2011 Aralık Anneleri

benim de öyle sertleşiyor, muayenede de öyleydi hatta, sertleşen yerine bu sırtı dedi, zaten ağrım sancım falan da yoktu. bence normal hiç korkma. hareketlerini hiç hissetmezsen doktorunu ararsın. ya da şimdi ara ve sor için rahat etsin. sen bilirsin canım.

yurt disindayim ve sadece pazartesi persembe arayabiliyorum ne uyuz bi ulke burasi ahhh ahhhhhhhh saol icimi rahatlattinnn cnmm benim

10 u gecmistir hareketleri cok sukur ama hani eskisi gibi deil icerde tek kale mac yapardi simdi dedigin gibi kibarlastii yavrum bide karnim semsert iki gundur is yapiyorum acep ondanmi ama hic yormadan kendimii allahim sole su 10 hafta bi gecsede saglikla gelse yavrularimiz

hareket halinde olduğun için de olabilir ben de 3-4 gündür çok hareketliyim bebişimin huyunu değiştirdim demek ki :16: inşallah bir sıkıntı olmadan bu süreci atlatırız..

bana baya oldu vereli ama kramplar icindi kramp oldugu zaman iciyodum surekli almiyorum yani dun ve bugun bi tane ictim devam edim o zaman bende onceki gun takla atan yavrucugum dunden beri sakinllesti herhangi bi problem yaratirmi bu sertlesme dogurmayalim mazallah erken dogum belirtisi falan yaziyo nette o yuzden bi sorayim dedim senin doktor ne dedi bu konu hakkinda eee bebesin nasil napiyoo keyfi iyimii kaldirsin kicinida az tepiklesin annesini:9::9::9:

cnm bende coktan beri kullanıyordum magnezyum suda erıyenınden gunde bır kez ama bu sefer tablet seklıde olandan verdı gunde ıkı kere kullan dedı sanırım karın kasılmasına da aydası var bu magnezyumun..erken doguma sebep olur falan demedi bebek cok hareketli kafasıda yukarda ondanda rahatsızlık verıyor sana dedı..benımkı suan hala cok hareketlı belkı 30.haftaya gelınce durulabılır haftadan haftaya degısıklık gösterebılıyorlar halıyle buyudukce yerı daraldıgından fazla koşturamaz :52::52::52:
benim kızım maşallah her gittiğimde ultrason verileri haftasıyla tam uyumlu cıkıyor ne eksık ne fazla sanırım tam döllenme zamanında oluşmuş:60::60::60:

hadi hayırlısı olsun inş ozaman senın baya az kamış oluyor doguma:52::52:

ya cnm o gece uykularını sorma bende cok kötüyüm geceleri sıfır uyku bu sefer sabahları sersem gıbıyım güne kötü başlıyorum ve gitgide enerjim düşmeye başladı nolacak böyle bılmıyorum benım gunduzlerıde pek uyuma sansım olmuyor canım cok sıkkın oyüzden:59::59::59:

canım hafta içi sabah erken doktora gıtme sansım yok oglumu bırabılecegım kımsem yok okulu da oldugu ıcın onuda alıp gıdemıyorum haftasonu babamız evde o cocuklarla otururken ben gıder yaptırırm cumartesi sabahtan olacakk zaten 9-9bucukta gel dedi ögleden sonraya gelirim inş beni engellemez yani doktor

sagol cnm bende de uzun zamandır hep oluyordu bugun en son gittim sordum bebek buyuyor ve cok hareketlı oldugu ıcın rahatsızlık verıyor dedı bırde kasılmalar ıcın ilaç verdi sabah akşam iç dedi

ayyy cnm çok sevindim inş bi aksilik olmazda görüşürüz :16::16::16:
Canim ne mutlu sana, fazla mudahaleye gerek kalmadan dogal yoldan bebeginiz gelmis. 2.si icin darisi basima insallah.
ayyy inş cnm benim hiç beklemediğim zamanda oldu doktorlar bile artık yıpratma kendini gelme dedikleri bi andı :( ama ben hiç pes etmedin önce ALLAH tan istedim sonra hep bu umutla yaşadım telefonumun pin ini bebek yaptım,gittim bebek mazağalarına alış veriş yaptım,buz dolabına pc ye bebek resimleri astım parka gidip saatlerce oturdum ama bi gün olucak dedim,şimdi düşmanıma bile verme ALLAH ım evlat hasretini diye dua ediyorum,hiç kimse için istemem :) bende hemen 1,5 yaşına gelsin 2. nin inşaat çalışmalarına başlıycam sonra 5 e tamamlıycam inşşş :)))seninde inş RABBİM gönlüne göre verir cnm :))

kızlar herkese merhaba. herkes iyidir umarım. geçmişi okuyamıyorum, 100 sayfa falan olmuş. aslında buseliden sonra cesaret de edemiyorum .biz iyiyiz kızımla. okul açıldı malum. yoğun çalışıyoruz. kızıma da ders çalıştırıyorum. hepinizi öptüm:)
cnm sende arada gel yada hep gel işte sobn haftalar desteğe daha çok ihtiyacımız var :71::71:
neden boyle oluyoki acaba karnim sabahtaan beri tas gibi niyekiiiii acepp benim kontrolume daha var 15 gunn napsam acilemi gitsem kiizzzzzzzzzz bi akil verr ne edimm

cnm tabi git endişelleniyosan zaman kaybetme bence :44:

ya bu hareket dediğiniz şeyler bende hep zıplama gibi oluyo bildiğin o içimde zıplıyo bende titriyorum normal dimi bu şekilde olması :26:

Son düzenleme:

ayyy cnm çok sevindim inş bi aksilik olmazda görüşürüz :16::16::16:

cnm inş görüşürüz o günümü size ayırdım:16::16::16:

ya bu bebişlerin hareketleri hepsi birbirinden farklı oluyor cnm oyuzden normaldır senınkılerde benım 3.hamılelıgım oldugu ıcın bılıyorum diğer bebişlerim farklı hareket ederdi bu cok farklı bazen psikopata baglıyor diyorum eşime garip hareketler yapıyor can sıkıntısı sanırım napsın:60::60::60:

Son düzenleme:
yurt disindayim ve sadece pazartesi persembe arayabiliyorum ne uyuz bi ulke burasi ahhh ahhhhhhhh saol icimi rahatlattinnn cnmm benim

cnm bende coktan beri kullanıyordum magnezyum suda erıyenınden gunde bır kez ama bu sefer tablet seklıde olandan verdı gunde ıkı kere kullan dedı sanırım karın kasılmasına da aydası var bu magnezyumun..erken doguma sebep olur falan demedi bebek cok hareketli kafasıda yukarda ondanda rahatsızlık verıyor sana dedı..benımkı suan hala cok hareketlı belkı 30.haftaya gelınce durulabılır haftadan haftaya degısıklık gösterebılıyorlar halıyle buyudukce yerı daraldıgından fazla koşturamaz :52::52::52:
benim kızım maşallah her gittiğimde ultrason verileri haftasıyla tam uyumlu cıkıyor ne eksık ne fazla sanırım tam döllenme zamanında oluşmuş:60::60::60:

yaa bi de bebek artık her hafta ortalama 200-250 gram alıyormuş, büyüdüğü için de olabilir doğru diyosun destinacım.

selvinur, sen yine de bişeylerden şüphelendiğinde buraya bakıp da çok güvenme, herkesin hamileliği farklı ve sağlık çok önemli konu. kendini kötü hissettiğinde mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna git. :16: :16:

cnm inş görüşürüz o günümü size ayırdım:16::16::16:

ya bu bebişlerin hareketleri hepsi birbirinden farklı oluyor cnm oyuzden normaldır senınkılerde benım 3.hamılelıgım oldugu ıcın bılıyorum diğer bebişlerim farklı hareket ederdi bu cok farklı bazen psikopata baglıyor diyorum eşime garip hareketler yapıyor can sıkıntısı sanırım napsın:60::60::60:
cnm inş görüşürüz bi aksilik çıkmaz dua ediyorum durmadan :9:
yaa bi de bebek artık her hafta ortalama 200-250 gram alıyormuş, büyüdüğü için de olabilir doğru diyosun destinacım.

selvinur, sen yine de bişeylerden şüphelendiğinde buraya bakıp da çok güvenme, herkesin hamileliği farklı ve sağlık çok önemli konu. kendini kötü hissettiğinde mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna git. :16: :16:

evet cnm haklısın hepimizin farklı o yüzden kıyaslama yapmadan kendimizi dinleyerek en doğrusunu yapmamız lazım :71:

kızlar kızlar kızlar :):71::71::71: bugün 1 adet emzirme sütyeniylen ( :) ) bir adet de yüksek belli lohusa külodu aldım :) magic form markasıydı,biraz pahalı ama içime bi onlar sinebildi.size de çoook öneririm.çünkü diğer emzirme sütyenleri felaket ya,bu yine kötünün iyisi. balensiz sütyenler ne melem şeylermiş yahu!:1: emzirme atleti aldınız mı bilmiyorum ama sanırım ben almıycam,gereksiz gibi sanki.normal bi atlet de kullanılabilir.

bu arada bebişlerimizin kıyafetlerini nasıl kurutacaksınız??çamaşırlıkda mı,yoksa ev tipi kuutma makinelerinde mi?şimdi biz o çamaşırlık olayından kurtulalım diye kurutma makinesi aldık ama bebeğimin eşyaları küçülür mü ki?annem pamuklu oldukları için çabuk küçülebilir diyo,çamaşırlık lazımmış ona göre de.bi de bizim sitede balkona felan görünür yere asmak yasak!!! evde kurutma önerisi gerek :54:

iyi akşamlar kızlar 2 gündür işlerimin yoğunluğundan aranıza katılamıyorum.hepiniz iyisinizdir inş.benim bugünlerde karnımda ve rahim içinde ağrılarım ara ara oluyo.dr.aradım.yarın kontrole çağırdı.yarın oğlumu okula bırakınca gidicem.inş.herşey yolundadır.daha önce 2 erken doğum yaptığım için yine olabilir demişti dr.bu günlerde hergece rüyalarıma giriyor.sürekli ben erken doğum yapıcam diyorum..:((
yarın kontrolden sonra size haberdar ederim.kendinize iyi bakın..:71::71:

iyi akşamlar kızlar 2 gündür işlerimin yoğunluğundan aranıza katılamıyorum.hepiniz iyisinizdir inş.benim bugünlerde karnımda ve rahim içinde ağrılarım ara ara oluyo.dr.aradım.yarın kontrole çağırdı.yarın oğlumu okula bırakınca gidicem.inş.herşey yolundadır.daha önce 2 erken doğum yaptığım için yine olabilir demişti dr.bu günlerde hergece rüyalarıma giriyor.sürekli ben erken doğum yapıcam diyorum..:((

cnm inşallah önemli birşey yoktur. diğer bebişlerini ne kadarlıkken doğurmuştun bu arada???

selam kızlar bugun ancak daha yeni girebildim gecmişe bakmadan selam vereyim dedim..

dün gece sağ boşlugum cok sancıdı sabaha kadar uyutmadı benı sabah kalktım halen devam arada karnımda cok kasılıyordu oglumu okula bırakınca doktora gittim baktı muayne etti bebeğin durumu cok iyi ve cok hareketli başıda sag tarafımda yukardaymış daha dönmemiş tüm bunlar sancı agrı kasılma yapabılır dedi geceleri nefes alamamam içinde kansızlıktandır cumartesi gel bi kan testi yapalım dedi şeker testi de yapılmamıştı ıkısını bırlıkte yapacak..kasılmalarım içinde ilaç verdi sabah akşam kullan dedi bakalım inş iyi gelir..kasılmalar yuzunden yürüyemiyorum geceleri zaten uyku yok bu aralar uykusuzluk agrılar kötü yaptı beni bugun hiç keyfim yok:50::50::50:

sizler iyisinizdir umarım:49:

cnm benim, çok çok geçmiş olsun... insanın merak ettiği bişey olunca doktora gitme şansının olması ne kadar güzel bişey... zaten bence bişeyden şüphelenildiğinde doktora başvurmak lazım.
bu arada uyku durumunda ben de seninle aynı dertten muzdaribim:((( uykularım haram oldu bana. azıcık dalsam, onda da rüyalar görüyorum. hiç uykumu alamıyorum yani... sabah da kalkıp okula gitmek var tabiii:((( neyse, az kaldı. p.tesi 20 günlük rapor alıcam. sonra da iznim başlıyor zaten... inşallah hepimizin için hayırlı geçer şu son haftalar....

dün iki dr.umdan bayan olanı bebeğin iri olduğunu ve büyük ihtimalle sezaryan olacağımı söyledi..aslında için için sevinmedim değil...:52:
ama tabii sonrası korkutuyo beni...
ilk aylar efeler gibi kasıla kasıla normal isteyen ben şimdi tırsık kediler gibiyim..
zaten henüz dikey pozisyona da gelmedi oğlum..böyle yatay devam ederse mecbur sezeryan olurum herhalde.:emir_bebek::nazar:

ben de seninle aynıyım cnm valla yaa... aslında canım hiç tatlı değildir. acıya çok dayanıklıyımdır ama sezeryan beni daha çok çekiyor... eşim de doğum zamanı izin alabilip yanıma gelsin diye de olabilir bu isteğim ama :1:

cnm sende arada gel yada hep gel işte sobn haftalar desteğe daha çok ihtiyacımız var :71::71:

canım benim teşekkür ederim. sen de olmasan. arada uğrarım tabi. ben de bu akşam diyodum ki tam nasılsa kimse merak etmiyor, boşuna girip de yazmayayım. ama işte ben sizi merak ediyorum. napim.

bu arada yürürken bacağımın arasındaki kemiklerim acıyor sanki. zaman bir an önce geçsin de kızımın bacaklarını bi ısırayım istiyorum. bugunlerin hatrına:) bi de şimdi bu aralar çok çalışıyorum, hep geleceğe yatırım yapıyorum. doğumdan sonra kızımla oynicam bol bol. kızımı arabasına koyduğum gibi gezmeye gitcez. karnımda o olmadan çok tuhaf olcak. alışmıştım karnımda bi futbol topuyla gezmeye:))))

ya zaten ne istersem yiyeyim dediğim en azından meyve bakliyat falan onları yiyeyim bak şimdi kurufasulye vardı dietimde 4-5 kaşık diyor ama yanında bişiler daha vardı neyse ben yanındakileri yemedim çünkü şirkette çıkmamıştı salatayla onu yedim 175 çıktı yani ben en azından bunları yine abartmadan yiyeyim ama şekerim de yükselmesin...

yani abartmak niyetinde değilim de bari dieti uygulayayım ben mesela dietimde ekmek var çavdar yedikçe fırladı ben bıraktım yavan peynir domatesle kahvaltı ediyorum ve anca düşürdüm ama bu sefer de açım işte :14:

tabi çok da taktım kafama ama takılmayacak gibi değil ki sürekli saat tutuyorum sürekli ölçüm yapıyorum eşime ve bi arkadaşım ahaber veriyorum her ölçümü işte ara öğünü kaçırmiim bilmemne derdindeyim

he yürüyüş yapıyorum hergün 20-30 dk arası ama düzenleyemedim işte insülini alırsam bebek için faydalı şeyleri en azından korkmadan yiebilirm yoksa deridm gidip bi kavun indireyim mideye değil yani

ama dediğin gibi çok taktım kafama
karnımda bbek olmasa umrumda olmaz ki:43:

cnm valla çok zormuş bu durum yaa... şekeri yüksek çıkan herkese Rabbim yardım etsin inşallah...

bir yandan da iyi olacak sanırım...eşim çok yoruluyor.gece uykusu yok...sobalı evde bana bakması doğumdan önceki haftalar için de sezaryen için de zor olacaktı.gözümden bahsetmiyorum bile...olmazsa ayarlarız, doğum belli olunca çıkar gelir bir kaç günlüğüne...eş için doğum izni var sanırım 2 gün falan.sonrada yarıyıl tatilinde gelir alır bizi...sezaryenden sonrası çok zor bir süreç...okul bitişikte de olsa sürekli yanımda olamaz.sanırım en iyisi bu...

cnm babalık izni 10 gün oldu haberin olsun...

kızlar, doğuma çanakkaleye annemlere gideceğim...babamız yanımızda olamayabilir...okullar yarıyıl tatiline girince gelir ancak...moralim bozuk ama başka şansım yok:(((

ikimiz de aynı durumdayız sanırım. öğretmeniz ve köydeyiz :(( ben de annemlere gideceğim haftaya ve en az 2 ay görüşemicez eşimle... Rabbim bizi, hepimizi görsün inşallah...

canım benim teşekkür ederim. sen de olmasan. arada uğrarım tabi. ben de bu akşam diyodum ki tam nasılsa kimse merak etmiyor, boşuna girip de yazmayayım. ama işte ben sizi merak ediyorum. napim.

bu arada yürürken bacağımın arasındaki kemiklerim acıyor sanki. zaman bir an önce geçsin de kızımın bacaklarını bi ısırayım istiyorum. bugunlerin hatrına:) bi de şimdi bu aralar çok çalışıyorum, hep geleceğe yatırım yapıyorum. doğumdan sonra kızımla oynicam bol bol. kızımı arabasına koyduğum gibi gezmeye gitcez. karnımda o olmadan çok tuhaf olcak. alışmıştım karnımda bi futbol topuyla gezmeye:))))

cnm kusura bakma seni ihmal ettiysek... ben de önceden eksiksiz okur, hep takip ederdim ama artık çok yoruluyorum. bi de okul başlayınca vaktim olmuyor... en azından kendi adıma sööleyeyim. kusura bakma olur mu cnm???

s.a.nasılsınz arkadaşlar??geçmişi okuyayım dedim oku oku bitiremedm..2gündür bizde de hareketler azaldı sanki,önceleri geceleri çook yoğun olurdu,uyuyamazdım,2gündür fosur fosur uyuyrm..tam da korkmaya başlamışken sizde de olduğunu gördüm,,bu haftaların etkisi demekki yani inşallah öyledir..

bi sorun yoktur inşallah canım,,moralini ii tut,,kafana taktığn için rüyalarına giriyordur..güzel haberlerini bekliyrz inş..

benım de kasıklarıma sancı gırıyor bazen anıden üşüttüm sanırım ..ovalayınca gecıyor .doktora soracagım cuma gunu ..

bugun bebek magazalarına gıttık hıc bırsey almadan cıktım..eşim şaştı kaldı ben kendıme daha cok sastım ..

yorulmustum o yuzden sanırım bır kac sey sordum hemen cıktık esım şunu alalım bunu allalım dedı yok hayatım dedım kalsın..

ama acısını cuma gunu cıkartaacagım :27:

Back
X