evet canım, fazla iş yok diye patronu göndermiş....konuştuk bişeyim yok diyorr...gidince kendim göreyim...
sen izin alamıo musun?
kızlarr bence bebek konusunda yanlış düşünüyorsunuz.ben de hamile kalmadan önce özgürlüğümü kısıtlayacak diye düşünüyordum. ama şimdi durum çok farklı. bebiş yüzünden seminere bile gidemicem çok istediğim halde ama onun benmle olması herşeye değer. eşimle başbaşa kalmaya ya da öncelik sırasına gelince eşimin bebeğimizi çok sevmesiyle hemen onu özleyip öpmesiyle gurur duyarım. fatmanın dediği gibi eşinizin size karşı bakışları bile daha içten oluyor emin olun. rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu. dün gece bebişin ultrason görüntülerini 6-7 kez izledik yatınca telden. o mutluluk anlatılmaz.
kırmızı biber turşunu bişlen var mı??????????
canım senin için google dan buldum önce onu vereyim. sonra da kendi yaptığım şeklini:
Malzemeler: - 1 kg. kırmızı biber - 1 su bardağı ayçiçek yağı - 1 su bardağı sirke - 1 su bardağı su - 10-12 adet sarımsak - 5-6 dal maydanoz - 1 yemek kaşığı tuz Yapılışı: Yağ, sirke, su ve tuz yayvan bir tencereye konularak kaynatılır. Yıkanarak sap ve tohum yatakları alınan kırmızı biberler yaklaşık 2 cm. genişliğinde halkalar halinde kesilir. (Eğer biberler kalınsa, üst kısımlara doğru genişlediği yerlerden de ikiye bölünebilir. Yağlı-sirkeli karışım kaynadığında bir avuç kesilmiş kırmızı biber içerisine atılır. Kaynayan suyun bir müddet kaynaması durdup, kısa bir süre sonra (yaklaşık 30 saniye) pirelenip (!) tekrar kaynamaya başladığı zaman da kevgirle hemen alınır. (Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus budur, eğer biberler suda fazlaca kaynarsa yerken dış kabukları sıyrılıp ağzınıza gelebilir, turşunun tüm özelliğini öldürür.) Tüm biberlere aynı işlem uygulandıktan sonra üzerine ayıklanmış maydanozlar serpiştirilir. Hala kaynamakta olan (ve suyu bayağı azalmış olan) karışımın içerisine halka halka doğranmış sarımsaklar (sarımsak turşusunu seviyorsanız, sarımsakları bütün olarak ve daha fazla kullanabilirsiniz) atılarak 2-3 dakika daha kaynatılır ve suyu ile beraber biberlerin üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Eğer hemen yemeden durabilirseniz buzdolabında 2-3 ay saklayabilirsiniz...
benm yaptığım şekline gelince közleyip soyup kesip poşetliyorum dondurucuya atıyorum poşet poşet. yiyeceğimiz kadar çıkarıp sirke limon zeytin yağ döküp çok ince dilim sarımsakla servis yapıyoruz. turşusundan daha çok seviyoruz. umarım işine yarar canım.
kızlarr bence bebek konusunda yanlış düşünüyorsunuz.ben de hamile kalmadan önce özgürlüğümü kısıtlayacak diye düşünüyordum. ama şimdi durum çok farklı. bebiş yüzünden seminere bile gidemicem çok istediğim halde ama onun benmle olması herşeye değer. eşimle başbaşa kalmaya ya da öncelik sırasına gelince eşimin bebeğimizi çok sevmesiyle hemen onu özleyip öpmesiyle gurur duyarım. fatmanın dediği gibi eşinizin size karşı bakışları bile daha içten oluyor emin olun. rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu. dün gece bebişin ultrason görüntülerini 6-7 kez izledik yatınca telden. o mutluluk anlatılmaz.
olur olur fatmacım güzel olur
bu olayı yaşamadığımız için bunları hissetmemiz mümkün diil zaten.Haklı olabilirsiniz tabii ben buna bişi demioum. Ama hayatın değişeceği garanti benim gözümde herşey farklılaşacak Onun için, bi evlat için tabiki herşeye değer ama ben farklılık olacağını dile getirmek istemiştim
5.bardaktayım..40 defa wcye gittim..
maş. Bagırsaklr ii çlışıo
hemde nasıl fatma..çok şükür hiç wc probl. Yaşamadım....
Afedersin hergün wc ye çıkarım mutlaka :) öle yani:78:
Tabii extra su içince abardııı
fatmacım bizim burda kırmızı biberler çkirdekleri alınmış olarak da satılıyor bazı tezgahlarda. onlardan alınca sadece yıkayıp közlüyorum çok pratik oluyor.
fatmacım bizim burda kırmızı biberler çkirdekleri alınmış olarak da satılıyor bazı tezgahlarda. onlardan alınca sadece yıkayıp közlüyorum çok pratik oluyor.
5.bardaktayım..40 defa wcye gittim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?