tatlım ilk önce bana sorarsan ilk önce sizin bana ne vereceğinizi öğrenmem gerek dersin. iyi niyetli olduğunu göstermek içinde, evlendim ve sonuçta maddi olarak yüküm fazlalaştı bu iş yerinde olmaktan çok mutluyum ama hayat şartlarıda malum, almış olduğum ücret beni tatmin etmiyor gibi şeylerle acitasyon yapmalısın. özel sektörde ağlamayana meme yok mantığı var çünkü.
hmm walla canm ilk defasnda para konuşmadm demişsin sende önce şartları öğren yani maaş olark, sonra karar ver dicem ama ilk etapta maaşı sormada nekadar yerinde olurkiibilmiyorumkismile
bi düşüneyimCADIARZU
süper tam olarak ne işler yapacaksın bence öğrenmelisin ilk başta; ve iş yükün arttacaksa otomatik olarak maaşında artmalı ve bunu dile getirmelisin...çünkü şu bi gerçek ağlamayana meme vermezler...
ayy herkes önce para demişkaydirigubbakcemile3
e haklı olarak yanii emeğin karşılığı bu.
işyükü sorumluluk artacak maaş aynı kalacak olmaz
nekadar para okadar köfte:icecream:
hayılısı olsun artık canım..
işyerini müdürünü sen biliyosun biraz ılımlı biriyse o kendi şartlarını sunsun sende kendi şartlarını bi orta yol bulunur elbet
arz talep meselesi işine gelirse kabul edersin .işine gelmezse başka biriş bulana kadar (daha tatmin edici maaşlı) aynı konumda devam edersin....
süpercimm sen bilirsin ama ben riski severim çünkü insanlar risk almadan dahi ii bir konuma gelemez ve aynı yerde kalmamak için bazı şeyleri göze almalısın eğitim yorgunluk çömezlik vs...
öncelikle sen ne istiyorsun bunu iyi bilirsen orada konuşman daha rahat olur kendiliğinden gelir zaten.
oluruna göre konuşurm elbette..
ne söylicegi belli kıslar..zaten..
ben ona göre mantıklı etkileyici cevaplar vermek istiyorum..ben hiç iş görüşmesi ypmadımki..okul bitti biteli burdayım
büyük şirketlerde para konuşulmaz diye birşey yok, heryerde önce para konuşulur, şuanda zaten sana hakkın olanın çoookkk azını veriyolar, hiçbiryerde üniv. mezunu bir kişiye asgari ücret verilmez.
galiba ortam samimi bir ortam şirket ne kadar büyük olursa olsun veya küçük olsun ortam samimi bir ortam bence akışına göre konuş samimi knouş maddiyatında önemli oldugunu konuş anlayacaklardır...
tamamen kullanıyolar işte başka birşey değil. az paraya daha fazla çalıştırıyolar.
kariyer yapmak ne demek yaa,acaba orada nasıl bir kariyer yapıyosun asgari ücretle CADIARZU
ben böyle iş mevzularında çok sinirleniyorum. işin özünü bildiğim için adamların ne cinlikler yapıp size az para verdiğini sahtekarlıklarını acayip çıldırıyorum.şimdi bide krizdi yok işsizlikti falan diye bütün çalışanları korkutuyolarki ağızlarını açıpta zam diyemesinler.
hayatım ilk önce kim seninle konuşacaksa ,şefmi müdürmü yanına çağırır ve ilk önce senin ağzından laf almaya çalışır. yani anlattığına göre gidiyorum. derki mesela, canım senin ilerdeki hedefin ne, ne yapmak istiyosun der.sende dersinki işimde iyi yerlere gelmek, yükselmek,kariyerimde yükselişe geçmek dersin. 2 yıllık mezunsan mesela 4 yıllık bitirmek istediğini uzmanlaşmak istediğini falan söylersin. sonra o sana bizimle devam etmeyi düşünürmüsün der,farklı sorumlulukları kaldırabileceğine inanıyomusun der, sende kendinden emin bir şekilde, şuanda birikiminin çoğaldığını ve azimle verilen eğitimlerle dahada iyi olabileceğini söylersin.büyük ihtimalle o biz sana eğitim vericez falan der, sende bu arada samimiyetinize inanarak birşey sorabilirmiyim falan diye konuya girip. şuanda aldığım maaş çok düşük ve evlendim hiçbi değişiklik olmadı, sizinde bildiğiniz gibi zorlanıyorum. sorumluluğum artınca bana vaatlerinizde ne gibi değişiklik olacak dersin, zaten böylece konu konuyu açar
niye 4 yıla uzatmayı düşünmüyosun anlamadım CADIARZU
yaşın gençken yap yapabildiğin kadar, devir değişti oku okuyabildiğin kadar. yarın öbürgün gelir 4 yıllık bir üniv mezunu alır işini elinden.çünkü sana verdikleri paranın aynısını onada verirler oda işsiz dolanmak yerine idare edeyim der aynı senin dediğin gibi. iş vereninde işine gelir 2 yıllık yerine 4 yıllık üniv liyi çalıştırmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?