2010 Temmuz Anneleri : )

oyoyoyoyo kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 pipi meselesi açılmış bakıyorumda bende göremedim henüz oğlumun pipisini kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

oyoyoyoyo kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 pipi meselesi açılmış bakıyorumda bende göremedim henüz oğlumun pipisini kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ben belki cumartesi görürüm doktora gitcez dee sempatiksalakcinni

demek bu c.tesi kontrol var, ne güzel ben daha 13ünü bekliceem(
ya arkadaşlar kahvenin ve cayın zararı varmı?
gunde ne kadar tuketmeliyiz?
siz ne kadar tuketiyorsunuz,?

evet çok mutluyum heyecanlıyım bu yüzden
valla doktor bana çay için 2 bardağı geçme dedi
ama ben birazcıcık geçiyorum bilmiyorumkismile

Kendi adıma cevap verecek olursam hiç....

Bir kaç kez zencefilli-limonlu bitkiçayı içmiştim..Normal çayı hamilelikten beri içmiyorum,normalde de pek aramam..

Kola yı da içmiyorum hamilelik başından beri..

Serklaj ameliyatımdan sonra 1 kez akşam canım sütlü neskafe çekti o zaman içmiştim..

Hepsi bu...

Kafein almıyorum yani...

2 bardak, ince belli, ajda, kupa, fincan??
ya ben daha cok tüketiyorum, daha dorusu ben daha cok kahve tüketiyorum duramıyorum ama sıkıntı olurmu acaba

Hamilelikte kafein alımı ne tür etkiler yaratır?

ılk önce akılda tutulması gereken kafeinin bir vitamin ya da besin maddesi olmadığıdır. Kafeinin hiçbir besleyici değeri yoktur.

Yapılan çalışmalar hamilelikte yüksek miktarlarda kafein alımının (günde 6 fincandan fazla kahve) özellikle ikinci trimester düşükleri başta olmak üzere düşük ile ilişkili olabileceğini göstermektedir.

Hamile olmayan kadınlarda kafeinin asıl etkisi kalp ve dolaşım sistemi ile sinir sitemi ve davranışlar üzerindedir. Hamilelik ya da emzirme süresinde alınan kafein fetus ve yenidoğanda da benzer etkiler yaratır. Hamilelikte kafeinin yarıömrü 11 saate kadar uzayabilir. Fetus da ise durum daha ürkütücüdür: 100 saat. Bu ne demektir? ıçtiğiniz kahveden bebeğe geçen kafeinin yarısından fazlası 100 saat sonra bile hala daha karnınızdaki bebeğin kanında dolaşmaktadır. Bebeğiniz ne kadar küçük ise onun kafeini detoksifiye etme yeteneği de o kadar azdır.

Alınan orta düzeyde kafein anne adayında çarpıntı ve benzeri yakınmalar yaratmasa da bebeğin kalp atımlarında ve solunumunda (bebek daha doğmadan da anne karnında solunum hareketleri yapar) belirgin artışa neden olabilir.

Yapılan hayvan deneylerinde anne karnında orta ya da yüksek düzeyde kafeine maruz kalan fetusların beyin ağırlıklarında azalma ve beyin gelişiminde dalgalanmalar izlenmiştir. Benzer şekilde bu fetuslarda doğumdan sonra öğrenme ve hatırlama güçlükleri ortaya çıkmaktadır.

Öte yandan kafein; alkol, nikotin ve bazı diğer ilaçların kanser yapıcı etkilerini arttırmaktadır.

Kafein bir idrar söktürücüdür. Hamilelik sırasında fazla miktarda alınımı sıvı ve kalsiyum kaybı ile dehidratasyona yol açabilir.

Özellikle yemeklerden hemen sonra alındığında barsaklardan demir emilimini %40 oranında azaltır ve bu demir gereksiniminizin çok yüksek olduğu hamilelik döneminde oldukça önemlidir.

Bu bilgilerin ışığında Amerikan ılaç ve Gıda Dairesi (FDA) 1981 yılında yayınladığı görüşünde hamile kadınların kafein içeren gıda ve içeceklerden uzak durmalarını ya da sınırlı miktarda tüketmelerini önermektedir. Yine aynı kurum gebeliğin ilk trimesterinda kesinlikle kafein alınmamasını önermektedir.

FDA'in bu önerisin altında yatan neden 1980 yılında kemirgenler üzerinde yapılan bir araştırmadır. Bu araştırmada yüksek doz kafein alımının fetusta anomaliye neden olabileceği ileri sürülmektedir. Ancak çalışmada kemirgenlere verilen kafein dozu bir insanın günde 60-70 fincan kahve ile alabileceği miktara eşittir. Üstelik kafein metabolizması kemirgenlerde insanlardakinden daha farklıdır. Bunlara ek olarak kemirgenler teratojenlere karşı insanlardan daha hassastır. Daha sonra yapılan pekçok araştırmada 1980 yılındaki çalışmanın sonuçlarını destekleyecek hiçbir veri elde edilememiştir.

Yapılan geniş serili çalışmalarda hamilelikleri döneminde kafein tüketen 5800'den fazla anne ve bebek geriye dönük incelenemiş kafein ile bebekte anomali arasında bir ilişki saptanamamıştır. Benzer bir çalışmada ise anomalili 2000'den fazla bebek geriye dönük incelendiğinde bu bebeklerin annelerinin hamileliklerindeki kafein kullanımı ile anomali arasında bir ilişki saptanamamıştır.

Hamile kalınca kafein alımını mutlaka bırakmalı mısınız?

Her zaman değil. Aşırıya kaçmamak kaydıyla kafein içeren içeceklerin keyfine varabilirsiniz. Yapılan pek çok araştırma hamilelik sırasında alınan az ya da orta düzeyde kafeinin bebek ya da anne adayına zarar verme riskinin düşük olduğunu göstermektedir. Orta düzeyde kafein (300-400 mg) günde 2-3 fincan granül kahveye denk gelmektedir.

alıntı...

inşallah canım benimde önümüzdeki hafta kontrolüm var hayırlısı bakalım kaydirigubbakcemile5

hayırlısı yaa ne garip bişeyy
oraya gidince hien varya doktor hep baksın ben hep orda yatim
bana habire anlatsın da anlatsın gibi geliyo :))

kızlar yasmın benım kıza yazdı prenses gelıyo dıye sız yanlıs anlamısssınız

canım ben normal hayatımda kahve delisiydim günde 3-4 kupa içerdim. bebişi öğrendim ve bıraktım. haftada 1 fincan anca içiyorum. çay zaten sevmem. onların yerine su içiyorum

2 bardak, ince belli, ajda, kupa, fincan??
ya ben daha cok tüketiyorum, daha dorusu ben daha cok kahve tüketiyorum duramıyorum ama sıkıntı olurmu acaba

valla ben hep fincanla içtiğim için fincandır diye düşünmüştüm
detayını sormadım kuzum yaa
ama ben işyerinde arkadaşım her getirdiğinde içiyorum yarım yarım atıyorum
ama açık çay içiyorum

kıslarrrr oğlumuzun adını bulut koysak diyoruz ama şimdi oda usulen bide ailelere danışsak diyo bende hayır dedim hadi fikir belirtirlerse ne yapıcaz dedim. en iyisi ben işimi garantiye alıp 2. ismide belirleyim. bulutun yanına yakışacak isim öneriniz varmıdır ????

İlk aklıma gelen Yağmur oldu...

kızlar yasmın benım kıza yazdı prenses gelıyo dıye sız yanlıs anlamısssınız
hay allah ya, anlamamışım ben.
valla prensim yerine pransesim diyo sandım.

canım ben normal hayatımda kahve delisiydim günde 3-4 kupa içerdim. bebişi öğrendim ve bıraktım. haftada 1 fincan anca içiyorum. çay zaten sevmem. onların yerine su içiyorum
ya sigarayı bıraktımda, kahveden vazgecemedim.hiç bulantıda olmayınca yani, soğumadım da kahveden.

ya ben sabah yarım kupa filtre kahvenin üstüne su koyuyorum
öğlende türk kahvesi içiyorum bir tane
sizce cokmudurr kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…