2011 Aralık Anneleri

kızlar bir şey soracağım... duyardım 7 aylık doğum prematüre falan diye...şimdi biz o dönemde miyiz? 7. ayın içindeyiz ya hani...yani erken doğum olsa Allah korusun...kaç hafta ya da kaç kilodan sonra yaşatılabiliyor?

AYYYY NERDE OLCAM işte çalışıyom, bi yandan da sizin yazdıklarınızı okuyorum ne çok yazmışsınız yaaawww buluşma için bişeyler vardır diye de atlamıyorum ama şimdilik yok galiba yarın sabah netleştirelim yeri bence gerçi belki de konuşmuşsunuzdur siz dur bitiririm herhalde bugün çıkmadan

bende öncekılerden kalma vardı 2tane dün bir tane daha aldım suanda kullanıyorum eskıleri olmuyor cunku:52::52:birde alırsam şu atlet seklınde olanlardan alıcam eskıden onlardan yoktu iyi olabılecegını düşünüyorum
dün birde hamile kılodu aldım ayy cok rahatmış tavsiye ederim

slm cnm hoşgeldin bizlerde biyaramazlık yok klasık seyler işte sen nasılsın:49:

ben hala eski alt iç çamaşırlarımı giyiyorum sıkıyorda aslında ama bende hamile kilodu alıcam bak bunu unutmuştum üst tamam altını nasıl unutuyosam:1::1:

kızlar bir şey soracağım... duyardım 7 aylık doğum prematüre falan diye...şimdi biz o dönemde miyiz? 7. ayın içindeyiz ya hani...yani erken doğum olsa Allah korusun...kaç hafta ya da kaç kilodan sonra yaşatılabiliyor?

27. HAFTA

Bebeğiniz...
Bebeğinizin boyu 24 santim, ağırlığı ise yaklaşık 1000 grama ulaşmıştır. Bu haftadan itibaren erken doğması durumunda yüzde 85 yasama şansı bulunur. Yaklaşık 13 hafta sonra doğum için hazır olması gereken bebeğin erken doğumu halinde, bebek zayıf olacak ve bu nedenle vücut ısısını koruması için küvezde kalıp, suni solunum yapılması gerekecektir.

cevabı buldum netten. merak edenler varsa benim gibi.

bende 2 adet aldım emzırme atletı warmıs ondanda alıcam ama daha denk gelmedı rahat olur emerken ya

dün emzirme atletinede baktım ama içine bakmadım nasıl diye amannnnnnnnn 2 tane emzirme sütyeni alayım sonrasında yine alırım dedim emzirme atleti kullanışlıysa eğer ondan da alırım canım :34:

kızlar eşimi fena alıştırdım :) geceleri hergün aynı saatte tekme yiyorum sizde de öyle oluyormu sanki saatlerini biliyor gibi eşiminde eli karnımda tekmele oğlum anneyi hoşuna gidiyo hemen doğsa ben çok merak ediyorum diyo sanırım bu merak daha 2.5 ay sürecek sanki günler geçmiyor gibi :69:

sorma cnm ya o uykusuzlukla bide gelip çalışıyorum ya ben offffff:59:gece her yerim uyuşuyo gibi oluyo bem tek derdim o :59:

ya sizin işiniz hepten zor ben mesela artık hiç oturur pozisyonda duramıyorum hep yarı yatar haldeyim:52::52::52:çalışıyor olsaydım cok zorlanırdım allah yardımcınız olsun cnm misafırlıge bıle gıtmıyorum hıc artık rahat edemıyorum dıye ancak evım paklıyor beni:60::60::60:

yokkkk cevap yokkk kimse bana cevap vermiyor.:84::84::84:
Bir daha gelmiyorum bu topiğeeee :52::52::52::27::27::27:

kız dur ne bu acelen atlamışız cevap vermeyi:60::60::60::60:gelecem bende inş kısmetse olacak sanırım artık bu haftasonu gelenlerle:52::52:

dün emzirme atletinede baktım ama içine bakmadım nasıl diye amannnnnnnnn 2 tane emzirme sütyeni alayım sonrasında yine alırım dedim emzirme atleti kullanışlıysa eğer ondan da alırım canım :34:

cnm atlet olmasının faydası belın acıkta kalmıyor emzirirken öteki türlü atletlerin yakası darsa zor oluyor emzirmesi mecbur alttan kaldırıp emzırıyon bu sefer belın acıkta kalıyor kış oldugu içinde üşüyorsun:49:ben diğerlerinde hep atletlerimin önündeki küpürlerini kesip yakasını genişletmiştim alttan kaldırmak zorunda kalmamak için:1::1:

tum dediklerinde haklısın ama bence bebegin ılk dogdugu gunlerde kendini güvende hissetmeye ihtiyacı var heran yanında olmak lazım oyuzden ben ılk zamanlar hep odamda yatırdım bebeklerımı sonra 1yasına geldıkten sonra ayırdım odalarını..gece kendı odasında uyutuyordum ama sonra gecenın bır yarısı yanımıza gelırsede engellemıyordum..ben şöyle düşünüyorum ne zaman bana ıhtıyacı varsa yanımda olsun bebişim onu ılla aglatarak odasına uyutma taraftarı deılım enınde sonunda butun cocuklar zaten bellı zaman sonra ayrı yatıyorlar bırak kucukken annesının babasının kokusunda guvende hıssetsın kendını..yabancılarda egıtım cok ıyı ama dıkkat edersen anlarda cocuk buyudukten sonra cokta donup bakmıyor anneye babaya bellı bı yastan sonra ayrı eve cıkıp hayatını yasıyor ama bızde evlat anne babasının yanında oluyor oyle cekıp gıtmıyorlar..fazla abartmadan cocuklara sevgıyı vermek hıssettırmek lazım

Senin kötü bir şey olarak algıladığın şey benim yapmak istediğim şey Destina'cım. Evet, ayrı eve çıkabiliyorlar, çünkü bunu yapacak özgüvenleri var, kendi ayaklarının üzerinde durabiliyorlar. Bizdeki gibi 30-35 yaşına gelmiş, hala ailesiyle yaşayan kendi kendine yetemeyen çocuk modelleri yok onlarda. Gerçi bizde kız çocuklar evlenmeden zaten çıkamıyor evden eli ekmek tutsa da elalem ne der diye, o ayrı.
Eninde sonunda ayrı yatma zamanı gelene kadar çocuk hayatın o alanında aldığı toleransı başka alanlara da taşıyor ya da o ayrı yatma noktasına gelmek için karşılığında başka toleranslar istiyor vs. vs. Benim izlenimlerim bu şekilde ve böyle olmaması için elimden geleni yapacağım gücümün yettiğince ama bu demek değil ki kızımı kucaklamayacağım, öpmeyeceğim, koklamayacağım. Bunlar çok farklı şeyler. Ama kurallar da olacak hayatında.

yokkkk cevap yokkk kimse bana cevap vermiyor.:84::84::84:
Bir daha gelmiyorum bu topiğeeee :52::52::52::27::27::27:

haha inanmadık ki :27::27:

cnm bu soruya ALLAH bilir diye cevap veriyorum :)
AYYYY NERDE OLCAM işte çalışıyom, bi yandan da sizin yazdıklarınızı okuyorum ne çok yazmışsınız yaaawww buluşma için bişeyler vardır diye de atlamıyorum ama şimdilik yok galiba yarın sabah netleştirelim yeri bence gerçi belki de konuşmuşsunuzdur siz dur bitiririm herhalde bugün çıkmadan

cnm nihal konuyla ilgili bi giriş yaptı ama şu an sen ben destina ve nihal var gibi yarında yeri kesinleştirelim gelen arkadaşlar gelir artık eeeeee sonraya da ertelemeyelim artık o günü DÜNYA HAMİLELER GÜNÜ ilan ettik bi kere:9:

ya sizin işiniz hepten zor ben mesela artık hiç oturur pozisyonda duramıyorum hep yarı yatar haldeyim:52::52::52:çalışıyor olsaydım cok zorlanırdım allah yardımcınız olsun cnm misafırlıge bıle gıtmıyorum hıc artık rahat edemıyorum dıye ancak evım paklıyor beni:60::60::60:

kız dur ne bu acelen atlamışız cevap vermeyi:60::60::60::60:gelecem bende inş kısmetse olacak sanırım artık bu haftasonu gelenlerle:52::52:

cnm atlet olmasının faydası belın acıkta kalmıyor emzirirken öteki türlü atletlerin yakası darsa zor oluyor emzirmesi mecbur alttan kaldırıp emzırıyon bu sefer belın acıkta kalıyor kış oldugu içinde üşüyorsun:49:ben diğerlerinde hep atletlerimin önündeki küpürlerini kesip yakasını genişletmiştim alttan kaldırmak zorunda kalmamak için:1::1:

eeee tecrübe konuşuyor dimi :))) ve bende dinler alırım kesinlikle dediğinin hepsi mantıklı sağol şeker:34:

kesinlikle katılıyorum
tatillerde hep hayranlıkla izliyorum yabancıların çocuklarını ve onlarla olan iletişimlerini
biz fazla duygusal bir toplumuz sanırım ve çocuklar da bunu fazlasıyla kullanıyor
sonuç, etrafta psikolojisi bozulmak üzere olan tonla anne baba var, tek sorunları da çocukları, onların istekleri, huysuzlukları vs.
umarım biz onlardan olmayız
sağlıkla ve huzurla büyütürüz çocuklarımızı

Sonucu da çok güzel belirtmişsin canım, aynen dediğin gibi. psikolojisi bozulmak üzere olan ya da bozulan anne-babalar....
İlişkilerin bozulmasına kadar bile gidiyor bu durum.

Back
X