2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

Herkese selamlarrrr bi süredir giremiyodum baya bişeyler birikmiş..

İnşallah canım 37. hafta çok güzel bir hayal ama bu iddiayı ortaya attığımdan beri umudumu baya bi yitirdim. Benim kasılmalarım başladı sanırım. Geçenlerde görümcemle trafikte kaldık bi an stres oldum galiba 3-5 sn lik müthiş bi kasılma oldu kalakaldım öyle görümcem de hemşire, senin sancıların başlamış bundan sonra hiç dışarı çıkmasan iyi olur dedi moralim bozuldu. gerçekten de ayakta biraz kaldığımda kasılıyorum hemen..
Ağrılardan bahsetmiyorum bile zaten gerçi hiç iş yapmazsam ve hep dinlenme pozisyonunda olursam ve de strese girmezsem ağrı da olmuyo. Bilgisayar programcısıym, bi siparişim vardı onu bile eşime devrettim onunla uğraşırken strese girerim kesin diye....

Sağa sola dönmelerim benim de çok komik olmaya başladı canım bi de hiç bişekilde rahat edemeiyorum artık karnım baya büyüdü bi ara yeni karın fotoları yayınlayalım :)))

Bi de artık hareketleri çok belirginleşti daha doğrusu hareket demeyelim de biranda göbeğimin üstünde bi noktada acayip bi sertlik oluyo5-10 sn kalıyo sonra geçiyo heralde kafası ya da popsu falan geliyo :)))

Benimki de rahat sayılır canım o bakımdan.. 3 haftada bir gidiorum. Gerçi benim şanssızlığım benim doktorumun eşi ikizlere hamileydi ve bi sorun yaşadılar ankaraya gittiler 2 aydır yoktu ben onun yokluğunda başka doktorlara gitmek zorunda kaldım yeni geldi haftya gidicem bakalım. bana da hiç kan testi yapılmadı, ne burda ne eskişehirde acıbademde, esk.deki doktor magnezyum vermişti burdaki onu bıraktırdı erken diye. Ara ara oluyo kramp ama doğal besinlerden almaya çalışıyorum mesela kramp olduğu gün ceviz bazdem çok yiyorum bi süre idare ediyo.. Serklajın şuana kadar lafı bile geçmedi(gerçi benim haftam seninkine göre geride) Bi de gittiğim doktorlar üçüz konusunda tecrübeli güveniyorum yani onlara boşver çok pipipikli de olmamak lazım akışına bırakalım...

canım benim evet kendi doktorum değildi çünkü misafir olarak gitmiştim ama yine de kanamalı bi hastaya senin doktorun burda yok bilmem ne denmemeli bence etiğe aykırı buldum sonuçta sürekli hastası olmasam da orda kaldığım süre boyunca oraya muayeneye gittim ve muayene ücreti ödedim... Şanssızlık diyelim...

Bi de canım sodayı her doktor çok tavsiye etmiyo. Hatta ben de hergün içiyodum kramplar için acıbademdeki içme dedi ben de bıraktım bilginiz olsun. Çay kahve soda ve hurmadan uzak dur demişti..

Biz oda işini şöyle planladık, mobilyacıya 4 kapılı bir gardrop yaptırıcam bi de şifonyer, 3 tane de park beşik alıcaz. Şimdilik en mantıklı gelen çözüm böyle..

Küvezde kalma konusunda ben de çok endişeliydim inşallah öyle bişey olmaz diye dua edip duruyodum. Ama eşimin erkek kardeşi çocuk doktoru ve hangi haftada doğarda doğsunlar bi süre küvezde yatırıcam onları dedi bize. Sonuçta erken doğmuş olacaklar ve anne karnındaki lükslerini evde sağlayamazsınız küvez onlar için en iyisi dedi benim de küveze karşı bakışım değişti. Sen de üzülme bence sağlıkları yerine gelene kadar kalsınlar ne yapalım önemli olan onların sağlığı...

İnşallah en kısa zamanda sıkıntılarından kurtulursun canım üzülme az kalmış bence, benim 7-9 arası olmuştu çabuk geçmişti herkesin bir olmuyo inşallah senin de bu haftadan sonra geçecek...

Genç odanı kullanman ne güzel iyi olmuş canım bi masraf eksilmiş olur en azından ilerde gönlüne göre yaparsın...

Çok geçmiş olsun canım. Sonuçta normal bir gebelik süreci değil bizimki hepimiz en az bir kere böyle şeyler yaşıyoruz. Ben de kanama atlamıştım bikez. Bol bol dinlen doktorların sözünü dinle amaan bişey olmaz moduna girme benim yaptığım gibi. Korkulacak bişey olacağını sanmıyorum zaten bütün testler de temiz çıkmış. Kanama olmadığı sürece içini rahat tut. Benim de 1-2 hafta öncesine kadar su gibi akıntım hep oluyodu günlük pedden bile taşıp çamaşırıma geçiyodu bazen afederdsiniz ama bazen böyle bi anda gelince sanki idrar gelir gibi hissediyodum ama çok şükür geçti şimdi. senin akıntın ne kadardı ki? Ben de korkmalı mıyım acaba?

bugün iğne olacaklar dua etmekten başka bişey gelmiyo elimden
Dualarımız seninle lilacım üzülme önce Allah'a sonra doktorlara teslim et yavrularını Allahın izniyle hiçbirsy olmayacak...

3 ay küvezde kaldılar demek zor bir bekleyiş ama sağsağlim kavuşmuşsun ne güzel.. Bizimkiler 2 oğlan 1 kız, gülce, bertuğ ve mirza olacak Allahın izniyle...

Hoşgeldin asuar. Hayırlı uğurlu olsun. Tedaviyle mi oldu seninkiler de?

Ben de 10.haftamda eskişehire gitmiştim uçakla doktor hiiiiiçbirrr sakıncası yok uçağın demişti. Sonuşta sarsıntı yok bişey yok. Ama uçak fobin falan varsa heyecanlanıyosan o ayrı... Korkmana gerek yok doktor öyle dediyse sorun olmaz zaten..

İyiyim canım asıl seni sormak lazım ben ağırlaşmaya başladım...sırt kaburga ağrılarım falan çok oluyor onun dışında iyiyim ...bazen evdeyim bazen ablamlarda falan kalıyorum günlerimiz böyle geçiyor...cuma dr kontrolümüz var bakalım ne alemdeymişiz...sen nasılsın ben bu haftada zorlanıyorsam senin ne durumda olduğunu az çok tahmin edebiliyorum aslında...evet ya sayfa çok sessiz kalıyor ben aslında hergün bakmaya çalışıyorum ama kimsecikler olmuyor...arkadaşlar habersiz bırakmayalım birbirimizi ...herkesi öpüyorum..

herkese selamlar.
Kusura bakmayın ben yazışmada biraz yavaşım çünkü benim 4 yaşında bir oğlum var ve tam bir bilgisayar hastası anında yanımda bitiyor. Ben de onu bilgisyara çok alıştırmak istemiyorum. Bunun sonu yok. Herkese iyi dilek ve tavsiyeleri için teşekkür ediyorum.Ben trabzona gidicem galiba çünkü gezmeyi çok seviyorum ve evde kalmak bana cazip gelmiyor. Allah esirgesin hepimizi.

Bu arada ben daha önce normal bir gebelik geçirdiğim için karşılaştırma yapabiliyorum. Şimdi 17. haftada olmama rağmen sanki bazı kasılma cve hareketler ilk gebeliğimin son aylarında gördüklerim gibi. Bu da insanı endişelendiriyor. Hatta hani içşte bu kafası, ayağı falan dicem nerdeyse. Karnım bir anda yamuluyor. Doktora sordum sadece rahmin kendi kasılmaları dedi.

Geçen hafta arkadaşım aradı. Acayip güzel bir üçüz hikayesiyle karşılaşmış, Yan apartmanda balkonda görmüş. Bir yaşlarındalarmış. Biri 3.500 biri 3.200 biri 2.500 doğmuşlar hem de 36. haftada. Allah bize de nasip eder inşlallah.

ayynen ya hiç yazan yok topiğin sahibi emrezeynep nerde
bende onu merak ediyorum kaçıncı haftada acaba???
kızlar iğneye gerk kalmadı:)))
ama heran yapılabilirmişte yarın öğrenicem
bayram için gözü bekliyoruz gözlerinde bi problem kalmazsa gelecek
ama kalabilirde offf bilmiyorum valla

s gun canım benimde aynen küvözle ilgili düşüncelerim değişti
şimdi onların bağışıklık sistemi çökmüş derecede
onları alıp eve getirsem tekrar hergün toplayıp doktora götürmem lazım
ben çok soruyodum doktora daha ne zman çıkacaklar diye
benim onları burda tutma zorunluluğum yok ama burdaki bakımı yapabilcekmisin dedi
istersen şimdi alır götürüsün dedi sonra ev ve küvöz ortamını karşılaştırdı falan
mantığıma ancak öyle yattı ve bende bebekler için en sağlıklısı buysa istediğinz kadar kalsın dedim
hatta eşim bayramda vermeyin şimdi duyunca gelen giden çok olur rahat vermez kimse dedi
gerçekten öyle onun için bayramda verse bile sonra almayı düşünüyoruz
şimdi ben millete almayın odadan çıkın falan hangi birine laf yetiştiricem
çocuk hastalanırsa tekrardan başa dönmek isyemiyoruz
bide eve gelip giderse daha zoruma gider şimdi orda rahatlar

begümcüm ben baya ağırlaştım
sürekli yatıyorum
2 dakka ayakta duramıyorum sanki
yemek yemek için bile hafif dik durmak çok zorlaştı
30.haftadan sonra herşey çok değişti,o zamana kadar çok hareketli geçirdim zamanımı
öyle birşeyki esneklik katsayınız sıfır oluyor,kocaman göbüşünüzle kalas gibi oluyorsunuz :)
gece krampları da cabası
ama kıpır kıprlar ablaları,onlar öyle capcanlı olunca değiyor herşeye
sadece imkanı olan gezsin bol bol anca bunu söyliyim size
bir 10 dakika oturabilmek yada azcık yürümeyi çok isterdim valla :)

asuarcım git tabi yaa durduğun kabahat gezin bol bollll
ben şu yazıları yata yata nsaıl yazıyorum bir görseniz valla gülersiniz halime

ya ben şu kasılma olayını anlayamıyorum
mutlaka yaşıyor olmam lazım ama daha farklı bişey hissedemiyorum
demekki çok farklı değişik bir türden ağrı değil
bekleyip görücez bakalım nasıl bişymiş kasılma ağrısı :)

asuarcım bilgisayar konusunu ben de şimdiden düşünüyorum
ve çocuklarımın bilgisayarla tanışmaması için elimden geleni yapıcam
sinir oluyorum ya sabahtan açıyolar daha 3 yaşındayken bile akşama kadar pcnin başında bağıra çağıra oyun oynuyorlar
valla gerekirse çok para verip bahçeli bir eve çıkıp habire sokakta başlarında duracam :)
bekara karı boşaması kolaymış ya o misal oldu benimkisi de :)

çok mantıklı düşünmüşsünüz canım yaa
3-5 gün daha kalıp gelseler kimse bişey kaybetmez
geçende işte 34.haftasında doğum yapmıştı kızlardan biri,bikaç gün küvöze koyup eve getirmişler sonra sırayla hepsi zatürre olmuş kuzucukların
bidaha hastaneye yatırmışlar
sen inşallah tastamam eline alıp getirirsin bebişleri
gözlerin iyi olmasına da çook sevindim
Allahım yavaştan herşeyi koyuyor yoluna

ben şeyi merak ettim yalnız
hani demiş ya küvez koşulları ile ev koşullarının farkını anlattı diye
neymiş onlar tam olarak?
birde canım küveze girince bebek normal pediatrist mi bakıyor bebeklere
yani oranın uzmanı ne doktoru oluyor?

çok mantıklı düşünmüşsünüz canım yaa
3-5 gün daha kalıp gelseler kimse bişey kaybetmez
geçende işte 34.haftasında doğum yapmıştı kızlardan biri,bikaç gün küvöze koyup eve getirmişler sonra sırayla hepsi zatürre olmuş kuzucukların
bidaha hastaneye yatırmışlar
sen inşallah tastamam eline alıp getirirsin bebişleri
gözlerin iyi olmasına da çook sevindim
Allahım yavaştan herşeyi koyuyor yoluna

ben şeyi merak ettim yalnız
hani demiş ya küvez koşulları ile ev koşullarının farkını anlattı diye
neymiş onlar tam olarak?
birde canım küveze girince bebek normal pediatrist mi bakıyor bebeklere
yani oranın uzmanı ne doktoru oluyor?

Figenaycım çok şükür iyiyim ama daha önce de bahsettiğim gibi sırtım çok ağrıyor o yüzden bilgisayar başında fazla oturamadığım için sadece yazılanları takip etmeye çalışıp hemen uzanıyorum .senin ne durumda olduğunu tahmin edebiliyorum .Cumartesi kontrolüm vardı çok şükür her şey yolunda yarın ayrıntılı ultrason çekicem dualarınızı bekliyorum .Bu arada 24. haftadayım benden şimdilik bu kadar Alllah'a emanet olun ... Diğer arkadaşlara da selam ve dua ile .

Asuar kendini iyi hissediyorsan bencede git zaten sonraki haftalarda zaten eve tıkılıp kalacaksın o yüzden bu günleri iyi değerlendirmek lazım...ama sen yinede kendine çok dikkat et çünkü ne zaman ne olacağı hiç belli olmuyor temkinli olmakta fayda var diye düşünüyorum...inşallah hep beraber uzun uzun haftalar göreceğiz..
Lila canım maşallah kuzucuklarına inşallah hiçbir problemleri kalmadan döneceksiniz evinize çoğu gitti azı kaldı zaten ...bencede bayramda eve getirmemek çok mantıklı çünkü herkes hamileyken bile uzaydan gelmişiz gibi davranıyor birde bebişler evde olunca milletin merakının boyutunu düşünemiyorum bile o yüzden bırak bayramdada kalsınlar...gelen giden kuzucuklar enfeksiyon kapar bakmayın demek olmaz o yüzden en güzeli bayramı atlatmak...birazcık daha sabır...
Canım ya Allah sabırlıklar versin öncelikle sana sonrada hepimize şimdi senin sıkıntın çoktur tahmin edebiliyorum...sıkıntın olsun varsın bebişler birazcık daha geç doğsunlarda öyle yada böyle günler geçiyor bir şekilde maşallah diyelim sakın doğum falan yapıyım deme senden sonra sıra bana geliyor...kendine dikkat et öpüyorum...

Canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim ...aramızda bir hafta var bende25.haftamdayım ufak tefek sıkıntılar bendede oluyor sırt kaburga ağrısı oluyor ama idare ediyoruz işte...arada yaz biz habersiz bırakma ...kendine çok dikkat et görüşmek üzere..

ya bende ondan korkuyorum şimdi ben bu çocukları eve getirsem
2gün sonra tekrar hastaneye yatırsalar çok zoruma gider tam alışmışken
canım en basiti enfeksiyon kapmaları zaten bağışıklık sistemleri çökmüş durumda
hapşurmamaları gerek yani hemen hastalanıyolar
orda acaip hijyenik bi ortam var radyasyondan bile uzaklar
ve hala kullandıkları serumlar var ben bunları evde nasıl halledebilirimki
ordan almaları gereken vitaminler var küvözleri belli bi dercede tutuluyo
gelişmelerini gözlemleyen doktor var hepsinin yediği içtiği tuvalet yapmalarına kadar yazılıyo orda
günlük ölçülüyo gramları haftalık göz muayeneleri var
ben bunlar için her defasında hastaneye gittiğimi düşünsene sağlam adam hastalanır
biide doktor dedi bunlar hassas olacak hiç bi şekilde bu yıl grip olmicaksınız

yenidoğan bebek bakım uzmanı

begüm teşekkür ederim canım
aynen sırf meraktan gelecek olan akrabaları var eşimin
anlamazlarki laftan şimdi onlar bayramdada nasıl olsa herkes birbirinden haber alır toplanır gelirler başıma bide ufffff hiç çekemem şimdi valla zaten hamileliğimde yeterince yorum yaptı herkes bide bebeklere bi kulp bulurlar niye bööle yaptın neden bunu yapmadn falan milletçe herşeye maydanoz olmayı çok seviyoruz aslında genimizde var bende dördüzleri merak ediyorum:)))

Son düzenleme:
selam ..lılacım endıse etme ıns sıkıntısız buyutursun ..sadece dıkkat et canım benımkıler eve geınce söledım herkese en azından bebek ve cocuk ıstemedım ama buyklerden gelen geldı yıne bazıları anlayıssız oluyo o zamanda odalarına koydum gelene kapıdan gosterdım ..bıberonlarını sterılazorde yıka ellerını devamlı yıka odayı her sabah havalandır kıs bıle olsa ıyı gıydır kuvezden cıktıkları ıcın usuyıolar kıyafetlerını ılk bır yıl hep utuledım bende kormustum ama cok sukur hatta nerdeyse hıc hasta olmadılar ılk zamanlar onbesgunde bır gıttık kontrollree ıyı kılo alıyo dedı dr cok olmasada..vıtamınlerını ılalarını aksatmadım ..bunun dısında sen stres yapma yeter ınan bebege cok yansıyo..bayrama gelırler belkı..sadece bırır az oksursun hasta olsun hepsıde oluyo dr yakınlasturma desede aynı evde uç bebek olunca sıkıntı ben bıberonlarını bıle ılk altı ay ayırdım dr cok onemlı bu demıstı bırının az bı hastalıgı dıgerıne gecmesın dıye hepsını bıberonu farklıydı asla karısturmadım mamalarını sutlerını kısın kloruferın ustune koyarak yarım saat kadar surede sıcak kalıyo sutlerı ..termos edının buyuk hep ıcınde ılık su olsun hemen bıberona kyup hazırlayın mamayı cok ıyı oluyo . her ıkı yada uc saatte bır mutlaka mama yedırecen veya emzıreceksın kıloları dusmesın dıye b onemlı zaten mama verme seklını gosrerır hemsıreler gıdıklayıp gıdıklayıp bogazını mama vermek gerek ıstemese bıle cok zor oluyo bazen ama uykuda bıle olsalar mutlaka yedırıyosun zaman cok onemlı ....ben altlarını temızlemede ıslak mendıl kullandım ama ıyı marka cok dandıkler var ...zaten kuvezde bıle hemsıreler her zaman ıslak mendıl kullanıyo alıskınlar ..bezı ıse her marka ıyı gelmedı bıze orımayı sevdıla-er ..degıstırınce mutlaka pısık olduar bende bı eczane ıle anlastım tanıdıktı gelıs fıyatın mama ve bezlerı onar peketten aldım ıkı ay uç ay bez aramadım ..ıslak mendılıde uygun bulunca on paket aldım attım dolaba..sızden baskasının opmesıne ızın vermeyın yardımcım pola kadın cok operdı ne desemde kar etmedı ama cok sukur hasta olmadık ..sakın korkma onlar annesının yanında daha mutlular herseye ragmen senın sevgın onalrı guclendırecek ...artık herkes yapıyo sanırım son hazırlıklarını burası da mıs gıbı bebek kokacak ıns...hayırlı geceler olsun hepınıze

mualimcim ne güzel yazmışsın eline sağlık
geçen gün arkadaşım doğum yaptı tek bebek 2750 gr doğdu o da küvezde şimdi yavrucak sarılık olmuş
bu iş hepimizin ensesinde yani
sen dedin ya geçen gün küvez bulunamadığından bebek kayıpları oldu diye valla çok üzüldüm
dün medicanaya gitti annemler 17 tane küvez varmış sadece bir bebek yatıyormuş
erken doğum olursa beğendik orasını da

evde bakım tabi ayrı bir olay
en iyisi orada kalmaları ve eve geçince de hiiççç kimseciklere göstermeden sağlıklıca bakılmaları
m,llet ne yaparsa yapsın,isterse çatlasınlar canım yaa o ne öyle
okullarda açılacak,mikrobu alan gelecek evlere

ya kızlar ben ilginç bir şekilde kilo veriyorumm
yemem çok iyi iştahsizlık yok,başka şikayetim yok karnım her gün büyüyor maşallah ama baskül 2 hafta önceye göre 2 kilo az gösteriyor
kollarım ve bacaklarım inceldi karnım büyüdü
bi aksilik var mıdır sizce?

ayy ne güzelll hep istediğim ve dua ettiğim şeyler bunlar Allahım inşallah hepimize de böyle doğumlar nasip etsin...

Canım çok iyi düşünmüşsün bence de bayramda almayın millete laf anlatamazsın kırılanlar darılanlar olur strese girdiğinle kalırsın bi de nazardan korkarım bem onlarca insan görecek boşver bayramdan sonrasına kadar güvenli ortamda kalsın bebikler

verdiğin kilo değildir de ödem atmışsındır belki de canım benim aklıma ilk o geldi ama tabi sen bunu doktoruna sormalısın...

valla olabilir sgüncüm
kolum bacağım doğum önceki halim gibi oldu
kemiklerm çıktı resmen :)

sen ne yaptın
ben buhrana girdim resmnen
hiçbirşekilde kıpırdayamıyorum artık
ama sanki biraz erken bu kadar daraldım
anlamadım hayırlısı Allahtan

Erken değil canım bence bu haftaya kadar bile iyi dayanmışsın ben daha şimdiden otururken kalkarken yatağa uzanırken falan şekilden şekile giriyorum kanepeye uzanmaya çalışırken eşim gelip ayaklarımı yerden kaldırıyo halime acıyıp o derece yani
Ben ne yapiyim işte evdeyim akşama kadar, sabah uyanıyorum bi paspas yapıyorum sonra kahvaltı sonra örgünün başına oturuyorum bebişlerden birinin battaniyesi bugün bitti sıra diğerlerinde. akşama doğru yemek hazırlıyorum gece bazen sitenin etrafında yürüyüş yapalım diyoruz 1 tur onda bile hemen kasım kasım kasılıyorum zor atıyorum kendimi eve. Arada sırada da kayınvalideme yemeğe gidiyoruz benim için çok büyük bir kaçamak oluyo bu bile hem evden çıkıp bi yere gitmek hem de yemek hazırlamamak
cumartesi kontrolümüz var bakalım inşallah herşey yolundadır sen de sık dişini bak az kaldı 37ye

geldim geldim kızlar evimi tuttum yerleştim çok şükür bebişlerim 20 HAFTALIK OLDU TEYZELERİ DÜN KONT GİTTİM HERŞEY ÇOKİYİ ÇOK ŞÜKÜR RABBİME....3lü taramada iyi çıktı 3hafta sonra ayrıntılı ultrasyonları var bi de 2 oglan kesin ama diyeri belli degil dr bana göre kız diyo ama bellidegil bu 3üncü dr üçüncü cinsiyet degişikliği bakalım3hafta sonra belli olur tam başka herşey süper gidiyo benim bel agrılarım dışında siz nasılsınz lila anlat haberler sende kaç haftaık kaç kg dogdular kime benziyolar falan hepsini yaz geri döünüşüm yapamıyorum internet yavaş 2saatte sayfa açıyo bilmediğim yetişemediğim en son 37haftaya çıkarmıştınız hamileliği orda kaldım bekliyorum kızlar:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…