2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

fatma benim hep öyle zaten .bende hep o saatlerde acıkırım özellikle kışın geceleri yatmadan mutlaka bişyler yerdim

bunlrın çogunu ypmaya başladım fakat tek sorunum balık ben balık yemem ki yiyemiyorum napıcam bilmiorum yaaaaaaaaaaaaaaa

arse ne güzel bilgilisin :))) ben de okuyayim lazim olur ileride senin bebegin var mi ?

hafta da en az 2 kez brokoli tüket oda faydali brüksel lahanasi et yemegide ihmal etme

meyve olarakta ananas cok iyiymis hamileler icin

ozaman kötü canim ya (

ama Dr. söyle belki balik hapi verir sana

haftaya gittiğimde sorarım ya bu dr pek hoşlanmadım bana bişey anlatmadı mesela S.A.T bile sormadı ayın 27 sinde askeri hastanedeki kadın dogum dr randevu aldım bide ona gidixcem bakalım hangisinden memnun kalırsam artık

Neler yemelisiniz?
Aşağıda sayılan türden çeşitli yiyecekler yemeye çalışmanız önemlidir:
• Bol miktarda meyve ve sebzeler (taze, donmuş, teneke kutuda konserve, kurutulmuş veya bir bardak meyve suyu) – günde en az beş porsiyon hedefleyin
• Bol miktarda ekmek, pirinç ve patates gibi nişastalı yiyecekler
• Örneğin yağsız et ve tavuk, balık (biri yağlı balık olmak üzere haftada en az iki kez balık yemeyi hedefleyin), yumurta ve bakliyat (örneğin fasulye ve mercimek) gibi protein. Bunlar aynı zamanda iyi birer demir kaynağıdır.
• Kahverengi ekmek, makarna, pirinç, bakliyat ve meyve ve sebzelerde bulunan bol miktarda lif – (bu kabızlığı önlemeye yardımcı olur)
• Süt, peynir ve yoğurt gibi, kalsiyum içeren süt ürünleri...

Fazladan demire gereksiniminiz var mı?
Hamile kadınlarda demir eksikliği söz konusu olabilir. Bu yüzden bol miktarda demir açısından zengin yiyecekler seçmeye dikkat etmeniz gerekir. Demir açısından zengin bir yemek yerken aynı zamanda, C vitamini içeren yiyecekler veya bir bardak meyve suyu gibi içecekler de almaya çalışın. Bunlar vücudunuzun demiri özümlemesine yardımcı olur.
İyi demir kaynakları
• Kırmızı et
• Zenginleştirilmiş kahvaltı yiyecekleri
• Bakliyat
• Ekmek
• Yeşil sebzeler
Karaciğerde de bol miktarda demir olmasına karşın, hamile olduğunuz dönemde karaciğer yemekten kaçınmanız gerekir.

Vitamin hapı almanıza gerek var mı?
Hamileliğinizin 12. haftasına kadar her gün 400 mikrogram (mcg) tutarında folik asit hapı almanız gerekir. İdeal olarak, bu hapları hamilelikten önce almaya başlamış olmanız gerekir. Diyetinize yeşil sebzeler ve kahverengi pirinç, zenginleştirilmiş ekmek ve kahvaltı yemekleri gibi, folik asit içeren yiyecekler de dahil etmeniz gerekir.
Folik asidin, ‘spina bifida’ denen belkemiği hastalığı gibi nöral kanal bozuklukları riskini azalttığı görülmüştür. Folik asidini, multivitamin hapı kullanarak almak isterseniz, içerdiği folik asidin doğru miktarda olmasına dikkat edin. Unutmayın ki birden fazla multivitamin hapı alacak olursanız, bunlarda bulunan diğer vitaminlerden aşırı dozda almış olabilirsiniz. Ayrıca her gün 10 mcg D vitamini içeren haplar da almanız gerekir. En iyi D vitamini kaynağı yaz güneşidir (ancak yanmamaya dikkat edin!).
Dışarı çıktığınızda bütün cildinizi kapatıyorsanız özellikle D vitamini eksikliğiniz olabilir.

ayy yaa bizim bi komşumuz vardı hemşire. çocuğuna balık çorbasımı ne yediriyodu çok kötü kokuyodu böğğğğ.
çocukda sevmiyo belli zorla yiyodu .çocuk dediğimde büyük değil bebe sayılır

Kahvaltı, her zaman en önemli öğün olarak atfedilir. Hamilelik döneminde ise önemi daha da artar. Sizi ”Ne yesem de hem bana hem de bebeğime faydalı olsa?” kaygısından kurtarmak için özel bir menü listesi hazırladık.

Menü 1

Kahvaltin fatmA :)))))))

Beyaz peynir
Haşlanmış yumurta
Zeytin
Çilek reçeli
Domates-biber-maydanoz
Portakal suyu (taze veya şekersiz)
Tam buğday ekmeği

Hamilelik Döneminin Özel Kahvaltı Menüleri

zavalli cocuklar

ben baligi cok severim bayilirim ama corbasini hic icmedim..

ufff bitsin bu günn bitsin .gece olsun kafamı yastığa koymak istiyorummmmmmm(((

uyumak istiyorummmm.dün çok geç yattık 1i geçiyodu :s

beyaz peynir yiyorum-zeytin yiyorum hemde doğal eşimin memleketindeng eldi hemde kurduk kış için de var- çilek reçeli hayır diyemem onuda yerim mutlaka- maydanoz yiyorum yada o olmazsa diğerleir meyve suyu içiyorum ekmek tabikide yiyorum.......

ya büyük konuşmk istemiyorum ama çok sinir oluyorum zorla yemek yedirilmesine
hem uzmanlarda diyo çocuğun arkasında kaşıkla dolanmayın zorlamayın .acıkınca zaten yer diye

ya büyük konuşmk istemiyorum ama çok sinir oluyorum zorla yemek yedirilmesine
hem uzmanlarda diyo çocuğun arkasında kaşıkla dolanmayın zorlamayın .acıkınca zaten yer diye

eet canim ya bende aynen katiliyorum sana bende sinir oluyiorum Almanlar hayatta öyle birsey yapmiyor ne zaman acikirsa kendi gelir diyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…