2010 Temmuz Anneleri : )

günaydın kızlar..
kıyamam sana ya
emzirmek sana büyük sıkıntı canım çok zor olacak ama artık sende bıraktır ve biraz huzur bul
geceleri o kadar sık uyanmaz artık
gece o saate kadar uyumaması büyük zorluk sana dinlenecek hiçç zaman kalmıyor
bu durumda gerilmeniz tartışmanız da gayet doğal
Canım sıkıldı papatyammm amannnnn benmiyim abartan karsımdakimi hatalı anlamadim.Soz verdim kendime sinirlenmicem:)
nasıl hacercim
kimler sıktı canını??

Gunydin canlarim.Kafam davul gibi patliyor.sanki dunden kalma gibiyim dun gece Berosu ayagimda sallamim dedim yanima yatirdim,annemde kahve yapiyodu.Berayla birlikte uyumusum

Dun oyle bi canim sıkılmıstı gecti:) bugun ogleden sonra berayi anneme birakip uskudara gecicem,kizkulesinin karsisinda cayimi yudumlucam varmi gelen :)))

Papatyam dayanma gucun varsa iki yasina kadar sabret cnm.emzirmek benim icimde uhde kaldi,beray emmek istemedi ama isteseydi 2 yasina kadar devam ederdim.Basim cok fenaa,hepinizi opuyorumm

Ohhh sefamm olsunn hacercimm benim yerimede gez denize karşı bir kahve yudumla...İnsan bütün sitresini atar gider orada...
Canım 2 yaşına kadar emzirmeyi bende çok istiyorum ama artık inan çok zor oluyor bu zamana kadar dayanmamın sebebi o zaten ama artık benden gidiyor...Nisan mayısta bıraktırdım bıraktırdım ondan sonrası daha zor olur ramazan giricek zaten oruç falan derken..Yinede hayırlısı olsunnnn....

Kızlar yaa...Sizin çocuklar sabahları kaçta uyanıyorlar ve gece kaçta uyuyorlar acaba....

Merhaba,
bende temmuz annesiyim topigi ara ara takip edip yazamayanlardanim.
Benim oglum da senin kuzucuk gibiydi.Surekli memmemm memmemm diye yakamdan dusmezdi.Geceleri meme agzinda uydu.saat basi kalkar meme ister huysuzlasir uyutmak icin sabahlara kadar oglumda bende yorgun duserdik.Buyume hormonlarinin calistigi saatlerde oglum genelde uyanik oluyordu.Cok kararliydim mutlaka 2 yasina kadar emzircem diyordum.Birgun sabaha kadar yan yatmaktan belime agri girdi yerimden kalkip cocuguma zor bakiyorum.ne yapiorum dedim.kendi sagligimdan olacagim cocuguma kim bakacak..1 bardak memeden sut icecek diye buyume hormanlarinin calistigi saatlerde uyanik birakiyorum.1 gunde karar verdim biraktirdim.iyi ki de biraktirmisim..
yakamdan dusmeyen kendi halinde oynamayan ,10 dk bir beni oturtup emen cocuk simdi tam tersi..en guzeli de geceleri artik 1-2 kez kalkiyor olmasi.dunya varmis yaa..o enerjiyle gunduzleri cocuguma mutlulukla bakiyorum.
Nasil kestigimi sorarsaniz.5 gun sadece gece uyku arasinda verdim.6.gun gece uyaninca su verdim.biraz agladi kucagima almadim,sallamadim..sakince annecim sut bitti..meme uff oldu dedim.bakti bakti sonra dondu yatti.2-3 gun boyle surdu simdi 1-2 kez uyaninca yat annecim diyorum donup yatiyor.simdiye kadar sadece memede uyuyan oglum artik yataga yatirinca yanina yatinca donup uyuyor.onemli olan dikkat edilmesi gereken sutten kesince bir sure birlikte uyumak,kesme doneminde gece uyandikca agladikca sallamaya,gezdirmeye alistirmamak..
Emzirmeyi kestikten sonra gogusler siser agrir dediler.bende oyle olmadi,oysa ki sut azmis,emzik niyetine kullaniyormustu..Az bir sutten faydalanacaklar diye uyumalari gereken saatte uyanik tutuyoruz.Yemesi,huylari,uykusu cok degisti..Kolayliklar diliyorum.
UYANDI OGLUM..

Kızlar yaa...Sizin çocuklar sabahları kaçta uyanıyorlar ve gece kaçta uyuyorlar acaba....

gece değişmiyor canım 10,30-11,00 arası
sabahları 10 gibi uyanıyor
gerçi son 1 haftadır 7-8 gibi uyanıyor.köpek dişlerini çıkarıyor sanırım ondan dolayı sıkıntısı var
geceleri de hiç kalkmayan çocuk 1-2 defa süt için kalkıyor artık
umarım geçicidir :)

Merhabalar hoşgeldiniz teşekkür ediyorum bu güzel yazınız için...İçim rahatladı birden okuyunca tek olmadığımı bilmek güzel..
Gerçekten bende 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum ama durum böyle olunca ne yapacağımı bilemiyorum..Bir tamam artık yeter diyorum diğer taraftanda kıyamıyorum çok farklı bir duygu çünkü emzirmek onunla göz göze olmak...Ama artık kullanıyor farkediyorum..Sürekli otursam sürekli emecek durumda..Hiiiç uyku düzeni yok anlattığım üzere....Çalıştığım için artık ben dayanamıyorum uykusuzluk beni çok yoruyor işte de evde de verimli olamıyorum...İnş.bizim bırakma hikayemizde bu kadar kolay olur...Tekrardan teşekkür ediyorum..

Maaşallah annesi Doğa yaa...Okadar olur artık inş.diş sorunuda bir an evvel çözülür ve rahatlar...
Peki öğlen uykusu kaçta ve nekadar sürüyor Tubişim...

Sukur eve gelebildim.ist da biyere gitme çabası anlatilmaz yasanir
Papatyam senin yerinede cay ictim cnm:) Yalniz hava buz gibiydi

Beray aksam en gec 11 de yatiyor onceden zorla yatiridim simdi o saat gelince yastigini aliyor anne e e diyor
Sabahta 9-9.30 uyandiriyorum biraksam uyur:)) oglen ikie yatip dortte uyaniyor.dis yada hastalik olmadigi surece boyle.
Cok sukur immuzinc ten sonra hic hhastalanmadi

Ohh afiyet şeker olsunn canım olsunn çayda olur farketmez:)))Aman dikakt hasta olursan benden bilme ona göre:)))
Maaşallah Beray a canım...Bende hergün veriyorum bakalım immuzinc inş.işe yarar bizde de...

canim benimki aksam21:30 gibi yatip sabah 6 da zimba gibi ayakta olur :))

Enn güzeli buymuş Luckyyyy...41 kere maaşallahh..

günaydın tüm güzel annelere...

birkaç gündür internette sıkıntı vardı girememiştim. sizlerdende yine uzak kaldım.

kuzey bu ara zıvanadan çıktı. dün bir arkadaşla avmye gittik ayakkabı alacaktım kendime. gitmez olaydım çıldırttı beni. bütün oyuncaklara bindi, e hadi ona tamam dedik de mağazalara girmek istemez kafasına göre takılır. eve geldim surat beş karış bende.

birde dün sabah meme bıraktırma operasyonu bende başlattıım. bizde bir huy var battaniye ve meme ile tv karşısında pepe keyfi yapmak. uyku saati dışında idare ettik aslında. sordu köpekler aldı dedim oda geldi gitti köpek meme yedi dedi durdu. öğle uykusu zamanı gelince çok ısrar etti benimde pek keyfim yoktu açıkçası uğraşmaya halim yoktu. bakalım önümüzde ki günlerde halledeceğim inşallah.

emzik bıraktırma için önce benim psikolojim sağlam olmalı...

selam kızlar...
Maaşallah annesi Doğa yaa...Okadar olur artık inş.diş sorunuda bir an evvel çözülür ve rahatlar...
Peki öğlen uykusu kaçta ve nekadar sürüyor Tubişim...
canım günde 1 kere genelde 1 civarı ve 2-3 saat uyuyor
gunaydin kizlarrrrr..
günaydın canım nasılsın?

hoşgeldin baharcım
çok ihmal edliyor son günlerde topiğimiz
sanade emzik bıraktırma konusunda başarılar :)
bizlerin kararlı olması şart bu konuda bende gündüz vermiyorum
ama çok mızmızlanınca yorgunsam uğraşmadan veriyorum emziği
kararlı olup bi yerden başlamak lazım ama benim henüz cesaretim yok buna

arkadaşlar benim oğlum da 3 temmuz 2010 doğumlu 1,5 yaşında ayırdım memeden.hiç yemek yemediği için ve de tabi sabaha kadar memede uyumak istedği için..doktorumuzun da onayıyla ayırdım çok da zor olmadı..memeden kesince çok güzel yemek yemeye başladı ama hala uykuları düzelmedi memeyi kestikten sonra yanına uzanıp uytuyorum.1-2 saat uyuyup uyanıyor yine yanına uzanıyorum birazdan yine uyanıyor sabaha kadar böyle.yanımıza gelip yatsa kesinlikle rahat edemiyoruz ne o ne de biz hem alışmasını da istemiyorum. ama beni sürekli yanında istiyor uyurken bu durum ne zaman düzelir varmı benim durumumda olan muhakkak vardır yada bu duruma bir çözümü olan sürekli uyuyup uyanmaktan uyku kalitesi de düşüo..tavsiyesi olan varsa lütfen paylaşsın..

Canim bende ayni dusunceleri,duygulari yasiyordum.Aramizdaki bag,emzirirken oglumun benim mutlulugumuz yok olup gidecek diye dusunuyordum.Korktugum kadar olmadi ilk 2 gun cok uzuldum ama faydasini gordukce iyi ki de dedim.Bende uyumaya baslayinca daha verimli oldum.Boyle oglum icinde benim icinde daha iyi oldu.Artik keyifler yerinde oldugu icin memede gecirdigim vakitlerde aliyorum kucagima ayni duygularla uykusuzluk,yorgunluk olmadan koklasiyor,kuduruyoruz.
Gozunde buyutme canim korktugun kadar olmayacak insallah...calisan anne icin isyeri sorumlulugu var.Vakit zaman yetisecek isler cok zor haklisin..Kendini,cevrendekileri fazla uzme uygun bir zamanda kesersin.Kararli olman onemli..Saglicakla..

Saglikla buyut oglunu..Genelde memeden kesince yemesi artiyor diyorlar bizde istahi,yemesi ayni..Dis cikarma doneminde SIK uyaniyor olabilir.Memeden kesince bir sure oglunla uyu.Hem memeden kesmek,hem yalniz yatirmak cocuk icin terk edilme duygusu yaratiyor.Uyku suresi uzasin,duzene girsin o zaman yalniz yatmaya alistir derim.
Bende memeden keseli 20 gun oldu. ilk 1 hafta cok SIK uyandi zamanla uyku suresi uzadi.Uykusu tamamen duzene girsin,dis SIKIntisi bitsin ben de oyle yatagimizi ayiracagim..Annelik fedakarlik..

Emzik biraktirmak isteyen annelere de kolayliklar diliyorum..Emzikte memeden kesmek gibi zor.Ben 4,5 aylikken sunnet olduktan sonra kestim ufak oldugu icin cok zorlanmadim.Biraz huysuzlasiyor sonra alisiyorlar..Emzigi de birden kesmek cocuk icin sorun olabilir.Gun gun azaltarak,uyku oncesi vererek baslanabilinr...arayi cok uzatmadan 1-2 hafta sonra tamamen kesmek gerekir diye dusunuyorum..ilk bir kac gun huysuzlasir zamanla alisirlar insallah..

Kızlarr nerelerdesiniz yine...
özletiyorsunuz kendinizi...
Bende bugün hoşaf gibiyim çok yoğun bir hafta geçirdim iş açısından...
Dün akşam artık son noktayı koyduk 00:30 da evdeydim..Özge de uyumamış beni bekliyor zaten uyumuyor da
Bugünde onun kalıntıları devam ediyor...Biraz süslendim püslendim en azından iyi görüneyim diye ama çaresi yok...
Öğlenden de arkadaşlarla buluştuk yemek yedik iyi geldi işe dönmesem daha iyiydi ama neyyssee:))
Erken çıkıcam inş.bugün...Kesintisizz bir uyku ve dinlenmek istiyorummmm...

Merhabalar kızlar....
Güzel hayırlı sağlıklı bir hafta diliyorum sizleree...
Umarım herkes güzel bir haftasonu geçirmiştir..
Bizim gayett güzel geçtii hem dinlendim hemde gezmiş oldumm...
Kızımla vakit geçirdik h.içi çok yoğun çalıştığım için pek göremedi beni....
İyi olmuş oldu ikimiz için...
Ama çılgınlıklarımız devam ediyor buzdolabına dadandı sürekli gidip kapısını açıyor içine giriyor...
Raflarına tırmanıyor...Yapma etmeden de anlamıyor ne olucak bu halimiz bilmem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…