2011 Aralık Anneleri

EVET ANACIM ne talihsiz başımız varmış hehehehe şaka şaka Allah beterinden korusun ben artık ilk günler gibi değilim çok takmıyom bak takmayıncada az önce tokluğum bile 87 çıktı süper dimi çok düşününce yüksek çıkıyo bu bi gerçek sen geliyonmu h.sonu buluşmaya gelseneeeeeeeeee
yok arkadaşım ya ben gelemem siz dönünce yorumlarınızı paylaşırsınız içerlerim artık heheh

valla ben de inş dert etmemeye başlicam ama hele bi yarın gidiim de doktora

tokluk 87 ne güzel vay bee ne yemiştin ben şimdi yeşil üzüm yiorum bişi olmaz di mi

bana biraz cesaret verseydi her şeyi göze alır kalırdım...ama korktu. benim için, en çok kendisi için...bakamam diye korktu.şimdi tek derdi özlem olacak...kalsam her güne stresle başlayacak...ya bebek gelirse, yetiştiremezsem diye. eltimin biri ilçeye giderken yolda doğurmuş.diğeri de hastane kapısında...ilçeye olan yol yarım saat.düşünün...eşim bunları hep görmüş, yaşamış...kış kıyamette yarım saate köyden çıkamayız.hadi yetiştik sezaryene...annem 1 haftadan fazla kalmaz yanımda...bebeğin bakımı, benim bakımım...sobalı ev..yemek, temizlik...hadi üşütsek birimiz, hasta olsak...hep kendini suçlayacak...

iyisi mi tek derdi özlem olsun...

canım aslında hallederdiniz. ilçe çok uzak da değilmiş. ben eşimi bırakıp, o kadar süre gidemem. o da baba olcak sonuçta kızını görmek isteyecek. benim annem de çok kalmayacak. aslında annemlere gitcem desem belki eşim de seninki gibi tepki verirdi. ama ben gidemem. hem onun da desteğine ihtiyacım var :69: bi daha düşün. sancın gelince falan eşin yanında olmayacak. bilmiyorum benim için çok büyük eksiklik:((

bencedee.Allah korusun aralık ayındaa yollar kapansaa sendee yoolda doğum yapmak zorunda kalsann.hem annen sanaa güselcee bakarr bütün nazını çeker bütün canının istediği yemekleri yapar sende son 2 ay rahat bi hamilelik geçirmiş olursun ohh ne güsellll

he valla...hem burada olsam mevlüt adetleri falan yok...orada kendi memleketim, arkadaşlarım, komşularım...mevlüdümü falan gönlümce yaparım...bebek şekerlerimi alırım...annemle alışverişe çıkarım.burada köyde bahçeye zor çıkıyorum...ve evde hep tekim...

canım aslında hallederdiniz. ilçe çok uzak da değilmiş. ben eşimi bırakıp, o kadar süre gidemem. o da baba olcak sonuçta kızını görmek isteyecek. benim annem de çok kalmayacak. aslında annemlere gitcem desem belki eşim de seninki gibi tepki verirdi. ama ben gidemem. hem onun da desteğine ihtiyacım var :69: bi daha düşün. sancın gelince falan eşin yanında olmayacak. bilmiyorum benim için çok büyük eksiklik:((

bak işte benim kafamı taktıklarımı anlattın...ama benim sorunum şu:

doğuma yolda belde yakalanırsam, ıkındığımda retinam yırtılır ve kör olurum...annemlerin evi hastanenin yanında...sancım başlasa bile sezaryene yetişebilirim.burada beni sezaryene alabilecek en yakın hastane kayseride..açık hava trafiksiz yol 1,5 saat sürüyor.aralığı düşün...şubatta annemlere gidecektik, 3 gün köyün yolu açılsın diye bekledik.

bir de şimdi benim yerime koy...

ya kızlar bişi sorucamm.şimdik herkeşler şeker den falan bahsediyo.sizin şekeriniz yüksek çıktığı içinmi sürekli ölçüm yapıyosunuz yoksaa tedbir olsun diyemi.ben 50 gr yaptırdım bi sorun çıkmadı 100 gr istemedi sonrada hiç bakmadık şekerimee

yok arkadaşım ya ben gelemem siz dönünce yorumlarınızı paylaşırsınız içerlerim artık heheh

valla ben de inş dert etmemeye başlicam ama hele bi yarın gidiim de doktora

tokluk 87 ne güzel vay bee ne yemiştin ben şimdi yeşil üzüm yiorum bişi olmaz di mi

olur tabikiiii üzüm yeme çok şeker yapar o ben yemiyom üzüm bi meyvemiz vardı onu da engellediler:(((( bende meyve boyutlarını ölçüyom çok olmamışını orta boyunu alıyom artık ben öğlende yoğurtlu ıspanak yemiştim 4-5 kaşık eder 2 dilim kepek ekmeği az çorba bu kaaaaa aslında biraz köfte tarzı da yemek gerekti ama her yemektede ilave isteyemiyom ki aşcıdan ayıp oluyo öle :(((( 3 gibi yoğurt yedim şimdi orta boy meyve yiyom tarçın geldi onu içcem bi de akşama kadar bu kadar artık

bak işte benim kafamı taktıklarımı anlattın...ama benim sorunum şu:

doğuma yolda belde yakalanırsam, ıkındığımda retinam yırtılır ve kör olurum...annemlerin evi hastanenin yanında...sancım başlasa bile sezaryene yetişebilirim.burada beni sezaryene alabilecek en yakın hastane kayseride..açık hava trafiksiz yol 1,5 saat sürüyor.aralığı düşün...şubatta annemlere gidecektik, 3 gün köyün yolu açılsın diye bekledik.

bir de şimdi benim yerime koy...

canım sen hiç bişey düşünme seninki ekstra bir durum gönül rahatlığıyla annenlere git Allah kolaylığını verir inşallah

$sepet.webp

kızlar bunu aldık nasılll :62::62::62:

sağol canım...farkında olmasam da desteğe , "git" denmesine ihtiyacım varmış. kısacık cümle ama okuyunca derin nefes aldım...sağol.:71:

canım tabii ki destek olucaz niye burdayız sanki
hem içini bu kadar sıkma insanlar neler neler yaşıyor sen dua et gidelim yeter ki bebeğim sağlıklı olsun ikimiz de sağlıkla evimize dönelim diye hem erken gitmenin avantajı olarak ordaki hastaneye de alışırsın sen olumlu düşün sonrasını hayal et ne güzel olacak eve döndüğünde düşünsene:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

canım tabii ki destek olucaz niye burdayız sanki
hem içini bu kadar sıkma insanlar neler neler yaşıyor sen dua et gidelim yeter ki bebeğim sağlıklı olsun ikimiz de sağlıkla evimize dönelim diye hem erken gitmenin avantajı olarak ordaki hastaneye de alışırsın sen olumlu düşün sonrasını hayal et ne güzel olacak eve döndüğünde düşünsene:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

:70::70::70::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71::71:

Şimdi arkidişler,

malumunuz biliyosunu kayınvalidemle aram iyidir. kendilerini antalyadan bizim isteye taşıdık.. yaklaşık 2 aydır da benim ilk başta ki teklifim neticesinde haftaiçi akşamları onda yemek yiyoruz.. toplasan 1 saat bile kalmadan eve dönüyoruz.. Pazar akşamlarıda hem maç var diye(eşim kardeşi ile maç seyredio) hem de haftaiçi kadın alıyor bir günde biz yapalım diye bizde yemek yiyoruz.. Maç yoksa yemekten sonra gidiyorlar.. Öle saatlerce oturma kalkma olayı yok.. Ama ben nedense artık hergün görmektenmi nedir bilemedim ( rahat batıyor sanırım) sıkılmaya başladım. Bu arada haftasonu pazara gidersek onlarda geliyor çünkü bize meyve onlara yemeklik alınıyor falan.. Hani çok sık görüşmek beni bunalttı sankim.. E çocuk olduktan sonra da aynen devam edicek.. Eşimin pzt doğumgünü.. 2 saatttir msnde şunu anlatmya çalışıyorum. diyorum pzt akşamı annenlerde yemeyelim evde başbaşa yiyelim be bişiler hazırlım 1 er kadeh şarap içeriz dedim.. Pazar akşamı nasıl olsa gelcekler onlarda o zaman kutlakar dedim..

eşimde cumartesi biz senle çıkarız tamam diyor.. pazarda akşam onlar gelir.. pzt gider orda yer geliriz diyor yine.. deli oldum.. ya diyorum 2 kişilik hayatımızın son günlerş.. kocama yemek hazırlamayı özledim.. 2 özel bir akşam paylaşalım diyorum.. annenlerde pazar kutlarız diyorum.. vay efendim ben çok dillenmişim o gelmesin bu gitmesinmiş falanda.. ne dedim ben şimdi.. bu arada haftayada annem gelcek zaten.. artık o hafta evde yeriz .. haftasonu 1 gün hepberbaer yeriz.. e arlık başında annem doğum için gelcek.. e yani bizim şurda ne kadarımız kaldı yalnız yalnız:(

ha diyceksiniz sen kaşındın.. bir yerde eşimde haklı toplasan 45 dk kalıyoruz yemek yiyip geliyoruz diyor ne bilim ben... kadın tatlısına kadar hazırlıo hoş ( kendine göre yararlı yicekler yapıyor, hani kızartma-müvcer falan yok evde sıvıyağ bile yok) e bazen beni sinirlendiriyor şöleki.. işte bebeği öle yaparız böle yaparız .. ya kardeşim yavaş yap.. o benim çocuğuö kararları ben vericem..( izin bitince annemle o dönüşümlü olarak bakacakları) benide korkular sarıyor bu sefer.. herşeyime kouşuyor.. ihtiyaçlarıma yardımcı oluyor.. kırmakta istemiyorum.. eşime 50 kez dedim. çocuk doğunca annem de annende diğer akrabalarında her ailede olduğu gibi hepsi bişi dicek. lütfen kibarcana bana destek ol.. ve kararları bizimv ereceğimizi bir şekilde söle dedim.. ben sert çıkıyorum çünkü ..

off.. bu konu beni çok yoruyor...

slm kızlar herkes iyidir umarım geçmişi okuya okuya geldim ama sorun bi bakalım aklında ne kaldı diye
hiiçç bişey kalmadı valla benim kız çok zeki olacak annesinin bütüüünnn beyin hücrelerini çaldığına göre :52::52::52:
yok ya demettuba nın mevlüt için sepetini gördüm (umarım doğru görmüşümdür:)) çok tatlıydı
bir de kızlar lcw nin sitesinden bebişime birkaç şey almıştım onlar geldi normalde görmeden kıyafet almam ama indirime girmişti kargo da 50 tl üzerine bedava olunca dayanamadım aldım
iyi ki de almışım çok şekerler inşallah bir ara resimlerini yükleyebilirim
bir de kimse yanlış anlamaz ve kırılmazsa bişey diyecem hani bazen internetteki bilgiler kopyala yapıştır yapılıyor ya buraya bilgi vermek amaçlı ama uzuuunnn uzuuunnn işte onları hiiçç okumadan geçiyorum çünkü zaten o bilgilerin araştırmasını ben de internetten yapıyorum burda daha pratik bilgiler yaşanmış örnekler daha bilgilendirici oluyor
tabi bu benim fikrim

inşallah canım..

ilk cümlenle dalga mı geçtin anlamadım...neyse..

kocam hafta sonları gelemez. öğretmen,izin alamaz zaten 15 saatlik yol...doğuma gelebilirse şükredeceğim.
yok ya şoktayım demişsin ya ona büyük bomba dedim planlar bi anda değişti diye

çok özlerse de h.sonu falan bakarsın bi fırsat bulur gelir deidm dalga geçmedim arkadaşım

tabi 15 saatlik yol kısmı doğru da dalga için demedim aman yanlş anlamayasın

yok ya şoktayım demişsin ya ona büyük bomba dedim planlar bi anda değişti diye

çok özlerse de h.sonu falan bakarsın bi fırsat bulur gelir deidm dalga geçmedim arkadaşım

tabi 15 saatlik yol kısmı doğru da dalga için demedim aman yanlş anlamayasın

yok kuzum, açıkladın ya, sorun yok...

bak şimdi de tekim...

müdürünün veda yemeği varmış. eşsiz...7deki yemeğe ilçede işlerim var dedi 2.30 da gitti. telefonum bozuldu sabah, açılmıyor. ev telefonu yok. okulunki şehir dışına çalışmıyor.eltimle kavgalıyım, kaynanamgile gidemiyorum.komşum yok...kafamda milyon soru...eşime beni de götür ilçedeki yegane arkadaşıma bırak dedim, ki kocası da öğretmendir ve adam gündüz msn de dedi" hocam hanım yengeyi özlemiş.akşam ben de yemekteyim, getir otursunlar" yok...götürmedi. evde ağla ağla bir hal oldum..yalnızım. kimsem yok. dertleşecek kimsem. okulda zaten yüzüme bakmaz. eve gelince evde durmaz, anasıgilde işler vardır, gider. hava kararınca gelir, yemek yer, kitap okur, yatar. nasılsın demeden. özledim demeden. ağrın var mı demeden. bebek hareketli mi demeden...bütün gün, kimseyle konuşmuyorum.telefonda annemi saymazsak.tek komşum yok. ve kocam benden bıkmış. sorunluymuşum...onu yoruyormuşum...yukarıdakileri ona anlattığımda cevap şu: "iyi sorayım: nasılsın?" ne cevap verirsin? "iyiyim sağol" bitti.

bunları aklıma getirince, git diyorum. son aylarını huzurlu geçir. ağlamadan.tek derdin herif özlemi olsun. burada da hasretim zaten. hiç olmazsa telefonda özler de iki çift güzel laf eder.

offfffffff şiştim beee

Back
X