2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

öyle yapıyorum canımm çok sağol.. ama yorarsam kendimi bi sinyal gönderiyolar hoooop anne yavaşla diye :)
canımm benim çokk geçmiş olsun.. çok şükür atlatmışsın...
benim de belim ağrıyo ayakta biraz durursam..
bi de nasıl ağrılardı dikkate almadım dediklerin, nerelerin ağrıyodu?
hurmadan uzak mı durulacak??? ben de iyi diye hergün 3 tane falan yiyorum yaff :18:
her dr farklı yapıyo ya, bana 16.haftadan sonra bırak iğneyi dedi... bir iğnem kaldı benim :26:

ne güzel umut olabildiysem size..ben hiç hastanede yatmadım çok şükür.. son 10 haftamı evde dinlenerek geçirdim..zaten son haftalar olduğu için hareketlerde kısıtlanmalar başlıyor,istesende fazzla tepinemiyosun :) temizlik yapmadım pek,etrafı topladım sadece..fazla ayakta kalamıyordum ki, belim ağrıyordu hemen. arabayla gittim,arabayla geldim dışarıya..ama dediğim gibi kasmadım çok kendimi,rahattım..doktorumun tek önerisiydi bana bu..sakin ol,canın ne istiyorsa onu yap dedi.. bende öle yaptım

kilo konusuna gelinceee...20 kilo aldım toplamda.. doğumdan eve geldiğimde hamile kaldığım kiloya düşmüştüm hemen.sadece bebekler almış,bana bişicik olmamış yani..pek bi mutlu olmuştum..hergün mutlaka yumurta yiyin.. hergün sabah akşam ballı ılık süt için.ceviz badem yiyin. kaşar peyniri yiyin bol bol..en çok kalsiyum onda..haftada 2 kez balık yiyin.. az yağlı yiyin,hamurişi yememeye özen gösterin..

şimdilik bu kadar

Kasıklarımda adet ağrısı benzeri ağrılar oluyodu canım biraz ayakta kalırsam, yorarsam kendimi. Ben de biraz dinlenip ağrı geçince hemen aktivitelerime geri dönüyodum. Ama kanamam olduğu gün (önceki günden itibaren 2 gün) pek kesilmeyen ince bi sızı vardı hep. Önemsememiştim. Akşamına da kanama oldu işte. Bi de ben önceki gece biraz pilates yapıp yatmıştım (doktoruma pilates yapabilir miyim diye sorduğumda evet demişti) onun da etkisi oldu mu bilemiyorum. Ama artık çok çok dikkatliyim en ufak sinyali dikkate alıyorum...
Bel ağrıları da bu hafta başladı. Galiba bebekler büyüdükçe bele yük binecek. Çok ayakta kalmamamız lazım...

hurmadan uzak mı durulacak??? ben de iyi diye hergün 3 tane falan yiyorum yaff :18:

Evet canım ben de aklıma geldikçe yiyodum 3-4 tane, günlük 7 tane hurma vücudun tüm besin ihtiyacını karşılıyomuş diye duymuştum çünkü. Ama böyle de bi yan etkisi varmış işte. Özellikle normal doğumlar için son haftalarda bol bol yedirirlermiş hamilelere doğumu kolay olsun diye. Bir de tek hamilelikte belki önemli bir etkisi olmaz ama biz zaten çok yük taşıyoruz yani rahmimiz zaten zayıf bi de onun kasılmasını sağlayacak şeylerden uzak durmak lazım...

Arkadaşlar Merhaba;
Bende 13 haftalık bir üçüz annesi adayıyım :)
İlk öğrendiğimde saatlerce ateşim inmedi inanamadık, amaşimdi çok şükür alıştım, içlerinden birine bişey olacak diye ödüm kopuyor
11 Temmuz Pazartesi 3 hafta sonra ilk kontrolümüzü olduk ense kalınlığı ve diğer gerekli ölçümlerimiz yapıldı, bir tanesi sıkışmıştı tüm ölçümler yapılamadığından 21 temmuzda tekrar gideceğiz. O zaman tüm cinsiyetleri öğreniriz inşallah. Şimdilik sonuçlarımız da temiz.

Benim ilk aylarım çok zor geçiyor, sürekli kusma var günde 5 i bulduğu oluyor, 12.haftadan sonra düzgün beslenmem gerekiyor, bebekler küçük kalcak diye korkuyorum inaşllah 1-2 haftaya bu sorunlar biter

Aylint ile aynı topikdeyiz SAT tarihine göre doğum ocak 3. hafta ama doktor en güzel ihtimalle kalırsa 35. hafta alırız dedi o da Aralık ortasına geliyor.

Umarım burda güzel paylaşımlarımız ve dostluğumuz olur, çünkü üçüz psikolojisi çok farklı. Ancak birbimizi znlayabiliriz diye düşünüyorum.

Hoşgeldin mavi mercan. Aynıyız demek ki benim de 13. haftam. Doktor 20 aralığa kadar tutabilirsen şükret dedi İlk öğrendiğimde ben de bunalımlara girmiştim ama artık işler değişti, dediğin gibi birine bişey olması düşüncesi bile üzüyo..
Sıkıntıların için geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda geçer. 3 ayı doldurduk artık bitmesi lazım kusmalarının, son zamanlarıdır merak etme..
Evet üçüz psikolojisi çok farklı kimse bizi anlayamaz, her duyan acıyan gözlerle bakıyo, sadece çok isteyip de çocuğu olmayanlar şanslı görüyolar bizi. Allah isteyen herkese evlat nasip etsin en kısa zamanda..
Senin tedaviyle mi oldu??

hayırlı olsun canım..umarım 4 kişi başladığınız bu yolculuğu yine 4 kişi olarak tamamlarsınız..

hah bende tam böyle mantıklı bir açıklama arıyordum.
çok haklısın canım,anlattığın gibiyse ikisi birden sağılmaz.
bende teklilerden alayım öyleyse.
çook yardımcı oldun canım,saol.

sgüncüm çok çok geçmiş olsun
bide özel hastane olacaklar,böylesi devlet hastanesinde bile olmaz.ne demek ya doktorunuz olmadan sizi alamam.
ille adamı sinir krizine sokacaklar da öyle alacaklar.
valla iyi sabretmişsin canım,çok geçmiş olsun.Allah bir daha düşürmesin seni oraya.

begümcüm bende senin haftandayken ufak ufak hissedebiliyordum ama pek de anlamıyordum.birkaç hafta sonra daha iyi hissedersin.
ama şöyle tam tekmeli mekmeli hissedişin 22.haftayı falan bulabilir.

aylincim bıraktın mı hurmayı alemsiniz valla,kız öyle herşey yenir mi? zaten kilo da yapar,çok yemeyin.

öptüm herkesi..

Mavi mercan canım aramıza hoşgeldin umarım hep birlikte sorunsuz uzun uzun haftalar geçiririz ...bulantı kusmaları çok kafana takma bu durumu en kötü yaşayanlardan biri de bendim yaklaşık 7 8 kilo kadar vermiştim ama merak etme geçiyor...14.hafta civarı azalmaya başladı sonra bir sabah kalktım hiçbişey kalmamıştım o yüzden biraz sabretmek gerekiyor inan bende hiç geçmeyecek sanmıştım ama geçior...bebeklerinin sağlıklı olmasına sevindim inşallah sonuna kadar hep böyle devam eder...

Figen canım teşekkür ederim o zaman ben yavş yavaş hissetmeye başladım o zaman böyle bir kanat çırpması gibi ya da çarpıntım oluyormuş gibi bişeyler oluyor bu bebişlerin hareketi demekki insan acemi olunca anlayamıyor...hayırlısı ile sağlıklı sorunsuz bir şekilde hep birlikte uzun uzun haftalar geçiririz inşallah...

çok strese de girmeden daha dikkatli olmalı sanırım...
Allahım inşallah bi daha kanama falan olmadan ve bebeklerimiz gelişimlerini tamamlayana kadar sorunsuz sıkıntısız, rahat, sağlıklı hamilelikler ve rahat, kolay, sağlıklı doğumlar nasip eder hepimize...
iyiki söyledin gülüm ya, yemem daha :26:
canımm hoşgeldin topiimize :) ocak anneleri topiinde de güzel paylaşımlar var ama hakkaten bizi biz daha iyi anlarız... çok başka bişey bu. ordaki paylaşımlarım farklı burdaki çok farklı...
figenim bırakmaz mıyım :))) bi yerde okumuştum hamilelikte iyi diye, hadis de var sanırım, ama abarttım ben, insan günde 1 falan yer, ben ara öğünümün birini 3 hurma ve sütle yapıyodum

canım kusura bakma ne zmandır giremiyorum evde diildim
bu arada benim yokluğumda epey bi muhabbet dönmüş ne güzel
ben cam biberon aldım canım gaz önleyicide alıcam ama avent
bebek deterjanı almadım sabun kullandım bende
şampuan olarak nivea aldım göğüs ucu içinde bella b die bi marka var
çatlak içinde onu kullanmıştım ondan alcam
pompayıda tekli aldım avent yine bi gecelik 2pijama aldım
ama geceliği evde giyerim heralde
yani bence hastanede pijama daha rahat olur bence

kızlar hareketleri konuşmuşunuz inşallah benim haftalara gelin
hareket neymiş o zman görürsünüz ellerini ayaklarını taklalarını hepsini anlıyorum ben
özellikle dirsek atmalrını:))))

Son düzenleme:

lilacım saol bilgiler için.
valla benimkilerde sağlı sollu vuruyorlar maşallah çok hareketliler
iki oğlanın kafası aşağıda ayaklarıda sol göğsümün altında,kızın ayaklarıda sağ kasığımın üstünde
düşünün artık,o ayaklar bi ileri bir geri
bıdır bıdırlar

ama diğer üçüz anneleri ileri haftalarda pek kımıldayamıyorlar yer kalmadığından falan demişlerdi
ama seninkiler hala oynuyor maşallah demekki
çatlak işini ne yaptın lilacım,çok oldu mu?
benim daha yok ama bekliyorum tabi bugün yarın diye

cuma kontrolumuz vardı.herşey iyi gidiyor maşallah.doktorum bir ay daha rahatsın hiç açılma falan yok dedi.

sizler ne yaptınız şanslı üçüz anneleriii?
öpüyorum herkesi

yaa bende ööle düşünmüştüm yerleri daralınca hareket edemiyolar diye duymuştum YALANNNNNNN
sapıttılar resmen napacaklarını şaşırdılar durmuyolar hiç
benim de kızın birinin kafası çok aşağıda kasığımda hatta diğer kızın poposu sol göğsümün altında sürekli ordan itiyo beni
2kızımda başa aşağı duruyo oğlum sol yarımı tamamen kaplamış şekilde oda genelde sırtını dayıyo
göbek deliğimin biraz üstündede sürekli bi dirsek:)))
en sevdiğim o zaten çok canımı yakmıyo oğlum

canım çatlağım oldu hatta galiba senin haftandayken başladı
sonra bi ara duruldu dün yine başladı ammaaaaan napim
dayanırım ben onlar için ilk başlarda çok ağladım ama:)))
ya çatlamadan önce bi fasıl kaşınıyo o dayanılmayacak gibi oluyo
ama hala çatlak için sürüyorum bişeyler tamamen bırakmadım yani
zaten cildim çok kuru rahatlatıyoda masaj yapıyorum iyi oluyo
ne bulursam sürüyorum ama bu ararlar en çok zeytinyağı sürüyorum
sende ihmal etme çatlasanda yinede sür bide banyo günlük yapıyorum
oda cildi çok kurutuyo
sen şimdilik nasılsın???

kıslar ben de dün itibariyle hissettim hareketleri yaa çok komik, sanki minicik tekmeliyo pıt pıt pıt, bazen bişe hareket ediyo gibi, dün çok oldu bugün dışardaydık dikkat edemedim... maşallah kuzularıma.. gaz olabilir mi dedim ama gaz diil sanırım, tam rahimin olduğu yerde...
maşallh canım, iyi haberler almışsın
biz de sabırsızlıkla kontrolü bekliyoruz, cinsiyetlerini öğreniriz inşallah..
tek seferde öğrenebilmiş miydiniz siz???

Kızlaaarrr, 2 gün önce kontrole gittik, cinsiyetleriyle ilgili bişeyler söyledi doktor (%100 olmamakla birlikte) 2 oğlan 1 kız gibi görünüyo dedi. Oğlanlardan birini biz de net olarak gördük resmen bacaklarını açmış bakııııııın der gibiydi çok güldük ona :)))))))))) diğer ikisini biz göremedik doktor söyledi. Kız konusu biraz muammalı kaldı ama, gerçekten kız mı yoksa benim gönlüm olsun diye mi söylediniz dedim, kız ama erkek olsaydı da kız dicektim dedi espri yaptı sonra şaka şaka gerçekten kız dedi bilmiyorum yani şüphede kaldım. En başından beri istediğim 2 erkek 1 kızdı inşallah hayırlısıyla doğrudur....

Canım senin 15.hafta da geçmiş hala sana cinsiytle ilgili bişey söylemedi mi doktor? buda yazanlar olmuştu 11. 12. haftalarda söyleyenler olmuş. Bak bana da bu gidişimde söyledi tabi yanılma payı olabilir 2 hafta sonra falan kesinleşir ama senin görünür gibi sanki bu haftada. Bu gidişinde sor mutlaka sormadan söylemiyolar.

Ben henüz hareket falan hissetmiyorum galiba, bazen ufaktan bi kıpırtı oluyo onun da bağırsak hareketi olduğunu düşünüyorum.. Yalnız benim çoğu sabah kalktığımda göbeğimin sağ tarafı daha şiş oluyo bebeklerin ikisi orda çünkü. Anneme gösterdim o da gece hep sağına yatmışın bak bebekler oraya yuvarlanmış diyo :))))) ne gülmüştük yaaa

oy oy oy maşallah :) ben de 2 erkek 1 kıza daha sıcak gibiyim ama 2 kız 1 erkek de olabilir.. hayırlısı tabi öncelikle :)
canım 12+3 teydi kontrolümüz, sordum belli olur mu diye olmaz diyince üstelemedim.. ama bu gidişimizde saklamazsa kuzularımız öğreniriz inşallah :) sonraki pzt kontrol
ben de gece yatarken sağa yatınca çok rahatım ama sola yatınca başta biraz rahatsız oluyo kaburgamın hemen altı ama sonra geçiyo alışınca.. neden bilmem, sorcam doktora..

bir de kızlar bişe sorcam ilişki deneyimi olan var mı? dr serbest bıraktı son kontrolde ama korktum ben...

Evet bizim için büyük bir nimetken evlat saihibi olmak, 3 tanesi mucize geilyor, benim de tedavi ile oldu, dondurulmuşlarla 4. denemem de 2 tane transfer edildi 1 tanesi bölünmüş oldu üçüzüm :) sonrasını düşiünmüyorum Rabbim sağlıkla zamanında doğmalarını nasip etsin de inşallah.

Sen hangi ildesin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…