Figen canım nasılsın umarım daha iyisindir...canım bence endişelenme yolunda gitmeyen bişeyler olmadığını sanmıyorum bence senin o kilo kaybı dediğin ödem falandır tartıldığında ödemin falan çoktur sonrada atmışsındır...herşeyi kafana takma sen rahat olki bebişlerde rahat olsun kendine çok dikkat et...mualimcim ne güzel yazmışsın eline sağlık
geçen gün arkadaşım doğum yaptı tek bebek 2750 gr doğdu o da küvezde şimdi yavrucak sarılık olmuş
bu iş hepimizin ensesinde yani
sen dedin ya geçen gün küvez bulunamadığından bebek kayıpları oldu diye valla çok üzüldüm
dün medicanaya gitti annemler 17 tane küvez varmış sadece bir bebek yatıyormuş
erken doğum olursa beğendik orasını da
evde bakım tabi ayrı bir olay
en iyisi orada kalmaları ve eve geçince de hiiççç kimseciklere göstermeden sağlıklıca bakılmaları
m,llet ne yaparsa yapsın,isterse çatlasınlar canım yaa o ne öyle
okullarda açılacak,mikrobu alan gelecek evlere
ya kızlar ben ilginç bir şekilde kilo veriyorumm
yemem çok iyi iştahsizlık yok,başka şikayetim yok karnım her gün büyüyor maşallah ama baskül 2 hafta önceye göre 2 kilo az gösteriyor
kollarım ve bacaklarım inceldi karnım büyüdü
bi aksilik var mıdır sizce?
Canım bu haftada artık daralmaya başlaman normal inşallah bebişlerin çok kilo almıştırda onun sıkıntısıdır bu...bak ben 25. haftamdayım bazen ben bile çok bunalıyorum o yüzden birazcık daha sabır çoğu gitti azı kaldı...valla olabilir sgüncüm
kolum bacağım doğum önceki halim gibi oldu
kemiklerm çıktı resmen :)
sen ne yaptın
ben buhrana girdim resmnen
hiçbirşekilde kıpırdayamıyorum artık
ama sanki biraz erken bu kadar daraldım
anlamadım hayırlısı Allahtan
geldim geldim kızlar evimi tuttum yerleştim çok şükür bebişlerim 20 HAFTALIK OLDU TEYZELERİ DÜN KONT GİTTİM HERŞEY ÇOKİYİ ÇOK ŞÜKÜR RABBİME....3lü taramada iyi çıktı 3hafta sonra ayrıntılı ultrasyonları var bi de 2 oglan kesin ama diyeri belli degil dr bana göre kız diyo ama bellidegil bu 3üncü dr üçüncü cinsiyet degişikliği bakalım3hafta sonra belli olur tam başka herşey süper gidiyo benim bel agrılarım dışında siz nasılsınz lila anlat haberler sende kaç haftaık kaç kg dogdular kime benziyolar falan hepsini yaz geri döünüşüm yapamıyorum internet yavaş 2saatte sayfa açıyo bilmediğim yetişemediğim en son 37haftaya çıkarmıştınız hamileliği orda kaldım bekliyorum kızlar:))))
inşallah canım.. sodayı benim doktor da önermedi, elektrolitler falan dedi ama anlamadım :)))aylincim senin doktorun normal olanı yapıyordur merak etme
ama sodayı da çok abartma bence bir tane yetebilir
bazı doktorlar hiç önermiyorlar bile
ben çok hazımsızlık çekmeden içmiyorum
yani dikkat etmekte fayda var işte
lilacım biz üç tane park yatak ve gardroplarını alcaz, belki bi de şifonyer alırız.. bir de odalarına yataklı kanepe alalım diyoruz..kızlar oda işini naptınız bizde daha bi tane beşik var bi tanede küçük beşik
park yatak alıcam bide oda takımı almayı düşünmüyorum
sizler nasıl hazırlık yaptınız???
betremcim çok geçmiş olsun, sabır tatlım, geçecek yakında inşallah..Arkadaşlar ne zamandır yazamıyorum.yazılarınıza da takip edemedim.bulantıdan gözümü açamıyorum.kusura bakmayın.11. haftaya girdim bugün inşallah en kısa sürede geçer bulantılarım bende katılırım sohbetinize.dua edin benim için...
canım çok geçmiş olsun, bi sorun yok şükür.. ama bolca dinlenmeye bak, dikkat et kendineKızlar selamlar; Umarım herkes iyidir
ben bir kaç gündür kötü ve sıkıntılı günler geçiriyorum
Hatırlarsınız pazartesi günü karnım ağrıyor diye yazmıştım
akşam evde,iftarı filan yaptık, 10 gibi uzandım bir sıcaklık hissettim tuvalete gitttim temiz su renginde su geldi
hemen doktoru aradık
hastaneye gidinde beni arasın doktor dedi kendi tatildeydi
kontrole aldılar turnuson kağıdı iile baktılar rahim ağzına baktılar
açılma yok, bebekler iyi, tam kan sayımı istediler
CRP ve Lolokist yüksek çıktı yakıtracağız dediler
2 gece hastane yattım
ertesi zabah uzman detaylı kontrol etti, bebekler iyi rahimde açılma yok, gelen sıvı amniıon sıvısı değil
idar ve vajinal kültür temiz çıktı,
ama düşük tehlikesi nedeniyle rapor verdi
yerinden kalkmak yok wc dışında dedi
şaşkın şaşkın kaldık öyle
şimdi evdeyim yatıyorum,
bayram sonuna kadar iş yok,
arefe de detaylı kontrolümüz var
böyle bir şaşkın bir garip oldum
bebeklerime bişey oldu diye ödüm koptu
bunlar 3 doğcak bir dokuz doğurcaz
hoşgeldin aramıza asuar.. ben de ankaradayım. ne güzel bi de oğluşun var maşallahHerkese selamlar bayanlar, hayırlı Ramazanlar...
Ben yaklaşık bir aydır sizi takip ediyorum ama bi türlü yazamadım.Ben de ,üçüz bekliyorum. Aslında bizimki dörttü ama maalesef birine redüksiyon yaptırmak zorunda kaldık. 17. haftadayım bi kız iki oğlan gibi gözüküyor. Ankarada yaşıyorum dört yaşında bir oğlum var. İng. öğretmenydim ama istifa ettim.. Ben de Aydan Hocanın hastasıyım. Sanırım aranızda Aydan hocanın hastası olan vardı.
feigencim ehliyet sınavım vardı, biraz soru çözeyim diye giremedim ama sınavım süper geçti şükür :)begümcüm sen ne alemdesin,
zeynep,hulcem,aylin neredesiniz?
kızıyom artık
valla bu topik tembel çıktı
umutsuzluk yokİnşallah canım 37. hafta çok güzel bir hayal ama bu iddiayı ortaya attığımdan beri umudumu baya bi yitirdim. Benim kasılmalarım başladı sanırım. Geçenlerde görümcemle trafikte kaldık bi an stres oldum galiba 3-5 sn lik müthiş bi kasılma oldu kalakaldım öyle görümcem de hemşire, senin sancıların başlamış bundan sonra hiç dışarı çıkmasan iyi olur dedi moralim bozuldu. gerçekten de ayakta biraz kaldığımda kasılıyorum hemen..
Ağrılardan bahsetmiyorum bile zaten gerçi hiç iş yapmazsam ve hep dinlenme pozisyonunda olursam ve de strese girmezsem ağrı da olmuyo. Bilgisayar programcısıym, bi siparişim vardı onu bile eşime devrettim onunla uğraşırken strese girerim kesin diye....
Sağa sola dönmelerim benim de çok komik olmaya başladı canım bi de hiç bişekilde rahat edemeiyorum artık karnım baya büyüdü bi ara yeni karın fotoları yayınlayalım :)))
Bi de artık hareketleri çok belirginleşti daha doğrusu hareket demeyelim de biranda göbeğimin üstünde bi noktada acayip bi sertlik oluyo5-10 sn kalıyo sonra geçiyo heralde kafası ya da popsu falan geliyo :)))
Benimki de rahat sayılır canım o bakımdan.. 3 haftada bir gidiorum. Gerçi benim şanssızlığım benim doktorumun eşi ikizlere hamileydi ve bi sorun yaşadılar ankaraya gittiler 2 aydır yoktu ben onun yokluğunda başka doktorlara gitmek zorunda kaldım yeni geldi haftya gidicem bakalım. bana da hiç kan testi yapılmadı, ne burda ne eskişehirde acıbademde, esk.deki doktor magnezyum vermişti burdaki onu bıraktırdı erken diye. Ara ara oluyo kramp ama doğal besinlerden almaya çalışıyorum mesela kramp olduğu gün ceviz bazdem çok yiyorum bi süre idare ediyo.. Serklajın şuana kadar lafı bile geçmedi(gerçi benim haftam seninkine göre geride) Bi de gittiğim doktorlar üçüz konusunda tecrübeli güveniyorum yani onlara boşver çok pipipikli de olmamak lazım akışına bırakalım...
Bi de canım sodayı her doktor çok tavsiye etmiyo. Hatta ben de hergün içiyodum kramplar için acıbademdeki içme dedi ben de bıraktım bilginiz olsun. Çay kahve soda ve hurmadan uzak dur demişti..
amin canım.herkese selamlar.
Kusura bakmayın ben yazışmada biraz yavaşım çünkü benim 4 yaşında bir oğlum var ve tam bir bilgisayar hastası anında yanımda bitiyor. Ben de onu bilgisyara çok alıştırmak istemiyorum. Bunun sonu yok. Herkese iyi dilek ve tavsiyeleri için teşekkür ediyorum.Ben trabzona gidicem galiba çünkü gezmeyi çok seviyorum ve evde kalmak bana cazip gelmiyor. Allah esirgesin hepimizi.
o yamulmalar bende de özellikle sabah yatarken oluyo ..Bu arada ben daha önce normal bir gebelik geçirdiğim için karşılaştırma yapabiliyorum. Şimdi 17. haftada olmama rağmen sanki bazı kasılma cve hareketler ilk gebeliğimin son aylarında gördüklerim gibi. Bu da insanı endişelendiriyor. Hatta hani içşte bu kafası, ayağı falan dicem nerdeyse. Karnım bir anda yamuluyor. Doktora sordum sadece rahmin kendi kasılmaları dedi.
ne güzel, darısı başımızaGeçen hafta arkadaşım aradı. Acayip güzel bir üçüz hikayesiyle karşılaşmış, Yan apartmanda balkonda görmüş. Bir yaşlarındalarmış. Biri 3.500 biri 3.200 biri 2.500 doğmuşlar hem de 36. haftada. Allah bize de nasip eder inşlallah.
lilacım çok sevindim iğneye gerek olmamasına...ayynen ya hiç yazan yok topiğin sahibi emrezeynep nerde
bende onu merak ediyorum kaçıncı haftada acaba???
kızlar iğneye gerk kalmadı:)))
ama heran yapılabilirmişte yarın öğrenicem
bayram için gözü bekliyoruz gözlerinde bi problem kalmazsa gelecek
ama kalabilirde offf bilmiyorum valla
çok haklısınız bence de, bikaç gün daha duruversinler küvezde, yeterki iyi olsunlar, bayram kalabalığına telaşına girmesinler..s gun canım benimde aynen küvözle ilgili düşüncelerim değişti
şimdi onların bağışıklık sistemi çökmüş derecede
onları alıp eve getirsem tekrar hergün toplayıp doktora götürmem lazım
ben çok soruyodum doktora daha ne zman çıkacaklar diye
benim onları burda tutma zorunluluğum yok ama burdaki bakımı yapabilcekmisin dedi
istersen şimdi alır götürüsün dedi sonra ev ve küvöz ortamını karşılaştırdı falan
mantığıma ancak öyle yattı ve bende bebekler için en sağlıklısı buysa istediğinz kadar kalsın dedim
hatta eşim bayramda vermeyin şimdi duyunca gelen giden çok olur rahat vermez kimse dedi
gerçekten öyle onun için bayramda verse bile sonra almayı düşünüyoruz
şimdi ben millete almayın odadan çıkın falan hangi birine laf yetiştiricem
çocuk hastalanırsa tekrardan başa dönmek isyemiyoruz
bide eve gelip giderse daha zoruma gider şimdi orda rahatlar
figencim maşallah 32. haftaya girdin, darısı bizlere ve hepimiz için 37 yebegümcüm ben baya ağırlaştım
sürekli yatıyorum
2 dakka ayakta duramıyorum sanki
yemek yemek için bile hafif dik durmak çok zorlaştı
30.haftadan sonra herşey çok değişti,o zamana kadar çok hareketli geçirdim zamanımı
öyle birşeyki esneklik katsayınız sıfır oluyor,kocaman göbüşünüzle kalas gibi oluyorsunuz :)
gece krampları da cabası
ama kıpır kıprlar ablaları,onlar öyle capcanlı olunca değiyor herşeye
sadece imkanı olan gezsin bol bol anca bunu söyliyim size
bir 10 dakika oturabilmek yada azcık yürümeyi çok isterdim valla :)
canımm tavsiyeler için çokk sağol,Allah razı olsunselam ..lılacım endıse etme ıns sıkıntısız buyutursun ..sadece dıkkat et canım benımkıler eve geınce söledım herkese en azından bebek ve cocuk ıstemedım ama buyklerden gelen geldı yıne bazıları anlayıssız oluyo o zamanda odalarına koydum gelene kapıdan gosterdım ..bıberonlarını sterılazorde yıka ellerını devamlı yıka odayı her sabah havalandır kıs bıle olsa ıyı gıydır kuvezden cıktıkları ıcın usuyıolar kıyafetlerını ılk bır yıl hep utuledım bende kormustum ama cok sukur hatta nerdeyse hıc hasta olmadılar ılk zamanlar onbesgunde bır gıttık kontrollree ıyı kılo alıyo dedı dr cok olmasada..vıtamınlerını ılalarını aksatmadım ..bunun dısında sen stres yapma yeter ınan bebege cok yansıyo..bayrama gelırler belkı..sadece bırır az oksursun hasta olsun hepsıde oluyo dr yakınlasturma desede aynı evde uç bebek olunca sıkıntı ben bıberonlarını bıle ılk altı ay ayırdım dr cok onemlı bu demıstı bırının az bı hastalıgı dıgerıne gecmesın dıye hepsını bıberonu farklıydı asla karısturmadım mamalarını sutlerını kısın kloruferın ustune koyarak yarım saat kadar surede sıcak kalıyo sutlerı ..termos edının buyuk hep ıcınde ılık su olsun hemen bıberona kyup hazırlayın mamayı cok ıyı oluyo . her ıkı yada uc saatte bır mutlaka mama yedırecen veya emzıreceksın kıloları dusmesın dıye b onemlı zaten mama verme seklını gosrerır hemsıreler gıdıklayıp gıdıklayıp bogazını mama vermek gerek ıstemese bıle cok zor oluyo bazen ama uykuda bıle olsalar mutlaka yedırıyosun zaman cok onemlı ....ben altlarını temızlemede ıslak mendıl kullandım ama ıyı marka cok dandıkler var ...zaten kuvezde bıle hemsıreler her zaman ıslak mendıl kullanıyo alıskınlar ..bezı ıse her marka ıyı gelmedı bıze orımayı sevdıla-er ..degıstırınce mutlaka pısık olduar bende bı eczane ıle anlastım tanıdıktı gelıs fıyatın mama ve bezlerı onar peketten aldım ıkı ay uç ay bez aramadım ..ıslak mendılıde uygun bulunca on paket aldım attım dolaba..sızden baskasının opmesıne ızın vermeyın yardımcım pola kadın cok operdı ne desemde kar etmedı ama cok sukur hasta olmadık ..sakın korkma onlar annesının yanında daha mutlular herseye ragmen senın sevgın onalrı guclendırecek ...artık herkes yapıyo sanırım son hazırlıklarını burası da mıs gıbı bebek kokacak ıns...hayırlı geceler olsun hepınıze
yoktur aksilik canım ya karnın büyümeye devam nasılsa, onlar büyümek için bizden alıyolarya, belki ondandır..ya kızlar ben ilginç bir şekilde kilo veriyorumm
yemem çok iyi iştahsizlık yok,başka şikayetim yok karnım her gün büyüyor maşallah ama baskül 2 hafta önceye göre 2 kilo az gösteriyor
kollarım ve bacaklarım inceldi karnım büyüdü
bi aksilik var mıdır sizce?
oyy battaniyelerini sevsinler, güle güle kullansınlar inşallah.. eline sağlık canımErken değil canım bence bu haftaya kadar bile iyi dayanmışsın ben daha şimdiden otururken kalkarken yatağa uzanırken falan şekilden şekile giriyorum kanepeye uzanmaya çalışırken eşim gelip ayaklarımı yerden kaldırıyo halime acıyıp o derece yani
Ben ne yapiyim işte evdeyim akşama kadar, sabah uyanıyorum bi paspas yapıyorum sonra kahvaltı sonra örgünün başına oturuyorum bebişlerden birinin battaniyesi bugün bitti sıra diğerlerinde. akşama doğru yemek hazırlıyorum gece bazen sitenin etrafında yürüyüş yapalım diyoruz 1 tur onda bile hemen kasım kasım kasılıyorum zor atıyorum kendimi eve. Arada sırada da kayınvalideme yemeğe gidiyoruz benim için çok büyük bir kaçamak oluyo bu bile hem evden çıkıp bi yere gitmek hem de yemek hazırlamamak
cumartesi kontrolümüz var bakalım inşallah herşey yolundadır sen de sık dişini bak az kaldı 37ye
oh oh maşallah canım yageldim geldim kızlar evimi tuttum yerleştim çok şükür bebişlerim 20 HAFTALIK OLDU TEYZELERİ DÜN KONT GİTTİM HERŞEY ÇOKİYİ ÇOK ŞÜKÜR RABBİME....3lü taramada iyi çıktı 3hafta sonra ayrıntılı ultrasyonları var bi de 2 oglan kesin ama diyeri belli degil dr bana göre kız diyo ama bellidegil bu 3üncü dr üçüncü cinsiyet degişikliği bakalım3hafta sonra belli olur tam başka herşey süper gidiyo benim bel agrılarım dışında siz nasılsınz lila anlat haberler sende kaç haftaık kaç kg dogdular kime benziyolar falan hepsini yaz geri döünüşüm yapamıyorum internet yavaş 2saatte sayfa açıyo bilmediğim yetişemediğim en son 37haftaya çıkarmıştınız hamileliği orda kaldım bekliyorum kızlar:))))
kızlar bizim de dün ve salı günü kontrolümüz vardı
şükür iyi kuzularım, hala iki kız bi erkek :))
dr yine tahlil istemicekti, ben iki seferdir yapmadık diyince kan ve idrar tahlili yapalım dedi!
iyiki demişim, kan değerim düşmüş, demir hapını günde ikiye çıkardı!..
kramplarım için magnezyum başladık
rahim ağzı ölçümü ne zaman ve nasıl olacak dedim, onu da tahlil için geldiğinde yapalım dedi, çok şükür sorun yok.
ayrıntılı ultrason yapmicaz mı dedim, randevu alalım o zaman bayram sonrasına dedi, aldık!
yahu ben sormasam bunları bu dr hiç bişeye bakmicak!
rahim ağzı ölçümünden sonra, fazla mı evham yapıyorum dedim, tetikte olmakta fayda var dedi bi de! şaka gibi
güzeller kalsiyum başladınız mı, ne zaman başladınız?? kalsiyum yine vermedi
Erken değil canım bence bu haftaya kadar bile iyi dayanmışsın ben daha şimdiden otururken kalkarken yatağa uzanırken falan şekilden şekile giriyorum kanepeye uzanmaya çalışırken eşim gelip ayaklarımı yerden kaldırıyo halime acıyıp o derece yani
Ben ne yapiyim işte evdeyim akşama kadar, sabah uyanıyorum bi paspas yapıyorum sonra kahvaltı sonra örgünün başına oturuyorum bebişlerden birinin battaniyesi bugün bitti sıra diğerlerinde. akşama doğru yemek hazırlıyorum gece bazen sitenin etrafında yürüyüş yapalım diyoruz 1 tur onda bile hemen kasım kasım kasılıyorum zor atıyorum kendimi eve. Arada sırada da kayınvalideme yemeğe gidiyoruz benim için çok büyük bir kaçamak oluyo bu bile hem evden çıkıp bi yere gitmek hem de yemek hazırlamamak
cumartesi kontrolümüz var bakalım inşallah herşey yolundadır sen de sık dişini bak az kaldı 37ye
ayint biz seninle aynı gidiyoruz 1ay oldu calsiyum magnezyum vitamin demir dün 2 ilaç daha eklendi içiyorum kan degerim benimde düşük dr. kan hapını 3e çıkar dedi ama ben zaten ona iki dedim ama 1tane alıyodum:))çok iştah açıyo:))dün bebeklerin gr ölçümleri yapıldı tek bebekle aynı gidiyo gelişimleri çokk şükürrr ama ben bunları içtiğim ilaçlara baglıyorum 3hafta sonra ayrıntılı ultrasyona gircez ama genel baktıgında herşeyçok iyi dedi (((laf aramızda ilk başta çok morelimizi bozdu erken dogar kör olurlr falan diye)))sonra bebeklerim onuda şaşırttı...rahim ölçümü bana dr nermedi oda çok saglam degil dedi önemli olan kendini koruman dedi her dr gb oda başka bişey söylüyor. amann ben akışına bıraktım doguma kadar kimsse bana elini sürmesin de başka bişey istemem :))))
dr yine tahlil istemicekti, ben iki seferdir yapmadık diyince kan ve idrar tahlili yapalım dedi!
rahim ağzı ölçümü ne zaman ve nasıl olacak dedim, onu da tahlil için geldiğinde yapalım dedi, çok şükür sorun yok.
ayrıntılı ultrason yapmicaz mı dedim, randevu alalım o zaman bayram sonrasına dedi, aldık!
rahim ağzı ölçümünden sonra, fazla mı evham yapıyorum dedim, tetikte olmakta fayda var dedi bi de! şaka gibi
geldim geldim kızlar evimi tuttum yerleştim çok şükür bebişlerim 20 HAFTALIK OLDU TEYZELERİ DÜN KONT GİTTİM HERŞEY ÇOKİYİ ÇOK ŞÜKÜR RABBİME....3lü taramada iyi çıktı 3hafta sonra ayrıntılı ultrasyonları var bi de 2 oglan kesin ama diyeri belli degil dr bana göre kız diyo ama bellidegil bu 3üncü dr üçüncü cinsiyet degişikliği bakalım3hafta sonra belli olur tam başka herşey süper gidiyo benim bel agrılarım dışında siz nasılsınz lila anlat haberler sende kaç haftaık kaç kg dogdular kime benziyolar falan hepsini yaz geri döünüşüm yapamıyorum internet yavaş 2saatte sayfa açıyo bilmediğim yetişemediğim en son 37haftaya çıkarmıştınız hamileliği orda kaldım bekliyorum kızlar:))))
umutsuzluk yokneden hayal olsun, hiç belli olmaz..
dinlenmek iyi geliyosa, bolca dinlenmeye çalış tatlım, bizim için dinlenmek ve su içmek kat kat önemli..
o sertleşme yamulma bende de oluyo bazen... :)) sanki popoyu dayamış biri gibi geliyo :)))
kontrolleri sordum, 24. haftadan sonra 15 günde bir olacakmış...
kramplar için de magnezyum verdi bana.. hem biraz doğumu da geciktirme etkisi varmış.
oyy battaniyelerini sevsinler, güle güle kullansınlar inşallah.. eline sağlık canım
s_guncum bu yürüme işini benim dr önermiyo, mümkün olduğunca bol istirahat ve su önemliymiş.. bi dr daha aynını söledi bana, bolca yatmak ve su içmek...
ve evet göbiş resimleri koyalım ben diyorum ben koymuyorum ama di mi :)) sormayın kızlar daha kendi albümümü için bile foto çekemedim ya.. bu günler geri gelcek sanki! çok ihmal ediyorum ya..
sabahtan beri okuyorum yazdıklarınızı da bir oturur hale gelemediğimden yazamadım yaa
ben pas pas yapmayı bile özledim ne kadar ilginç bişey
insanın hiç birşey yapamıyor olması çok kötüüü
s-güncüm bana 37 falan demeyin kız bir daha :)
aman ya keşke dursalar ama sanki çok çöktüler aşağıya
yürürken sanki bacağımın arasındalar gibi geliyor
ama sen yürüyüşlerini aksatma bence
doktorun bişey demiyorsa sende zorla kendini
yürümek güzeldir :)
demek battaniyenin birini bitirdin
bi resmini koy da görelim ya merak ediyorum
bana hala kalsiyum vermedi, bakalım sonraki kontrolde ne dicek.. kan için siyah kan üzümü diyolar, dr da demişti, çekirdekleriyle yencek.. ben de alcam ondan... bu sıpalar iyi çekiyolar sanırım bizden :))ayint biz seninle aynı gidiyoruz 1ay oldu calsiyum magnezyum vitamin demir dün 2 ilaç daha eklendi içiyorum kan degerim benimde düşük dr. kan hapını 3e çıkar dedi ama ben zaten ona iki dedim ama 1tane alıyodum:))çok iştah açıyo:))dün bebeklerin gr ölçümleri yapıldı tek bebekle aynı gidiyo gelişimleri çokk şükürrr ama ben bunları içtiğim ilaçlara baglıyorum 3hafta sonra ayrıntılı ultrasyona gircez ama genel baktıgında herşeyçok iyi dedi (((laf aramızda ilk başta çok morelimizi bozdu erken dogar kör olurlr falan diye)))sonra bebeklerim onuda şaşırttı...rahim ölçümü bana dr nermedi oda çok saglam degil dedi önemli olan kendini koruman dedi her dr gb oda başka bişey söylüyor. amann ben akışına bıraktım doguma kadar kimsse bana elini sürmesin de başka bişey istemem :))))
canım hoşbuldum :)aylincim sende hoşgeldiin
özlettin kendini
valla senin doktorun iyki sen bilinçlisinki oda iyi :)
canım kalsiyuma bende geç başladım
sona doğru daha lazım
eğer iyi süt içiyorsan,peynirin yoğurdun yeterliyse bence çok erken başlamana gerek yok
fazlası anneye de zarar,böbreklerde kireç birikmesi yapabiliyor,bebeklerde de birikme yapabiliyormuş
ben de çok zorla içiyorum son haftalar olduğu için
3 bebek ortalama 600-700 mg kalsiyum çekiyor her gün
bunu sütlede karşılayabiliyorsunuz zaten 3 bardakla falan
bende de kramp var ama magnezyum vermedi,dert etmedim
rahim ağzı ölçümüde yapmadı bana
eliyle ettiği kontrol en önemlisi
açılma yoksa sorunda yok
biraz da rahatlamak lazım
benim doktorum çok rahatlattı beni hep
ama galiba artık rahatlatamayacak :)
çünkü şu halim ancak doğurunca düzelir
haklısın o korku hepimizde var... bir de ilk gebelik olunca ne normal ne diil bilemiyosun iyice korkak oluyosun.Umutsuzluk demeyelim de canım daha çok korku... Ya dün çok kötüydüm mesela. SAnki kasıklarıma iki tane bıçak saplamışlar öyle duruyorum mahvoldum akşama kadar bi ara baktım dahanılcak gibi değil (iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama) küvetin içini sıcak suyla doldurup uzandım içine. Suya girer girmez kesildi ağrı yarım saat falan kaldım çok çok iyi geldi sudan çıkınca baya bi hafiflemişti gerçi yine de hafif de olsa akşama kadar sürdü ağrısı ama... Kime dediysem naptın sen sıcak su iyi gelmez doğumu kolaylaştırır dediler ama napiyim başka çarem yoktu dayanılmaz bi haldeydi....
Yürüyüş herkese yaramyo bence de. Ben ne zaman çıksam biraz yürüyüşe sanki bebekler aşağıya kaymış gibi hissediyorum aşağılarda baskı artıyo. Bizimkiler devamlı yan gel yat osman modunda olmayı seviyolar umarım doğduktan sonra da böyle olurlarEvet bi ara göbüş resmi koyalım ama bu defa kaçmak yok ilk senden gelsin
Canım benim doktor da aynı yaa ben de yarın gidicem söylicem hepsini tahlil niye yapmıyosun dicem, rahim ağzı kontrolü ne zaman dicem sormazsak yapmıyolar valla...
ne telaş yapıyosun cnm rahat ol.ya daha uzun haftalar önemizde hep birlikta alcaz bulcaz dr niye bukadan acele ettirdi anlamadım ya bak benide heycanlandırdın :))))kızlarr dr alışverişini falan bu bir ay içinde halletmeye bak dedi..
telaş oldum, eşim sen bana yazarsın ben alırım hepsini diyo ama ben emin diilim
kendim görerek almak istiyorum çoğu şeyi
ama çok acemiyim ben de
kaçar tene almalı, hangisinden alsam falan...
mesela bi bakayım nette dedim biberonla başladım
avent iyi sanırım ama 260 lık mı alayım 150 lik mi
tek delikli olacak di mi
pompa da avent yattı aklıma
çok şey var alacak
gecelik pijama nerelerden aldınız ya da alacaksınız?
kızlarr dr alışverişini falan bu bir ay içinde halletmeye bak dedi..
telaş oldum, eşim sen bana yazarsın ben alırım hepsini diyo amşa ben emin diilim
ama çok acemiyim ben de
tek delikli olacak di mi
çok şey var alacak
kızlarr dr alışverişini falan bu bir ay içinde halletmeye bak dedi..
telaş oldum, eşim sen bana yazarsın ben alırım hepsini diyo ama ben emin diilim
ama çok acemiyim ben de
tek delikli olacak di mi
çok şey var alacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?