2011-2012 Üçüz Anne Adayları Bizde Toplanalım

Figen canım nasılsın umarım daha iyisindir...canım bence endişelenme yolunda gitmeyen bişeyler olmadığını sanmıyorum bence senin o kilo kaybı dediğin ödem falandır tartıldığında ödemin falan çoktur sonrada atmışsındır...herşeyi kafana takma sen rahat olki bebişlerde rahat olsun kendine çok dikkat et...
Canım bu haftada artık daralmaya başlaman normal inşallah bebişlerin çok kilo almıştırda onun sıkıntısıdır bu...bak ben 25. haftamdayım bazen ben bile çok bunalıyorum o yüzden birazcık daha sabır çoğu gitti azı kaldı...

Canım tekrardan hoşgeldin sayfanın sahibi olarak sayfayı sahipsiz bırakmıştın bundan sonra daha sık görüşürüz umarım...yeni evin yeni hayatında hayırlı olsun inşallah bebişlerde sağsalim eklenir yuvanıza kocaman mutlu bir aile olursunuz...bebişlerede maşallah kocaman olmuşlar görüşmeyeli ...cinsiyetleride inşallah en yakın zamanda netleşir gerçi sağlıklı olsunlarda cinsiyetleri çok da önemli değil...bahsettiğin bel ağrıları sırt ağrıları bendede oluyor ama onun dışında bende çok iyiyim 25. haftamızdayız inşallah hep birlikte uzun uzun haftalar görürüz...kendine dikkat et görüşmek üzere

selamm kader arkadaşlarımm
inşallah herşey yolundadır
inşallah canım.. sodayı benim doktor da önermedi, elektrolitler falan dedi ama anlamadım :)))
kızlar oda işini naptınız bizde daha bi tane beşik var bi tanede küçük beşik
park yatak alıcam bide oda takımı almayı düşünmüyorum
sizler nasıl hazırlık yaptınız???
lilacım biz üç tane park yatak ve gardroplarını alcaz, belki bi de şifonyer alırız.. bir de odalarına yataklı kanepe alalım diyoruz..
betremcim çok geçmiş olsun, sabır tatlım, geçecek yakında inşallah..
canım çok geçmiş olsun, bi sorun yok şükür.. ama bolca dinlenmeye bak, dikkat et kendine

hoşgeldin aramıza asuar.. ben de ankaradayım. ne güzel bi de oğluşun var maşallah
begümcüm sen ne alemdesin,
zeynep,hulcem,aylin neredesiniz?
kızıyom artık
valla bu topik tembel çıktı
feigencim ehliyet sınavım vardı, biraz soru çözeyim diye giremedim ama sınavım süper geçti şükür :)
20 eylülde de dreksiyon sınavım var ama koca göbek nasıl olcaksa :))
umutsuzluk yok neden hayal olsun, hiç belli olmaz..
dinlenmek iyi geliyosa, bolca dinlenmeye çalış tatlım, bizim için dinlenmek ve su içmek kat kat önemli..
o sertleşme yamulma bende de oluyo bazen... :)) sanki popoyu dayamış biri gibi geliyo :)))
kontrolleri sordum, 24. haftadan sonra 15 günde bir olacakmış...
kramplar için de magnezyum verdi bana.. hem biraz doğumu da geciktirme etkisi varmış.

amin canım.
o yamulmalar bende de özellikle sabah yatarken oluyo ..
ne güzel, darısı başımıza
ama biz 37 yi bekliyoruz :))
lilacım çok sevindim iğneye gerek olmamasına...
inşallah hiç sorun olmaz
çok haklısınız bence de, bikaç gün daha duruversinler küvezde, yeterki iyi olsunlar, bayram kalabalığına telaşına girmesinler..
figencim maşallah 32. haftaya girdin, darısı bizlere ve hepimiz için 37 ye

canımm tavsiyeler için çokk sağol,Allah razı olsun
yoktur aksilik canım ya karnın büyümeye devam nasılsa, onlar büyümek için bizden alıyolarya, belki ondandır..
benim de kanım düşmüş..
oyy battaniyelerini sevsinler, güle güle kullansınlar inşallah.. eline sağlık canım
s_guncum bu yürüme işini benim dr önermiyo, mümkün olduğunca bol istirahat ve su önemliymiş.. bi dr daha aynını söledi bana, bolca yatmak ve su içmek...
ve evet göbiş resimleri koyalım
ben diyorum ben koymuyorum ama di mi :)) sormayın kızlar daha kendi albümümü için bile foto çekemedim ya.. bu günler geri gelcek sanki! çok ihmal ediyorum ya..
oh oh maşallah canım ya
evin de hayırlı uğurlu olsun, bebişlerinle dolsun :)

kızlar bizim de dün ve salı günü kontrolümüz vardı
şükür iyi kuzularım, hala iki kız bi erkek :))
dr yine tahlil istemicekti, ben iki seferdir yapmadık diyince kan ve idrar tahlili yapalım dedi!
iyiki demişim, kan değerim düşmüş, demir hapını günde ikiye çıkardı!..
kramplarım için magnezyum başladık
rahim ağzı ölçümü ne zaman ve nasıl olacak dedim, onu da tahlil için geldiğinde yapalım dedi, çok şükür sorun yok.
ayrıntılı ultrason yapmicaz mı dedim, randevu alalım o zaman bayram sonrasına dedi, aldık!
yahu ben sormasam bunları bu dr hiç bişeye bakmicak!
rahim ağzı ölçümünden sonra, fazla mı evham yapıyorum dedim, tetikte olmakta fayda var dedi bi de! şaka gibi

güzeller kalsiyum başladınız mı, ne zaman başladınız?? kalsiyum yine vermedi

ayint biz seninle aynı gidiyoruz 1ay oldu calsiyum magnezyum vitamin demir dün 2 ilaç daha eklendi içiyorum kan degerim benimde düşük dr. kan hapını 3e çıkar dedi ama ben zaten ona iki dedim ama 1tane alıyodum:))çok iştah açıyo:))dün bebeklerin gr ölçümleri yapıldı tek bebekle aynı gidiyo gelişimleri çokk şükürrr ama ben bunları içtiğim ilaçlara baglıyorum 3hafta sonra ayrıntılı ultrasyona gircez ama genel baktıgında herşeyçok iyi dedi (((laf aramızda ilk başta çok morelimizi bozdu erken dogar kör olurlr falan diye)))sonra bebeklerim onuda şaşırttı...rahim ölçümü bana dr nermedi oda çok saglam degil dedi önemli olan kendini koruman dedi her dr gb oda başka bişey söylüyor. amann ben akışına bıraktım doguma kadar kimsse bana elini sürmesin de başka bişey istemem :))))

sabahtan beri okuyorum yazdıklarınızı da bir oturur hale gelemediğimden yazamadım yaa
ben pas pas yapmayı bile özledim ne kadar ilginç bişey
insanın hiç birşey yapamıyor olması çok kötüüü
s-güncüm bana 37 falan demeyin kız bir daha :)

aman ya keşke dursalar ama sanki çok çöktüler aşağıya
yürürken sanki bacağımın arasındalar gibi geliyor

ama sen yürüyüşlerini aksatma bence
doktorun bişey demiyorsa sende zorla kendini
yürümek güzeldir :)

demek battaniyenin birini bitirdin
bi resmini koy da görelim ya merak ediyorum

hoş geldin hatun zeynepcim
bu kadar arayı açmayın
maşallah bebeklerin iyi büyümüş
tek bebek gibi olmaları da güzel
gerçi genelde bi süre öyle ilerliyor ama sonrası önemli
kan içinde çekirdekli siyah üzüm ye bolca
çok çay içiyorsan da azaltmaya çalış
birde demir haplarıyla sütün arasına biraz zaman koymak lazımmış

ben de bir kaşınıyorum
bir yanıyorum sorma
çatlamaya da başladım bir güzell
yarın doktora gidecez ben nasıl yürücem hastanenin içinde bilmiyorum
sandalye getirseler ona bile oturamıyorum
arabanın arkasına yatayım diyorum
ordanda beni sedyeyle götürsünler doktorun odasına :)
sanki 39.haftadayım,bu ne yaww!!

aylincim sende hoşgeldiin
özlettin kendini
valla senin doktorun iyki sen bilinçlisinki oda iyi :)
canım kalsiyuma bende geç başladım
sona doğru daha lazım
eğer iyi süt içiyorsan,peynirin yoğurdun yeterliyse bence çok erken başlamana gerek yok
fazlası anneye de zarar,böbreklerde kireç birikmesi yapabiliyor,bebeklerde de birikme yapabiliyormuş
ben de çok zorla içiyorum son haftalar olduğu için
3 bebek ortalama 600-700 mg kalsiyum çekiyor her gün
bunu sütlede karşılayabiliyorsunuz zaten 3 bardakla falan
bende de kramp var ama magnezyum vermedi,dert etmedim
rahim ağzı ölçümüde yapmadı bana
eliyle ettiği kontrol en önemlisi
açılma yoksa sorunda yok
biraz da rahatlamak lazım
benim doktorum çok rahatlattı beni hep
ama galiba artık rahatlatamayacak :)
çünkü şu halim ancak doğurunca düzelir

begümcüm saol canım heralde bende normal gözüyle bakıyorum artık
sabredip bekliycez
sende ağrıların için hareketi bırakma
ilerde daha da artabilir çünkü

Hayırlı uğurlu olsun zeynepcim mutluluk ve huzurla oturmayı nasip etsin Allah. Biz seninle aynı mıydık yahu ben de 20. haftadayım. Bebeklerinin sağlıklarının iyi olmasına sevindim canım evet 37 e çıkardık herşeye olduğu gibi hamileliğe de zam geldi

Umutsuzluk demeyelim de canım daha çok korku... Ya dün çok kötüydüm mesela. SAnki kasıklarıma iki tane bıçak saplamışlar öyle duruyorum mahvoldum akşama kadar bi ara baktım dahanılcak gibi değil (iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama) küvetin içini sıcak suyla doldurup uzandım içine. Suya girer girmez kesildi ağrı yarım saat falan kaldım çok çok iyi geldi sudan çıkınca baya bi hafiflemişti gerçi yine de hafif de olsa akşama kadar sürdü ağrısı ama... Kime dediysem naptın sen sıcak su iyi gelmez doğumu kolaylaştırır dediler ama napiyim başka çarem yoktu dayanılmaz bi haldeydi....

Yürüyüş herkese yaramyo bence de. Ben ne zaman çıksam biraz yürüyüşe sanki bebekler aşağıya kaymış gibi hissediyorum aşağılarda baskı artıyo. Bizimkiler devamlı yan gel yat osman modunda olmayı seviyolar umarım doğduktan sonra da böyle olurlar Evet bi ara göbüş resmi koyalım ama bu defa kaçmak yok ilk senden gelsin

Canım benim doktor da aynı yaa ben de yarın gidicem söylicem hepsini tahlil niye yapmıyosun dicem, rahim ağzı kontrolü ne zaman dicem sormazsak yapmıyolar valla...

paspas ytapmak hiç özlenecek bişey değil canım merak etme yaz günü camlar kapılar açık diye toz oluyo bi de bizim buralarda yazın halılar kaldırılıyo kolay oluyo o yüzden her sabah kocişim hazırlıyo işe gitmeden önce kovayı gelince de ona döktürüyorum gerçi hergün tartışıyoruz hergün paspas yapma konusunda ama napiyim içime sinmiyo..
Dayan dayan figenaycım az kaldı biz de o haftaları görsek keşke bol bol dinlenmene bak..
Yürüyüş sanırım iyi gelmiyo bana biraz yürüyünce hemen kasılmalar başlıyo zor atıyorum kendimi eve..
Evet battaniye bitti, daha doğrusu iki tane delikli model örmüştüm daha önceden, bu bitirdiğim kalın ve zor olan çok zaman alan model. iki tane daha yapıcam bundan. herkes deli misin ne uğraşıyosun diyo ama napiim özeniyorum bunları da bitireyim feysde örgü kulübü diye sayfam var yaptıklarımın resimlerini koyuyorum oraya koyucam bunları da ordan bakabilirsiniz. Bugüne kadar yaptıklarım da var orda model çalmak isteyenler olursa ziyaret edebilir

Son düzenleme:
bana hala kalsiyum vermedi, bakalım sonraki kontrolde ne dicek.. kan için siyah kan üzümü diyolar, dr da demişti, çekirdekleriyle yencek.. ben de alcam ondan... bu sıpalar iyi çekiyolar sanırım bizden :))
benim dr da redüksiyon için çok moral bozucu konuşmuştu, şimdi sorma bir iyi.. bu kontrolde erkek olan için bunu öldürcektik biz di mi diyo.. bilmesem insafa geldi dicem :)
aslında biraz akışına bırakmak en iyisi galiba, rahat olmalı.. kısmetten ötesi olmuyo işte..
canım hoşbuldum :)
süt yoğurt çok dikkat etmiyodum ne yalan söleyim ama etmeye başladım..
güneş de çok önemli kalsiyumun kullanılabilmesi için ama çok çıkamıyorum ben güneşe...
rahim ağzı konusunda hep korkuyodum, işe yarar mı yaptığı bilmem ama beni rahatlattı biraz :)))
senin haftaları da hayırlısıyla bi görseydik, sen artık geri sayıma geçtin maşallah, bundan sonrası sabır...
zaman geçmiyo sanki bana bazen...
haklısın o korku hepimizde var... bir de ilk gebelik olunca ne normal ne diil bilemiyosun iyice korkak oluyosun.
bazen diyorum tek olsalar her biri 40 hafta paşa paşa durcaklardı büyük ihtimal, yayıla yayıla, garipler şimdiden paylaşmayı öğreniyolar ve doya doya kalamicaklar orda. tabi Allahım bilir, inşallah yeterince kalabilirler..
bu arada çok sıcak diilse sıcağa yakın ılık su gerçekten rahatlatıyo. ama ben de duymuştum, çok sıcak iyi diil ve mümkün olduğunca çabuk duş almayı öneriyolar.
gerçi sen de çok uzatmamışsın.
ben de yürüyünce belim ağrıyo hemen, sonra daha da uzatırsam kasıklarım ağrımaya başlıyo.. e öyle olunca da hemen korkup dinlenmeye çalışıyorum...
göbiş resmi koycam inşallah, tamam ilk ben :))

kadir gecemiz mübarek olsun bu arada..
dua edelim inşallah bolca ve birbirimizi de unutmayalım.. kabul olur inşallah.

Herkesin kadir gecesi mübarek olsun...bu mübarek gecede Rabbim hepimizin dualarını kabul etsin..hakkımızda hayırlısı neyse Rabbim hepimize onu yaşatsın...hepinizi öpüyorum..

kızlarr dr alışverişini falan bu bir ay içinde halletmeye bak dedi..
telaş oldum, eşim sen bana yazarsın ben alırım hepsini diyo ama ben emin diilim
kendim görerek almak istiyorum çoğu şeyi
ama çok acemiyim ben de
kaçar tene almalı, hangisinden alsam falan...
mesela bi bakayım nette dedim biberonla başladım
avent iyi sanırım ama 260 lık mı alayım 150 lik mi
tek delikli olacak di mi
pompa da avent yattı aklıma
çok şey var alacak
gecelik pijama nerelerden aldınız ya da alacaksınız?

Son düzenleme:
ne telaş yapıyosun cnm rahat ol.ya daha uzun haftalar önemizde hep birlikta alcaz bulcaz dr niye bukadan acele ettirdi anlamadım ya bak benide heycanlandırdın :))))

Meraba aylin canım valla bu konuda benimde kafam çok karışıktı insan acemi olunca ne alacağını ne kadar alacağını kestiremiyor...burda bu konuda en tecrübelimiz figen alışverişini tamamladı sağolsun banada çok yardımcı oldu onun aldıklarına göre bişeyler almaya başladım bende...şimdiye kadar aldıklarımı sayayım sana kendim için 3 tane pijama takımı aldım gecelik almadım rahat edemem diye ...3 tane emzirme sütyeni aldım...daha gögüs ucu kremi ve gögüs pedi alacağım almadım daha...bebekler içinde şimdilik 1 er tane iç dış zıbınlardan aldım.3 er tane alt üst şapkası falan olan takımlardan aldım.3 er tane tulum aldım...bolca şu kısa uzun kollu çıtçıtlı badilerden aldım.ağız mendili,çorap,tek alt pijamalardan patikli patiksiz olanlarından aldım,1er tane battaniye aldım ama bunlar 3 er 4 er tane gerekli oluyormuş daha alacağım yani..havlu nevresim takımı falan baktım ama daha almadım...biberon konusunda da canım figen aventin 260 liklarından almıştı gaz yapmayanlarından bende ondan almayı düşünüyorum...park yatak alacağız araştırıyoruz daha gögüs pompasınada bakıyorum daha ...şimdilik aklıma gelenler bu kadar aklıma geldikçe eklerim daha seninde aklına gelen bişeyler olursa yazarsın...

Bence çok acele etmiş doktorun tatlım yaa daha çok zaman var bence ama en azından araştırmalarını gezmelerini tozmalarını bu ay yaparsın önümüzdeki ay da belirlediğin yerlerden gidip alırsın ben öyle yapıcam yani.. Ben bebişler için bi mazğaza buldum kayınvalidemlere çok yakın kocaman bi mağaza doğumla ilgili, hamilelikle ilgili, bebek bakımı, annenin gereksinimleri yani kısacası bir doğumla ilgili akla gelebilecek herşey var orda. herşeyi ordan alıcaz beşikler, hastane çıkışları, kıyafetler, göğüs pedleri, kremler, emzirme sütyeni vs.... Bir tek gecelikleri halletmedim onu da önümzdeki ay alıcaz. Biberonları avent alıcam ben internetten. Doktorun biraz acele ettirmiş çok stres yapma bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…