2011 Aralık Anneleri

Adiskom anne sutune devam ediyor,ne zmndir girmedim sy.a bgn milipa sutlu pirincli vericem.varmi icinizde veren? Hic veresim de yok,gece uyandi dr.u aradim doymuyor mu artk vereyim madem dedim.kac hfta once aldim,veremedim:)) kismet bgne;) Melegimolsun cook gecmis olsun cnm

bana fazla alışmasın demişsiniz. daha küçücük size alışmasında kime alışsın ??? o size muhtac ben çalışıyorum işe başlıcam iznim bitti keşke 30 günlük iznim olsa ??? izininiz varmış kıymetini bilin bebeğinizle doya doya zaman geçirin .kusura bakmayın karıştım ama .kızımı bırakmaya hiç gönlüm razı değil

şu açıdan dedim bi arkadaş sağlamken 2 ay heyet raporu aldı,izin bayram tatili vs. 7 ay bitince işe başladı,çocuğu ellerinden düşürmediler bi kendisi tutuyo bi kocası çocuğu bunalttılar,şimdi haylaz şımarık,huysuz bi çocuk oldu,bunda onların katkısı çok,evden çıkarmadılar ay hasta olur,ay bilmem ne olur,şimdi ne bebek arabasını seviyo,ne gezmeyi,ne sesli oyuncakları yabani yaptılar çocuğu,zaten devlet 3 saat süt izni vermiş ille b... mu çıkarmak lazım,izinlerimi parça parça kullancam,5 er 5 er,daha fazla izin etmiş olur hem,yazın evde yardımcılar var şimdi eşimin yeğenleri,haftaya ılıcaya gitcez,sonra ara ara izin alcam şubede 4 kişiyiz işler yoğun müdür de kimseye izin vermek istemiyo,eylül ekim geldi mi zaten eğitimlerim olcak,yani birsürü faktör var iznimi ertelemem için zaten çocuğumla fazla vakit geçirmek için sonraya attım izinleri,kızım öğleye kadar yatıyo,öğen evde oluyom,öğleden sonrada 3ç5 ta evde oluyom,ama görev çıktığı zaman mecburen ayrı kalıyoz akşama kadar rezil oluyom göğüslerim şişiyo ağrısından duramıyom,gidip lavobaya sağdım dün tam bi rezillik eve geldim sağdım sağdım 1 biberon eşim fazla sağma kız acıkmış bitirir dedi gece yarısı bi kalktım memem hasta olmuş aldım elime pompayı kızı uyandırdım emzir emzir neyseki geçti,sabah ta zorla uyandırdım öbürünü de bitirsin diye ağladı almadı,onu da sağdım biberona koydum,işleri hep geciktirdim 6 ayı doldun belki sütte azalır akşama kadar görev sürerse rezil olmam diye ama hiç azalmadı,biberonu da iyice bıraktı sadece kaşıkla yiyo az az eve gidene kadar açlıktan ölmüş oluyo,kızımı çok seviyorum tabi ki ama işin b...nu çıkaranlar reziller çocuk çocuk diyerek hayatı zindan ediyolar kendilerine biz geziyoz da,hoplatıyoz da ve halindeb çok memnun yatırıyom yere kendi kendine oynuyo gülüyo,kucağa çok alışan çocuk ise zır zır ağlıyo hem de sıska bişey oluyo,çocuğu kendi haline bırakmak lazım biraz da

Kızlar ben halen regl olmadım,sebepli sebepsiz Cook gerginim. Esim ikinci çocuku istiyo. 20 gün sonra ise başlıcam, hiç gidesim yok. Bebişimin dişi patladı ucusu çıkmış dün farkettim. Bu ara çok huysuz ve bu ay sadece 50 gr almış :26:. Evimde misafirim eksik olmuyo, çok yogun tempolu geçiyor zaman dinlenemiyorum :(:44:

2. yi mi istiyo yok artık azcık sabretsin ya,ben de isterim 3 çocuğum olsun ama aralarında 2-3 yıl olmalı en azından

Kızlar nabersınız ben annemın yanındayım mutluyum arada kv aramasa daha mutluyum geldıgımden 2gun sonra esım taaaa oralardan onlara araba ayarlamıns onla geldıler kendılerı bulamıyolar ya neyse cocumu aptal ettıler bı o alıyo bı dıerı kv hg anne dedım kafasını cevırdı bana herkez sok oldu noluyoz dedım ıcımden daha bı laf etmeden etsem yuzume bakmıcak heralde haha neyse cokta tın kalkalım dedıler bırden bı kalktılar cocum korktu agladı gıttıkten sonra cok sakın oylece durgunlastı yawrum ertesı gun kendıne geldı bı bebege bukadar ılgı fazla ama bazı ınsan gorunumlu varlıklar sevmeyı bılmıyolar sankı hayatlarında ılk bebek goruyolar bı o alıyo bı dıerı ben ızlerken bunaldım neyse salgına yakalandık ben ıglestım oglusta ıglesmek uzere dun doktora gıttık benden kan aldılar becerıksızler deldıler hergerımı en sonunda uzman doktor cagırdılar o aldı kanımı turkıyeye geldım dedım o an ısılık oldu yavrum cok fena kusma ısal oldu bugunde devam ederse gelın serum vercez dedı doktor ama sımdı ıyı uyuyor sukur atlattık ev halkı tek tek atlattı ben baslattım vurusu en son ablamla enıstem oluyo sımdıde oglusu oluyo sanırım burası cok sıcaaaaaaaaakkkkkkkk benden bukadar canlarım vakıt bulunca yazarım

kızlar hıc kontrolerde dr nuz bebegınızın kac gram oldugunu soyledı mı?paylasalım bakalım ben 13 haftalıgım 82 gram olmus. normal mı acabaa

senın bebegın kız heralde benım oglus 150 gram felan dıye hatırlıyom 16 haftalıkken 390 dı 20 de de 500 grammıdı nedı amcamın kızınında kızı boyle azdı kılosu kesın kız yazarsın buraya ogrenınce merakederım ben

senın bebegın kız heralde benım oglus 150 gram felan dıye hatırlıyom 16 haftalıkken 390 dı 20 de de 500 grammıdı nedı amcamın kızınında kızı boyle azdı kılosu kesın kız yazarsın buraya ogrenınce merakederım ben

canım yok erkek bebegım. ama ben zaten zayıfım. 47 kıloya dustum 3 aydır bırsey yıyemıyorum. ama bana ıyı gıbı geldı kılosu ne bılım:))

Bayanlar bebişlerinize ek besin olarak neler yediriyorsunuz? Kahvaltıda özellikle ben zorlanıyorum. Herşeyi karıştırıp vermek istemiyorum. Öğlen yemeği olarak sebze çorbası veriyorum. Sebze çorbasına ne bulursam koyuyorum ama. Özellikle soğan ve sarımsak.
Birde şimdiden bebe bisküvisi vermemin bir sakıncası olurmu acaba? Meyve suyuna koyuyorum doyurucu olsun diye. (tabiki kendi yaptığım meyve suyuna:34:)

Bayanlar bebişlerinize ek besin olarak neler yediriyorsunuz? Kahvaltıda özellikle ben zorlanıyorum. Herşeyi karıştırıp vermek istemiyorum. Öğlen yemeği olarak sebze çorbası veriyorum. Sebze çorbasına ne bulursam koyuyorum ama. Özellikle soğan ve sarımsak.
Birde şimdiden bebe bisküvisi vermemin bir sakıncası olurmu acaba? Meyve suyuna koyuyorum doyurucu olsun diye. (tabiki kendi yaptığım meyve suyuna:34:)

Doktorunuz bu konuda detaylı bilgi vermeliydi size, vermedi ise bence bir an evvel doktorunuzu değiştirin.

Bizim doktorumuz bebe bisküvisine karşı, ileride obeziteyi tetikliyor diye. Uzun uzun anlattı bilimsel gerekçesini de. Meyve duyu yerine meyve püresi veriyorum ben, kan şekerini yükseltmesin diye, yine doktor tavsiyesi ile. sabahları 1 yumurta sarısı (1/8den artarak geldik 15 günde), 1 meyve püresi ve 1 yemek kaşığı kendi yaptığım kesik peynirden veriyorum.
Öğlenleri çorba ya da püre, içeriği değişiyor sık sık. Ama mutlaka çiğ 2 çay kaşığı z.yağı (1di 2ye çıkardım).
Akşamları da en fazla 4 yemek kaşığı olacak şekilde ev yapımı yoğurt. Geri kalan zamanlarda anne sütü, yetmezse devam sütü.

Benim oğlum da 6 ay 20 günlük, günlük menümüz şu şekilde;

Sabah uyanınca anne sütü ( genelde 6:30 veya 7:00 de kalkıyor)

09:00 Kahvaltı 100 ml anne sütü ( sabahları sütümü sağıyorum) , Hipp'in Organik Yulaflı Tahıllı Ek gıdasından 3 yemek kaşığı, 1/8 yumurtanın sarısı ( giderek arttırıyoruz) , 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusundan az peynir ( bir önceki gece tuzu aalınmış) veya 1 tatlı kaşığı labne peyniri, Şimdilik hepsini ekleyip karıştırıyorum, daha sonra tek tek vermeye başlayacağım. Yumurta ile peyniri dönüşümlü veriyorum. Bazende sevdiği meyveyi ( şeftali, muz, kayısı, armut) cam rendeden geçirip kahvaltıya ekleyebiliyorum.

Saat 10:30 gibi tekrar uykuya geçiyor.

Uyanınca ( genelde 12.00 gibi uyanıyor) meyve püresi veriyorum. ( Dışarda olduğum zamanlar Hipp'in Organik meyve pürelerini kesinlikle tavsiye ediyorum)

Öğlen Sebze püresi veriyorum. İlk başlarda püre şeklinde tel süzgeçten geçirerek veriyordum şimdi çatalla ezmeye başladım. Yavaş yavaş önümüzdeki hafta yayla çorbası, tavuklu şehriye çorbası , ev yapımı tarhana çorbası vermeye başlayacam.

Öğle yemeğinden sonra uzun bir müddet oyun aktivitesi ile zamanımız geçiyor. Öğleden sonra da tekrar 1,5 2 saatlik bir uykuya geçiyoruz.

İkindi ( uyanınca) evde mayaladığım yoğurdun içerisine 1 adet cevizi harmanda döverek ekliyorum. Bayılarak yiyor.

Akşam ve gece sadece anne sütü veriyorum. Gece 22:00 gibi yatıyor. Gece boyu 2 kere kalkıyor. 2 keresinde de emzirip tekrar yatıyoruz.

Doktorumuz bu ay bu şekilde verdi. Oğlum hepsine harfiyen uyuyor dersem yalan olur. Yemediği veya az yediği öğünler oluyor o zaman çok fazla zorlamıyorum. Genelde televizyonda reklam seyrettirerek ya da yanımda birisi varsa ( babası anneannesi vs.) o kişi oyunlar oynayarak yarım saatte mamayı bitirmeye çalışıyoruz. Yarım saatten fazla yemediğinde 1 saat sonra tekrar deniyoruz.

Bebe bisküvisi, pirinç unu , muhallebiyi doktorumuz hiç tavsiye etmedi. Anne sütünüz yeterli ise, gece çok sık uyanmıyorsa tok tutacak yiyeceklere gerek yok.

Doktorunuz bu konuda detaylı bilgi vermeliydi size, vermedi ise bence bir an evvel doktorunuzu değiştirin.

Bizim doktorumuz bebe bisküvisine karşı, ileride obeziteyi tetikliyor diye. Uzun uzun anlattı bilimsel gerekçesini de. Meyve duyu yerine meyve püresi veriyorum ben, kan şekerini yükseltmesin diye, yine doktor tavsiyesi ile. sabahları 1 yumurta sarısı (1/8den artarak geldik 15 günde), 1 meyve püresi ve 1 yemek kaşığı kendi yaptığım kesik peynirden veriyorum.
Öğlenleri çorba ya da püre, içeriği değişiyor sık sık. Ama mutlaka çiğ 2 çay kaşığı z.yağı (1di 2ye çıkardım).
Akşamları da en fazla 4 yemek kaşığı olacak şekilde ev yapımı yoğurt. Geri kalan zamanlarda anne sütü, yetmezse devam sütü.

Doktorumuz sizin yediğiniz herşeyden yedirebilirsin dedi. Fakat bu söylediği pek içime sinmedi. Ben kendi bildiklerim, araştırmalarım ve sizlerin söylemlerine bakarak beslemeye çalışıyorum. Bebe bisküvisinin zararlı olduğunu bilmiyordum meyve püresine ve arada kahvaltısına ekliyordum. Bundan sonra vermem.:50:
Bir sorunumuzda yoğurt. Evde yoğurt mayalıyorum ama bir türlü bizim fıstığa sevdiremedim. Sade verdim olmadı. İçine meyve ekledim olmadı. Ara verip tekrar denedim ama o zamanda yemedi. Bende yoğurt çorbası yaptım. Çorbayı severek yedi.:34: annelerde çareler bitmiyor.:1:

Benim oğlum da 6 ay 20 günlük, günlük menümüz şu şekilde;

Sabah uyanınca anne sütü ( genelde 6:30 veya 7:00 de kalkıyor)

09:00 Kahvaltı 100 ml anne sütü ( sabahları sütümü sağıyorum) , Hipp'in Organik Yulaflı Tahıllı Ek gıdasından 3 yemek kaşığı, 1/8 yumurtanın sarısı ( giderek arttırıyoruz) , 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusundan az peynir ( bir önceki gece tuzu aalınmış) veya 1 tatlı kaşığı labne peyniri, Şimdilik hepsini ekleyip karıştırıyorum, daha sonra tek tek vermeye başlayacağım. Yumurta ile peyniri dönüşümlü veriyorum. Bazende sevdiği meyveyi ( şeftali, muz, kayısı, armut) cam rendeden geçirip kahvaltıya ekleyebiliyorum.

Saat 10:30 gibi tekrar uykuya geçiyor.

Uyanınca ( genelde 12.00 gibi uyanıyor) meyve püresi veriyorum. ( Dışarda olduğum zamanlar Hipp'in Organik meyve pürelerini kesinlikle tavsiye ediyorum)

Öğlen Sebze püresi veriyorum. İlk başlarda püre şeklinde tel süzgeçten geçirerek veriyordum şimdi çatalla ezmeye başladım. Yavaş yavaş önümüzdeki hafta yayla çorbası, tavuklu şehriye çorbası , ev yapımı tarhana çorbası vermeye başlayacam.

Öğle yemeğinden sonra uzun bir müddet oyun aktivitesi ile zamanımız geçiyor. Öğleden sonra da tekrar 1,5 2 saatlik bir uykuya geçiyoruz.

İkindi ( uyanınca) evde mayaladığım yoğurdun içerisine 1 adet cevizi harmanda döverek ekliyorum. Bayılarak yiyor.

Akşam ve gece sadece anne sütü veriyorum. Gece 22:00 gibi yatıyor. Gece boyu 2 kere kalkıyor. 2 keresinde de emzirip tekrar yatıyoruz.

Doktorumuz bu ay bu şekilde verdi. Oğlum hepsine harfiyen uyuyor dersem yalan olur. Yemediği veya az yediği öğünler oluyor o zaman çok fazla zorlamıyorum. Genelde televizyonda reklam seyrettirerek ya da yanımda birisi varsa ( babası anneannesi vs.) o kişi oyunlar oynayarak yarım saatte mamayı bitirmeye çalışıyoruz. Yarım saatten fazla yemediğinde 1 saat sonra tekrar deniyoruz.

Bebe bisküvisi, pirinç unu , muhallebiyi doktorumuz hiç tavsiye etmedi. Anne sütünüz yeterli ise, gece çok sık uyanmıyorsa tok tutacak yiyeceklere gerek yok.

Ek gıdalar ne kadar sağlıklı acaba? Bende 8 tahıllı mamadan almayı düşünüyorum. En iyisi Hipp markamı?
Geçen yaz 5 aylık hamileyken evde tarhana yaptım fıstığım doğduğunda hazır olsun diye. İyiki yapmışım kuzucuğum en çok tarhana çorbasını seviyor.:34:

Doktorumuz sizin yediğiniz herşeyden yedirebilirsin dedi. Fakat bu söylediği pek içime sinmedi. Ben kendi bildiklerim, araştırmalarım ve sizlerin söylemlerine bakarak beslemeye çalışıyorum. Bebe bisküvisinin zararlı olduğunu bilmiyordum meyve püresine ve arada kahvaltısına ekliyordum. Bundan sonra vermem.:50:
Bir sorunumuzda yoğurt. Evde yoğurt mayalıyorum ama bir türlü bizim fıstığa sevdiremedim. Sade verdim olmadı. İçine meyve ekledim olmadı. Ara verip tekrar denedim ama o zamanda yemedi. Bende yoğurt çorbası yaptım. Çorbayı severek yedi.:34: annelerde çareler bitmiyor.:1:

Doktorunun dediği şey bir noktada doğru, eğer siz yemeklerde salça, tuz ve ayçiçek yağı, margarin, ağır baharat kullanmıyorsanız verebilirsin. Ama 9 aya kadar domates de yasak olduğu için yemeklerinizi bu sefer de domatessiz yapacaksın:)
Ben şöyle yaptım, ilk ay ona özel pürelerle yeme ve çiğneme güdüsünü teşvik ettim. Bu ay da kendimize yaptığım sebze yemeklerii tuzsuz ve yağsız (ev yapımı z.yağı var ama az), salçasız, kendi yetiştirdiğimiz domatesle kavurmadan pişirdim, oğlumun payını ayırıp tuz ekledim. Böylece 2 iş yapmıyorum artık ama kimi günler bizim yemeğimiz ona uygun olmuyor, o zaman ona özel yapıyorum.

Merhaba.Benim kzım 6 ay 20 günlük.Ek gıda dğil ama genital bögeyle ilgili bir sorunumuz var.Birkaç gündür genital bölgesinden geldiğini tahmin ettiğim sar-yeşil,iltihap gibi pütürlü bir şeyler oluyor altını açtığımda.Böyle bir şeyle karşılaşananneler var mı?Yarın doktora götüreceğiz ama çok endişeliyim doğrusu.Bilenler,lütfen cevaplarsanız sevinirim...

kızlar benim kızım 5 aylık Ocak 2012 forumundan sonra sizi de takip ediyorum ..
bir sorum olacak sizlere..

bebekleriniz oturtmaya başladınız mı acaba başladıysanız şayet ne zaman başladınız.
ben henüz başlamadım ama oturmaya bayılıyor bnim kızım ne yapacagımı bilemedim :)

Merhaba.Benim kzım 6 ay 20 günlük.Ek gıda dğil ama genital bögeyle ilgili bir sorunumuz var.Birkaç gündür genital bölgesinden geldiğini tahmin ettiğim sar-yeşil,iltihap gibi pütürlü bir şeyler oluyor altını açtığımda.Böyle bir şeyle karşılaşananneler var mı?Yarın doktora götüreceğiz ama çok endişeliyim doğrusu.Bilenler,lütfen cevaplarsanız sevinirim...

İdrar yolu enfeksiyonu olabilir mı acaba, bu arada doktora gittinizi ne dedi doktorunuz. Umarım önemli bişeyler değildir,gecmis olsun...

evet,gerçekten de idrar yolları enfeksiyonu imiş.Antibiyotik kullanıyoruz.10 gündür çok iştahsızdı.İlaçla beraber iştahı da düzeldi üstelik.Cevabınız için çok teşekkürler.:3:

kızlar benim kızım 5 aylık Ocak 2012 forumundan sonra sizi de takip ediyorum ..
bir sorum olacak sizlere..

bebekleriniz oturtmaya başladınız mı acaba başladıysanız şayet ne zaman başladınız.
ben henüz başlamadım ama oturmaya bayılıyor bnim kızım ne yapacagımı bilemedim :)

merhaba benim kızım 5 aylıkken yarı oturur pozisyonda oturtuyorduk.Kucağımızda iken de oturtuyorduk.Sanırım 5 aylıkken oturtmakta bir sakınca yok,bebek istekli olduğu sürece

günaydıııın

bomba gibi döndüm:))

sınavım iyi geçti galibe hayırlısı artık..

oğlumla hayat çok güzel devam ediyor. istanbula, çanakkaleye gittik dedemizi, ananemizi gördük, çıkmayan diş için diş hediği bile yaptık:))

benim tatilim berbat geciyor esimle bosanma esigine geldik kv yuznden belki bosanabiliriz yarin annemlere gidiyorum kv durmadan esime beni otaan boktan sikayet edip duryor herseye karisiyor burnumdan getirdi bizde durmadan o bu diye tartisiyoz beni aileme sikayet etcekmis oturup son kez konuscakmisiz geldiginde yaptiklarimin hesabini vercekmisim ne yaptiysam cok fenayim olmek istiyorum oleyimde kurtulayim diye dua eder oldum artik cunki oglumu vermezmis bide bana yapmadigini birakmazmis beni rahat birakmazmis hep aci cektirirmis surundururmus kocamm cok deisti taniyamiyorum evin bi kosesinde aglasammi gulsemmi saskincana oturuyorum suanda cocugu assa verdim nabayim ben atayimmi kendimi balkondan ne yapayim kafayi yimek uzereyim annem hasta bi yandan ona bisi diyemiyorum ablam arka malemde oda calisiyor onunda farkli sorunlari var kimseye derdimi diyemiyorum cikmazdayim ben

canım benim.kimse için bu dünyada bebeğini yalnız bırakmayı düşünme.onun en çok sana ihtiyacı var.ölmek istiyorumları falan boşver.bu kaynanalarıda anlamıyorum hiç.arayı karıştırıp ne kazanıyorlarsa.benimkide geçen gün ben oğlana duygu sömürüsü yapıyom öyle iş yaptırıyorum dedi.duygu sömürüsüyle daha neler yapıyo kimbilir.Allaha havale et boşver.herşey olacağına varır.küçücük bebeğide adama vermezler zaten.kendimize yapıyoruz işte.sonuçta yine kaynanalar kazanıyo.sakin ol onun kazanmasına izin verme.kocan senin zimmetinde :)

Back
X