2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

ben bugün oruçlu değilim kızlar ama bakalım dayanabileckmiyim sahura kalktm dahada bişy sürmedim ağzıma

bekarkende adetliyken tutardım ben orucumu (Allah kabul etsin)

adetliyken oruç kabul olmaz ki... hem niye dayanamyasın ki

bekar kızlara adetliyken oruç tutmanın bir arpa boyu kadar sevabı var kızlar

ben ramazanı çok severim hepde tutmuşumdur adetliyken bile

ama şimdi evli olduğumdan kabul olmuyor ben yinede dayanabildiğim kadar yemicem bugün
çünkü iftarları çok severim herkes birazdan yemek yemenin sevincindeyken ben o duyguyu yaşayamıcam çünkü aç olmucam sofradakilerle aynı duyguyu paylaşmadktan sonra o iftar sofrasında bulunmanın bi espirisi yok bence

ben bugün oruçlu değilim kızlar ama bakalım dayanabileckmiyim sahura kalktm dahada bişy sürmedim ağzıma

bekarkende adetliyken tutardım ben orucumu (Allah kabul etsin)

bunu hiç duymamaıştım adetliyken oruç :1shok:

düğünün ne zamandı cnm hayırlı olsun şimdiden.ne güzel telaşlar bunlar,keyfini çıkar.derin dondurucuya taze fasulye ,barbunya,börülce bamya koyabilirsin.bezelye haşlanmış fasulye ve nohut da iyi oluyor.

şuan hastamısın onumu demek istedin..

bende ya ortasında yakalanıcam ya..mafoldumben
sevmiyorum...öyle sonra kaza yapınca tek başına olmuyor..

zuzu bende hastayaken yemezdim..utanırdım

:lepipuyorumnanaktan

Nakil adetli kadının oruç tutmasına herhangi bir yasak getirmiş midir?

Kuranda adetli kadının orucunun haram olduğuna dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Haramlığa işaret eden deliller sünnette bulunmaktadır.

1) Hamne binti Cahş, Hz. Peygamber (s.a.s)? e, kendisinden çok fazla kan geldiğini ve bu durumun kendisini namaz ve oruçtan alıkoyduğunu söyleyince Resûlullah ona:

?Allah? ın bilgisine uygun olarak (her ay) altı ya da yedi gün hayız kabul et, sonra da temizlendiğine (âdet gününün bittiğine) kanaatin geldiğinde gusül al ve (ayda) yirmi üç ya da yirmi dört gece-gündüz namazı kıl, orucu tut!? buyurmuşlardır.[4]

* Bu rivayette Hz. Peygamber tarafından kadının namaz kılıp oruç tutabilmesi için âdetinin hükmen bitmesini şart koşulmuştur.

* Hamne binti Cahş?ın hayzın kendisini oruçtan alıkoyduğunu belirtmesi adetli iken oruç tutulamayacağını o dönemde kadınların bildiğini göstermektedir.

* Hz. Peygamberin ?adetin bittiğinde gusül al namazı kıl, orucu tut? sözleri de Hamne?nin ve hanımların hayzın oruca engel olduğu yönündeki yerleşik bilgilerinin doğruluğunu tasdiklemektedir.

2) Muâze?den: Hz. Âişe? ye (r.anha); ?Hayızlı kadının orucu kaza ettiği hâlde namazı kaza etmemesinin sebebi nedir?? diye sorunca bana dedi ki: ?Sen Hârîcî misin yoksa??

?Ben Hârîcî değilim, ancak soru soruyorum? dedim. O (Hz. Aişe) da şöyle dedi: ?Biz Resûlullah (s.a.s) dönemindeyken bu hâl geldiğinde biriyle emrolunur, diğeriyle emrolunmazdık. Resûlullah, orucun kazasını emreder, namazın kazasını emretmezdi.? [5]

Adet halinde olan bir kadının, oruç tutmadığı halde yemeyip içmeyip oruçlu gibi durması haramdır. Bu durumdaki hanıma oruç tutmak haram olduğu gibi, yemiyerek, içmeyerek oruçlu gibi durması da haramdır. Aynı şekilde oruca niyet edipte tan yeri ağardıktan sonra hayız veya nifas haline giren kadına, akşama kadat oruçlu gibi aç durmak haramdır. Bu durumdaki hanımların gizli yemeleri İslami edeplerdendir

aa bak bunu bimiyordum işte...
haram oldgunu..
ben gizli su içerdim bisküvi yerdim

kıslar sizlerle herşeyi paylaştık ama orucu.ramazanı paylaşmak hiç aklıma gelmemişti..
oda ayrı bir güsellik...zemuszemus

aa bak bunu bimiyordum işte...
haram oldgunu..
ben gizli su içerdim bisküvi yerdim

evet sakıncası oldugunu biliyordum çnkü oruç deilsin hani adetli iken oruç tutulmaz hani bunu ble bile ne olursa olsun ben orucumu tutarım demek gbi oluyo aslında burda bizim yararımıza çünkü adetli iken kan kaybı yaşadıgımızdan zaten halsiz bitkiniz bunun üzerine birde aç kalırsak bedenimize zarar vermiş oluyoruz bu tutmamak bizim yararımıza aslında

tabiki öyle..

kıslar akşamki menüm belli..
aşkım başladı şimdiden şunu yap bunu yap diye..kaydirigubbakcemile3
diyoki senin yemeklerini çok begeniyorum diyor:lepi:delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…