2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

selam kızlar ben de evlenip geldim :)
burda yemek olayları başlamış sevindim evde yemek yaptığım 3. günüm olacak bu gün şehriye salatası nasıl yapılıyor kızlerrr ?

hadi yaa tühhhh
bnim koltukların içinden hangi lekeyi nasıl çıkarabilirsin diye küçük not kağıtları vardı yanımda olsa bakardım walla bi netten bak istersen...

selam kızlar ben de evlenip geldim :)
burda yemek olayları başlamış sevindim evde yemek yaptığım 3. günüm olacak bu gün şehriye salatası nasıl yapılıyor kızlerrr ?

canım hayırlı olsun hoşgeldin walla bende merakla bekliyorum asyadan tarifini:))

canım hemen peçeteyle suyunu emdirsin koltuk emerse çıkmazz
bir sürü leke çıkarıcılar var bişe olmaz benimki de her gün bembeyaz koltuğumu sigara külü yapıyor ama leke tutmaz kumaş benimki silince bişey kalmıyor seninki değil mi leketutmaz kumaşsa bişey olmaz

harbi akşama çok var acıkmışın kıs akşamımı beklicen..
ben ögleni bekliuorum

leke tutmaz kumaş falan değil yaa eşim vde o aradı çok kötü bişi oldu dedi korktum başta megersem koltuga meyve suyu dökmüş bulaşık detarjanı ile sil hemen dedim ama bakalım eve gidince ufff

yogurtlu mayonezli havuç salatasınımı diyorsunn:uhm::uhm:

havucu rendeliyorsun hafif yagda kavuruyorsun sonra sogumasını bekliyorsun üzerine sarımsalı yogurt döküp karıştır yemek olana kadr dolapta dursun offf süpper

MEYVE LEKELERİ
Beyaz kumaşta: Lekeyi amonyaklı suyla yıkayın. Çıkmazsa, çamaşır suyu ilave ettiğiniz sabunlu suya batırıp lekeli kısmı ovun.
Renkli kumaşta: Lekeyi 90 derecelik alkol ya da amonyak ilave edilmiş oksijenli su ile yıkayın ya da ekşimiş sütü lekenin üzerinde 2-3 saat bırakın.
Sentetik kumaşta: Lekeyi limon suyu, beyaz sirke, hafif amonyaklı su karışımı ile çıkarabilirsiniz.
Yünlü ve ipekli kumaşta: Lekeli kısmın altına su emen bir kumaş parçası yerleştirin ve lekeyi beyaz sirkeyle silin.

ne demek arkadaşlar hemen veriyorum tarifini

2 litre suya 2 tatlı kaşığı tuz atıp kaynatıyoruz
kaynayınca içine 1,5 su bardağı arpa şehriye yi atıp isteğe göre 5 -8 dakika
haşlayıp yıkatarak süzüyoruz 2 kaşık sıvı yağla yaplayıp ağzı kapalı dolapta 15 dakıka dinlediriyoruz.

diyer tarafta 2 adet dometes
1 adet salatalık
yarız demet maydonoz doğrayıp limonlayıp şehriyemizle karıştırıyoruz servise hazır..

AFİYET OLSUN SİZEEEcokacimcoook

amin canım sağol

sıkma tatlım canını yaa çıkar bi sürü leke çıkarıcı var
ben de en kısa zamandı bi örtü gibi bişeyler alıcam koltuklara bi de biz salonda oturuyoruz yazık günah misafir gelince kaldırırız haksız mıyım kızlar

havucu rendeliyorsun hafif yagda kavuruyorsun sonra sogumasını bekliyorsun üzerine sarımsalı yogurt döküp karıştır yemek olana kadr dolapta dursun offf süpper
pazardan havuç alıp denicem haftaya
tarif için teşekkürler en kısa zamanda denicem

bizde salonu kullanıyoruz alıştık atık salon büyük oturma odası küçük.
kışın öbür odayı kullancaz küçük diye çabuk ısınır, ozaman polarlardan alıcam bende meyvedir çaydır gelcek gitcek..

hımm sağolun kızlar bu gidişle bu akşamı da kurtarıcaz gibi duruyor :)
din akşam ben de patlıcan közlemiştim domatesli ımm harika olmuştu tavsiye ederim kızlar zaten yazın çok yemek yenmiyor bi çorba yaptım 3 gündür yiyoruz bitmiyor kızlar yaaa

benim koltuklarımda açık renk örtüsüz bırakmıyorum bizde salonda oturuyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…