2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

selam kıslar nasılsınız???
bizim kontrolümüze az kaldı, 10 gün, cinsiyetleri öğreniriz inşallah hayırlısıyla
iki gündür evde temizlik için kadın vardı, ben de yorulmuşum, hemen sağ kasığım ve kalçam ağrıdı, dün de belim ağrıyodu çok... hiç yorulmaya gelmiyo..
canımm maşallah büyümüşler :) ama inşallah bikaç hafta daha dururlar.. heycan yaptım yaf, sağlıkla kucakla inşallah, oyy oy daha benim çok vardır yaf
ah figenayım dikkat et canım yaa.. çocuklardan uzak durmalı demekki.. milletin dediğini de duyma... insanlar çok düşüncesiz olabiliyolar.. eşinlede çabucak kavuşun inşallah..
aa çızelge yapmışınız ne güzel benım 3 kızım 1 oğlum olacak inşallah bunuda ekleyın..
oyyyy yerim yaa maşallah:)
canım benim merak ettik, haberlerini aldığıma sevindim :) sonuçlar iyi çıkar inşallah..
begümcüm proluton ben de haftada bir yaptırıyorum ama dr 16. haftadan sonra bırak dedi.. sana neden devam ediyo?
ayyyy canımmm amin...
kendilerini seversin inşallah :)
canımmm amin.. nasıl moral oluyo böyle örnekler bi bilsen, nasıl sevaba giriyosunuz :) maşallah diyorum, Allahım uzun güzel ömürler versin yavrularınla...
ben tavsiyelerini merak ediyorum çok... dikkat ettiğin şeyler oldu mu? mesela daha çok istirahat mi ettin yoksa normal yaşantında mıydın??? bunu çok merak ediyorum, acaba bolca dinlenmek mi daha iyi yoksa çok kasmamak strese girmemek daha mı iyi??

hoşgeldin ebrulicim,Allah hayırlısını versin,koca koca adamlar olsun inşallah.
desene aynı zamanlarda doğurcaz

hoşbuldukkk...:) amin hepimize inşallah rabbim o yollarda hiçbirimizi eğlendirmesin.
bugün kontrollerimiz vardı benim adamlar 700 860 890 gram olmuşlar ciğerciklerini geliştirici iğnelerinide vurdular .
artık kalan kısmı kısmet senin nasıl gidiyo ? sen nasılsın bebişler:)

maşallah kocaman adamlar olmuşlar, sağlıkla kucaklamak da nasip olsun inşallah :)

ah canımm sen büyütmüşün adamları hakkatende.bende meraktan çatlıcam ne oldular diye.yarın kontrolüm var.en son 3 hafta önce gitmiştim bu ara bana çookk uzun geldi.inşallah 2 haftaya düşürür aralıkları artık.
millet karnımı gördükçe amaann diyor hiç üçüz gibi değilsin diyorlar.
kaç gündür böyle,üst üste kaç kişiböyle dedi sayamadım.bi yarın gitsem de görsem ne kadar olmuşlar.

ciğer iğnelerini bana 30.hafta falan vururuz demişti,demek seninki erken vurmuş.

başladın mı alışverişe,neler aldın?

ben ufaktan başladım da çok düşünüyorum bişeyi alırken annem sinir oluyor artık
yavaş ilerliyoruz biz yani.
sen neler yapıyorsun?
öpüyorum..

maşşallah Allah bi çırpıda kurtulmayı nasip etsin korkuyu düşünmemeye çalış
heyecandır o bebişlerinin yüzünü görüceğinin verdiği heyacan düşünsene göbüşünden kollarına allahım inşallah sağlıkla
herşey güzel olucaktır sen dua et :)

canımmmm saol çok yardımcı oldun inan
niye tek tek sağdın onu merak ettim,acıdı mıki?
ben zamandan tasarruf için çiftli alayım diyordum ama ?

kızlar göbiş resimlerinizi koysanıza, çok meraktayım.. benim karnım epeyce büyüdü şimdiden... :18:
Aylincim dikkat et aman,sen fazla yorma kendini.
neler yapıyorsun?
daha dikkat edicem inşallah figenaycım..
tatlım işe gidiyorum ama genelde oturuyorum.. daha iyiyim galiba, bebekleri merak ediyorum, ne alemdeler diye.. iştahım yok, yiyorum ama ne bileyim, yetiyo mudur falan diye...

bende büyüdüklerini görünce çok sevindim açıkcası eminimki seninkilerde büşümüşlerdir sakın aksi gelmesin bile aklına:)
evet 3 hafta uzun oluyo hakkaten ama yarınki kontrolünden sonra düşürebilirler2 hafta ya çünkü 26. hafta artık
benimkileri buugün vurdular aslında 15 bir hafta sonra dedi baştan ama ben 25 hafta 5 günlüğüm bebişler benden önce gidiyo 26 hafta olmuşlar ozaman bugünden vurulabilirsibn dedi bende vurdurdum.
hayırlısı bünyeden bünyeye değişiyo olma olasılığı yüksek senin için senin doktorunun verdiği tarihler önemli

ben yeni doğduklarında ihtiyaçları olucak eşyalarını aldım işte hastane çıkışları zıbınları çıtçıtlı badileri picamaları.......
kendi hastane çantamı hazırladım...
beşiklerini doğduktan sonra almayı düşünüyorum artık kısmet:)
yarın sana bol şanslar diliyorum hayırlı güzel haberlerle gel inşallah

canım yetiyordur yediklerin.
ilk 3 ayında 8 kilo falan verenler var,onların bebişleri de ilerleyen aylarda herkesinkiyle aynı oluyor.
galiba onlar kafalarına göre takılıyorlar,yediğimizle içtiğimzle alakası yok bu işin sanırım

galiba öyle:) karnım büyüdü de anlıyorum orda olduklarını

hamileyken o kadar çok ihtiyacım vardı ki güzel örneklere, anlayabiliyorum seni.. nasıl bakacaksın,nasıl taşıcaksın,ay yok yok bu bünyeyle üçünü bir doğuramazsın sen,vs.vs... diyenlere inat..

tavsiye konusuna gelince... ben 26.haftama kadar fır fır gezindim.yat dinlen diyenleri dinlemedim hiç.çarşıya,pazara heryere kendim gittim.evimi kendim temizledim.. amma velakin 26.haftada kasılmalarım artınca gecenin bir yarısı bize 4 saat uzakta olan ege üni yi boyladık :)
Allah'tan doğum falan başlamamış,şakaymış :) benim serklajım vardı,eğer olmasaymış,o an doğarlarmış ben birazda serklajıma güvendim hep.zaten yerinde oturamayan biriydim,o yüzden oturamadım hiç..
tek tavsiyem başkalarını dinlemeyin..eğer kendinizi iyi hissediyorsanız gezin..abartmadan temizliğinizi de yapın..içinizden geldiği gibi davranın..pimpirikli olmak strese sokmaktan başka hiç bi işe yaramıyo çünkü.

sormak istedikleriniz varsa seve seve yardımcı olurum.

canımmmm saol çok yardımcı oldun inan
niye tek tek sağdın onu merak ettim,acıdı mıki?
ben zamandan tasarruf için çiftli alayım diyordum ama ?

canım sürekli emzirdiğin için acıyor göğüslerin..sağarken bir elinle de baskı yapman lazım,öle tutup sağamıyorsun..göğsünü sıkacaksın,üstten aşağıya doğru iteleyeceksin ki daha çok ve daha çabuk gelsin.. oyüzden tek tek sağabiliyorsun..haaa ben ayaklarımı da devreye sokarım diyosan bilemem tabi :)
malum üçüz anneleriyiz biz :) bizde çareler tükenmez :)

Selam kızlar.. 20 günlük eskişehir gezisi sonlandı evime döndüm ama pek bi sıkıntılı oldu....

İlk gittiğim hafta orası biraz soğuk olduğu için üşütmüştüm ve ağrılarım artmıştı onu yazmıştım zaten. Sonraki hafta kendimi iyi hissedince gezdim tozdum artık onun da mı etkisi oldu bilmiyorum ama gelmeme 3-4 gün kala kanamam oldu. O gün zaten sabahtan beri ağrım vardı ve evde de misafir vardı. Onlar gittikten sonra biraz uzandım bi ara tuvalete bi gittim kan!!! hem de az buz değil... Apar topar acile gittik (acıbadem hastanesinin acilini kimseye tavsiye etmiyorum, beş yıldızlı otel kadar temiz ve lüks ama hastaya ilgi konusunda sınıfta kaldılar. Aklıma geldikçe bile sinirlerim atıyo! Girdik acildeki görevli bayana durumu anlattım kanamam var benim diye bana 2.katta kadındoğum polikliniği var oraya gitceksiniz diyo! Ya ben kanamalı bi hastayım dediği yere ulaşmak için de o kadar uzun bi mesafe yürümek gerekiyo ki! Ne bi tekerlekli sandalye getiren oldu ne bişey yürüye yürüye gittik ses çıkarmadık. Yukarı çıktık ordaki görevli bayana anlattım durumu bu sefer. Hanfendi ne dese beğenirsiniz, kendi doktorunuz burda olmadığı için sizi alamam! Aklıma geldikçe bile kan beynime sıçrıyo! Benim bildiğim kanamalı hasta önceliklidir hemen müdahale edilir. Ve gecenin o saatinde kendi doktorum olmaz tabi nöbetçi doktor kimsde o bakar! Kız sizi alamam dediği anda ben bir başladım hem ağlayığ hem kıza bağırmaya, benim kanamam var diyorum siz beni yarım saattir ayakta tutuyosunuz ne biçim bi yer burası diye, kız o zaman anladı ciddi bişeyler olduğunu da hemen aldılar içeri. Bununla beraber orda yaşadığım daha pek çok oolumsuzluk var da şimdi lafı uzatmamak için girmiyorum)

Neyse muayene yapıldı, ben tabi biyandan hep ağlıyorum, bebeklerimden birini kaybedicem diye aklım gitti, ultrasonda gördüm hepsini sağlıkları iyiydi ve hareket halindelerdi. Deriiiinnn bir ohhh çektim. Ama tabi yine de hastanede kalmam gerektiğini söyledi doktor. Bi de bizde kan uyuşmazlığı var böyle durumlarda her kanamada uyuşmazlık iğnesi yapılması gerekiyomuş.Onu yaptılar, düşük için iğne yaptılar. serum merum derken ertesi gün akşama doğru taburcu olduk. Ama devamlı yatmak şartıyla..
Evime dönüş günüme kadar annemde yattım hep. Kanamam kesildi ama ara ara ağrılar yokluyo hala. Hamileliğin başında beri ben o ağrıları pek ciddiye almıyodum üçüz ya normaldir falan diye, ama meğer bazı şeyler için sinyal olabiliyomuş artık çok dikkatliyim. Salı günü döndüm evime, ertesi gün de evde temizlik vardı kız gelmişti ama bitin işi sanki ben yapmışım gibi akşam belim koptu ağrıdan gözümden yaş geldi. Azıcık ayakta durmaya gelmiyo hemen başlıyo ağrılarım. Ben daha şimdiden bu haldeyim sonunu görebilcek miyim çok merak ediyorum....

Hoşgeldin ebrulii, ne güzel yaa 20li haftaları duydukça umut oluyo inşallah biz de o günleri görürüz hayırlısıyla. Sana da sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Allahım...

bende yeni geldim aranıza arkadaşlar 24hafta 6 günlük 3adamım olucak
Wuuuuuu, en korktuğum kombinasyon! Erkek çocuklarını çok severim ama üçü bir arada nasıl olur acaba? Hayırlısı olsun canım eminim babaları çok sevinmiştir bizimki de 3 oğlan istiyo içten içe Senin tek yumurta mı üçüzleri mi?

Selam lila, ne güzel bebeklerin iyice büyümüş Allah sağlık sıhhat versin bebek aşağıdaysa sen artık çok dikkatli ol fazla ayakta kalmamaya çalış ne kadar uzun kalırlarsa bizim için o kadar iyi...

Valla figenaycım aynısını ben de yaşadım, güya doğumdan önce gittim annemlere stres atarım diye (hamileliğim boyunca bi daha gidemicem çünkü uzak) ama gelen giden, haberi ilk kez duyan ve tepkilerini kotrol edemeyen densizler yüzünden benim de çok canım sıkıldı zaman zaman. Sanki acı haber veriyomuşuz gibi milletin yüzü şekilden şekile giriyo haberi alınca. Ya tam ben kendimi motive ediyorum kafamda oturtuyorum herşeyi biri geliyo, "ayyyyy canım benimmmm sen naaapcaksııııın şimdiiiii Allah sana yardım etsiiiiinnn................" bilmem ne deyip canımı sıkıyo... Şimdi evime döndüm kulağımı da tıkadım dışarıya. Veren Allah kolayını da verir elbet tasası milleti sardı.... Çok sinirlendim bak yine

aa çızelge yapmışınız ne güzel benım 3 kızım 1 oğlum olacak inşallah bunuda ekleyın..

ooo dördüz demek, Allah bağışlasın canım sağlıkla al inşallah kucağına...

Ne güzel hazırlıklar bunlar..
Ama ben korkuyorum şimdiden yapmaya. 13. haftaya gelene kadar 2 kez hastanelik oldum ikisi de birbirinden beterdi o yüzden korkularım var pek bi hazırlık yapamıyorum. Sadece elimde örgü var yavaştan yelek melek örmeye başladım. Gerçi sağdan soldan hediyeler gelmeye başladı bebişler için bi valiz dolusu eşyası oldu yavrularımın. İnşallah onları o giysilerin içinde görmek nasip olur hepimize...

Sen var ya sen, öyle güzel bir örnek oldun ki, sabah uyanır uyanmaz eşime bile bahsettim bizim forumda biri var 36. haftada doğurmuş hem de kiloları şu kadarmış diye Çok özendik sana maşşşşşaaaallllah nazar değmesin Allahım biz de o kiloları görürüz inşallah. Seninki bi mucize, nasıl oldu bu devamlı yatarak mı geçirdin son ayları hastanede falan mı geçirdin?

Benim geçen haftaya kadar pek bişey yoktu aylincim ama bu gafta birden bire çıktı sanki göbeğim, geçen haftalarda hamile olduğum bile belli değildi ama saklanacak bişey kalmadı artık Son ayları düşünemiyorum bile Bi ara koyucam resim..

Evet ben de 3 kilo verdim, 3 ayım doldu ve hala o kilodayım yani almaya henüz başlamadım. Ama bebekler gelişiyo işte yani annenin kilosuyla hiiiç alakası yok yediklerimiz direk onlara gidiyo heralde ayy keşke hep böyle devam etsek gereksiz hiçbi kilo almasak...:97:

Bu arada eskişehirde kontrole gittiğim doktor crinone jeli ve folik asiti bıraktırdı, demir hapı ve magnezyum verdi, magnezyum için erken diyolar ama benim 2 aydır kramplarım var sanırım bu yüzden erken verdi.

Bi de hurmadan uzak dur dedi kızlar aklınızda olsun. Hurma doğumu kolaylaştırıp rahmin kasılmasını sağlıyomuş. Bu durumda bizler için erken doğum ya da düşüğe neden olabilir. Ben de vitaminli diye yiyodum habire

canım hayırlısı ile taşınırsın inşallah ama mutlaka yardıma birileri gelsin benim ablamlar annem falan hep yanımdaydı o yüzden çok zorlanmadım yalnız olsaydım çok zor olacaktı...amniyosentez çok zor oldu çok ağrılı bir işlemdi benim için ben yaptırdım ama kimsenin yaptırmasını tavsiye etmem üç gün kendime gelemedim allahın izniyle hiçbir sorun çıkmaz sen merak etme eşim çok ısrar etmese ben yaptırmazdım...folik asit genellikle 12. haftadan sonra bıraktırılıyor sonrasında vitamin başlanıyor birde benim kan değerlerim düştüğü için kan hapı başladı bana ...

aylin canım prolutonu tedbir amaçlı yaptırıyormuş şimdilik 15 günde bir yaptır sonra gerekirse hafatda bir yaptırırsın dedi ...bende önceki üçüz hamilesinede yaptırmış 35.haftada doğum yaptı bebekleride gayet iyiydi dedi valla dr ne derse yapıyoruz...birde haftası önde olan arkadaşlar bebişlerin hareketlerini ne zaman hissetmeye başladınız ve nasıl hissettiniz...ben bişeyler hissediyorum ama emin olamadım cevaplarsanız sevinirim...birde alışveriş yapmaya ne zaman başladınız ben şimdiden başlasam erken mi acaba karar veremedim ama çok sabırsızlanıyorum...

çok çok geçmiş olsun canım allahım bir daha yaşatmasın ...aman kendine çok dikkat et olurmu arada böyle olumsuzluklar olabiliyor böyle durumlarda bize düşen bol bol dua edip sabretmek ...bebişlerede kendinede çok dikkat et...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…