Herkese selamlarrrr bi süredir giremiyodum baya bişeyler birikmiş..
İnşallah canım 37. hafta çok güzel bir hayal ama bu iddiayı ortaya attığımdan beri umudumu baya bi yitirdim. Benim kasılmalarım başladı sanırım. Geçenlerde görümcemle trafikte kaldık bi an stres oldum galiba 3-5 sn lik müthiş bi kasılma oldu kalakaldım öyle görümcem de hemşire, senin sancıların başlamış bundan sonra hiç dışarı çıkmasan iyi olur dedi moralim bozuldu. gerçekten de ayakta biraz kaldığımda kasılıyorum hemen..
Ağrılardan bahsetmiyorum bile zaten gerçi hiç iş yapmazsam ve hep dinlenme pozisyonunda olursam ve de strese girmezsem ağrı da olmuyo. Bilgisayar programcısıym, bi siparişim vardı onu bile eşime devrettim onunla uğraşırken strese girerim kesin diye....
Sağa sola dönmelerim benim de çok komik olmaya başladı canım bi de hiç bişekilde rahat edemeiyorum artık karnım baya büyüdü bi ara yeni karın fotoları yayınlayalım :)))
Bi de artık hareketleri çok belirginleşti daha doğrusu hareket demeyelim de biranda göbeğimin üstünde bi noktada acayip bi sertlik oluyo5-10 sn kalıyo sonra geçiyo heralde kafası ya da popsu falan geliyo :)))
Benimki de rahat sayılır canım o bakımdan.. 3 haftada bir gidiorum. Gerçi benim şanssızlığım benim doktorumun eşi ikizlere hamileydi ve bi sorun yaşadılar ankaraya gittiler 2 aydır yoktu ben onun yokluğunda başka doktorlara gitmek zorunda kaldım yeni geldi haftya gidicem bakalım. bana da hiç kan testi yapılmadı, ne burda ne eskişehirde acıbademde, esk.deki doktor magnezyum vermişti burdaki onu bıraktırdı erken diye. Ara ara oluyo kramp ama doğal besinlerden almaya çalışıyorum mesela kramp olduğu gün ceviz bazdem çok yiyorum bi süre idare ediyo.. Serklajın şuana kadar lafı bile geçmedi(gerçi benim haftam seninkine göre geride) Bi de gittiğim doktorlar üçüz konusunda tecrübeli güveniyorum yani onlara boşver çok pipipikli de olmamak lazım akışına bırakalım...
canım benim evet kendi doktorum değildi çünkü misafir olarak gitmiştim ama yine de kanamalı bi hastaya senin doktorun burda yok bilmem ne denmemeli bence etiğe aykırı buldum sonuçta sürekli hastası olmasam da orda kaldığım süre boyunca oraya muayeneye gittim ve muayene ücreti ödedim... Şanssızlık diyelim...
Bi de canım sodayı her doktor çok tavsiye etmiyo. Hatta ben de hergün içiyodum kramplar için acıbademdeki içme dedi ben de bıraktım bilginiz olsun. Çay kahve soda ve hurmadan uzak dur demişti..
Biz oda işini şöyle planladık, mobilyacıya 4 kapılı bir gardrop yaptırıcam bi de şifonyer, 3 tane de park beşik alıcaz. Şimdilik en mantıklı gelen çözüm böyle..
Küvezde kalma konusunda ben de çok endişeliydim inşallah öyle bişey olmaz diye dua edip duruyodum. Ama eşimin erkek kardeşi çocuk doktoru ve hangi haftada doğarda doğsunlar bi süre küvezde yatırıcam onları dedi bize. Sonuçta erken doğmuş olacaklar ve anne karnındaki lükslerini evde sağlayamazsınız küvez onlar için en iyisi dedi benim de küveze karşı bakışım değişti. Sen de üzülme bence sağlıkları yerine gelene kadar kalsınlar ne yapalım önemli olan onların sağlığı...
İnşallah en kısa zamanda sıkıntılarından kurtulursun canım üzülme az kalmış bence, benim 7-9 arası olmuştu çabuk geçmişti herkesin bir olmuyo inşallah senin de bu haftadan sonra geçecek...
Genç odanı kullanman ne güzel iyi olmuş canım bi masraf eksilmiş olur en azından ilerde gönlüne göre yaparsın...
Çok geçmiş olsun canım. Sonuçta normal bir gebelik süreci değil bizimki hepimiz en az bir kere böyle şeyler yaşıyoruz. Ben de kanama atlamıştım bikez. Bol bol dinlen doktorların sözünü dinle amaan bişey olmaz moduna girme benim yaptığım gibi. Korkulacak bişey olacağını sanmıyorum zaten bütün testler de temiz çıkmış. Kanama olmadığı sürece içini rahat tut. Benim de 1-2 hafta öncesine kadar su gibi akıntım hep oluyodu günlük pedden bile taşıp çamaşırıma geçiyodu bazen afederdsiniz ama bazen böyle bi anda gelince sanki idrar gelir gibi hissediyodum ama çok şükür geçti şimdi. senin akıntın ne kadardı ki? Ben de korkmalı mıyım acaba?
3 ay küvezde kaldılar demek zor bir bekleyiş ama sağsağlim kavuşmuşsun ne güzel.. Bizimkiler 2 oğlan 1 kız, gülce, bertuğ ve mirza olacak Allahın izniyle...
Hoşgeldin asuar. Hayırlı uğurlu olsun. Tedaviyle mi oldu seninkiler de?
Ben de 10.haftamda eskişehire gitmiştim uçakla doktor hiiiiiçbirrr sakıncası yok uçağın demişti. Sonuşta sarsıntı yok bişey yok. Ama uçak fobin falan varsa heyecanlanıyosan o ayrı... Korkmana gerek yok doktor öyle dediyse sorun olmaz zaten..
deliii 37 den önce gideni yakarım heee, inşallah hepimiz görcez 37 yi
begümcüm er-geç çatlıcaz sanırım, bolca nemlendirmek lazım ama ben de günde bir falan lierac sürüyorum başka bişe yapmadım, ihmal ediyorum
benim de bazen ağrım oluyo ama sürekli diil, geliyo gidiyo..
valla bebişleri ben 16. haftamda hissettiğimi düşünüyodum, dr hissedemezsin dedi, iyi dedim
senin haftalarda net hissetmeye başladım canım, şimdi iyice hissettiriyolar artık şükür
hatta ben 12. haftamda bile hissettiğimi düşünüyorum ama kimseyi inandıramamyani çoooook odaklanıp sabırla beklemiştim de gıdıklanma gibi olmuştu ama belki de gazdı
sözün özü bu haftalarda hissetmeye başlarsın canım..
ağrılarını da istersen doktoruna telde de olsa sor, gel derse gidersin...
yalnız benim gece sağdan sola soldan sağa dönüşlerim komik bir hal aldı, yavaş yavaş, ay of pof efektleriylee
İnşallah canım 37. hafta çok güzel bir hayal ama bu iddiayı ortaya attığımdan beri umudumu baya bi yitirdim. Benim kasılmalarım başladı sanırım. Geçenlerde görümcemle trafikte kaldık bi an stres oldum galiba 3-5 sn lik müthiş bi kasılma oldu kalakaldım öyle görümcem de hemşire, senin sancıların başlamış bundan sonra hiç dışarı çıkmasan iyi olur dedi moralim bozuldu. gerçekten de ayakta biraz kaldığımda kasılıyorum hemen..
Ağrılardan bahsetmiyorum bile zaten gerçi hiç iş yapmazsam ve hep dinlenme pozisyonunda olursam ve de strese girmezsem ağrı da olmuyo. Bilgisayar programcısıym, bi siparişim vardı onu bile eşime devrettim onunla uğraşırken strese girerim kesin diye....
Sağa sola dönmelerim benim de çok komik olmaya başladı canım bi de hiç bişekilde rahat edemeiyorum artık karnım baya büyüdü bi ara yeni karın fotoları yayınlayalım :)))
Bi de artık hareketleri çok belirginleşti daha doğrusu hareket demeyelim de biranda göbeğimin üstünde bi noktada acayip bi sertlik oluyo5-10 sn kalıyo sonra geçiyo heralde kafası ya da popsu falan geliyo :)))
ya benim dr acayip rahat yaaa, sizlere bakıyorum da
hala ayda 1 kontrolüm, 20 den sonra hiç yorulma, 28 den sonra yatak istirahati
gerek görmezsem serklaj yapmam (kontrol ettiğini de bilmiyorum rahim ağzını)
iki kontroldür kan tahlili bile yapmadı
geçen kontrolden önce iki kere bacak krampım olmuş olmasına rağmen kalsiyum falan vermedi
yatak istirahatini de evde olabilir diyo, hastane psikolojimi bozarmış, gerek olmazsa ev iyiymiş
ben anlamadımki işini iyi biliyo da mı böle yoksa iş bilmediğinden midoç. ama ne bileyim
Benimki de rahat sayılır canım o bakımdan.. 3 haftada bir gidiorum. Gerçi benim şanssızlığım benim doktorumun eşi ikizlere hamileydi ve bi sorun yaşadılar ankaraya gittiler 2 aydır yoktu ben onun yokluğunda başka doktorlara gitmek zorunda kaldım yeni geldi haftya gidicem bakalım. bana da hiç kan testi yapılmadı, ne burda ne eskişehirde acıbademde, esk.deki doktor magnezyum vermişti burdaki onu bıraktırdı erken diye. Ara ara oluyo kramp ama doğal besinlerden almaya çalışıyorum mesela kramp olduğu gün ceviz bazdem çok yiyorum bi süre idare ediyo.. Serklajın şuana kadar lafı bile geçmedi(gerçi benim haftam seninkine göre geride) Bi de gittiğim doktorlar üçüz konusunda tecrübeli güveniyorum yani onlara boşver çok pipipikli de olmamak lazım akışına bırakalım...
s gun cum Acıbadem gerçeken çok kazık benim sadece doğumum 9000 tl tutuyodu
prof a gidiyodum muayene 240 tl idi
ama senin doktorun olmadığı için ööle yapmışlardır
onları savunmuyorum haklısın ama başıma hiç ööle bişey gelmediğinden bilmiyorum
aylin o kramplarda magnezyum eksikliğinden diye biliyorum
eğer tansiyon sorunun yoksa günde 2tane soda iç
ben soda içtiğimde hiç olmuyo ay bide gece oluyo kramp
gece kaç kez eşim kalkıp bacaklarıma masaj yapıyodu
hepde gece girerdi benim seninde öyle mi
benimde kontrollerim ayda 1di hep ama bazen 3haftada 1 gidiyodum
son haftamda 2haftada bir gittim
hatta doğum yapmasaydım ertesi gün kontrolum vardı
canım benim evet kendi doktorum değildi çünkü misafir olarak gitmiştim ama yine de kanamalı bi hastaya senin doktorun burda yok bilmem ne denmemeli bence etiğe aykırı buldum sonuçta sürekli hastası olmasam da orda kaldığım süre boyunca oraya muayeneye gittim ve muayene ücreti ödedim... Şanssızlık diyelim...
Bi de canım sodayı her doktor çok tavsiye etmiyo. Hatta ben de hergün içiyodum kramplar için acıbademdeki içme dedi ben de bıraktım bilginiz olsun. Çay kahve soda ve hurmadan uzak dur demişti..
kızlar oda işini naptınız bizde daha bi tane beşik var bi tanede küçük beşik
park yatak alıcam bide oda takımı almayı düşünmüyorum
sizler nasıl hazırlık yaptınız???
bide doktorumuz daha bebekleri vermeyi düşünmüyo
bayramı tek başımıza geçirebiliriz bi umut bekliyodum bende
kızlar dua edin de inşallah en azından bi tanesi eve gelsin
bi tanesi diyorum çünkü kızların bünyesi daha zayıf
ilk oğlum çıkabilirmiş
Biz oda işini şöyle planladık, mobilyacıya 4 kapılı bir gardrop yaptırıcam bi de şifonyer, 3 tane de park beşik alıcaz. Şimdilik en mantıklı gelen çözüm böyle..
Küvezde kalma konusunda ben de çok endişeliydim inşallah öyle bişey olmaz diye dua edip duruyodum. Ama eşimin erkek kardeşi çocuk doktoru ve hangi haftada doğarda doğsunlar bi süre küvezde yatırıcam onları dedi bize. Sonuçta erken doğmuş olacaklar ve anne karnındaki lükslerini evde sağlayamazsınız küvez onlar için en iyisi dedi benim de küveze karşı bakışım değişti. Sen de üzülme bence sağlıkları yerine gelene kadar kalsınlar ne yapalım önemli olan onların sağlığı...
Arkadaşlar ne zamandır yazamıyorum.yazılarınıza da takip edemedim.bulantıdan gözümü açamıyorum.kusura bakmayın.11. haftaya girdim bugün inşallah en kısa sürede geçer bulantılarım bende katılırım sohbetinize.dua edin benim için...
İnşallah en kısa zamanda sıkıntılarından kurtulursun canım üzülme az kalmış bence, benim 7-9 arası olmuştu çabuk geçmişti herkesin bir olmuyo inşallah senin de bu haftadan sonra geçecek...
Canım sakın sıkma canını Allahın izniyle bebişler sağsalim gelecek evinize...inşallah bayramı birlikte geçireceksiniz...oda konusundada bizde oda yapmayı düşünmüyoruz 3 tane park yatak alalım diyoruz..benim bekarken kullandığım genç odam vardı onun dolabı şifoniyeri falan var şimdilik onları kullanacağız...Allah nasip edersede odalarını ayırdığımızda oda yapalım diye düşünüyoruz...kendine dikkat et canım moralini bozma ...
Genç odanı kullanman ne güzel iyi olmuş canım bi masraf eksilmiş olur en azından ilerde gönlüne göre yaparsın...
Kızlar selamlar; Umarım herkes iyidir
ben bir kaç gündür kötü ve sıkıntılı günler geçiriyorum
Hatırlarsınız pazartesi günü karnım ağrıyor diye yazmıştım
akşam evde,iftarı filan yaptık, 10 gibi uzandım bir sıcaklık hissettim tuvalete gitttim temiz su renginde su geldi
hemen doktoru aradık
hastaneye gidinde beni arasın doktor dedi kendi tatildeydi
kontrole aldılar turnuson kağıdı iile baktılar rahim ağzına baktılar
açılma yok, bebekler iyi, tam kan sayımı istediler
CRP ve Lolokist yüksek çıktı yakıtracağız dediler
2 gece hastane yattım
ertesi zabah uzman detaylı kontrol etti, bebekler iyi rahimde açılma yok, gelen sıvı amniıon sıvısı değil
idar ve vajinal kültür temiz çıktı,
ama düşük tehlikesi nedeniyle rapor verdi
yerinden kalkmak yok wc dışında dedi
şaşkın şaşkın kaldık öyle
şimdi evdeyim yatıyorum,
bayram sonuna kadar iş yok,
arefe de detaylı kontrolümüz var
böyle bir şaşkın bir garip oldum
bebeklerime bişey oldu diye ödüm koptu
bunlar 3 doğcak bir dokuz doğurcaz
Çok geçmiş olsun canım. Sonuçta normal bir gebelik süreci değil bizimki hepimiz en az bir kere böyle şeyler yaşıyoruz. Ben de kanama atlamıştım bikez. Bol bol dinlen doktorların sözünü dinle amaan bişey olmaz moduna girme benim yaptığım gibi. Korkulacak bişey olacağını sanmıyorum zaten bütün testler de temiz çıkmış. Kanama olmadığı sürece içini rahat tut. Benim de 1-2 hafta öncesine kadar su gibi akıntım hep oluyodu günlük pedden bile taşıp çamaşırıma geçiyodu bazen afederdsiniz ama bazen böyle bi anda gelince sanki idrar gelir gibi hissediyodum ama çok şükür geçti şimdi. senin akıntın ne kadardı ki? Ben de korkmalı mıyım acaba?
Dualarımız seninle lilacım üzülme önce Allah'a sonra doktorlara teslim et yavrularını Allahın izniyle hiçbirsy olmayacak...bugün iğne olacaklar dua etmekten başka bişey gelmiyo elimden
selam lılacım cok gecmıs ols ıns ıyı olur bebıslerın ..bekletmeden gelırler yuvalarına..herkes ıyı masallah burasıde uçuz dolacak ne guzel..uç kız varmı bekleyen bıze arkadas olucak olan..ısımlerı ne olucak yazdınızmı kızlar..bol bol dınlenın ..cok arıcaksınız valla ..ben uç ay kuvez yolu bekledım ama bı eve geldıler felegım sastı cok gazlı cok aglayan bebeklerdı hala öle yakavgalrı bıtmıyo ..saglıkla gelsınler ıns
3 ay küvezde kaldılar demek zor bir bekleyiş ama sağsağlim kavuşmuşsun ne güzel.. Bizimkiler 2 oğlan 1 kız, gülce, bertuğ ve mirza olacak Allahın izniyle...
Herkese selamlar bayanlar, hayırlı Ramazanlar...
Ben yaklaşık bir aydır sizi takip ediyorum ama bi türlü yazamadım.Ben de ,üçüz bekliyorum. Aslında bizimki dörttü ama maalesef birine redüksiyon yaptırmak zorunda kaldık. 17. haftadayım bi kız iki oğlan gibi gözüküyor. Ankarada yaşıyorum dört yaşında bir oğlum var. İng. öğretmenydim ama istifa ettim.. Ben de Aydan Hocanın hastasıyım. Sanırım aranızda Aydan hocanın hastası olan vardı.
Hoşgeldin asuar. Hayırlı uğurlu olsun. Tedaviyle mi oldu seninkiler de?
Bi de eğer bana fikir verirseniz çok sevinirim. Doktor bayram için uçakla Trabzon'a gidebileceğimi söyledi ama ben cesaret edemiyorum. Sizce gitsem bi sıkıntı olur mu? Ben kalmaktan yanayım ama bayramda eşim mutlaka gider ben de burda tek kalmak istemiyorum. Karasızım. Genel olarak iyiyim sadece progestan iğnesinden sonra bacağım çok ağrıyor.
Ben de 10.haftamda eskişehire gitmiştim uçakla doktor hiiiiiçbirrr sakıncası yok uçağın demişti. Sonuşta sarsıntı yok bişey yok. Ama uçak fobin falan varsa heyecanlanıyosan o ayrı... Korkmana gerek yok doktor öyle dediyse sorun olmaz zaten..