2011 Aralık Anneleri

Günaydın cici anneler. cuma günü randevum vardı güzel geçti 5 ekimde 5 haftalık doğum iznine çıkacağım kasım ortasında sezeryan yapılacak benim tüp bebek tedavisi ile olduğu için dr kesin sezeryan oacak dedi oğlum ve ben iyi olayımda hiç sorun değil 37 haftada sezeryan yapalım dedi doktorumuz. Allah'ım hepimize yardımcı olsun inşallah.

hadi hayırlısı olsun inş ozaman senın baya az kamış oluyor doguma:52::52:

destinacım aslında her gece buralardayım canım uyku düzenim tamamen allak bullak olmuş durumda düzeltemiyorum... o yüzden gündüzleri olmuyorum geceleri giriyorum ancak oda sizler olmuyorsunuz ama hepinizi takip ediyorum...mesela dün gece saat 5te yatağa yattım 7ye kadar yatakta döndüm durdum bir gram uyku girmedi gözüme çitten atlayan koyunları bile saydım fayda yok kalktım 7de kocişe kahvaltı hazırladım ettim derken 10da yattım sabah akşam 5te kalktım....
böyle berbat bir durumdayım yani anlıycağınız napsam düzelmiyor bu uyku kafayı yicem kutu kutu uyku hapı içmek istiyorum gece uykusunu özledim yaa yarasa gibi oldum....

ya cnm o gece uykularını sorma bende cok kötüyüm geceleri sıfır uyku bu sefer sabahları sersem gıbıyım güne kötü başlıyorum ve gitgide enerjim düşmeye başladı nolacak böyle bılmıyorum benım gunduzlerıde pek uyuma sansım olmuyor canım cok sıkkın oyüzden:59::59::59:

doktora gitmen iyi olmuş cnm ya ama neden cumartesi gelemeyecekmisin şimdi sen :14::14:

canım hafta içi sabah erken doktora gıtme sansım yok oglumu bırabılecegım kımsem yok okulu da oldugu ıcın onuda alıp gıdemıyorum haftasonu babamız evde o cocuklarla otururken ben gıder yaptırırm cumartesi sabahtan olacakk zaten 9-9bucukta gel dedi ögleden sonraya gelirim inş beni engellemez yani doktor

geçmiş olsun cnmm
bende de kasılmalar var özellikle geceleri, uykudan her uyandığımda karnım kaskatı hissediyorum
önceden doktora sorduğumda ağrılı ve periyodik değilse endişelenme demişti ama böyle giderse tekrar arıcam
bu kadar kasılma normal mi diye

sagol cnm bende de uzun zamandır hep oluyordu bugun en son gittim sordum bebek buyuyor ve cok hareketlı oldugu ıcın rahatsızlık verıyor dedı bırde kasılmalar ıcın ilaç verdi sabah akşam iç dedi

canım ben de kan sulandırıcı iğne kullanıyorum
internette araştırdığımda epudral olması sakıncalı yazıyordu
doktoruma sordum rahatlıkla epudral normal yaparım dedi
doktorum fazla mı rahat anlayamadım
korkuyorum açıkçası
geçen arkadaşım doktora uzun uzun sormuş annem ve ablamda çatı darlığı var bende de olabilir mi diye, muayene etmiş dar falan değil normal doğurursun demiş doktor, doğumda bebiş çatıya takılmış 3.300 gr olmasına rağmen, vakumla zor çekmişler yavruyu
o yüzden doktorlara inancım azalıyor gittikçe:(((
senin bu konuda bilgin var mı, epudral olabilir miyiz biz??

Hih bir bu eksikti. Canim ben simdie kadar epidural-kan sulandirici igne iliskisi hakkinda hicbir sey duymadim. Mantiken epidural bir lokal anestezi ilaci, ne alakari var die dusunuyorum ama tabii hic arastirmadim veya sormadim. Ben Kasim-Aralik 2011 tup bebek annelerini de takip ediyorum, orada kan sulandirici kullanan cok var, genelde doktorlari sezaryan diyor. Ama gercekten knama riskinden mi yoksa tup bebek kiymetli bbek, riske atmayalim hikayesi mi, henuz net anayabilmis degilim. Yarin doktora gidecegim, bu epidurali de bir sorayim ben bakayim.

dün iki dr.umdan bayan olanı bebeğin iri olduğunu ve büyük ihtimalle sezaryan olacağımı söyledi..aslında için için sevinmedim değil...:52:
ama tabii sonrası korkutuyo beni...
ilk aylar efeler gibi kasıla kasıla normal isteyen ben şimdi tırsık kediler gibiyim..
zaten henüz dikey pozisyona da gelmedi oğlum..böyle yatay devam ederse mecbur sezeryan olurum herhalde.:emir_bebek::nazar:

cnm daha pozisyonu degişir onun bugun bende gittiğimde kafası yukardaydı asagı tarafa dönmemiş ama önemli deil bundan sonrakı haftalarda döner dedi..hayırlısı olsun inş

kizlar bi sorum olacak bugun 30 haftalik oldum dunden itibaren bebegimin hareketleri azaldi ve sabahtan beri karnim semsert tas gibi nedeni nedir bileniniz varmi kasilmami sancim agrim hicbiseyim yok

cnm benmde yumurtalarımda gelişme yoktu polikistik over hastalığı vardı işte şekere bağlı olarak ben iğnelere başladıktan sonra aşırı hızlı kilo aldım ve vücudumun bazı kısımlarında kıllanma oldu ama ayrıyeten aşırı şişme yaptı şişmede bir aya yakın geçmedi cnm sonra işte diyettei spordu normal halime döndüm zor oldu ama ve tabi bu tempoda kendiliğimden hamile kaldım tabi ALLAH ın izni ile :)

Canim ne mutlu sana, fazla mudahaleye gerek kalmadan dogal yoldan bebeginiz gelmis. 2.si icin darisi basima insallah.

Hih bir bu eksikti. Canim ben simdie kadar epidural-kan sulandirici igne iliskisi hakkinda hicbir sey duymadim. Mantiken epidural bir lokal anestezi ilaci, ne alakari var die dusunuyorum ama tabii hic arastirmadim veya sormadim. Ben Kasim-Aralik 2011 tup bebek annelerini de takip ediyorum, orada kan sulandirici kullanan cok var, genelde doktorlari sezaryan diyor. Ama gercekten knama riskinden mi yoksa tup bebek kiymetli bbek, riske atmayalim hikayesi mi, henuz net anayabilmis degilim. Yarin doktora gidecegim, bu epidurali de bir sorayim ben bakayim.

canım nette şöyle bir yazı var
Epidural Analjezi Ne Zaman ve Nasıl Uygulanır?

Amerikan Obstetri ve Jinekoloji ve Amerikan Anesteziyoloji Derneklerinin yayınladıkları ortak düşüncelerinde “Annenin istemi ağrısının giderilmesi için yeterli” denmektedir.

Epidural aneljezisinin uygulanamayacağı durumlar oldukça nadirdir.

Annenin kanama pıhtılaşma sisteminde bir bozukluk olması
Annenin tedavi edilmemiş ateşli hastalığı bulunması
Epidural kateterin takılacağı bölgede enfeksiyon saptanması

kanama pıhtılaşma sistemi diyince bizimle alakalı diye düşündüm umarım ben yanlış düşünüyorumdur
hakkımızda hayırlısı olur inşallahhh
senin doktorun ne diyecek bakalım

geçmiş olsun cnmm
bende de kasılmalar var özellikle geceleri, uykudan her uyandığımda karnım kaskatı hissediyorum
önceden doktora sorduğumda ağrılı ve periyodik değilse endişelenme demişti ama böyle giderse tekrar arıcam
bu kadar kasılma normal mi diye

Magnezyum kullaniyor musun canim? Kasilma icin doktorum magnezyum verdi, imedigim zaman devamli kasilma oluyor. İçince problem yok, gunde 2-3 kere oluyor.

kizlar bi sorum olacak bugun 30 haftalik oldum dunden itibaren bebegimin hareketleri azaldi ve sabahtan beri karnim semsert tas gibi nedeni nedir bileniniz varmi kasilmami sancim agrim hicbiseyim yok

Hehhh aynı soruyu az önce ben de sordum canım, ben de yarın 30 haftalık oluyorum ve dunden berı benım de hareketlerı azaldı ki cumartesı gunu kontrolum vardı iyiydi cok sukur... Biopelın' ın de dediği gibi sanırım bebişler buyudukce hareket etme alanları azalıyor ve cok fazla hıssedemıyoruz...

Magnezyum kullaniyor musun canim? Kasilma icin doktorum magnezyum verdi, imedigim zaman devamli kasilma oluyor. İçince problem yok, gunde 2-3 kere oluyor.

magnezyum olarak ne kullanıyorsun ??ben magvıtal kullanıyordum suda erıtılıp içilenden bugun onu değiştirdi kasılmalarımdan dolayı magensyum disporel verdi sabah akşam kullan dedi

içmiyorum cnm, doktorum vermedi
rahim kasılmalarında da veriliyor mu bilmiyordum, bacak falan diye düşünüyordum
bu gecede olursa arıcam zaten doktoru, sorayım magnezyumu da

kızlar herkese merhaba. herkes iyidir umarım. geçmişi okuyamıyorum, 100 sayfa falan olmuş. aslında buseliden sonra cesaret de edemiyorum .biz iyiyiz kızımla. okul açıldı malum. yoğun çalışıyoruz. kızıma da ders çalıştırıyorum. hepinizi öptüm:)

Hehhh aynı soruyu az önce ben de sordum canım, ben de yarın 30 haftalık oluyorum ve dunden berı benım de hareketlerı azaldı ki cumartesı gunu kontrolum vardı iyiydi cok sukur... Biopelın' ın de dediği gibi sanırım bebişler buyudukce hareket etme alanları azalıyor ve cok fazla hıssedemıyoruz...

neden boyle oluyoki acaba karnim sabahtaan beri tas gibi niyekiiiii acepp benim kontrolume daha var 15 gunn napsam acilemi gitsem kiizzzzzzzzzz bi akil verr ne edimm

bu sorunuza ancak 1haftasonra cevap verbılırım daha 30 haftalık olmadık:52::52::52:

neden boyle oluyoki acaba karnim sabahtaan beri tas gibi niyekiiiii acepp benim kontrolume daha var 15 gunn napsam acilemi gitsem kiizzzzzzzzzz bi akil verr ne edimm

cnm ben bugun gıttım doktora benımde aynı oluyor taş gibi kasılıyor karnım ultrasonla baktı bebek gayet ıyı dedı o kasılmalar ıcınde magnesyum verdı sabah akşam kullan dedı sen kullanıyormuydun??

yaa benim de acayip azaldı geçen hafta içimde bombalar patlıyordu :41: :33: :27: sanki şimdi çok çok az hissediyorum bu hafta pek kibarlaştı :75: :16:
herhalde normal, say bakalım toplam tüm hissettiğin hareketler 10un altında değilse sorun yok diye biliyorum. bi de ben normalde de fazla hissetmiyordum, geçen hafta böyle oldu, o zaman da pozisyon değiştirmiş yavrum :emir_bebek:

cnm ben bugun gıttım doktora benımde aynı oluyor taş gibi kasılıyor karnım ultrasonla baktı bebek gayet ıyı dedı o kasılmalar ıcınde magnesyum verdı sabah akşam kullan dedı sen kullanıyormuydun??

bana baya oldu vereli ama kramplar icindi kramp oldugu zaman iciyodum surekli almiyorum yani dun ve bugun bi tane ictim devam edim o zaman bende onceki gun takla atan yavrucugum dunden beri sakinllesti herhangi bi problem yaratirmi bu sertlesme dogurmayalim mazallah erken dogum belirtisi falan yaziyo nette o yuzden bi sorayim dedim senin doktor ne dedi bu konu hakkinda eee bebesin nasil napiyoo keyfi iyimii kaldirsin kicinida az tepiklesin annesini:9::9::9:

bana baya oldu vereli ama kramplar icindi kramp oldugu zaman iciyodum surekli almiyorum yani dun ve bugun bi tane ictim devam edim o zaman bende onceki gun takla atan yavrucugum dunden beri sakinllesti herhangi bi problem yaratirmi bu sertlesme dogurmayalim mazallah erken dogum belirtisi falan yaziyo nette o yuzden bi sorayim dedim senin doktor ne dedi bu konu hakkinda eee bebesin nasil napiyoo keyfi iyimii kaldirsin kicinida az tepiklesin annesini:9::9::9:

benim de öyle sertleşiyor, muayenede de öyleydi hatta, sertleşen yerine bu sırtı dedi, zaten ağrım sancım falan da yoktu. bence normal hiç korkma. hareketlerini hiç hissetmezsen doktorunu ararsın. ya da şimdi ara ve sor için rahat etsin. sen bilirsin canım.

yaa benim de acayip azaldı geçen hafta içimde bombalar patlıyordu :41: :33: :27: sanki şimdi çok çok az hissediyorum bu hafta pek kibarlaştı :75: :16:
herhalde normal, say bakalım toplam tüm hissettiğin hareketler 10un altında değilse sorun yok diye biliyorum. bi de ben normalde de fazla hissetmiyordum, geçen hafta böyle oldu, o zaman da pozisyon değiştirmiş yavrum :emir_bebek:

10 u gecmistir hareketleri cok sukur ama hani eskisi gibi deil icerde tek kale mac yapardi simdi dedigin gibi kibarlastii yavrum bide karnim semsert iki gundur is yapiyorum acep ondanmi ama hic yormadan kendimii allahim sole su 10 hafta bi gecsede saglikla gelse yavrularimiz

10 u gecmistir hareketleri cok sukur ama hani eskisi gibi deil icerde tek kale mac yapardi simdi dedigin gibi kibarlastii yavrum bide karnim semsert iki gundur is yapiyorum acep ondanmi ama hic yormadan kendimii allahim sole su 10 hafta bi gecsede saglikla gelse yavrularimiz

amin inşallah hepimiz sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız :16: :16:

Back
X