salata yaparım cacık yaparım yaa ben yediklerime dikkat ediyorum az yememeye çalışıyorum birazcık fazla yiyorum yaa bide ben çok sık acıkmaya başladım öğlen yedimya 4 e dogr acıkıyorum aşam yemeğinden sonrada 10 falan gibi acıkıyorum...
sen hamilesin hatırlatmama gerek varmı :roflol: tabiki çok yiyeceksin ve çabuk acıkacaksın. ama uzmanlar sağlıklı hamile beslenmesi için sık sık ama az ve yeşillik ağırlıklı yemek gerektiğini söylüyo. sen folik alıyosun dimi, ben sana hergün ara öğünlerinde yemek gerektiğini söyleyeyim, mutlaka gün içinde bir ara öğününde ceviz yemelisin yarım çay bardağı ama fazla değil,( bide cevizde çok dikkat et sizin oralarda daha fazla vardır, ilaçlanmamış olması lazım yani kabuklu ceviz doğal olandan yemen lazım,bebeğin zihinsel gelişimine çok etkiliymiş ) sonra başka bir ara öğünde muz yemen lazım bir tane küçük boy .başka ara öğünde pekmez iki yemek kaşığı.bide şu çok önemli eğer midende yanma varsa kaynama varsa mutlaka bir çay bardağı sarı leblebi ye çok etkili geçiriyo, çünkü midende asit oluyo ondan oluyo leblebide alıyo onu. bide haftada 2 kere mutlaka balık yemen gerek ama sakın tava yağda falan değil, sadece ızgara veya fırında buğlama tarzında :teytey: hihoyyyt
sen hamilesin hatırlatmama gerek varmı :roflol: tabiki çok yiyeceksin ve çabuk acıkacaksın. ama uzmanlar sağlıklı hamile beslenmesi için sık sık ama az ve yeşillik ağırlıklı yemek gerektiğini söylüyo. sen folik alıyosun dimi, ben sana hergün ara öğünlerinde yemek gerektiğini söyleyeyim, mutlaka gün içinde bir ara öğününde ceviz yemelisin yarım çay bardağı ama fazla değil,( bide cevizde çok dikkat et sizin oralarda daha fazla vardır, ilaçlanmamış olması lazım yani kabuklu ceviz doğal olandan yemen lazım,bebeğin zihinsel gelişimine çok etkiliymiş ) sonra başka bir ara öğünde muz yemen lazım bir tane küçük boy .başka ara öğünde pekmez iki yemek kaşığı.bide şu çok önemli eğer midende yanma varsa kaynama varsa mutlaka bir çay bardağı sarı leblebi ye çok etkili geçiriyo, çünkü midende asit oluyo ondan oluyo leblebide alıyo onu. bide haftada 2 kere mutlaka balık yemen gerek ama sakın tava yağda falan değil, sadece ızgara veya fırında buğlama tarzında :teytey: hihoyyyt
bunlrın çogunu ypmaya başladım fakat tek sorunum balık ben balık yemem ki yiyemiyorum napıcam bilmiorum yaaaaaaaaaaaaaaa
balik da cok vitamin var yiyeceksin bebegin icin artik :))) özelliklede kemiklerinde kalsiyum bvar
yiyemiorum çıkartıyorum ben görmeye tahamül edemiorum ki işde onu kara kara düşünüyorum:uhm:
ozaman kötü canim ya(
ama Dr. söyle belki balik hapi verir sana
bak oku fatma senin icin :))
ayy yaa bizim bi komşumuz vardı hemşire. çocuğuna balık çorbasımı ne yediriyodu çok kötü kokuyodu böğğğğ.
çocukda sevmiyo belli zorla yiyodu .çocuk dediğimde büyük değil bebe sayılır
beyaz peynir yiyorum-zeytin yiyorum hemde doğal eşimin memleketindeng eldi hemde kurduk kış için de var- çilek reçeli hayır diyemem onuda yerim mutlaka- maydanoz yiyorum yada o olmazsa diğerleir meyve suyu içiyorum ekmek tabikide yiyorum.......Kahvaltı, her zaman en önemli öğün olarak atfedilir. Hamilelik döneminde ise önemi daha da artar. Sizi ”Ne yesem de hem bana hem de bebeğime faydalı olsa?” kaygısından kurtarmak için özel bir menü listesi hazırladık.
Menü 1
Kahvaltin fatmA :)))))))
Beyaz peynir
Haşlanmış yumurta
Zeytin
Çilek reçeli
Domates-biber-maydanoz
Portakal suyu (taze veya şekersiz)
Tam buğday ekmeği
Hamilelik Döneminin Özel Kahvaltı Menüleri
teşekkür canım okuyorum:):):) bende şunu okuyordum...
:."Gebelikte Salkl ve Doru Dzenli Beslenme" e-gebelik.net..:
aman aman teyzeleri severmiymiş onuuuuuuuuuuuuuuuopuyorumnanaktan
beyaz peynir yiyorum-zeytin yiyorum hemde doğal eşimin memleketindeng eldi hemde kurduk kış için de var- çilek reçeli hayır diyemem onuda yerim mutlaka- maydanoz yiyorum yada o olmazsa diğerleir meyve suyu içiyorum ekmek tabikide yiyorum.......
ya büyük konuşmk istemiyorum ama çok sinir oluyorum zorla yemek yedirilmesine
hem uzmanlarda diyo çocuğun arkasında kaşıkla dolanmayın zorlamayın .acıkınca zaten yer diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?