2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

sütlaç sevmez

etimek nasıl yapılır sen yaptıysan kendi tarifini verirmisin

Malzemeler:
Alt katman icin:

1 paket etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi icin:

1/2 paket margarin
3 türk kahvesi fincanı un
8 yemek kaşığı şeker
1 kilo süt
vanilya
damla sakızı
Uzeri icin:

Krem santi
Yapilisi:

Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, susuz olarak bir tavada ağdalaştırılır. Ayrı bir tencerede kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır.
Önceden ağdalaştırdığımız şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır.
Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür.
Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır.
Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür.
Krem santisi paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

çabuk yaplıyor.. ben seviyorum

SUPANGLE

4 su bardağı süt
1/2 bardak un
4-5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
1 yumurta
2-3 dilim kek yada bisküvi

Yapılışı;
Süt ve yumurtayı karıştırın. Kakao ve unu süte eleyin.
Orta ateşte sürekli karıstırarak pişirin.
Kaynamaya yakın şekeri ilave edin.Kaynayınca ateşten alın.
Bisküvileri kırarak kaselerin dibine yerleştirin.
Supanglenizi kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerine fındık, ceviz yada samfıstığı koyup ikram edin..Afiyet Olsun

İki renkli irmik tatlısı

• 3 su bardağı süt
• 2 su bardağı su
• 1,5 su bardağı şeker
• 1 su bardağından biraz fazla irmik
• Kakao• Vanilya

Kakao ve vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelip kaynayana kadar pişiriyoruz.
Sonra yarısını bir kaba alıp kakao ile karıştırıyoruz. Diğer kaptaki malzememize de vanilya katıp karıştırıyoruz.
Sonra su ile çalkalanmış kek kalıbına önce kakaolu harcı döküyoruz.
Üzerine de vanilyalı harcı döküyoruz ve buz dolabında 1 saat kadar bekletip, dilimleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
http://1.bp.blogspot.com/_gGWZ-F4g8M8/Sh51a6S5oHI/AAAAAAAAAi4/9I_RalOV4eA/s400/DSC02719.JPG için Google Görsel Sonuçları

Bisküvili Tavuk Göğsü

1 kilo süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Petibör Bisküvi (En alta koymak için)

Bir tencereye vanilya hariç bütün malzemeleri koyup kaynatalım. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı katıp mixerle çırpalım. Bisküvileri Rondodan geçirip borcama koyalım (Borcamın altını kapatacak kadar). Üstüne yapmış olduğumuz muhallebiyi dökelim ve buzdolabına koyalım. Servis yapacağımız zaman dikdörtgen kesip spatula yardımı ile katlayıp servis edelim.
NOT:muhallebiyi tepsiye dökerken tam ortaya yavaş yavaş dökmeye özen gösterin.hızlı dökerseniz birbirlerine karışırlar

canım benim döktürdün heee
accuk işim var dönünce hepsini not alcamopuyorumnanaktan

inciciceğim altınolukta değil altınovada oturuyorum ben merkezde

canım benim döktürdün heee
accuk işim var dönünce hepsini not alcamopuyorumnanaktan

inciciceğim altınolukta değil altınovada oturuyorum ben merkezde

benimde pc de tarifler diye klasörüm var ordan arakladım

hmm altınovalımı onlar lakapları falan varmı
altınovanın yerlisiyseler lakapları vardır genelde burda öyle canım hep kimlerdensin diye sorarlar...
belki tanıdık çıkar:))))

geLiyoruz Bazen Orayada Ondan Sordum. Hoş pek biLmem Ama işte :))) Amcamın Karısı oğLu faLan var Orda

bi de canım park dediğin yerde oralarda garaj varmı dikkatini çektimi hiç..
benim bildiğim parkın az ilersinde otob.garajı var da ondan..
bende yeni olduğum için çok iyi bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…