. 3ü satılıp büyük bir yatırım yapıldı. Yani durum öyle gezip toup ta eşine sıkıntı çektirmekle ilgili değil. Kendisi de harcamaz. Şahsi 1 kuruş harcaması yoktur. Sigara falan da içmez. ne alırsa birlikte yeriz. Mesele bu değil. Mesele kazancının çok iyi olmasına ramen hayat sıtandartlarının yükseltilmemesi. Mesele harcamaktan korkmak. Bizde ortaklık var bacım, biz istediğimiz gibi harcayamayız. Bunda ortaklarımızın da etkisi var. Çok sağolsunlar çok lüx yaşarlar(!). Ben hayat standartlarımızın yükseltilmesini istiyorum o benim kazandığım parayı bile bana biriktirtiyor. Kendi paramı istediğim gibi harcama özgürlüğüm yok. Kendisi de harcamadığı için itiraz edemiyorum. Aslında birlik beraberlik var ama cimrilik hayatımızı alt üst ediyor. Yatırımlarımız ve borçlarımız bitince hayallerimizdeki bir ev ya alınacak ya yaptırılacak. Sabretmem gereken bir dönem yaşıyorum belki. Şu sıra ekmek parası bile sıkıntı. Herşeyde bir hayır var diyelim..

Bugün burası günlük güneşlik ama buz gibi....Oğlan şimdi yemegini yedi ve yattı...Uyanıncada dısarı cıkarız büyük ihtimal.
Merak etmeyin kızlar bebeğinize istediğiniz kadar başkaları baksın,bebeğiniz o kişiyi çok sevebilir ama "anne" yeri her zaman farklılık gösterecektir..
Balbadem,ortaklık işleri zordur Allah kolaylık versin..En azından eşin har vurup harman savuran bir tip değil ama azıcık eşine jetslerde yapsa fena olmadı dimi? :)) can sağlıgı olsun...Herkesin sevgisini ifade etme şekli farklıdır..

Benimde su sıralar canım darda valla...off poff geçse hayırlısıyla sıkıntılı günler....aydınlık günler gelse..

herkese merhabalar bana yardımcı olablrmisinz arkadaşlar.. son zamanlar kafamı kurcalayan bi konu var.. benim kızım var 19 aylık ama henüz konşmuyor.kelimeleri var söyleyebildiği ayakkabı,alkış,kuş araba şapka,su.. 1den 10a kdr sayar ama bn bişi sorduğmda kesnlkle cvp veremez ve adını söylediğimde gel buraya dediğimde kesnlkle gelmez.. konşmaya hevesimi yok diyorum yoksa bozklugumu var bilemedm.söylediğim kelimeleri de bn söle hadi kızım dediğimde kesnlkle tekrar etmez sözümü hiç dinlemez her zmaan agresf bi hali vardr ztn.. bu durum çok yıpratıyo bni aklıma otizm olablme ihtimali bile geldi ama abartıyo muyum bilmiyorum.. şimdiye kadar en azndan bişileri konuşmaya çalışarak anlatması gerekmiyomu yada amlatmaya çalışması.. nolurr bana fikir verinn

Sevgili arkadaşım biz burda sağlıklı bir bilgi vremeyiz ama sanki bana çocukta zihinsel bir sorun değil de işitsel bir sorun varmış gibi geldi. Gel derim gelmez, dediğimi tekrarlamaz diyorsun ya, sanki duymadığı için tepki vermiyor. Ne olursa olsun doktora göster. Bir çocuk doktoruna git. Doktora anlat bu bize sorduklarını, sorunlarını... Umarın ciddi bir sorun yoktur. Ama bebektir. Belli olmaz, herşeyi dört dörtlük yapacak değil ya! Benim kızım da 19 aylık doğru düzgün cümle kurmaz. İlk çocuğumun aynı dönemdeki gelişimine göre daha az kelime konuşuyor. Konuşmuyor pek ama anlıyor. dediklerimi yapıyor. Ne bileyim her bebek bir olacak değil. Doktora sor için rahatlasın.

.
canım benim oğlumda 20 aylık.anne-baba-dede-del-şu-al-anneanne diye basit şeyleri söylüyor.içini ferah tut bence herkez şakır şakır konuşcak diye bişey yok.kış olduğu için evden dışarı çıkamıyoruz.dolayısıyla çok fazla tv izliyor.maşallah bak ne güzel sayıyormuş.oğlum konuşmuyo ama dediklerimi yapıyor.gel dediğimde yada yapma -hayır dediğimde yapmıyor.kapat diyince kapatır çekmeceleri.bunun gibi basit şeyler.
ağresifliğe gelince uyku zamanı geldimi ben sabır çekiyorum.sallıyorum yok ışığı kapatıyorum yok herşeyi deniyorum ama nafile 1 saat çığlık çığlığa bağırıyo uyumamak için.o bir saat bana yetiyo gerilmeme....
maşallah görümcemin bir kızı var 3.5 yaşında oturur senle dertleşir.1.5 yaşında cümleler kurup konuşuyodu.ama annesi paso onunla ilğilendi.sürekli konuştu.herşeyi ismi ve rengiyle söyledi.şimdi sussun die dua ediyorz.7\24 konuşuyo.sürekli soru cvp vermezsen 50 kere soruyo.resmen beyin fırtınası.1 günüm onunla geçerse ertesi gün çok sinirli oluyorum.başımın ağrısından okadar yani:)))
annesi sürekli oturdu onunla oynadı ne tv izlerdi ne pc açardı.süreli onunla ilğiliydi.kendi kendine oyun oynamayı bilmiyo çocuk.şimdi pişman. ortama girdiği zaman annesini konuşturmamak için elinden geleni yapar.sadece onunla ilğilensin ister.ne haber izler ne okur.tlf bile konuşturmaz.ilği bölünüyo die.onu gördükten sonra ben bu hataya düşmedim.kendi kendine oynasın kendi kendine bişeyler üretsin.istediği zamanda konuşsun önemli değil..

işitmesiyle ilgili problem yok ondan eminim.. çnkü uykusu çok hafif ve en ufak bi tıkırtıda gözünü açar.. özellikle öğlen uykularında uyuttuuğm zaman odasına girip kontrol edeym diyorum giriyorm kapıyı acarken bile uyanıyo.. ben sadece sözümü hiç dinlemiyo yani ne biliyim gel diyorum ağlıyo agresifleşiyo hemen yapma hayır diyorum çığlık atıyo.. yani davranılarıyla ilgili ciddi sıkıntılıyım acaba mı die bide konşma çabasıda yok asıl benim canımı sıkanda o cevremde çok görüyorm 1 yaşndan snra az da olsa konşma çabası gösteren bebekleri.. aslnda şuda var bana sorulan ''bu kız hala konuşmuyomu?'' deli ediyolar bni yaa

Bahar yaa hep ayni durumdayiz.benim esimde istanbulda.pzt donecek ve yalniz olarak ilk kez kaliyorum cok tirsiyorum

benimde zamanında yaptıgım en büyük hatalardan biride tv izletmek tüm gün açık olurdu yemegi bile o şklde yer oldu onun dışında asla yediremezdim yemegini.. ama son 1 haftadır kestim tvyi sürekli konuşmaya başladım onunla oyun oynamaya başladı aktif olarak tek başımayım babamzda yanımzda diil o yuzden tek başıma tüm gün inanın yetemiyorum.. yoruluyorm çnkü hem evle hem çocukla ilgilenmek hiçte kolay diil.afedersin ama lavaboya bile gitigmde 2 dakika bni göremediğinde hemen ağlıyo kendini yerlere atıyo.. yani anlicagın sürekli yanında olmak zorundayım,inadından bilmem ama kesnlikle çok zıtçı.. mesela hayır kelimesini 9 aylıkken kullanmayı başladım o zamanlarda emeklerdi ve bn tehlikeli bi durum anında hayır dediğimde hemen duraksardı yapmazdı.. ama şimdi hyr diyorum hiç bakmıyo devam ediyo ben sesimi yükselttiğimde pis pis yüzüme bakıp sırıtıyo.. sonra tabi ağlama krizleri.Biraz daha sakin olmaya çalışıyorm şu aralar ama becerebilicekmym blmiyorm.konuşmama durumunuda sanırım cevresel etkenlerden dolayı takar oldum..neden hala konuşmuyo diyolar acaba mı dedim bende kndi kndime işte oofff ben mi abartıyrom bilmiyorm ama...

merhaba arkadaşlar bende temmuz 2010 annesiyim.. hamilelğiğim süresince aktif bir şeklide burdaydım ama sonrasında giremedim malesef nete..Belki beni hatırlayanlar olacaktır... geçmiş sayfalara bakamadım belki daha önce bahsedilmiştir çocuğunuzun gece uykularını çok merak ediyorum.. kızımın uyku problemi hep oldu zaten ama 1 haftadır çığlık atarak uyanıyor...kucağıma gelmeyi istemiyor ama sürekli ağlıyor doktora götürdüm bişey çıkmadı.. merak ediyorum hala sıksık uyananlar armı lütfen bana cvp verin...şimdiden teşekkürler iyi geceler...

Sevgili askkizi ortada bir sorun yok cnm.Bu donemleri boyle malesef 36 aya kadarda devam edebilir.her cocugun gelisimi farklidir.agresiflikleride normal,bize dusen sabretmek guleryuz gostermek ilgimizi eksik etmemek.
Kisacasi gecici bi durum canim insanlarin sacma sapan sorularinada aldiris etme.bak burda bi arkadasin oglu var 19 aylik daha yurumuyo.Dedigim gibi kimisi erken konusur kimisi gec 36 aya kadar vakitleri var:))

benim kızımda kesinlikle uykusunda çok huzursuz sürekli uyanır gece 4 kere kesin uyanır ama emziğini ağzına aldımı tekrar uyur.. benim gece uykularımda çok fena yaa doğru düzgün uyuyamıyorm sabah bide erkende kakar bunun üstüne hepten bitiğim yani.bi türlü düzene girmedi bebekliğinden beri böyleydi yatagına koyardm yarım saat sonra uyanırdı sonra hoop tekrar uyutmaya calış.. uykuya hasretim anlicagn

benim kızımda yaşını doldurdu yürümeye başladı.. hemen tabi nie geç yürüdü bu kız die sölemeye başlayan tipler aslnda bunları söyleyenlerde cahil insanlar biliyorm tarzlarınıda eltim olurlar kndileri çnkü :) işte 1 diil 2 diil her defasında söyleynce acaba mı diyo insan ne biliyiim aslnda sorun olsaydı hiç bi kelimeyide söyliyemezdi ama demi bide maşşalah 1den 10a kadar sayar peltek peltk şaşmadan :) işte sanırsam bnde kıyas yapıyorm ondan aklım bulanıyo

Aklin bulanmasin askkizi,rahat ol.Kimseyi ciddiye alma,kizinin ustunden ilgini eksik etme yeter.masallahi var 1 den 10 a kadarda sayiyo daha ne olsun emeklemeden yurumek olurmu?onlar coook uzaktan geldiler bizim yardimimizla dunyaya cevreye alismaya calisiyolar ole degilmi cnm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…