öyle yapıyorum canımm çok sağol.. ama yorarsam kendimi bi sinyal gönderiyolar hoooop anne yavaşla diye :)hamileyken o kadar çok ihtiyacım vardı ki güzel örneklere, anlayabiliyorum seni.. nasıl bakacaksın,nasıl taşıcaksın,ay yok yok bu bünyeyle üçünü bir doğuramazsın sen,vs.vs... diyenlere inat..
tavsiye konusuna gelince... ben 26.haftama kadar fır fır gezindim.yat dinlen diyenleri dinlemedim hiç.çarşıya,pazara heryere kendim gittim.evimi kendim temizledim.. amma velakin 26.haftada kasılmalarım artınca gecenin bir yarısı bize 4 saat uzakta olan ege üni yi boyladık :)
Allah'tan doğum falan başlamamış,şakaymış :) benim serklajım vardı,eğer olmasaymış,o an doğarlarmışben birazda serklajıma güvendim hep.zaten yerinde oturamayan biriydim,o yüzden oturamadım hiç..
tek tavsiyem başkalarını dinlemeyin..eğer kendinizi iyi hissediyorsanız gezin..abartmadan temizliğinizi de yapın..içinizden geldiği gibi davranın..pimpirikli olmak strese sokmaktan başka hiç bi işe yaramıyo çünkü.
sormak istedikleriniz varsa seve seve yardımcı olurum.
canımm benim çokk geçmiş olsun.. çok şükür atlatmışsın...Selam kızlar.. 20 günlük eskişehir gezisi sonlandı evime döndüm ama pek bi sıkıntılı oldu....
İlk gittiğim hafta orası biraz soğuk olduğu için üşütmüştüm ve ağrılarım artmıştı onu yazmıştım zaten. Sonraki hafta kendimi iyi hissedince gezdim tozdum artık onun da mı etkisi oldu bilmiyorum ama gelmeme 3-4 gün kala kanamam oldu. O gün zaten sabahtan beri ağrım vardı ve evde de misafir vardı. Onlar gittikten sonra biraz uzandım bi ara tuvalete bi gittim kan!!! hem de az buz değil... Apar topar acile gittik (acıbadem hastanesinin acilini kimseye tavsiye etmiyorum, beş yıldızlı otel kadar temiz ve lüks ama hastaya ilgi konusunda sınıfta kaldılar. Aklıma geldikçe bile sinirlerim atıyo! Girdik acildeki görevli bayana durumu anlattım kanamam var benim diye bana 2.katta kadındoğum polikliniği var oraya gitceksiniz diyo! Ya ben kanamalı bi hastayım dediği yere ulaşmak için de o kadar uzun bi mesafe yürümek gerekiyo ki! Ne bi tekerlekli sandalye getiren oldu ne bişey yürüye yürüye gittik ses çıkarmadık. Yukarı çıktık ordaki görevli bayana anlattım durumu bu sefer. Hanfendi ne dese beğenirsiniz, kendi doktorunuz burda olmadığı için sizi alamam! Aklıma geldikçe bile kan beynime sıçrıyo! Benim bildiğim kanamalı hasta önceliklidir hemen müdahale edilir. Ve gecenin o saatinde kendi doktorum olmaz tabi nöbetçi doktor kimsde o bakar! Kız sizi alamam dediği anda ben bir başladım hem ağlayığ hem kıza bağırmaya, benim kanamam var diyorum siz beni yarım saattir ayakta tutuyosunuz ne biçim bi yer burası diye, kız o zaman anladı ciddi bişeyler olduğunu da hemen aldılar içeri. Bununla beraber orda yaşadığım daha pek çok oolumsuzluk var da şimdi lafı uzatmamak için girmiyorum)
Neyse muayene yapıldı, ben tabi biyandan hep ağlıyorum, bebeklerimden birini kaybedicem diye aklım gitti, ultrasonda gördüm hepsini sağlıkları iyiydi ve hareket halindelerdi. Deriiiinnn bir ohhh çektim. Ama tabi yine de hastanede kalmam gerektiğini söyledi doktor. Bi de bizde kan uyuşmazlığı var böyle durumlarda her kanamada uyuşmazlık iğnesi yapılması gerekiyomuş.Onu yaptılar, düşük için iğne yaptılar. serum merum derken ertesi gün akşama doğru taburcu olduk. Ama devamlı yatmak şartıyla..
Evime dönüş günüme kadar annemde yattım hep. Kanamam kesildi ama ara ara ağrılar yokluyo hala. Hamileliğin başında beri ben o ağrıları pek ciddiye almıyodum üçüz ya normaldir falan diye, ama meğer bazı şeyler için sinyal olabiliyomuş artık çok dikkatliyim. Salı günü döndüm evime, ertesi gün de evde temizlik vardı kız gelmişti ama bitin işi sanki ben yapmışım gibi akşam belim koptu ağrıdan gözümden yaş geldi. Azıcık ayakta durmaya gelmiyo hemen başlıyo ağrılarım. Ben daha şimdiden bu haldeyim sonunu görebilcek miyim çok merak ediyorum....
benim de belim ağrıyo ayakta biraz durursam..
bi de nasıl ağrılardı dikkate almadım dediklerin, nerelerin ağrıyodu?
hurmadan uzak mı durulacak??? ben de iyi diye hergün 3 tane falan yiyorum yaff :18:Bu arada eskişehirde kontrole gittiğim doktor crinone jeli ve folik asiti bıraktırdı, demir hapı ve magnezyum verdi, magnezyum için erken diyolar ama benim 2 aydır kramplarım var sanırım bu yüzden erken verdi.
Bi de hurmadan uzak dur dedi kızlar aklınızda olsun. Hurma doğumu kolaylaştırıp rahmin kasılmasını sağlıyomuş. Bu durumda bizler için erken doğum ya da düşüğe neden olabilir. Ben de vitaminli diye yiyodum habire
her dr farklı yapıyo ya, bana 16.haftadan sonra bırak iğneyi dedi... bir iğnem kaldı benim :26:aylin canım prolutonu tedbir amaçlı yaptırıyormuş şimdilik 15 günde bir yaptır sonra gerekirse hafatda bir yaptırırsın dedi ...bende önceki üçüz hamilesinede yaptırmış 35.haftada doğum yaptı bebekleride gayet iyiydi dedi valla dr ne derse yapıyoruz...birde haftası önde olan arkadaşlar bebişlerin hareketlerini ne zaman hissetmeye başladınız ve nasıl hissettiniz...ben bişeyler hissediyorum ama emin olamadım cevaplarsanız sevinirim...birde alışveriş yapmaya ne zaman başladınız ben şimdiden başlasam erken mi acaba karar veremedim ama çok sabırsızlanıyorum...