2011 Aralık Anneleri

kizlarrrr:32::32::32:aldim pc kucama nette basladim arastirmaya cocugu cok giydirmek soguk alginligi yapptirirmis anne bak okuyum dedim bi yazi okudum o hangi ulke icinmis felan dedi burasi soguk dedi deedim heryer icin gecerli burda ebe olsa o ince battaniyeyide ortturmez kizar dedim terliyemio dedim sen hep sariyon cocugun burunlari tkandi dedim kizdi ustundeki battaniyeyi aldi karsi koltuga gecti suzuldu sonra odasina gitti agliyo simdi cocugu biraktim yanina :52::52:suclumu oldum simdi

KIZ bizimkide aydi esiminki renkli olmasa hic umursamicam ama onunki mavi benimki kaffe catlicam meraktan noluyosasagdan soldan duymalar yuzunden oluyo ablamada bebek tramma yasar yok kilolu felan demis doktor aldi sezeryana avrupada sezeryan yasak mecbur olmadigin surece hic trammali sorunlu bebek yoktu etrafimda herkez normal massallah biri 4 kilo dogurdu assadan sifir dikisle ben 3 kilo 750 gram tek dikis distan oda kendilinden yirtildi
benimki travma korkusu değildi canım.Bi hata yüzünden kuzenimin çocuğu engelli doğdu.sezeryan olması gerekirken normal diye zorlamışlar.ben bunu görünce korkmuştum.Bir de ilk doğumumda kanama olmuştu ,açılma vardı ama bebek inmemişti.doktorum normal doğum taraftarı olduğu halde zaten sezeryan olurdun bebek inmemiş demişti.neyse geçti gitti.
Kv konusunda da ablan haklı bir hafta daha sabret bencede .benimkide yakınımda, maşallah havadan nem kapar.hepsi aynı demekki.

kizlarrrr:32::32::32:aldim pc kucama nette basladim arastirmaya cocugu cok giydirmek soguk alginligi yapptirirmis anne bak okuyum dedim bi yazi okudum o hangi ulke icinmis felan dedi burasi soguk dedi deedim heryer icin gecerli burda ebe olsa o ince battaniyeyide ortturmez kizar dedim terliyemio dedim sen hep sariyon cocugun burunlari tkandi dedim kizdi ustundeki battaniyeyi aldi karsi koltuga gecti suzuldu sonra odasina gitti agliyo simdi cocugu biraktim yanina :52::52:suclumu oldum simdi

arkadaşlar herkese merhaba ben yeniyim bu sitede.meleğim olsun benim kayınvalidem de bana hamileyken sen bu çocuğa nasıl bakacaksın ben anlamıyorum dedi güya uykuma düşkünmüşüm ya sorarım size insan hamileykende mi uyuyamayacak kaldıki ben öğretmenim asıl uykusuzluğu sabahın köründe yollara düşerek ben çekiyorum idmanlıyım uykusuzluğa.Bişey demedim.Bir de sen normal doğuramazsın dedi ama doğurdum çok şükür.ah şu kayınvalidelerrrr

arkadaşlar herkese merhaba ben yeniyim bu sitede.meleğim olsun benim kayınvalidem de bana hamileyken sen bu çocuğa nasıl bakacaksın ben anlamıyorum dedi güya uykuma düşkünmüşüm ya sorarım size insan hamileykende mi uyuyamayacak kaldıki ben öğretmenim asıl uykusuzluğu sabahın köründe yollara düşerek ben çekiyorum idmanlıyım uykusuzluğa.Bişey demedim.Bir de sen normal doğuramazsın dedi ama doğurdum çok şükür.ah şu kayınvalidelerrrr

benimki gotun kocaman olcak dediydi anani geccen dediydi kizin olcak erkek diye umit etme dediydi ama hep ben hakli ciktim herseferinde simdide ben gitcem dedi gece esimde noldu bisiyemi alindi annem dedi dedim ne bilim biraz sabret dedi dedim sabrederim ama cocugum hasta olcak felan dedim terleyince felan degistir dedi dedim sen diyosunki hasta olursa olsun annem ne yaparsa yapsin diyosun ha dedim yuh sana dedim sonra ozaman kaldi battaniyeleri dedi :52::52::52::52:

benimkide hala normal doğuramamış olmama laf eder.Acısını çeken benim kesiği olan benim.ona neyse işte.....

benimkide dun gece cocugun kiyafetlerini utule dedi utulemicem dedim yengen hep utilerdi dedi icimden dedim o o allah allah buda benim ben sevmiyom utu felan dedim halbuki utulerdim gece gece utumu accam ya yok dier gelini onu bunu yaparmis ben yapmicam inat degilmi ya gece mamayi kescem dedim bagirdi bana nerden ogreniyon boyle seyleri yapamazsin mamayi zaten kescez 1 yasinda iyi degil bu mamalar biz yogurtla buyuttuk oyle boyle bagirdi bana gece miydesi dinlensin doktorlar diyo dedim acmi birakcakmisim ne vercemkmisim of sanane ya onu ben dogurdum deme ben cikardim bagira cagira seyim ayrildi sananeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cocugumun uzerinde hakkim yok gibi davranbiyo bana ya

hiç canını sıkma sakın canım. benimki 41+1 de 3790 gr doğdu ama şu an 3 aylık 5000 gr :(( 2 ay emmemiş farketmedim. 3. ayda sağıp verdim 700 gr aldı 5000 oldu mutlu oldum :D

Ben de bir süredir iyi emmediği için sağıp biberonla besliyorum, ama denediğimde emmek pek istemiyor. Sen artık hep biberon mu vereceksin, emiyor mu aynı zamanda?

Ben de bir süredir iyi emmediği için sağıp biberonla besliyorum, ama denediğimde emmek pek istemiyor. Sen artık hep biberon mu vereceksin, emiyor mu aynı zamanda?

sağabilecek sütün olduğuna sevinmelisin canım..
oğlum 1 haftadır emmiyor beni.. hafif uyku sersemiyken sokuşturuyorum ağzına emiyor fark etmeden.. ama ayıkken asla emmiyor.. kucağıma yatırdığım anda yay gibi gerilip ağlamaya başlıyor nasıl bir inadı var anlamadım..
sağıp vermeye kalktım.. ama sütüm çok az olduğu için pompa süt çıkarmıyor. ama oğlum emerken çektiğinden eminim.. pıst pıst diye ses geliyor emerken.. ağzı da doluyor yutuyor yani..
gece uyuyurken dene emzirmeyi en azındann gece emsin.. bana göre pompalarla süt geri kaçıyor.. ilk zamanlar öyle yapıyordum içtiği sütü görmek için zaten mama takviyesi de yapıyordum.. ama az emziriyordum ve sanırım bundan dolayı sütüm iyice azalrdı.. hiç bir süt arttırıcı ürün de artık işe yaramıyor.. içtiğim su günde 3 litreyi geçiyor bile
biberonu da red etmiyor çok şükür.. yoksa işimiz zor olurdu

Herkese merhaba..
Ben kulübün eski üyesiyim. Siteyi arada takip ediyorum ama uzun zamandır aktif değilim.
Msjlarınıza göz attım, maalesef süt konusunda sıkıntı çeken arkadaşlarım olduğunu gördüm.
Ben de 21 aralıkta doğum yaptım. Süt konusunda çok çok sıkıntı yaşadım. İlk bir ay neredeyse hemen hemen mama ile beslendik.
Denemediğim şey kalmadı süt arttırmak için. En son benim çarem Tuborg alkolsüz bira oldu.
Sütümü müthiş arttırıyor. Süt azken biberona alışan bebeğim sonrasında da memeyi reddetti. O inatla almadı ben de inatla mama vermedim sonunda emmek zorunda kaldı.
Bir de ne kadar çok emzirirseniz süt o kadar artıyor dedikleri doğru. Göğsümün biri yara oldu. O göğsü daha az verdiğim için onda daha az süt oluyor.
Sık sık emzirin. Ve günde bir tane bira için. Şu an Allah'a şükür sıkıntım hiç yok. Kabus gibiydi sütümün olmadığı günler. O kadar azdı ki 30cc sağdığımda mutlu oluyordum.
Şimdi hiç mama vermiyorum. Hatta tekrar biberona alıştırmaya çalışıyorum takviyelere geçince işe yarar diye. Allah hepinizin yardımcısı olsun kızlar.
Umarım önerilerim işinize yarar.. Sağlıkla kalın..

oğlum 1 haftadır emmiyor beni.. hafif uyku sersemiyken sokuşturuyorum ağzına emiyor fark etmeden.. ama ayıkken asla emmiyor.. kucağıma yatırdığım anda yay gibi gerilip ağlamaya başlıyor nasıl bir inadı var anlamadım..
sağıp vermeye kalktım.. ama sütüm çok az olduğu için pompa süt çıkarmıyor. ama oğlum emerken çektiğinden eminim.. pıst pıst diye ses geliyor emerken.. ağzı da doluyor yutuyor yani..
gece uyuyurken dene emzirmeyi en azındann gece emsin.. bana göre pompalarla süt geri kaçıyor.. ilk zamanlar öyle yapıyordum içtiği sütü görmek için zaten mama takviyesi de yapıyordum.. ama az emziriyordum ve sanırım bundan dolayı sütüm iyice azalrdı.. hiç bir süt arttırıcı ürün de artık işe yaramıyor.. içtiğim su günde 3 litreyi geçiyor bile

aslında ben de yaklaşık 1,5 aydır sağarak vermeye başladım, ilk zamanlar sütüm azdı, o zaman pek iyi ememediğini anladım, sanırım benimki tembel bir bebek, iştahsız da tabi sütü tüketemediği için azalmış iyice.. ilk zamanlar sütüm kesiliyor sandım azdı ama düzenli sağdıkça arttı, şimdi iyi sağmadığım an azalıyor, güzel sağarsam artıyor. benim bebeğim çok iştahsız artık meme almasından vazgeçtim, üzülüyorum tabi ama tek anne sütü ile beslensin büyüsün ne yapayım sağıp da vermeye de razıyım ki buna rağmen biberon ile bile yeterince almıyor çok da kusuyor. bebeğinin alerjisi olabilir diye düşündüm anlattıklarından, belki yediğin bir şeyden rahatsız oluyordur, benimki ilk ayını doldurduktan bu yana hep nazlı emmek için, ben çok araştırdım internetten gıda alerjisi olabiliyormuş böyle durumlarda, doktora gittik alerji testi yapıldı bir şey çıkmadı ama 6 aydan küçük bebeklerde kan tahlili net sonuç vermeyebiliyormuş, ben hala alerjisinin olduğunu düşünüyorum benim oğlumun, çünkü ilk ay iyi emdi çok güzel kilo aldı sonra aniden düştü kilo alımı. sütünün bol olduğuna inan, bol sıvı tüket ve bebeğinin emdiğinden geriye kalan sütü sağ böylece sütün bollaşır, ben bunu denedim ve oldu, süt üretimi tamamen tüketimine bağlı.

canım benim bebeğimde aynı senin gibiydi doktor ve bütün tanıdıklarım 3-5 ay arasında olur sabret
gündüzleri illaki uykuya geçiş sırasında ver zaten ackınca alıyor 4. ayımız bizim aynen öle geçti şimdi düzeldi sakın sütten vazgeçme.
o bi dönem sütü sevmediğinden emmek istemediğinden değpil

benim kız da 3 buçuk aylık.doğduğund bir kere mama verdiler hastanede.onun dışında hiç vermedim.sadece anne sütü.ilk 15 gün çok zor geçti.almak istemedi çekemedi.ilk çocuğum olsaydı emmeyecek bu deyip vazgeçerdim heralde.sonrasında alıştı, sütüm çoğaldı şükür.son bir haftadır az emiyo ama ben hasta olduğu için diye düşünmüştüm.demekki öyle bir dönem çoğunda oluyor.
birde ben sadece suyla sütün arttığına da inanmıyorum.tecrübeyle sabit yani.

desene doktor sallamaya izin vermiyor falan diye.. yada eşini uyar.. birşekilde o söylesin.. yoksa kafa gider be güzelim..
bu sallama olayı alışkanlık haline gelmiş millette.. ben sallamıyorum oğlumu.. çok şükür gerek duymadım..
ama gelen giden sevmeye diye kucağına alıyor uslu duran çocuğu otomatikman hafifçe sallamaya başlıyor.. sanki huysuz da ağlıyormuş gibi... vallahi uyarıyorum..
kucağa da alışmasını istemiyorum... çok acı ağlamadığı sürece almıyorum.. az ağlarsa da oyalıyorum şebeklik yapıyorum susturmak için işe de yarıyor, ağladığını unutup gülmeye başlıyor...

bu arada benim oğlum 3-4 gündür beni emmek istemiyor.. huyu iyice değişti dışarıya çıkarmaya başladığımdan.. inat eder gibi dikiyor kendini ağlıyor.. uykuluyken anca ağzına zorla sokuşturuyorum emiyor.. bir rahatsızlığı falan da yok iştahı keyfi yerinde de.. anlam veremedim bu davranışına.. biberondan kaynaklanan bişi olsa çoktan bırakmıştı emmeye diye düşünüyorum ama bilemiyorum yine de..
benimki de iki haftadir istahsiz. Mama da veriyordum biberonla artik biberonu asla almamaya baslamisti. Kasikla iciriyordum mamayi. Dun biberonu bir daha denedim artik reddetmiyor aliyor biberonu da. Iki haftalik birgecici donemmis cok sukur.

Sadece su ile sut artmiyor haklisin yesil sebzelerden de tuketmek lazim. Beslenmemize de dikkat etmeliyiz. Esimle saka konusu oldu bizde yesillik. Bol yesillik yiyeyim ki sut olsun diyorum ineklerin sut nasil oluyor? Yesillik yemekten dimi.

Herkese merhaba..
Ben kulübün eski üyesiyim. Siteyi arada takip ediyorum ama uzun zamandır aktif değilim.
Msjlarınıza göz attım, maalesef süt konusunda sıkıntı çeken arkadaşlarım olduğunu gördüm.
Ben de 21 aralıkta doğum yaptım. Süt konusunda çok çok sıkıntı yaşadım. İlk bir ay neredeyse hemen hemen mama ile beslendik.
Denemediğim şey kalmadı süt arttırmak için. En son benim çarem Tuborg alkolsüz bira oldu.
Sütümü müthiş arttırıyor. Süt azken biberona alışan bebeğim sonrasında da memeyi reddetti. O inatla almadı ben de inatla mama vermedim sonunda emmek zorunda kaldı.
Bir de ne kadar çok emzirirseniz süt o kadar artıyor dedikleri doğru. Göğsümün biri yara oldu. O göğsü daha az verdiğim için onda daha az süt oluyor.
Sık sık emzirin. Ve günde bir tane bira için. Şu an Allah'a şükür sıkıntım hiç yok. Kabus gibiydi sütümün olmadığı günler. O kadar azdı ki 30cc sağdığımda mutlu oluyordum.
Şimdi hiç mama vermiyorum. Hatta tekrar biberona alıştırmaya çalışıyorum takviyelere geçince işe yarar diye. Allah hepinizin yardımcısı olsun kızlar.
Umarım önerilerim işinize yarar.. Sağlıkla kalın..

Neyy yanlis mi okuyorum bira mi sutu arttiriyormus. Saka mi bu?!

kizlar massallah cok gezenti bi kariyim cocugumun burnundan sumuk akmadi ama bu kv piskolojik hasta etcek yawruumu bugun gezmeye gittik uzak bi yere otobuslen cok sarsildi araba cocum cok kustu soguk aldi bu kizim soguk aldi hasta olcak usuttu yandik usuttu bu vayvay ayyyyy kafayi tirlatiyordum bagircaktim almadi diye ben soydukca o orttu ustunu durmadanda sallayip ninnilere devam cocugumu ayik goremiyorum hep uyutmaya calisiyo oda direniyo yazik dili beyaz bunun diyip duruyo bende yakinda dicem artik memesini yalayip verirsen beyazlarda kanarda dicem esime soyledim gorursem uyarcam dedi dua edin benim icin esi m 2 gun evde olcak gorsunde uyarsin su igrenclikten kurtulsun yawrum

kizlar massallah cok gezenti bi kariyim cocugumun burnundan sumuk akmadi ama bu kv piskolojik hasta etcek yawruumu bugun gezmeye gittik uzak bi yere otobuslen cok sarsildi araba cocum cok kustu soguk aldi bu kizim soguk aldi hasta olcak usuttu yandik usuttu bu vayvay ayyyyy kafayi tirlatiyordum bagircaktim almadi diye ben soydukca o orttu ustunu durmadanda sallayip ninnilere devam cocugumu ayik goremiyorum hep uyutmaya calisiyo oda direniyo yazik dili beyaz bunun diyip duruyo bende yakinda dicem artik memesini yalayip verirsen beyazlarda kanarda dicem esime soyledim gorursem uyarcam dedi dua edin benim icin esi m 2 gun evde olcak gorsunde uyarsin su igrenclikten kurtulsun yawrum

iyi sabrediyorsun valla benim kaynanam öyle emziği yalayıp kızıma verecek ... alırım o emziği ben yalarım kaynanamın ağzına tıkarım iğrençlikden başka bişey değil. midem kalktı. Allah sabır versin.

iyi sabrediyorsun valla benim kaynanam öyle emziği yalayıp kızıma verecek ... alırım o emziği ben yalarım kaynanamın ağzına tıkarım iğrençlikden başka bişey değil. midem kalktı. Allah sabır versin.

amin canim yaa dunde gezmeye gittik daha evden cikarken onu al bunu al elbise al kafami karistirdi bi elbise aldim rezil oldum hep kustu cocu yikarken su tut sadece diyom o elini sokuyo cocuga bugun bi yemek verdi gorunce sok oldum esimde sabret diye gozume bakti patates haslama icinde bol tereyagi var bide bol tuz lapasindan ardindan bol su verdim ya bide diyo artik corbalar ver 4 e girdi ne corbasi dedim doktor ne derse o dedim ayy allahtan sali gidiy haftaya:32::32:

Kızlar oğlum iki gündür ek mama yemiyor ve aç...
Sadece emmek istiyor.. Sütümde bol ama doyurucu değil...
İlk defa bugün çok yoruldum...

Back
X