2011 Aralık Anneleri

merhaba kızlar,
ya herkes alışveriş,bebek çantası ve deterjan seçiminden bahsediyor...ben daha bi iğne almadım henüz erken diye..:52:

ben mi geç kaldım siz mi acelecisiniz bacılarr..:49:

ben hala 2 aylık hamile gibi temkinli yaklaşıyorum olaya..ama içim de gitmiyo değil...bi de sıkıntılı gebelikler,kayıplar okudukça büsbütün dibe vuruyorum..bugün arkadşın evinde toplandık bütün kızlar..herkesin kucağında bi bebiş..Allahım ben de böyle olabilecekmiyim diye sordum ..inşallah hepimiz tatlı minnoşlarımıza kavuşuruz.........:emir_bebek:

merhaba kızlar,
ya herkes alışveriş,bebek çantası ve deterjan seçiminden bahsediyor...ben daha bi iğne almadım henüz erken diye..:52:

ben hala 2 aylık hamile gibi temkinli yaklaşıyorum olaya..ama içim de gitmiyo değil...bi de sıkıntılı gebelikler,kayıplar okudukça büsbütün dibe vuruyorum..bugün arkadşın evinde toplandık bütün kızlar..herkesin kucağında bi bebiş..Allahım ben de böyle olabilecekmiyim diye sordum ..inşallah hepimiz tatlı minnoşlarımıza kavuşuruz.........:emir_bebek:

merhaba kızlar,

ben de öyleeee... daha bebişimin hiç bişeyi yok.. sadece heveslenip bakıyorum, seçiyorum.. ama gidip daha bir çöp bile almadım.. :2:
açıkcası benimde içim gidiyor ama, maddi oalrakta uygun değildik o yüzden , erken erken dedik bir de baktımki yaklaşıyoruz.. birde son 2 aya girmeyi bekledim hep.. son zamanlarda beni tutanda kışlıklar da çıksın, pijamalarımı da alayım oldu.. bir sürü bahanem var galiba :1::1::1::1:
burda kızların hazırlıklarını okudukça da heyecanım artıyor, hafta sonu annemleri biraz gaza getirdim:1::1::1: şimdi onlarda teleşlanıp biraz biraz başlasınlar bakalım hazırlıklara.. farkında değiliz ama aslında zaman hızlı geçiyor galiba ..
artık bizde yavaş yavaş çıkıp bakmaya başlasak iyi olcak, herkesin çantaları bile hazırmış bak :40::40:
ben bu hafta değilde , önümüzdeki hafta çıkmayı planlıyorum artık alışverişe, sonra da başlasın heyecanlar :69::69::69::69::69::69::90::90:

zor bir durum ama bebişin için gitmen gerek:7: doğumun başlayınca imkan varsa eşin yanına gelir. sancılar ilk doğumda 14 saat önceden başlıyormuş diye duymuştum.

eşim yanımda olabilsin diye sezeryan bile düşünüyorum... şimdi herkes bana kızacak ama en özel anımda yanımda olmasını istiyorum eşimin... Rabbim bana doğru yolu göster yaaaaaaaaaaa:((((((((

kızlar bende yarın sabah doktora gideceğim. alttan muayeneden sonra gelen kahverengi lekelenme devam ediyor. buraya sonucu yazamam, evde net yok:26: hafta sonu kayınvalidemlere gelince girebiliyorum.
bu hafta kıyafetlerini yıkamak istiyorum.
sabun tozu dalin marka öneriyor herkes, fiyatı 12 tl.
dalan marka vardı o da 2.50 tl. onuda elde yıkamak için alayım diyorum.

bir de baby2go nun park yatağını ve bebek arabasını alacağım. fiyatı uygun olsun istiyorum. sizce bu marka iyi mi?

inşallah güzel haberler alırsın cnm...

kızlar ya bişey soracam çantanızı aldınız mı acaba
çok güzel çantalar var ama fiyatlar çok yüksek normal bir çanta alsak olmuyo mu

kızlar herkese hayırlı akşamlar keyifler iyidir umarım..ben bugun cok keyifliydim dun geceden kardeşimle eşi geldiler yatıya tabi onların gelmesinden cok prensesimin gelmesine sevindim 3bucuk aylık oldu haziranda dogdu şimdi bigörseniz ne gülücükler ne cilveler yapıyor sabah güne onla başlamak cok keyifliydi günün neşesi oldu evde:) darısı bizlere inş..

sumak,
ben dün sabahtan beri bebeğin giysileriyle uğraşıyorum. önce kararsızdım yıkasam mı, önce hastane çıkışını mı yıkasam diye, ama hepsini yıkadım. hacı şakir toz sabunuyla yıkadım. dün de bi güzel ütüledim. yaa o kadar çok parça var ki en az 5 saat falan onları ütüledim. tam kurutamadıklarım da bugün öğlene kadar kurudu. dün bu işleri yaparken belim resmen koptu. iyi ki şimdiden hazırladım, daha sonra böyle hazırlayamazdım, dayanamazdım. bugün de bütün hepsini iki ayrı yastık hurcuna koydum. mis gibi duracaklar. hurcun birinde sadece hastane için olanlar ve iki kalın battaniye var, diğerinde de geri kalan hepsi var. tam sığdı valla. 35. hafta civarı da çantaya koyarım diye düşündüm, tabi yine sarmalayarak. hastane için olan hurca hastanede giyeceğim geceliklerimi bile koydum. yani şimdi olur ya acil bi durum falan, o zaman o hurcu hastaneye götürürüz, zaten şimdilik hasta bezi, bebek bezi, ıslak mendil falan bunlar ayrı bir poşette bekliyor. şimdi en azından acil bi durum olursa naparız stresi kalmadı ve önceden paketlerrde kutularda çokça yer kaplayan kıyafetler bir hurcun içine tertemiz bir şekilde sığıverdi.
bence ertelemeyin kızlar, vaktiniz varken yapın, hurçlarda durur mis gibi, ne kaybedersiniz ki :)

maşallah ya ne güzel yıkama ütüleme işini halletmişsin darısı bizlerin başına inş...

merhaba kızlar,

cnm bence bundan sonra yavaş yavaş almaya baksan ıyıdır bence cunku son aylar dolaşman zor olacak olumsuzlukları cok düşünme hep güzel şeyler düşün ve bak gör almaya başlayınca kendini tutamıyacan:)

kızlar size bişe sorcam ben yaa... çok kararsız kaldım... beni bilenler bilir. mahrumiyet bölgesinde yaşıyorum ve şartlar gittikçe zorlaşıyor. derse girmek zor, havalar soğuyor. belki inanmicaksınız ama odun sobamı yakmaya başladım şimdiden. haftaya da kömüre geçeriz kesin. kaloriferli ev de yok buralarda :(...önden bi 20 günlük rapor alayım sonra da doğum iznini başlatayım ve annemlerin yanına gideyim diyorum. ama yaz boyu da annemlerin yanındaydım ve eşimi çok özlemiştim. daha yanına geleli bi ay oldu ama sonradan burada kaldığıma pişman olmak da istemiyorum. Allah korusun sancım başlasa il merkezine uzaklık 2 saat. sonuç olarak sorunum şu ki, bal böceğimi düşününce hemen gitmem gerektiğini düşünüyorum ama diğer yandan da eşimle en güzel aylarımı paylaşamamak beni çok üzüyor...

aslında cevap çok açık: gitmem gerekiyor...

ama yine de üzülüyorum işteee :(((((((((

cnm ya allah yardımcın olsun ama dayanabılıyorsan en azında 32.haftana kadar falan daha dur eşinin yanında şimdiden ayrı kalmakta cok uzun olur:(
birde cnm kontrellerinde herseyın normal gözüküyorsa 38.haftaya kadar sorun yaşamassın yani erken olurmu endişesi yaşama hiç

kızlar ya bişey soracam çantanızı aldınız mı acaba
çok güzel çantalar var ama fiyatlar çok yüksek normal bir çanta alsak olmuyo mu

cnm ben diğer bebişlerimde niveanın cantasını kullanmıştım bebek cantası olarak bunda da yıne belkı öyle yapabılırım bizim gelin siyah sırt cantası kullanıyor mesela bebek için ne kolayına gelırse ve butcene uyan bısey bak zorlama kendini

kızlar size bişe sorcam ben yaa... çok kararsız kaldım... beni bilenler bilir. mahrumiyet bölgesinde yaşıyorum ve şartlar gittikçe zorlaşıyor. derse girmek zor, havalar soğuyor. belki inanmicaksınız ama odun sobamı yakmaya başladım şimdiden. haftaya da kömüre geçeriz kesin. kaloriferli ev de yok buralarda :(...önden bi 20 günlük rapor alayım sonra da doğum iznini başlatayım ve annemlerin yanına gideyim diyorum. ama yaz boyu da annemlerin yanındaydım ve eşimi çok özlemiştim. daha yanına geleli bi ay oldu ama sonradan burada kaldığıma pişman olmak da istemiyorum. Allah korusun sancım başlasa il merkezine uzaklık 2 saat. sonuç olarak sorunum şu ki, bal böceğimi düşününce hemen gitmem gerektiğini düşünüyorum ama diğer yandan da eşimle en güzel aylarımı paylaşamamak beni çok üzüyor...

aslında cevap çok açık: gitmem gerekiyor...

ama yine de üzülüyorum işteee :(((((((((

eşim yanımda olabilsin diye sezeryan bile düşünüyorum... şimdi herkes bana kızacak ama en özel anımda yanımda olmasını istiyorum eşimin... Rabbim bana doğru yolu göster yaaaaaaaaaaa:((((((((

herkese ii akşamlar bu arada :69::69::69:

iyi akşamlar canım, ve herkese de tabii..:69::69::69::71::71::71::71:
sana hak veriyorum tabi bende şuan seninle benzer bir duygusallıkla bakıyorum çünkü olaya.. ama mantıklı gelmese de bu bakış açımızla, yada istemesek de bazen sağlığımız için doğru olanı yapmamız gerekiyor canım.. bu da öyle bir süreç sanırım senin için.. şu dönemde eşinin yanında olmak kadar hakkın olan başka bişey olamaz tabiki yada özel anında yanında olmasını istemek kadar.. fakat bebişin ve senin sağlığın için senin de söylediğin gibi gitmen gerkiyor ve bunun zaten sen de farkındasın..
bunu kabullenmen biraz zaman alacak ... biraz sabret ama kendini yormadan hastalanmadan kal biraz daha eşinin yanında.. 20 gün rapor aldığında hemen mi oluyor gidişin??
birde sezeryan için de biraz daha düşünmeni öneririm, sağlığın için doğru olanı yapmanı öneririm.. sonra karnında dikişlerin olmadan ayağa kalkacağını ve bebeğinle daha rahat ilgilenebileceğini düşün.. eşin geldiğinde de seni daha iyi göreceğini düşün.. sancıların zaten bir kaç gün öncesinden belli ediyor kendini ve 1 gün öncesinden doktor yarın gel diyor.. sen de o zman haber verirsin eşine ve yetişir bebişinizin dünyaya geldiği an yanınızda olur inşallah.. ne olacağını hiç bir zaman kestiremiyoruz ki.. sen şuan en doğru görünenleri seç, ve sonra hep beraber dua edelim.. herşey inşallah yolunda gidecek..:16::16::16::16::16:
sen kendini yormamaya bak canım..:69::69::69: bebeişin ve kendin için:69::69::69: onları kucağımıza aldığımızda herşeyi unutacağız inşallah:69::69::69:

cnm ya allah yardımcın olsun ama dayanabılıyorsan en azında 32.haftana kadar falan daha dur eşinin yanında şimdiden ayrı kalmakta cok uzun olur:(
birde cnm kontrellerinde herseyın normal gözüküyorsa 38.haftaya kadar sorun yaşamassın yani erken olurmu endişesi yaşama hiç

aslında erken gitmemin en önemli sebeplerinden biri de şu ki; ben çoookkk zayıf hamile kaldım. şimdi de 14 kilo alınca inanılmaz ağırlaştım ve çok zor hareket etmeye başladım... hamilelik daha fazla ilerlemeden de şu yolculuk faslını atlatmak istiyorum. 32. haftadan sonra artık 7,5 aylık hamile olucam. yol sakıncalı olabilir bu kez de diye korkuyorum. hayırlısı artık...

herkese iyi akşamlar şekerlerim:16:
bende bugün bebeğime alışveriş yaptım durup durup bakıyorum :) görmemişin bir çocuğu olmuş misali :1:
doğumu istanbul da yapacağım için mevlüt kıyafetlerinide aldım teyzoşları eşimle bakıp bakıp ayy doğsun artık diyoruz

kızlar ben bugün kendime penyeden uzun kollu önünde bebek çıtçıtlı emzirmek için ideal bir gecelik aldım hani doğumda hastaneye ziyarete gelecekler ya acaba 1 tane yetermi ya :26: kaç kere kıyafet değiştiririz sizce sizler neyaptınız

bende bugün bebeğime alışveriş yaptım durup durup bakıyorum :) görmemişin bir çocuğu olmuş misali :1:
doğumu istanbul da yapacağım için mevlüt kıyafetlerinide aldım teyzoşları eşimle bakıp bakıp ayy doğsun artık diyoruz

hayırlı olsun cnm. bebeğin güe güle kullanır inşallah...

hayırlı olsun güle güle kullansın bebişin

iyi akşamlar canım, ve herkese de tabii..:69::69::69::71::71::71::71:
sana hak veriyorum tabi bende şuan seninle benzer bir duygusallıkla bakıyorum çünkü olaya.. ama mantıklı gelmese de bu bakış açımızla, yada istemesek de bazen sağlığımız için doğru olanı yapmamız gerekiyor canım.. bu da öyle bir süreç sanırım senin için.. şu dönemde eşinin yanında olmak kadar hakkın olan başka bişey olamaz tabiki yada özel anında yanında olmasını istemek kadar.. fakat bebişin ve senin sağlığın için senin de söylediğin gibi gitmen gerkiyor ve bunun zaten sen de farkındasın..
bunu kabullenmen biraz zaman alacak ... biraz sabret ama kendini yormadan hastalanmadan kal biraz daha eşinin yanında.. 20 gün rapor aldığında hemen mi oluyor gidişin??
birde sezeryan için de biraz daha düşünmeni öneririm, sağlığın için doğru olanı yapmanı öneririm.. sonra karnında dikişlerin olmadan ayağa kalkacağını ve bebeğinle daha rahat ilgilenebileceğini düşün.. eşin geldiğinde de seni daha iyi göreceğini düşün.. sancıların zaten bir kaç gün öncesinden belli ediyor kendini ve 1 gün öncesinden doktor yarın gel diyor.. sen de o zman haber verirsin eşine ve yetişir bebişinizin dünyaya geldiği an yanınızda olur inşallah.. ne olacağını hiç bir zaman kestiremiyoruz ki.. sen şuan en doğru görünenleri seç, ve sonra hep beraber dua edelim.. herşey inşallah yolunda gidecek..:16::16::16::16::16:
sen kendini yormamaya bak canım..:69::69::69: bebeişin ve kendin için:69::69::69: onları kucağımıza aldığımızda herşeyi unutacağız inşallah:69::69::69:

cnm benim çok saağol yaaaaa.... zaten çok duygusalımdır, şimdi hepten tutamıyorum kendimi... ii ki varsınız... bu arada eşimin izin alabilmesi için en az bi haftadan haber vermesi gerekiyor:( artık doktorun dediğine göre hareket edecem. normal doğum için herşey yolundaysa, buna da dayanıp normal olurum heralde.. ama yine de içim rahat diil işte...

kızlar ben bugün kendime penyeden uzun kollu önünde bebek çıtçıtlı emzirmek için ideal bir gecelik aldım hani doğumda hastaneye ziyarete gelecekler ya acaba 1 tane yetermi ya :26: kaç kere kıyafet değiştiririz sizce sizler neyaptınız

bende geçenlerde doğum yapa bi arkadaşıma sordum, 1 tane yetermi diye, terlediğin için değiştirmen gerekir dedi, ama 2. sinin o şekilde teferruatlı bişeyolmasına gerek yok bence dedi... bol olsun alttan kaldırıp indirebil yeter dedi.. çıtçıtlı emzirmek için ideal dediğin pijamaların çıtçıtlarını o pek kullanmamış, üstten açıldığından galiba..
benim bol bi tane vardı annem almıştı taa eskiden.. bi de doğum pijaması alcam yeter bence.. kışlık olması gerek tabi.. Aralıkta üşüyeceğiz..
bi de üzerime almak için şal ve patik çıkardım çeyizimden :1::1::1: bi gün ie yarayacaklarını biliyordum :1::1::1::1:

kızlar kimi görsem kesinlikle normal doğum yap diyolar bana ben evliliğimin ilk 2.5 ayı vajinusmus yaşadım bende muayene yaptıramıyorum işin içinden nasıl çıkıcam bilmiyorum özellikle şu çatı muayenesinden tırsıyorum ya yardım edin :18:

Back
X