Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
çok yalnızım....
gideceğim...o beni ailesi gibi görmedi hiç. hep kardeşleri, annesi hayatnın merkezinde oldu.ben koyunlardan, kuzulardan sonra geldim...o zaman ben de kendi aileme giderim.
arkadaşım arada özlem iyidir.. herşeyden önce kendi ve bebeğinin sağlığını düşünmek zorundasın.. en kötü eşin bir şekilde arada bayramda görmeye gelecektir.. merak etme.. biraz bebeğin için fedakkarlık yapmak zorundasın bence..
bence de...bu özlem ikimize de iyi olacak.sanırım haftaya yolcuyum...28 hafta dolmadan gitmem lazım. pzt. 28 başlıyor...
çok yalnızım....
gideceğim...o beni ailesi gibi görmedi hiç. hep kardeşleri, annesi hayatnın merkezinde oldu.ben koyunlardan, kuzulardan sonra geldim...o zaman ben de kendi aileme giderim.
çok yalnızım....
oy kıyamam.. bende bir tek ben böyleyim sanıyordum :)
bende resmen gurbette gibiyim.. ailem TR dışında, ankarada oturuyorum, eşimin 3 ablasıyla aynı mahallede.. zırt pırt çat kapı gelmeleri.. en ufak birşeyde kocalarını değil de sürekli eşimi meşgul etmelerinden acaip rahatsız oluyorum.. çekip gidesim geliyor..
eşim birşey planladığı zaman benden fikir istemez bişiy sormaz.. direk ablalarını arar şu gün şunu yapıcaz sizde gelin.. örneğin pikniğe gitmeyi planlamış kocam.. ama ne bana sorar ne bişi.. 1 kez bile yalnız gitmemişizdir ... kırk yılda bir çıkarır beni 1 saatliğine (ayda bir kez) o 1saat sonrasında da kesin ya anasına gideriz ya ablalarına.. ooy oyy ..
kimseciklerim yok ankarada.. arkadaşım dahi yok.. oturduğum mahallenin insanları da yobaz.. dedikodu peşinde.. 4 senedir arkadaş edinemedim.. belki de sorun bendedir.. bilmiyorum
ama içini ferah tut.. hamileliğin bize verdiği alınganlık modu da var... ilgi odağı olmak istiyoruz o da olmayınca hormonlar coşuyor..
takma hiçbirşeyi kafana.. karnındaki kuzunu düşün
cnm ankaradayım.. sadece 1 tane arkadaşım var o da eski iş yerimden.. nerdesin gel arkadaş olalım:)
canım öye düşünme inş. vaktinde gelirler,ben hep öyle diyom kızım vaktinde gelcek diye,psikolojik yönden de rahat olmamız gerek sanırım
halımem ıkıncıyı düşünürsün sanırımda tek kalmasın kardeş olsun dıye ama 3.ler zaten pek dusunerek olmuyor gelırse kendılıgınden gelıyorlarhayatta düşünemediğim tek şeydi 3. cocuk oglumdan sonra cunku onu cok zor buyuttum halada devam ediyor belkı bu kasılmalarımda onun payı buyuk
o yuzden dıyecegım o ki orası hiççç belli olmazzz
kızlar varya en guzel hamılelık ılk hamılelık oluyor dıledıgınce hareket ediyorsun ama 2.ler 3.ler öyle olmuyor cunku sorumlu oldugun bır cocuk daha oluyorama en zor bebek bakımıda ılk bebekte oluyor tecrubesız oldugun için diğerleri okadar zor gelmiyor nerde ne olacagını bılebılıyorsun
cnm hakkında hayırlısı olsun sen bu dönemi rahat eçirde daha eşinle beraber olacağın günler çok olur inş. sağlık olsunda eşin yine bi fırsatını bulur gelir hem hayırlısı olsun hemde ALLAH kavuştursun![]()
ben de çalışan nasip olursa Aralık annesiyim.Çalışmak çok iyi geliyor.İşim de ağır değil.Benim de sadece diz ağrılarım oluyor o da muhtemelen ağırlık merkezi değiştiğinden.Sizleri takip ediyorum.Az zamanımız kaldı.Herkes kucağına sağ salim alır işallah bebeğini..
![]()
Günaydın tatlı annecikler.Dün 2.tetenozumu oldum.
Hemşire 5 haftada 3 kilo almışsın çok dedi. :2::2: Nasılsa veririm (tipik bir teselli psikolojisi haha:))) Bide şey oğluşum cicilerini açıp açıp bakıyorum yeni aldığım paketteki kıyafetlerde sarı lekelenmeler olmuş
yoktu geçen hafta. Ablam yıkanınca gider dedi. Sizler nasılsınız inşallah herkesin keyfi yerindedir.
![]()
Merhaba hanımlar burası ne güzel bir topikmiş böyle ve malaesef ben burayı biraz gec kesfettim ama bundan sora takip edicem:) herkese hayırlı doğumlar diliyorum:79:
Merhaba arkadaşlar; doktordan geldik. 5 hafta olmuştu bebeğimi görmeyeli. 1180 gr. olmuş. Boyu da 37,5 cm. Yüzünü bayağı bayağı gördük, babasına benziyor. Çok güzel, minicik elleri, tombik tombik parmakları var. :)
Doğumu sordum, benim tüp bebek olduğu için doktorum hiç tereddüt etmeden sezaryan yapacağız dedi, canım sıkıldı. Kolay buldun galiba sen bu bebeği diye de kızdı. Tüp bebek olunca sezaryana eğilim olluyor doktorlarda kıymetli bebek hikayesinden dolayı. Ama sezaryan olunca en azından 12-15 ay beklemek gerekmiyormuş yeni hamilelik için. 6 ay sonra 2.'yi denemeye başlayabilirsin dedi.
Özgedoruk'çum; dün epidural-kan sulandırıcı iğne hakkında yazışmıştık hatırlarsan. Onu da sordum, epidural sezaryan olmanda bir sakınca yok, zaten doğumdan birkaç gün önce de iğneyi keseceğiz dedi.
slm kızlar bende bebek istiyom ama bitürlü olmuyor y![]()
kızlar,,
şoklardayım..
doğuma çanakkaleye gitmeye karar vermiştim hani...aralık başı gibi giderim diyordum. doktorumu aradım...28 haftadan sonra 4 saatin üzerinde yola izin veremem dedibenim yol 15 saat dedim...
sonuç: cumartesi göz doktorumuz normal kesinlikle yasak derse, sezaryen için planladığımızdan 2 ay önce taşınıyoruz anneanneye...annemler sevinçten deliriyor tabii gelecez diye.hamile olduğumu öğrendiğimde daha 4 haftaydı. annem buradaydı. gideceği sabah evde testle öğrenmiştim. bir daha hiç görmedik birbirimizi..yani böyle karnım burnumda hiç görmedi...onlar bayram ediyor...ama ben...yani kocacım...
ama oh olsun ona. bugün sebepsiz ağlıyordum.bana "beni tükettin. tüm enerjimi alıyorsun."dedi.gidelim de enerjisi yerine gelsin. kıymet bilsin...![]()
inşallah canım..
ilk cümlenle dalga mı geçtin anlamadım...neyse..
kocam hafta sonları gelemez. öğretmen,izin alamaz zaten 15 saatlik yol...doğuma gelebilirse şükredeceğim.
63 erkek 49 kız bebişimiz var,erkekler farkı açmış durumda,bi de belli olmayanlar var,söylesinler ekleyeyim listeye
slm canım benı listene eklemısmıydın...lıstenı nerden göruyoruz benımkıde erkek :)) eklemedıysen dıye :))![]()
canım ben araştırma görevlisiyim, doktora yapıyorum, tezimi yazıyorum. aslında bitmesine daha vardı ama bebeğim kısmetiyle geliyor, hocam illa doğumdan önce yaz bitir dedi. onun için çalışıyorum. insallah sonrasında kafamda hiç dert olmadan sadece kızımla uğraşacağım, onunla oynayacağım![]()
kızlar,,
şoklardayım..
doğuma çanakkaleye gitmeye karar vermiştim hani...aralık başı gibi giderim diyordum. doktorumu aradım...28 haftadan sonra 4 saatin üzerinde yola izin veremem dedibenim yol 15 saat dedim...
sonuç: cumartesi göz doktorumuz normal kesinlikle yasak derse, sezaryen için planladığımızdan 2 ay önce taşınıyoruz anneanneye...annemler sevinçten deliriyor tabii gelecez diye.hamile olduğumu öğrendiğimde daha 4 haftaydı. annem buradaydı. gideceği sabah evde testle öğrenmiştim. bir daha hiç görmedik birbirimizi..yani böyle karnım burnumda hiç görmedi...onlar bayram ediyor...ama ben...yani kocacım...
ama oh olsun ona. bugün sebepsiz ağlıyordum.bana "beni tükettin. tüm enerjimi alıyorsun."dedi.gidelim de enerjisi yerine gelsin. kıymet bilsin...![]()
aslında ne yalan söyleyeyim istiyorum kızımın bi kardeşi olmasını. ama ben işte çookkk pimpirikliyim sanırım. iğnemi yaptırsam da kan uyuşmazlığı kafama takılır diye çok korkuyorum... Rabbim bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah...
bu arada yazının devamını sonradan gördüm.. ee sen 2. den de gözümü korkuttun hepten şimdi
amin cnm. çok tşk ederim...
amin cnm. hoşgelsin...
yahu biz artık hiç karşılaşamıyoruz yaaaa
senin için de hayırlı doğumlar olur inşallah. hoşgeldin...
cnm hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah. hiiiççç kafana da takılmasın. doktoruna güven. bu doktorlara güvenmeyenleri anlamıyorum zaten. bence güvenebileceğin bi doktor bulup hep onda devam edeceksin. tabii herşeyin hayırlısı...
cnm benim... Allah gönlüne göre verir inşallah...
cnm ben de 30. haftamda 10 saatlik yola çıkacam inşallah. ama otobüslere güvenemedim ve gerekirse araba kiralayalım ama babam beni gelip alsın dedim. çok şükür araba bulmuş. haftaya gelip götürecekler beni... sen de otobüsle gideceksen sık sık ayağa kalk ve bi 5-10dk. yürümeye çalış. ikimiz de sağsalim gideriz inşallah...:97::97::97:
cnm dün de yazmıştım aslında ama yine yazayım. babalık izni 10 gün oldu. hem öğretmen olması büyük bi şans. bi 10 günlük de rapor alır kalır yanında 20 gün..
Kizlar yav selamsiz sabahsiz boyle giriyorumda sohbete derdim var benim.Benim bebek cok fazla hareketli birde o yetmiyo dogum pozisyonunu almis.Bazen bir kasiliyo bir itiyo kendini disari dogru derim yirtilcak gibi oluyo.Birde koydu ayagini kaburgamin altina ittikce itiyo.Daha simdiden bu boyle daha 2 bucuk ay var ne olurki bu boyle.Benim ilk kizim cok sakindi vursun diye kendim ugrasirdim bu cok fena anami aglatiyo valla doguncada boyle olursa yandim ben![]()
halimem..nbr??bişey sorcam canım,şimdi sen erkenden izne ayrılcan ya(erken dediğime bakma,ben son 3haftaya kadar çalışcam inş)sonrasında da 8 haftalık iznin var..e sonra okula geri dönecekmisin?yoksa bakacak birilerin varmı??
cnm benım amca kızımla eşi arasında da kan uyuşmazlıgı var ve suan 3. cocugu oldu bısey olmuyor yani pimpiriklenme
tek cocuk daha zor cnm cocuk acısından hep yalnız buyuyecek düşünseneben sırf kızım tek kalmasın dıye 2.düşünüp istemiştim 3.yü düşünmemiştim ama şimdi onada sevınıyorum ıkı kızım olması cok güzel olacak inş bir kız kardeş olması ccok güzel cünkü
hatta ogluma damı bır erkek kardeş gelse dermişim
birde bu babalık izni herkes için mi gecerli yoksa ögretmenlere mi ben 3gün bılıyordum eşim için hatta bır haftada senelık ıznımden kullanırım 10 gun olur dıyordu eger yasal olarak 10gunse süpermiş![]()
halimem
cnm hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah. hiiiççç kafana da takılmasın. doktoruna güven. bu doktorlara güvenmeyenleri anlamıyorum zaten. bence güvenebileceğin bi doktor bulup hep onda devam edeceksin. tabii herşeyin hayırlısı...
doktoruna güvenmeyenleri anlaman için bir örnek vereyim canım
çok ünlü bir doktora gidiyorsun adam bu işin piri diyorlar güveniyorsun çok şükür her şey de yolunda gidiyor
ama yakın bir arkadaşının doğumunda adamın büyük bir hata yaptığını görüyorsun, bebeği zor kurtarıyorlar vakumla
sonra kafanda soru işaretleri oluşuyor
başka iyi bir doktora mı gitsem diyorsun ama maalesef o doktor yarıda hasta alamam ben diyor prensibi değilmiş baştan beri takip etmediği hastaya bakamazmış....
dolayısıyla çok da güvenemediğin doktoruna mecburen devam ediyorsun
ama ben hep şöyle düşünüyorum, doktor da herşey gibi bir sebep.. Rabbim ne yazdıysa onu göreceğiz
o yüzden en doğrusu doktorlara değil Allah'a sığınmak, güvenmek...
insanları yadırgamak, eleştirmek çok kolay ama herkes ne yaşadığını sadece kendisi biliyor
o yüzden burada insanları eleştirirken ara sıra düşünmeli haklı sebepleri var mıdır acaba diye...