2011 Aralik Anneleri Hadi Bakalim Bebeklerimizin Gelisimlerini Paylasalim

Arkadaşlar bugün dr a gittim.36*5 haftalık hamileyim..idrar tahlilimin sonucu kötü çıktı.idrar yolu enfeksiyonum var ve idrarımdaki protein 150 çıktı 1 ay önce dr antibiyotik vermişti bende kullanmamıştım bebeğe zararı olur ilacın diye korkmuştum.içmedim daha kötü yaptım.dr ilacı iç c.tesi gel dedi.gebelik zehirlenmesinden bebeğin karnında ölebilir dedi yıkıldım.. o kaadar kötyümki anlatamam..Rabbim kimseye yavrusunun acısını göstermesin.. dua edin nolur :'(

canım korkma , ben ilk gebeliğimde yaşadım o sıkıntıyı , benim ilk testimde 35+haftada 900 ( dokuzyüz ) idi protein değeri , 1 hafta sonra 36+larda 800e çıktı , sonraki hafta zaten hem bebğin gelişiminde ilerleme olmadı hem de artık benim için yaşamsal risk olabilir diye oğlum 37+6da sez. ile dünyaya geldi. yapacağın şey dr.un belirlediği 4-6 saat arayla nidilat ( yada adalat crono ) almak ,tansiyonunu saat başı koldan pompalı dijital göstergeli iyi bir tansiyon aleti ile ölçmek , tuz-tuzlu her şey kessssssssssssssinlikle yasak , tansiyonunu çıkaracak her türlü eylem-düşünce ve kişilerden uzak duracaksın , bol su >günde 4-5 lt en az < içip soluna yan yatacaksın .. dr. senin o ilacı almadığını öğrendiği için belki de işin ciddiyetini anlayasın diye panikletmiş olabilir .. ama inan bana idrarda enf. olması en az yaşadığın bu preeklampsi yani gebelik zehirlenmesi kadar tehlikeli , çünkü vücuttaki enf. seni etkilediği kadar bebeği de etkiliyor , enf.lar kanda bakılıyor biliyorsun ve bebişler bizim sadece kanımızla besleniyor , unutma bunu ..

37+2 yani bugün ölçümünde paşam 3250 gr 53 cm

farklı usg - farklı dr ölçüm yapınca değerler de farklı çıkar demişti dr.um , haklıymış .. aynı usg cihazında 05.11.2011 > 36+1 < ölçümünde 3092 gr.mış , bugün > 37+4 < ölçümünde 3458 gr

Son düzenleme:
starimu teşekkürler açıklaman ve mesajın için..Dünden beri yaşadığımın adı ne bilmiyorum , çok etkiledi beni.gebeliğimin başından beri hiç sorun yaşamamıştım son ayda bu kadar ciddi bi sorunla karşılaşınca tam bi yıkım yaşadım . Bugün dayanamadım üniversite hastanesine gittim. kan idrar nst tansiyon bütün tetkitler yapıldı.dr ilacını aksatmadan kullan salı günü gel dedi.umatım gittiğimde geçmiş olur

kendi drum özel hastanedeki dr yani ; bana gebelik zehirlenmesi olabileceğini o halde bebeği kaybedebileceğimi söyledi. Madem o kadar kritik bi durumla karşı karşıyayım neden bana bebek risk altındda hemen ameliyata almalıyız gibi bi söylemde bulunmadı.. Kafamı karıştırdı strese psikolojik bunalıma soktu beni...Bugün ki dr ilaçla tedavisinin mümkün olabileceğini olmazsa hastaneye yatırıp başka türlü tedavi uygulayabileceğini durumun çokta kritik olmadığını söyledi. ben hangisine inanayım.. ayrıca nst de sancım çıktı.. hissetmiyo musun diye sordu kadının biri.. bende kasık ağrılarım olduğunu ama o ağrının enfeksiyondan kaynaklandığını düşündüğümü söyledim.

canım bak preeklampsi oldu mu başladı mı tedavi edilip biten bir hastalık değildir , sade kontrol altında tutulur , gelişmesi ve hamileye-bebeğe etkileri gözlemlenir . bu da özellikle tam gün toplanıp bakılan idrardaki protein kaybından , ölçülen tansiyon değerlerinden , bebeğin her hafta ölçümündeki gelişiminde ilerleme olup olmadığından ( yani haftasıyla uyum aralığı gitgide açılıyor mu yoksa daha mı iyiye gidiyor gibi ) , anne adayında unutkanlık-sinek uçuşması yada ışık çakması gibi pırıltılar görmesinden , aşırı kilo artışı , ellerde ve yüzde belirgin şişlikler olmasından , bacak uyluk kemiğinin üstüne parmağınla bastığında göçükler oluşuyorsa ( aşırı ödem demektir bu ) bunlar preeklampsi - gebelik zehirlenmesinin belirtileri , net bulgu ise bunların üzerine idrarda protein çıkmasıdır ..
unutma canım , tuz yok , stres yok , verilen ilaçlar harfiyen ve tam zamanında alınacak , tansiyon takibi çok önemli , dediğim gibi bir tansiyon aleti ile mutlaka saatte bir ölç , küçük 9 ve üzeri çıkarsa hemen dr.unu ara , bol su iç , soluna yat . dün dr.uma sordum senin protein değerini hafif preeklampsi dedi , hem değer hem de içinde bulunduğun haftayı göze alarak .. benim aynı haftadaki değerim ise ileri preeklampsiymiş . yukarıda yazmıştım eksik çıkmış . ilk idrarda protein değeri :900 , 1 hafta sonra :1800dü .. 3000 oluınca anne hayata veda ediyor diye biliyorum , ben 1800ün üzerinden 1 hafta sonra sez. ile bebğimi sağlıkla kucağıma aldım .
ben 32. haftadan beri şüpheleniyor ama bir türlü dr.uma kabul ettiremiyordum bu durumu , halbuki ne basitmiş , tam gün idrarda protein bakılacakmış o kadar . 35te bebek gelişim geriliği neredeyse 2 haftayı bulunca ve bendeki kilo artışı ve şişkinliği görünce yüzü değişti hemen istedi o testi . başka bir hast.de yaptırdım oradaki dr.a göründüm ve tescillendi hastalığım , ona ise 1 hafta sonra gittiğimde gösterdim test sonuçlarını ( ki kendi sormadı bile , o sormadan ben verdim eline sonuç kağıtlarını ) , suratı değişti , sonra bana belirtileri ne zamandan beri yaşadığımı sordu , ben 32 den beri dedim , beni bana yalancı çıkarmaya çalıştı dangalak karı ondan sonra bir daha ona gitmedim zaten , sırf endişelenmelrimde ne kadar haklı olduğumu görsün ve ben de onun o suratının aldığı hali göreyim diye gittim o gün ..
neyse daha fazla şişirmeyeyim seni bu yaşadığın şey biten tedavi edilen bir şey değil , bunun sebebi vücutta bebeğin olması , çözümü de bebeğin gelişimi - anne-bebek için hayati risk değerlendirmesi yapılarak bebeğin haftasına bakılmadan sez. ile dünyaya getirilmesi .. o yüzden sen sadece ( çok güveniyorsan dr.una ) dr.unun dediğini uygula ve hatta bir perinatologa yani riskli gebelik uzmanına da görün en yakın zamanda .. çünkü onlar branşları gereği senin gibi hamilelerle daha çok karşılaştıklarından daha bilgili ve deneyimli oluyorlar .. herşeyin hayırlısı olsun sen ve bebeğin için .. gelişmeleri mutlaka buradan yada özelden paylaşırsan sevinirim .. sağlıklı haberlerini bekliyorum

canım bende o gebelik zehirlenmesi ile ilgili saydıklarının hiçbiri yok.. tansiyonum yüksek değil dün ölçtüler aç karnına 9/6 çıktı.. kanımda bi sorun yok.. vücudumda herhangi bi şişlik yok.. toplamda 11 kilo aldım kilo sorunuda yok.. sadece idrarda bol lökosit 2-3 eritosit bol epitel ve ürat var.. proteinde 150.. tek sorunum bu idrar.. antibiyotiğimi çok düzenli kullanıyorum.. sıcak su torbasını yanımdan ayırmıyorum ayaklarımıda sııcak tutuyorum. günde 5 litre su içiyorum.. daha ne yapmam gerekyor bilmiyorum.. kafayı yemek üzereyim.stres yapmamak mümkün değil..

e bu çok iyi bir şey o zaman , yani bir tek proteine bakılıp sende gebelik zeh. var demez dr.lar çünkü ilk msjımda da yazdığım gibi dr.un sanırım gebelikte karşılaşılan hastalıkların hafife alınmaması gerektiği konusunda daha duyarlı olasın diye sanırım en kötü senaryodan bahsetmiş .. sen yine bol su içip istirahate , soluna yan yatmaya ve ilaçlarını almaya devam et . ilaçların bittikten sonra dr.un istesin istemesin bence bir daha tam idrar tahlili ve idrarda proteine baktır , halen protein çıkarsa bebeğe gitmesi gereken proteinlerin bir kısmı atılıyor demektir , önlem alman gerekecektir bunun için de şimdide protein ağırlıklı beslen tüm ana öğünlerinde , hiç bir şey çıkmazsa da bebiş ii beslenmiş olur sonuçta

dr gebelik zehirlenmesi var demedi zaten gebelik zehrlenmesi olabilir dedi önlem alınmazsa.. Ben hiç öyle bişey beklemediğim için duyunca şok oldum.. çünkü dr bana zehirlenme olabilir demeden 1 saat önce ultrasonda baktı bebeğin gelişimi 1 hafta geride sebebi de karın çevresinin küçük olması dedi.. ama açığı kapatır merak etme dedi. ben ağrılarım olduğunu söyleyince idrar kan tahlili istedi yaptırdım 1 saat sonra sonucunu göstermek için yanına gittiğimde acı ve olası gerçeği açıkladı.. Hayırlısı olsun inş. 21 yaşındayım ilk gebeliğim ve de son haftalarım.. Kötü bişey olursa (rabbim benide tüm anne adaylarınıda yavrularınnıda korusun) kaldıramam.. Rabbim yavrularımızı bize bağışlasın..Hayırlı doğumlar diliyorum tümmmmmmm anne adaylarına..

üzülme canım. sıkıntı olmaz inşallah.. nst de çıkan sancıyı her zaman hissetmeyebilirsin. ben yatarken yanımdaki kızın düzenli doğum sancısı çıkıyordu ama o da hiç bir şey hissetmiyordu.hatta 2 cm de açıklığa rağmen.

protein değil ama lökosit sorununu ben de yaşadım. duocid diye antibiyotik kullandım aksatmadan. bol su içtim 3 lt kadar. epitel de hemen her tahlilde çıkar ama hiç bir doktor önemsemedi.

şimdi de idrarda hep nadir lökosit çıkıyor ama ne sancıyla gittiğim acil doktoru ne açıp danıştığı kadın doğumcum önemsemedi.

sen ilacını düzenli kullan, zaten çok ciddi bir durum olsa alırlar hemen. kafana takma.. stresten de en az hastalıklarımız kadar etkileniyorlar,unutma

Bebeğimi drlar ameliyatla almadan kendisi geliverecek sanırım,öyle görünüyo :) inşallah sağ sağlim sağlıklı doğarda kilosu yada hangi yöntemle doğduğu falan umrumda değil.. Bu arada teşekkr ederim ilginiz için..c.tesi günü inşallah güzel şeyler yazıcam mutluluğumu sizinle paylaşıcam..Hep olumlu düşünmeye çalışıyorum dua ediyorum umarım bebeğime kavuşurum..sizin içinde aynı şeyleri diliyorum dualar müşterek.. Rabbim miniklerimizin acısını göstermesin bizlere . aminnnnnnnnnnnnnnnnn..

35+2 de kuzum 2567 gr.erken dogurma riskim cok yuksek insallah 2 hafta daha durur ve biraz daha kiloalir (

Mrb arkadaşlarr hastaneden yeni geldimm..Allaha şükür güzel haberlerle evime döndüm.İdrar tahlilim temiz çıktı.protein glukoz nitrit keton eritosit hepsi negatif sadece 7-8 lökosit var.Drum antibiyotiği daha içmene gerek yok dedi.Bol su içmeye devam.Herşey yolunda dedi.Çokkk mutluyum..Zor günümde destek olan arkdşlara tekrar tşkr ediyorum..Allah bi nefeste kurtarsın hepimiziii...

çok sevindim canım. bende de her seferinde 3-4 lökosit çıkar. bol suya devamm

34+1 haftalık papatyam , kilosu; 2,400 kg. Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…