Benim oğlum da 6 ay 20 günlük, günlük menümüz şu şekilde;
Sabah uyanınca anne sütü ( genelde 6:30 veya 7:00 de kalkıyor)
09:00 Kahvaltı 100 ml anne sütü ( sabahları sütümü sağıyorum) , Hipp'in Organik Yulaflı Tahıllı Ek gıdasından 3 yemek kaşığı, 1/8 yumurtanın sarısı ( giderek arttırıyoruz) , 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 kibrit kutusundan az peynir ( bir önceki gece tuzu aalınmış) veya 1 tatlı kaşığı labne peyniri, Şimdilik hepsini ekleyip karıştırıyorum, daha sonra tek tek vermeye başlayacağım. Yumurta ile peyniri dönüşümlü veriyorum. Bazende sevdiği meyveyi ( şeftali, muz, kayısı, armut) cam rendeden geçirip kahvaltıya ekleyebiliyorum.
Saat 10:30 gibi tekrar uykuya geçiyor.
Uyanınca ( genelde 12.00 gibi uyanıyor) meyve püresi veriyorum. ( Dışarda olduğum zamanlar Hipp'in Organik meyve pürelerini kesinlikle tavsiye ediyorum)
Öğlen Sebze püresi veriyorum. İlk başlarda püre şeklinde tel süzgeçten geçirerek veriyordum şimdi çatalla ezmeye başladım. Yavaş yavaş önümüzdeki hafta yayla çorbası, tavuklu şehriye çorbası , ev yapımı tarhana çorbası vermeye başlayacam.
Öğle yemeğinden sonra uzun bir müddet oyun aktivitesi ile zamanımız geçiyor. Öğleden sonra da tekrar 1,5 2 saatlik bir uykuya geçiyoruz.
İkindi ( uyanınca) evde mayaladığım yoğurdun içerisine 1 adet cevizi harmanda döverek ekliyorum. Bayılarak yiyor.
Akşam ve gece sadece anne sütü veriyorum. Gece 22:00 gibi yatıyor. Gece boyu 2 kere kalkıyor. 2 keresinde de emzirip tekrar yatıyoruz.
Doktorumuz bu ay bu şekilde verdi. Oğlum hepsine harfiyen uyuyor dersem yalan olur. Yemediği veya az yediği öğünler oluyor o zaman çok fazla zorlamıyorum. Genelde televizyonda reklam seyrettirerek ya da yanımda birisi varsa ( babası anneannesi vs.) o kişi oyunlar oynayarak yarım saatte mamayı bitirmeye çalışıyoruz. Yarım saatten fazla yemediğinde 1 saat sonra tekrar deniyoruz.
Bebe bisküvisi, pirinç unu , muhallebiyi doktorumuz hiç tavsiye etmedi. Anne sütünüz yeterli ise, gece çok sık uyanmıyorsa tok tutacak yiyeceklere gerek yok.