2010 temmuz annelerinin doğum hikayeleri...

allahım analı babalı büyütsün güle güle büyüt beişinii

esmacım Allah analı babalı büyütsün canım benim Allah sağlık sıhhat versin.
çok sağol canm darısı sana inşallah hayırlısıylaa :Saruboceq:

rkygon ve esm ckr ...Allah analı babalı büyütsün canlarım..senağlama:Saruboceq:

sağol denizcim seninde bebeğin hayırlı olsun rabbim sağlık sıhat huzur mutluluk versin:Saruboceq:

Mevlam yavrularınızı size bağıslasın inanın cok duygulandım hikayelerde.. Allahım bizede kolaylıkla sağlıkla nasip etsin inşaallah..

bende yazmak için ancak fırsat bulabildim.canım kızım saolsun sürekli göğsümde yatırtıgım anda ciyak ciyak..
reyyanım 2 temmuzda dogması gerekirken sabırsız kızım 12 gün önce 19 haziranda dünyaya geldi babamıza babalar günü hediyesi oldu..
18 haziran cuma günü kontrolümüz vardı kızımın hareketleri iyice azaldıgı için dr.um 3günde birde çagırıyordu.kontrolüm yapıldı nstye baglandım herşey iyi gözüküyordu ama her 3 günde bir doktorum endişelerini dile getiriyordu bebek saglıklı gözüküyor ama sen bebek hareket etmiyor dedikçe benim uykularım kaçıyor diyordu.o gün önümüzdeki hafta perşembe günü için 24 hazirana hastaneden randevu alacaktı doktorum suni sancıyla dogurtcam seni sonuna kadaar beklersek bebek çok kilo alacak normal doguramazsın demişti.o gece ne hikmetse eşimin de benim uykusu erken gelmişti saat 10 gibi uyuduk ikimizde.
ben gece 12 gibi tuvalete kalktım sonra tekrar yattım yattıgımda makata dogru bi agrı hissettim gaz sancısı herhalde dedim çünkü bana çok sık olurdu klimadan üşüttüm herhalde dedim uyudum saat 1.30 da kdr 15 dk da bir agrıyı hissettim 1.30 tekrar tuvalete kalktım hafif kanamam vardı eşimi uyandırdım yanıma geldi baktı o sıra istem dışı su aktı çişim mi yoksa suyummu anlayamadım ama istem dışıydı çişim olsa tutardım eşim hemen doktorumu aradı.dr.um bebek gelmek istiyor galiba hemen hastane gidin ordan bana bilgi verirler demiş.eşim giyinmeye başladı bende öle ama bi yandanda evi toparlamaya çalışıyorum eşim kızdı napıyorsun sen bırak onları hmn gidelim dedi.hastaneye gittik ebe çatı muayesi yaptı berbat bişi cnm çok yandı 1cm açıklıgım vardı ebe yanımda dr.u aradı göndermeyin sakın bu gecee gözlem altında tutun demiş.o gece geçmek bilmedi Allahtan cuma gecesiydi eşim sbh işe gitmek zorunda deildi.eşimi tembihledim sakın kimseye hbr verme daha dogurmam bide rezil olmayayım dedim.sbh oldu erken saatte doktorum geldi.yine çatı muayenesi ama bu sefer kendimi tutamadım doktorumu azarladım yeter artık çek elini çok cnm yandı diye.kıyamam hiç seslenmedi bişi demedi açıklık 3 cm olmuştu ama bende hala can yakıcı bi sancı yoktu saat sbh 7.30 civarıydı 11 e kdr bişiler yiyebilecegimi sonrasında yemeyi içmeyi kesmemi söledi.9.30 gibi lavman yapıldı ilk yapılıyordu aman Allahım dünyalar çıktı sanki içimden :)
11den sonra suni sancı verilmeye başlandı sancılara 13.00 e kdr dayanabildim epidural yapıldı anestezi uzmanı çok iyi yaşlıca bi adamdı çok korkuyordum igneden ama bişi hissetmedim desem yeridir sinek ısırması gibi bişeydi.epiduralden sonra çok panik yaptım nefes almam güçleşti oksijen verdiler titriyordum ama bu tamamen bnm heyecanlanmamdan kaynaklan bişeydi eşim saolsun her zmnki gibi yanımdaydı beni sakinleştirmeye çalışıyordu bense biyandan nefes alamaya çalışıyor biyandan aglıyor biyandan da eşime yalvarıyordum ne olur hayatım beni bırakma gitme biyere sakın bırakma beni diye.saatlerdir dogumhanede çatalda yatıyorum psikolojım bozulmuş cnm sıkılmıştı artık.
ebelere biraz ayaga kalkayım çok sıkıldım dolaşıyım biraz diyordum ne yürümesi bu sancılarla adım atmassın diyorlardı tabi bende epiduralin etkisiyle bişi hissetmiyordum.saat 15.00 olmuştu aniden sancı hissetmeye başladım yine hastaneyi ayaga kaldırdım apar topar ebeler yanıma geldi doguruyorum sanmışlar.megerse 3 saat olan epiduralin etkisi uzun boylu oldugum için bana 2 saat dayanmış yeniden epidural ve ben rahatladım.dogum öncesi saat 16.30 gibi tekrar epidural ben çok rahat ve agrısız bi şekilde kızımı dünyaya getirdim dr. kızının saçları gözüküyor ıkınmaya başla dedi 3 ıkınmada kızım dogdu çok şükür.çok güzel bi kızım olmuştu pembe b eyazdı onu görünce eşimde bende gözyaşlarımızı tutamadık kucagıma almak istedigimi sordular tabiki evet dedim öptüm kokladım Rabbim o ne güzel kokuydu öle göbegi düşüp yıkayana kdr onu koklamaya doyamadım cennet kokuyordu resmen kızımı gözümün önunde muayene ediyorlardı ben biyandan çarşafın altından gözükün dikiş atılışlarıma bakıyorum biyandan kızıma.ebe beni doktoruma şikayet etti dilek hanım 2 epidural arası sancıya dayanamadı pikaçu gibi gözünden yaşlar fışkırıyordu dedi.gülüştük.doktoruma neden dikiş gerekti diye sordum ben kestim kesmezsem başbaşka yerlerden yırtıklar olur çok zor olur dedi sen merak etme öle bi dogum yaptırdımki kimse dogum yaptıgını anlamıyacak şanıma laf ettirmem dedi.Annem ve kayınvalidemlere son yarım saatte hbr verdik onlar hazır dogmuş bebege geldiler.odaya getirdiler yataga yatırdılar ben tezcanlı hemen kalktım ayaga ama epidural etkisiyle zor duruyorum ayakta lavaboya gidiyorum yüzümü yıkıyorum geziniyorum oda açılayımda kızımı doya doya bi sarayım diye eşime kahve aldırttım onu içtim (ben bilmiyordum tesadüf içitim epiduralden sonra kahve içmek baş agrısı önlüyormuş) yüzümü tokatlıyorım fln derken açıldım çok şükür kızımı emzirmeye çalıştım ama ilk günler çok zor oldu şimdi çok şükür daha kolay emiyoruz hatta göğsümden ayıramıyorum desem yeridir.Rabbim herkeze benimki kdr kolay dogum nasip etsin.DOGURMAK HİÇBİŞEY ZOR OLAN BEBEGE BAKMAK..

Benim canım oğlum 20 temmuz da doğması gerekirken 10 temmuz cumartesı gunu saat 14 :20 de dunyaya geldi . Şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyor ama benim icin çok zor gecen bir surecti . Oldum olası hamılelıkten korkmustum cunku ne hastanelerı severdım ne de doktorları bide ustune ustluk hamilelik sırasında oluşan panik rahatsızlıgım yuzunden tansıyonum hastanede hep yuksek cıkıyordu . Onceleri gittigim doktoru bu cok onemli bebegını kaybedebılırsın ; bak senden bı once gelen bebegını kaybettı dedıgı ıcın degıstırmıstım ozamanlar henuz 3 aylık hamıleydım . Yenı doktorumu daha sakın olabılırım dıye bayan secmıstım . Ilk muayenede yıne koluma tansıyon aletı takıldıgı anda yıne panık yaptım ve yuksek cıktı ama bayan doktorum bunu anlayısla karsıladı ve bana olabılır cnm kucuk yukselmedıkce problem yok dedı .Boylece bu doktora gıtmeye karar verdım . Sukur ki hamılelıgım boyunca ne bebegım de gelısme gerılıgı ne de ıdrar da proteın cıktı . Buarada dogumumun normal olması ıcın can atıyordum . Doktorum oylesıne ıyıydı ki baska doktorda olsaydım 36. haftada bıle sezeryana alınabılecek benı normal dogum konusunda cesaretlendırıyordu . 38. haftada catı muayenem vardı ve artık normal mı yoksa sezeryan mı dıye karar vermem gerekıyordu . Ben catın dar dıye bır cevap beklerken cok musait hatta 1 cm acılma var cevabıyla bir sok daha yasadım cunku benım yerımde baskası olsa coktan sezeryana kosardı dıye dusunuyordum . Kendımı amelıyata alıstırmaya karar vermıstım ama yapım geregi nasıl heyecanlanırım ogunu nasıl beklerım dıye dusunmeden de edemıyordum . Nıhayet doktoruma annem gelsın mı bu hafta dedım oda tabı cnm her an dogum olabılır dedı . Boylece annem carsamba gunu Istanbula geldı . Doktorum pazartesıye randovu verdı . Tarih 12 Temmuzdu benım beklenen dogumum 20 temmuzdu ve egerkı dogurmazsan dedi 12 temmuzda burdasın dedi . Bende olayları akısına bırakmaya karar verdım sezeryan ıstıyorum da demedım ve cıktım . Annem Istanbula geldıkten sonra hergun bebegın eksıklerı ıcın dısarı cıkmaya basladık . Ablamın yogun ısrarlarına dayanamayarak onun bebısını sevmeye ıkı gunlugune asya yakasına gecmesı gerekıyordu .
Ben tansıyon problemını annem den saklamıstım ve ogrenmesını hıc ıstemıyordum . Beraber sezeryana gıderken ogrenıcegı ıcın de cok korkuyordum . Buna ragmen pazartesı gunune sabah 7 ye randovu aldık . Dogumda yanım da annem esim ve ablam olucaktı . Aslında tek ıstegım sakın sakım esımle bırlıkte dogum yapıp sonra herkese haber vermektı . Ama gidişat boyle gelişmemisti daha fazla beklemek ıstemıyordum cunku ayaklarım sısmeye baslamıstı ve bu beni cok korkutuyordu . Annem ; ıkı gunlugune ablamın bebegını sevmeye asya yakasına gecmeye karar verdı gunlerden cumaydı cumartesı de orada kalıp pazar donucek pazartesı de amelıyata gelıcektı . Cuma gunu kk de forumlarda takıldım gece 1 gıbı yattım herzamankı gıbı pencere acıktı . Ben sabah 8 de karın agrısıyla uyandım evde tek basımaydım . Ama sabah esıme ıse gıderken karnım agrıyor neden pencere acık uyuduk ki diye soylendim .Karnıma 15 dakıkda bır sankı usutme agrısı gıbı kramp gırıyordu ama katlanılmıycak gıbı değildi . Hormanlarım uyku ve sersemlık salgılamıs olucak ki yatakta uyuyakalmısım saat 10 civarı uyandım tuvalete gıttım camasırım da seffaf bır leke gordum cısımı yaptım tuvalet kagıdına surdum baktım pembe bır leke aman allahım dedım benım bebegım gelıyor hem de kendı ıstegıyle : )) istedigi zaman da .. Panik yapmamaya karar verdım hemen dus aldım bacaklarımı temızledım . Elbısemı gıydım buarada su gelmeye devam edıyordu ama az az .. Esımı aradım benım sancım var suyum geldi dedim o da koşa kosa ıs yerınden geldı hastaneye gıttık . Doktorun odasına gırdık bız pazartesıye sezeryan ıcın randovu almıstık ama suyum geldı dedım . Kalktı hemen yatısını yapalım dedı normal dogumdan bahsetmedı bıle belkı de oda boyle bı anı kolluyordu boylece hormonlarım benı sakınlestırmıstı odama cıkartıldım tansıyonum butun kontrollerım boyunca en dusuk sevıyesınde cıktı :)) 10 / 7 ydi ben harika diye bagırdım hemsıreler sasırdı .. Gerıye epıdural sezeryana ıkna kalıyordu doktorum genel olmamı ıstıyordu . Esıme kımseyı arama ben gırene kadar dedım oylede yaptı .. Anestezı doktoru geldıgınde benım genel olmam konusunda benı ıkna ettı . Saat 12 cıvarıydı ve bız odada esımle yalnız basımıza beklıyorduk .. Saat 1 cıvarı esım 10 dakıkalık uzaklıktakı evımzıden dogum cantalarını almaya gıtmeye karar verdı . Ben amelıyat saatını ınadına sordurmuyordum sadece beklemek ıstıyordum gıt dedım . Onun gelmesıne yakın hemsıreler geldı benı amelıyata goturmeye esım yok dedım ama amelıyathabe bekleyemez dedıler ve boylece yalnız basıma amelıyata gıttım bu kadarını da ıstemıyordum ama belkı de hayırlısı boyleydı . Doktorlar ıgneyı yaptılar kendı doktorum basımdaydı guzel seyler dusun dedı uykuya daldım ; kalktıgımda bırısı hafıf hafıf yanagıma tokat atıyordu amelıyatın guzel gectı dedı . Bende ruya goruyordum zaten . Odama gıttıgımde bebısımı kucagıma verdıler ınanamadım . Az sonra annem geldı aksama ıse aıle esrafının tamamı . Boylece ıstedıgım gıbı bı dogum yapmıs oldum : ))

primera..gözün aydın canım ..
Allah analı babalı büyütsün..
herşeyin hayırlısı.. ne kadar plan yapsak da herşey olacağına varıyor..
ben de senin gibi 12 temmuza sezeryan günü almıştım ama 8 temmuz sabahı 4 de geldi kızım..
hayırlısı böyleymiş..

Cok Saol DenIz Gunescim hayirlisi tabiki onemli olan bebisler Kizlar yazidan alinti yapmazsaniz cok sevinirim herkese hayirli dogumlar diliyorum ...

thrush ve primera kıslar allah yavrularınızı size bağışlasın hayırlı sağlıklı ve uzun bir ömür varsin :)

cok saolun Sonbahar ve Gul .. Sonbahar umarim sen de en kisa surede saglikla alirsin bebisini kucaguna . Gul senin bebisin de hayirli olsun saglikla aldik kucaklarimiza cok sukur

Bekliyoruz dogum hikayelerini cnm ne kadar atlatsak da olsak geriye kalanla icin cesaret ve moral vermis oluruz diy mi

Dogum yapan herekesi tebrik ederim.Allah bebişlerinize saglıklı uzun ömürler versin.Darısı da başımıza.Sizin dogum hikayelerinizi okudukça rahatlıyorum.Bende kızımla güzel hikayemizi burdan yazarım inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…