zuzu sana bi tarif vereyimmi kısırın yanına süper gidiyo bende osmniyede öğrendim el turşusu diye 15-20 dk hazır oluyo
bunu inanılmaz yemek istedim fatmaaaaaaaa,bi yerlerim şişcek şimdi,sen bana orjinal bir tarif bulup veririmisin lütfen,orda büyüklerinizin yaptığı orjinal tarif olursa daha iyi olur,,,ben yapamazsam annem yapar
canım türkiyem ya,her yörenin ne güzel yemekleri var
kızlar selammmm
günaydın için biraz geç kaldım zemuszemus
işler yoğundu anca açabildim
napıyonuzz
canım gelin gittiğini bilmiyorum,doğma büyüme osmaniyelisin sandım o kadar güzel anlatınca :))
ben kömbenin tarifini istiyorum varsa tabi
yaa ajikalll kızıımmm biz daha dün seninle kilo almışız diye konuşmadıkmı ????
alsanaalsanasmile
fatma notumu aldım canm ama 2 şey sorcam 1.patlıcanları doğradktan sonra ,haşlamadn önce tuzlu suda bekletcezmi acı olmasn diye
2. Bütün sebzeleri haşladktn sonra bi tencereye sebzeye göre su koy sumak faln koydemişn yaa
heh işte ,o suyu kaynatmadn mı koycaz yani sebzelerle birlikte içinde kaynıck sonra yemeye hazır, bumu yani şeker accuk uzun oldu ama..
yok gelin gittim hatta bugün osmaniyedeki düğünümüzün 2. günü :) 1 ay oldu hemen veriyoruuuummm zevkle
şimdi iç malzeme istediğini yapabilirsin ıspanak peynir fark etmez ama ben kıymalısını vereceğim malzemesinin miktarının istediğin gibi yapabilirsin.içli seviyorsun çok yaparsın sevmiyorsan az yaparsın ama içlisi güzel oluyo
Malzemesi :
Un, yoğurt
Karbonat, tuz
1 kg kıyma
1 kg kuru soğan
Salça, karabiber
Kırmızı biber
Yapılışı :
orta büyüklükte dogradıgın soğanları, kıyma, salça, tuz, kırmızı biber hepsini karıştır iyice ama...sonra
bu saçlar olur ya yuvarlak olana yapılıyo ama tepside yaparsan evde yapcaksan eğer tepsi büyüklüğünde ince bir şekilde hamur açılır hamurun içinde ise bişi yok un su tuz yugur o kadar neyse.. 1 tane yufkayı en alta koy üzerini yagla hafifçe sonra 2. yufkayı ser sonra içini iyice her tarafına gelecek şekilde koy sonra 3. yufkayı üzerine ser gene yağla 4. yufkayı yok birde istediğin kadar kat yapabilirsin ama biz incesini sevdiğimiz için bu kadatr yapıyoruz birde dipnot kömbeyi tatlı yapan odunla pişmesi oda şöle oluyo eger annenin yeri varsa 3 ayaklı demirden şeyler olur onun üzerine saçı yok üzerinede diğer saç kapanır kapanan saçın üzerinde ateş yakılır ilk önce üst pişirilir ara ara kontrol edilir pişmeyen taraflara ateşten getirirsin sonra o ateşleri saçın altına getirilir çok kalmaz zaten altı hemen pişer ayy yoruldum yazana kadar AFİYET OLSUN
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?