2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

zuzu sana bi tarif vereyimmi kısırın yanına süper gidiyo bende osmniyede öğrendim el turşusu diye 15-20 dk hazır oluyo

bunu inanılmaz yemek istedim fatmaaaaaaaa,bi yerlerim şişcek şimdi,sen bana orjinal bir tarif bulup veririmisin lütfen,orda büyüklerinizin yaptığı orjinal tarif olursa daha iyi olur,,,ben yapamazsam annem yapar
canım türkiyem ya,her yörenin ne güzel yemekleri var

evet yaa her yörenin farklı damak tadı

bazıları ağır oluyo ama:)

ben önce yemeğin görünüşüne bakarım kızlar sonra çatalın ucuylar tadına beğenirsem yerim ancaa.
dedim ya çok mızmızım yiyemiyorum herşeyi midem kaldırmıyoo.

ajikal işte osmaniye de gördüğüm bi kaç yemek bunlar ben osmaniyeye gelin gittim ya 15 günde öğrendim bunları şimdilik kömbe-içli köfte-kısır-el turşusu biliyom hangiini istersen veririrm no problem..bende eşimde yemeğe düşkünüzdür severiz yemek yemeği

zuzu bu arada dedğim el turşusu şu :

El turşusu
Malzemesi : 1 adet kabak
5-6 adet patlıcan
5-6 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
Bir miktar sumak ekşisi
Yeterince tuz
Yapılışı : Sebzeler yıkandıktan sonra küp, küp doğranır. Doğranan bu sebzeler bir miktar su ile 15-20 dakika kadar haşlanır. Haşlanan sebzeler süzülerek biraz suya tutulur. Bir kabın içine sebzenin miktarına göre su konulur. Suyun içine bir miktar sumak ile 3-4 diş dövülmüş sarımsak, tuz ve haşlanmış malzemeler ilave edilir.El turşusu bu işlemlerden 15-20 dakika sonra hazırdır.

varya kısırın yanında harika oluyo uffffffffffff

canım gelin gittiğini bilmiyorum,doğma büyüme osmaniyelisin sandım o kadar güzel anlatınca :))
ben kömbenin tarifini istiyorum varsa tabi

eşkili mi ekşili mi diye bi yemek vardı düğünümde yapmışlardı oda güzeldi sadece eşimin köyünde yapılırmış osmaniye merkez diğer köyler ilçeler falan bilmezlermiş..ama nasıl yapılıyo bilmiyorum onu

fatma notumu aldım canm ama 2 şey sorcam 1.patlıcanları doğradktan sonra ,haşlamadn önce tuzlu suda bekletcezmi acı olmasn diye
2. bütün sebzeleri haşladktn sonra bi tencereye sebzeye göre su koy sumak faln koydemişn yaa
heh işte ,o suyu kaynatmadn mı koycaz yani sebzelerle birlikte içinde kaynıck sonra yemeye hazır, bumu yani şeker accuk uzun oldu ama..

canım gelin gittiğini bilmiyorum,doğma büyüme osmaniyelisin sandım o kadar güzel anlatınca :))
ben kömbenin tarifini istiyorum varsa tabi

yok gelin gittim hatta bugün osmaniyedeki düğünümüzün 2. günü :) 1 ay oldu hemen veriyoruuuummm zevkle

şimdi iç malzeme istediğini yapabilirsin ıspanak peynir fark etmez ama ben kıymalısını vereceğim malzemesinin miktarının istediğin gibi yapabilirsin.içli seviyorsun çok yaparsın sevmiyorsan az yaparsın ama içlisi güzel oluyo

Malzemesi :
Un, yoğurt
Karbonat, tuz
1 kg kıyma
1 kg kuru soğan
Salça, karabiber
Kırmızı biber

Yapılışı :
orta büyüklükte dogradıgın soğanları, kıyma, salça, tuz, kırmızı biber hepsini karıştır iyice ama...sonra
bu saçlar olur ya yuvarlak olana yapılıyo ama tepside yaparsan evde yapcaksan eğer tepsi büyüklüğünde ince bir şekilde hamur açılır hamurun içinde ise bişi yok un su tuz yugur o kadar neyse.. 1 tane yufkayı en alta koy üzerini yagla hafifçe sonra 2. yufkayı ser sonra içini iyice her tarafına gelecek şekilde koy sonra 3. yufkayı üzerine ser gene yağla 4. yufkayı yok birde istediğin kadar kat yapabilirsin ama biz incesini sevdiğimiz için bu kadatr yapıyoruz birde dipnot kömbeyi tatlı yapan odunla pişmesi oda şöle oluyo eger annenin yeri varsa 3 ayaklı demirden şeyler olur onun üzerine saçı yok üzerinede diğer saç kapanır kapanan saçın üzerinde ateş yakılır ilk önce üst pişirilir ara ara kontrol edilir pişmeyen taraflara ateşten getirirsin sonra o ateşleri saçın altına getirilir çok kalmaz zaten altı hemen pişer ayy yoruldum yazana kadar AFİYET OLSUN

canım istersen patlıcan koymayabilirsin sadece kabakla ve biberlede yapabilirsin yok önceden sudan bekletmene gerek yok patlıcanları birde 2. Sorun ise o suyu kaynatmana gerek yok normal su olur anlatabildim umarım canlarım ben eve gider kocacıgım beni bekler görüşürüz öğledne sonra

canım çok teşekkür ederim,bizim bahçede yapacak yerimiz yok malesef,sitede oturuyoruz,
hamurun kıvamı sanırım biraz yumuşak oluyor,bide içine ne kadar çok soğan konuluyo ya,1 kg kıymada gözüme çok geldi ama demekki böylesi daha tatlı oluyor,ağzım sulandı

çok soru sordum ama demin araştırdım canım bu kömbenin özelliği mayasız olmasıymış,bazı yerlerde de mayalı tarifler var,orada sadece karbonat mı koyuluyor,ben karbonatın ölçüsünüde ayarlayamam zaten kabartma tozu atsak aynı şey olurmuki ?

slm kızlar başlamış yine yemek muhabbetleri valla fatma sayende değişik şeyler öğreniyoruzzz...her ne kadar ben ara ara girsemde okuyorum yazdıklarınızı kızlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…