2010 Temmuz Anneleri : )

Selam canlarim.herkes iyidir umarim

Benim haftasonumda guzel gecti.cmt gunu esimle disari ciktik gece dortte donduk
Pazar 10.00 da kaldirdi kahvaltiyi disarda yapalim dedi.Annemde oldugumuz icin hemen hazirlandimkahvalti faslindan sonra eve gelip berayikuafore goturdum.Saclarini kestirdim toka taktirmadigi icin simdi rahati:)

Bugun esra dogum yapacakti haber alan varmi kizlar

canlarım benim nasılsınız
ya niye toplaşamıyoruz ne oldu bize
genelde facede takılıyor herkes ama burası daha sıcak geliyor bana :)

canlarım benim nasılsınız
ya niye toplaşamıyoruz ne oldu bize
genelde facede takılıyor herkes ama burası daha sıcak geliyor bana :)

İyiyimm canım benim yaa...Çok şükür idare ediyoruz..
Evet boş kaldı burası yine üzülüyorum bende kimse gelmeyince yazmakta gelmiyor içimden...
Face te karışmış maalesef...Keşke olmasa böyle şeyler...
Hadi gelin buraya kızlarr...

kimse olmayınca kendi kendi yazar gibi oluyorum aynen içimden gelmiyor :)
evet ya face karışmış uzaktan takip ediyorum :)
özgecik nasıl dolabın içindeki fotosuna bayıldım çok tatlı ya maşallaahh

Selam kıslarrrrrrr,
nerelerdesiniz yaaa.
neden artık kimse buralara ugramıyorrrr....
ben face grubuna dahil değilim o yüzden herkesten uzak kaldımmm...kimsede olmayyınca yazası gelmiyorr insanın gercekten

gunaydin annelerr.

bahar,esma,tubis,papatya,hacer,selva,efim, ve ve butun arkadaslarimmmmmmm nerdesinizzzzzzzzzzzzz
topugimiz bole sessiz olmasin

kimse olmayınca kendi kendi yazar gibi oluyorum aynen içimden gelmiyor :)
evet ya face karışmış uzaktan takip ediyorum :)
özgecik nasıl dolabın içindeki fotosuna bayıldım çok tatlı ya maşallaahh

İyi özge de aynen devam ediyor karıştırma çalışmalarınaa...
Teşekkür ediyoruzz yaa babası o anları ölümsüzleştirmek istedi çok komik büyüyünce kendi de inanamıyacak o hallerine:)))
İki gecedir huysuz çok uyuyor ama ağlıyarak uyanıyor mızırdanıyor sürekli nedendir anlamadımm...
Umarım geçici birşeydir...
Doğa nasıl annesii...

gunaydin annelerr.

bahar,esma,tubis,papatya,hacer,selva,efim, ve ve butun arkadaslarimmmmmmm nerdesinizzzzzzzzzzzzz

Günaydınlar olsunn güzel annelerrr...
Ben burdayımmm
merhaba Luckyyyy...
Sorma hepten sessiz sakin kaldı burası...
Bende burayı daha sıcak bulanlardanım daha güzel sohbet ediliyor sankii...
Ama gelen giden yok...

gunaydin annelerr.
geldim şekerim ben buralardayım :)
haydi kızlarrr
efim doğum yaptı bu arada canım faceden paylaşmış
sağlıkla zehra bebeğine kavuştu
hacer ben 21-22 nisanda hafta sonu istanbulda gitmeye niyetliyim
o tarihlerde ist. planın var mı? selva hatta baharda belki orada olursa görüşebiliriz

doğada iyi canım son köpek dişlerimizde çıktı 10-15 gün kadar huzursuzluk defalarca uykudan kalkmalar falan
ama şükür rahatladı artık inanlmaz mutluyum son azılarda 2 yaşından sonra uzun bir sür diş sıkıntımız yok yani inaşallahhh

canım özgeninde belki diş kaynakladır. doğa her diş çıkarışında uyku sıkıntısı yaşadık biz
bu arada özgeyi erken yatırmaya alıştırabildin mi?

Hadi gözünaydın canım yaa..Ohh inş.sen rahat Doğa rahat...
Hiiç aklıma gelmedi diş çıkartabileceği akşama ilk işim bakmak olucak...Akşamları birşey yok ama uyuduktan sonra bir mızırdanma sürekli uyanma ağlama falan belkide diştir...
Uyku saatlerimiz hala geç ama çok şükür en azından 1-2 den daha öne çekilmiş durumda...Akşam mesela 23:30 da uyudu..Yada 24 de uyuyor bu saatler okadar zorlamıyor beni ama 12 den sonra olursa çok kötü...İnş.daha da düzelir...İlk önceliğimiz emzirmeyi bıraktırmak şimdi bakalım ondan sonra neler olucak...

emzirmeyi bırakınca çok rahatlıyacaksın eminim
herşey daha düzene oturacaktır ama ciddi zor iş pofff
benimde emziği bıraktırmaya gücüm yok valla şu sıralar

emzirmeyi bırakınca çok rahatlıyacaksın eminim
herşey daha düzene oturacaktır ama ciddi zor iş pofff
benimde emziği bıraktırmaya gücüm yok valla şu sıralar

İnş.canım yaa bende öyle düşünmek istiyorum...
Kesinlikle zor bir iş o yüzden sürekli erteliyorum belkide bilinç altıı(((

kayinvalideye genelde haftasonu gidiyorum,sehir disinda.
eger gitmediysem bu plana bende dahil olmak isterim.super olurrr.

Son düzenleme:
Herkese merhabalar,

Umarım tüm bebekler ve anneleri iyisinizdir. Arada girip yazılanları okusam da yazmaya çok fırsatım olmadı. Benim kızım da hala meme emiyor , gelecek hafta bırakmayı düşünüyorum. Papatya gibi bırakmayı düşünen anneler birbirimize destek olabilir süreci buradan paylaşabiliriz. Bu durum fazlaca psikolojik bir durum eğer iyi yönetilmez ise gerçekten anneyi bunaltabilir, depresifleştirebilir. Kaç zamandır düşünüyorum bir türlü memeden kesemiyorum. Kızımı emzirmeyi seviyorum, bana kalsa 3 yaşına kadar emziririm ama artık uykusuz geceler ve iş hayatı birleşince bırakmam gerekiyor. Bu süreçte pek çok makale okudum, nasıl yapılır, bebeğin kutsal saydığı memeden keserken tiksindirmeden hangi yöntemler kullanılır, sonuçta bebeğin memeden kesilmesi de onun için bir travma, düzgün şekilde yapmak lazım. Annenin psikolojisi normal olacak ki , herşeyi adam gibi yapabilsin. Ama bıraktırmayı düşündüğü anda gözleri dolan bir anne - benim gibi - bu süreci nasıl yönetecek eline yüzüne bulaştırmadan ? Dolayısı ile Papatya seni ve diğer anneleri çok iyi anlıyorum.

Yapılacak olan şeyleri burada paylaşıp birbirimize duygusal anlamda destek ollmamız iyi olabilir. Malesef birkaç gün bizim de moralimiz bozulacak, üzüleceğiz ama bu dönem artık bitmek zorunda, sütün bir faydası da kalmadı. Her anne bunu yaşıyor, her bebek bunu yaşıyor . Birbirimize telkinde bulunmamız lazım :) Haftaya başlayacağım sanırım tam kararlı olduğumda ben de ...Hepimize ALLAH kolaylık versin, kolay gelsin diyorum....

Son düzenleme:
kayinvalideye genelde haftasonu gidiyorum,sehir disinda.
eger gitmediysem bu plana bende dahil olmak isterim.super olurrr.
sende mi ist.daydın canım
elbette planlarsak haberdar ederiz bencede süper olur
yaşamadım ama zor olduğuna eminim
allah kolaylık versin canım tez zamanda annişlerini üzmeden alışırlar umarım..

Sunny merhabalar...
Ahh ahh çok güzel anlatmışsın canım yaa..Gerçekten psikoljik olarak kendimi çok kötü hissediyorum sizlerde öylesiniz birbirimizi çok iyi anlıyoruz o yüzden...
Resmen dediğin gibi birine bahsederken bile gözlerim doluyor ağlıyacak hale geliyorum..Bazen dalga geçiyorlar iyi ozaman 5 yaşına kadar emzirirsin diye..Bizde aynı şeyleri yaşadık mecburen kesmen lazım diyenler var...Annelik duygumuz ağır bastığı için kafamız karışık diye düşünüyorum..
Bahsettiğim gibi 2-3 gecedir daha da huysusuz biz sürekli emmek istiyor o ayrı birde ağlıyarak anne meme demeye başladı..Akşam en sonunda sabah 5 e kadar dayanabildim kızım memeyi kedi almış şimdi yok sonra gelicekmiş dedim ağlamaya devam etti ısrarla yine söyledim annecim bak süt bitmiş olunca emziricem dedim pek aldanmadı zorla ayaklarıma yatırdım salladım sanırım bu şekilde yapmaya devam edersem belki olur ama kesin bırakırmı bilmiyorum tiksindirmem gerekiyormu o nasıl olur bilmiyorum...Lütfen paylaşırsak daha iyi olucak sanırım..Çok teşekkür ediyorum...

Canim yaaa benim yengemde iki yasina kadar emzirdi.Biraktirmak icin memesine biber salcasi hafiften surmustu.agzina surdugunde bir tokat atmisti annesine,bidaha da istemedi :))))))))

Papatya ben de aynı durumdayım , her gece yarın kesicem diyorum uykulu uykulu sonra vazgeçiyorum. Ama artık yapmalıyım çünkü zaman kalmadı. Birkaç yöntem öğrendim birincisinde memeyi tamamen kapatıyorsun tülbent ile ve istediğinde yok diyorsun. Benim kıza bu sökmez diye düşünüyorum. Bir de aktarlarda satılan sarı sabır ile kesmek daha kolaymış. Bir sürü anne bu şekilde bıraktırıyor. Memeye sürülüyor kötü bir tadı ve kokusu var ve çıkmıyormuş kolay kolay ve emmek istemiyorlarmış. Olan şeyi görüp istemesindense, bak gerçekten acı oldu istersen dene diyip kendi vazgeçmesini sağlamak sanki daha mantıklı gibi geldi bana. Ben bir iki haftadır annecim bir süre sonra abla olacaksın ve ablalar meme emmez o yüzden de meme acı olacak diyorum. Ara ara aklına geliyor memme aciii diye soruyor. Bir de sütün kesilmesi için de ilaç aldım duruyor. İlk 2 gece uyku vermesi için doktor bitkisel bir ilaç verdi, çok ağlarsa verirsin dedi çünkü benimki sadece memede uyuyabiliyor kesince nasıl uyutucam diye düşünüyorum.

Sanırım anneliğin en zor kısımlarından biri de bu. Daha başlamadan böyle, bir de deli gibi annne meme dediklerinde bakalım kendimizi nasıl tutacağız. Tahminimce bizim de o 1 haftamız bunalım içinde geçecek bol bol gözyaşı dökeceğiz ama sonra alışacağız. Sonrasında hem onlar hem de biz deliksiz uyku çekeceğiz. Kesintisiz uyku düşüncesi bile güzel ..Şu anda meme yüzünden gece uyanınca poponu dönüp geri uyumak nasıldır bilmiyorlar. Bunu öğrenecekler , bu şekilde olması doğru değil. Hem meme kesildikten sonra da emziriyormuş gibi belirli saat aralıklarında koynumuza alıp sarılabiliriz, o tensel temastan böylece uzak kalmazlar.

Kolay gelsin ikimizi de arkadaşım, seni öyle iyi anlıyorum ki , bir de bu gitgide de zorlaşacak, yani bekledikçe daha zor olacak, biran önce bitirmekte fayda var..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…