2010 Temmuz Anneleri : )

herkese iyi geceler

arkadaşlar günler uzayınca öğün sayılarınız değiştimi. ?
birde bana sabah kahvaltılarına fikir verebilirmisiniz. benim kız menemen. patetes kzartması. tost. falan yemiyor. sabahları ne yedirsem bilemiyorum.

kahvaltı dışında da neler yediriyorsunuz kızlar, paylaşalım... benimki bu ara en çok patates havuç kereviz haşlaması seviyor. salçalı yemeklerle pek alakası yok, sizinkiler nasıl ?

cnm yaa.. allah yardımcın olsun.. çok zor bir süreçç bu senin için.. allah yardımcın olsun.. çok zor zamanlar...

ilk önce emsin diye helak oluyoruz sonra bıraksın diye.. zorr bu işler çok zor..

selam kızlar...
kahvaltı konusunda bende çok dertliyim
2-3 zeytin 1 dilim kadar ekmek yumurtanın sadece beyazı kahvaltımız bu kadar
benimkide sabah öyle şeyler yemiyor çok iştahsız oluyor.
benimde farklı fikirlere ihtiyacım var
kahvaltıdan 1-2 saat sonrasıda ballı süt veriyorum biberonun içine 2 tanede cici bebe kırıyorum 200cc.
iyice çarkalayınca hiç anlaşılmıyor bile...
sonra 1 gibi uyuyor 3de uyanıyor.
3 de yemek- 7 de yemek gecede badem-fındık 3-5 tane
1 tane süt dilimi veriyorum. yatarken 10 gibi ballı süt
yani öğün sayısında değişen bişey yok bizim için
kahvaltı dışında da neler yediriyorsunuz kızlar, paylaşalım... benimki bu ara en çok patates havuç kereviz haşlaması seviyor. salçalı yemeklerle pek alakası yok, sizinkiler nasıl ?
doğada bu sıralar salçalı yemekler yemiyor
kuru yemekler daha çok hoşuna gidiyor
patates-köfte-pirinç pilavı-makarna gibi..
doğa için farklı bişey yapmıyorum canım biz ne yiyorsak onu yiyor
eğer çok iştahsız ve yaptıklarımı yemiyorsa buzlukta hazırladığım köftelerim var doğa için
hemen kızartıyorum yada makarna benim kurtarıcılarım..

Merhaba kızlar,

Oğlumda su sıralar iştahsızşlık var
Tabiki sorunumuz dişler...
bende öğünlerimi paylaşıyım...

Sabah kalktıgı zaman şu bir haftadır bulamaç vermeye başladım tekrar :cicbebe,peynir,yumurta,muz,ceviz,fındık,siyah üzüm,tereyağ ve süt karışımı yani....
1 ,5 saat sonra falan,benimle birlikte normal kahvaltı(yaparsa tabi)
ekmeğe biraz krem peynir sürüyorum.tereyağ-bal vs..
saat 12-1 arası çorbası ve ogün hangi yemeği yaptıysam.....ama çorbamız hep oluyor.
4-5 arası elma-armut-muz evde hangi meyve varsa veriyorum..arkasndan yoğurt veriyorum
akşamda ya muhallebi yapıyorum ya da gündüz hangi çorba varsa onu içiyoum..
Bazen hiç iştahı olmuyor süt içip yatırıyorum....
Gece yatarken hep süt veriyorum.......

böle işte kızlar.. benimki buarada pekmez delisi.bir tabak koyıyım hepsini yer yani... o derece...

Herkese merhabalar...
Kışş yine geri geldi yaa..Çok soğuk burası...
Biz yaz geliyor bahar geldi derken resmen kar soğuğu var..

Öğünlerden bahsedilmiş bizde de bir değişiklik olmadı
Sabah genelde babaannesi ile ilk önce yumurtasını yiyiyor sonra biraz tost yer...
Aradan 1 saat geçtikten sonra kahvaltı karışımı yiyiyor muz,cicibebe,bal,süt birde keçiboynuzu tozu katıyoruz...
Öğleden sonra da uyuyor kalkıncada ya muhallebi yer süt ihtiyacı için yada çorbasını yer..
Akşamda bizimle beraber akşam yemeği faslı işte yemekte ne varsa çorba mutlaka yer arkadan yemekten biraz yada pilav makarna ne varsa çok şükür yemek seçtiğini söyleyemem.Ama canı isterse işte...
1 saat sonra da beni emiyor yada işten gelince bir fasıl yakalıyor...Gece uyumadan öncede gece mamasını yediriyorum...

Kızlar yaa bu günlerde özge de bir hırçınlık başladı ki sormayın...Her istediğini ağlayarak yaptırmaya çalışıyor..Bana iyice düştü...Benden başkasına gitmiyor...
pazar akşamı arkadaşlara oturmaya gittik onunda oğlu var 3 yaşında ben oynarlar diye düşünürken ortalık karıştı birden..Çocuk oyuncaklarını paylaşmak istemiyor benimki oyuncakları istiyor falan anlatmaya çalışıyoruz yok tabi...Benim ki çocuğun kafasını ısırdı saçlarını çekti tshirt den çekip salladı...Benn şoklarda az kalsın bizi kovacaklar diye düşündüm yani..Birde düşünün hiç yanından ayrılmadım kaşla göz arasında yapıyor yapacağını...Evde de akşam baktım babaannesi dediğini yapmadı diye kadını cimcirmeye çalışıyor...Anlatıyorum yokk bu gidişle bizi kimseler istemiyecek...Sizde de varmı benzer durumlar((

selam kızlar..
ohh maşallah yarasın kuzucuğa...
bizimki hiç öyle bulamaç yemedi ama hafta sonu bi denicem çünkü zevkleri sürekli değişiyor doğanın :)
canım burasıda bugün inanılmaz soğuk
ne oldu havalar yine ya
papatyacım doğanın öyle huyları yok şükür ama facedeki grupta çok paylaşılıyor
bu dönemde olağan gibi görünüyor ama nasıl yaklaşmak gerekir
bunu bilip ona göre hareket etmek gerekiyor önemli olan da bu
bıcırıklıklar benlik kazanıyor işte 2 yaş sendromu

Selam kizlar

Tubisim bizim ist gitmemiz cumadan belli oluyor.eger o hafta ist da olursak kesinlikle gelirim yaniniza

iyi akşamlar kızlar...

çocukların öğünlerinden bahsetmişsizniz bizde çok hızlı bir düşüş var yemek yemede. işstahsızlık tavan yaptı, benimde hadi ye diye zorlayacak takatim kalmadı. yemezse kalk git o zaman diyorum çok usandım artık zorla birşeyler yapmaktan. inşallah düzelir.

hırçınlıksa hat safhada. istanbulda bir arkadaşım var üç buçuk yaşında oğlu var onu resmen haşamat etti. o çocukda hırçın ancak bizim ki onu alt ediyor. eve geldik babası soruyor egeye ne yaptın diye dövdüm diyor. neden diye soruyoruz oyuncak vermiyo diyor. ama bir tıkırtı duyuyor kapıya koşuyor ege geldi diye. dün de telefonda konuşuyorlarlar birbirlerine özledim diyorlar.telefonda birsohbetbir sohbet sormayın.

birde babsını benden kıskanıyor. ben babaya sarılıyorum bana tekme tokat allah ne verdiyese saldırıyor sonrada babam diye babasına sarılıyor. beni umursayan yok.

birde akşam yatağa yattık beraber bana yastığı veriyor buna yat canııım diyor. çok fena oldu işim çok zor bu haytayla....

bu dönemleri genelde hırçınlıkla gecıyor sanırım. bizde öyleyiz cünkü. elinde ne varsa yere atıyor ve düştüüü diye mızıklanmaya çalışıyor. istediği birşey olmayıncada elindekini atar. eline kalem geçince duvarları çiziyor( ona sildiriyorum ıslak mendılı verıyorum eline kızım hadi silelim diyorum ama her kalem çıkmıyor malesef(.birde istemediği birsey olunca pislenmış dıyor cıkarıyor çoraplarını cıkarıyor neden cıkardın dıyorum pis dıyor.:))

Şu minnaklara bakın yaa...Neredeyse bizi ceplerinden çıkaracaklar...
Hemen hemen hepsi aynı şeyleri yapıyorlar..Hırçınlık bizde de çok bugünlerde bahsetmiştim..Ama bu beni çok yoruyor...İnş.kısa sürer...
Arkadaş konusunda da aynı şekilde oyuncak vermeyince bozuluyor çok şiddete başvuruyor...Nereden öğrendi diyorum yaa...Biz o şekilde davranmıyoruz ama ne bileyim artık..

selam kzılar...
Selam kizlar

Tubisim bizim ist gitmemiz cumadan belli oluyor.eger o hafta ist da olursak kesinlikle gelirim yaniniza
canım benim gidişimde kaldı gibi
çok komik bu sıpaloşlar ya
baharcım bende artık yemek konusunda hiç ısrarcı değilim
yemiyorsa hemen topluyorum şaşırdım artık ne yapacağımı böylesi en güzeli
acıkınca beni mutfağa götürüyor zaten :)

bende pis olmuş falan çok kullanıyorum doğada öğrendi :)
şimdi kirli yada hoşuna gitmeyen bişey gördüğünde pis diyor :26:

papatyacım geçen gün keçi boynuzu tozu katıyorum kahvaltısına demiştin
yanlış hatırlamıyorsam. ilk defa duydum neye yarıyor?

Slm kızlar
Ayy ne yazacağımı şaşırdım bu kadar uzun süre girmeyince:))

sizi özledim
Minnoşlarınızın hallerini özledim
Çok yoğunum bir telaş bir koşturmaca hiç vakit bulamıyorum

Rüzgar iyice dillendi
Çok hoşuma gidiyor bu halleri
Emmeyi hala kesemedik
sünnet yaptırma durumumuz var 23 nisan tatilinde
Ben hala emin değilim ama

Bazen çok uysal bazen başına buyruk deli dumrul
Değişik bir çocuk
Korkuları başladı yeni gördüğü insanlardan korkmaya başladı
Dışarı çıkmayı çok seviyor
Yemek olayını ben de sıkmıyorum iştahı varsa kendi kendine yiyor
bazı öğünler çok iyi bazı öğünler kalitesiz ama kıeyfi bilir

dikkat çekmek için elinden geleni yapıyor
Şımartmamak için bazen kızıyorum
Değişik etkinlikler yapmaya çalışıyoruz artık bize problem çıkarmıyor
Beraber her etkinliği planlıyoruz
Rüzgarsız bir etkinlik yok

Uykular hala delik deşik
Bakalım emmeyi bırakınca inşallah düzelir.

Ara sıra uğramaya çalışacağım sahalara geri dönmeyi çok istiyorum:))

Doğayı,Özgeyi,Berayı,Kuzeyi daha ismini hatırlayamadığım tüm ufaklıkları kocaman öpüyorum,ve birbirinden güzel annelerini de...

Canım evet kahvaltısına katıyoruz çay kaşığının yarısı kadar falan..Bildiğimiz keçiboynuzunun toz hali bağışıklık için iyi birde kan yapıcı dediler oyüzden bizde kullanıyoruz.Malum Özge nin kan değerleri düşük olduğu için....Ama isteyenler sütünede katabilir şu nesguiklerden bin kat faydalı sonuçta en azından katkı maddesi yok için..Aktardan almış görümcem saolsun...

MERHABA GÜZEL ANNELER.
BİRÇOK ANNEMİZ KULLANDIĞI VE KALİTELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ ÇİN MALI OLMADIĞINI-BPA İÇERMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ BEBEK ÜRÜNLERİNİ SEÇTİ.
SİZ DE GÖRMEK VE ÇEVRENİZDEN KALİTELİ OLDUĞUNU DUYDUĞUNUZ ÜRÜNÜ SEÇİM YAPMAK İÇİN ANKETE OY VERİN.SİZDEN SONRAKİ ANNELERE FİKİR VERMİŞ OLURSUNUZ.BENİM GİBİ İLK BEBEĞİ OLACAK ÖNERİYE İHTİYAÇ DUYAN ÇOK ANNE VAR.FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ KIZLAR ŞİMDİDEN SAĞOLUN.BEBİŞLERİNİZLE MUTLU GÜNLERE
:119: :119:

EN KALİTELİ BEBEK DETERJANI
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520429-kaliteli-bebek-deterjani.html

EN KALİTELİ BİBERON
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520276-kaliteli-biberon.html

EN KALİTELİ EMZİK
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...niz-almayi-dusunuyorsunuz-2.html#post24118612

MERHABA GÜZEL ANNELER.
BİRÇOK ANNEMİZ KULLANDIĞI VE KALİTELİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜ ÇİN MALI OLMADIĞINI-BPA İÇERMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜ BEBEK ÜRÜNLERİNİ SEÇTİ.
SİZ DE GÖRMEK VE ÇEVRENİZDEN KALİTELİ OLDUĞUNU DUYDUĞUNUZ ÜRÜNÜ SEÇİM YAPMAK İÇİN ANKETE OY VERİN.SİZDEN SONRAKİ ANNELERE FİKİR VERMİŞ OLURSUNUZ.BENİM GİBİ İLK BEBEĞİ OLACAK ÖNERİYE İHTİYAÇ DUYAN ÇOK ANNE VAR.FİKİRLERİNİZ ÖNEMLİ KIZLAR ŞİMDİDEN SAĞOLUN.BEBİŞLERİNİZLE MUTLU GÜNLERE
RUMUZ:2012 AĞUSTOS ANNE ADAYI :119: :119:

EN KALİTELİ BEBEK DETERJANI
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520429-kaliteli-bebek-deterjani.html

EN KALİTELİ BİBERON
http://www.kadinlarkulubu.com/agustos-anneleri/520276-kaliteli-biberon.html

EN KALİTELİ EMZİK
http://www.kadinlarkulubu.com/mayis...niz-almayi-dusunuyorsunuz-2.html#post24118612

selam kızlar..
off havalara ne oldu böyle ya için karardı 3 gündür yağmur
doğada burun akıntısı hafif öksürük baş gösterdi
bitemedi şu kışş
dünde şurup verdim kustu asla içmiyor umarım böyle hafif atlatır şurup hiç içmiyor
nasıl alışacak ne olacak halimiz bilemiyorum
canım özlettin kendini de rüzgarı da..
bizde de durumlar sizinkiyle benzer
çok güzel konuşup derdini anlatıyor artık
cümle yok ama bol kelime var :)
sünnet işini şubat tatilinde hallettin sanıyordum
doğada yabancı kişileri gördüğünde bacağıma sarılıyor korkudan çok utangaçlık halleri başladı
geçici bişeydir umarım yoksa hiç hoşlanmam bacağına yapışık dolaşan çocukları
aman büyük sözüme töbeee :))
başta öyle yapıyor ama çabuk ısınıyor minnoşum
seni ve rüzgarcığımı öpüyorumm
güzelmiş canım bende alıp bi denerim
bağışıklık sistemini güçlendirmek için bişey kullanamıyorum artık
vitamin falan hiç içmiyor meyve de yemiyor bunu bi deniyim bakalım

selam kızlar biz süt kesme işine başladık. En zoru memede biriken süt kısmı sanırım, 2 gündür ağrıdan perişan oldum. Bugun bandaj sardırdım memelerin etrafına, sütün dolmasını engellemek için. Ne süt varmış bende , bu sütle bir çocuk daha büyürmüş. Dayanamayıp sağdım 3 biberon süt çıktı. İlaç alıyorum kesilsin diye ama nafile. İşe yaramıyor. Napicam bilmiyorum sütüm kesilsin diye dua ediyorum.

Evet seni anlıyorum güzelim.
Bende bu hafta sonu denedim ama olmadı yaa
Süt birikmesi oluyor gerçekten
benim sütüm baya azalmış ama taa akşam üstü dolduğunu hissettim,
O da biraz acı verdi
Ama ben daha sonrasında uygun zaman olmadığına karar verdim
2 yaşına kadar emzireceğim ne kalmış şunun şurasında
Sonra vicdan yapmak istemiyorum da...

Allah size kolaylık versin hem anneye hem çocuğa çok zor.
Ama artık büyüdüler çok iyi olacak sütten kesildiklerinde
Daha bi rahat olacağız
Onlarda özgürlüklerini kazanacaklar...

canım merhabalar...
Ahh ahh geçmiş olsun Doğama inş.hafif hafif atlatır yaa..Deneyin tabi canım...

Sunny hoşgeldinn..Yaa başladın mı bravo sana bende hala tık yok sürekli erteliyorum tutulmadık tarafım kalmadı..İki gündür de boynum tutuldu çok kötüyüm...Ne şekilde bıraktırıyorsun anlatırsan sevinirim seninkide düşkündü çünkü...Birde bu süt birikmesi için taze nane koyulduğunu biliyorum göğüslere canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…