2011 Aralık Anneleri

Aynı benim oğlum:31: Sabah 7 de kalktı, 11 gibi yattı..12 gibi kalktı..15 dakika önce uyumadı, resmen sızdı artık :9:

Bende senin gibi merak ediyorum bu kadar enerji nasıl oluyor diye, çünkü Karahan'da fazla yemiyor..Bana sorarsan yapıları böyle..Dur durak bilmiyor oğlum, bazen hakikaten yetişmekte zorlanıyorum..İlgisi de çabuk dağıldığı için sürekli aksiyon istiyor..
İşimiz zor bizim kısacası, çünkü ben değişeceklerini düşünmüyorum..

bzımkı sızmıyor bı de aglıyor yatırma dıye sureklı yürüt yürüt yürüt bıkıyorum bazen osnra kıyamıyorum

of keske annem yanımda olsaydı

bzımkı sızmıyor bı de aglıyor yatırma dıye sureklı yürüt yürüt yürüt bıkıyorum bazen osnra kıyamıyorum

of keske annem yanımda olsaydı

O bıkma ve sonradan kıyamama durumu bende de oluyor bazen..Seni o kadar iyi anlıyorum ki..
Çok seviyorum Karahan'ı, içim titriyor..Ama bazen yetişemiyorum gibi geliyor, o zaman da çok üzülüyorum..

Ama benim bir şansım var işte..Annem çok yakınımda..

Keşke senin annen de sana yakın olsaydı:50:

kızım gene soğuk algınlıgı olmu.doktor hava değişimi dedi :( boyu 72 kilosu 8 :( .bebek büüytmek çok zormuş.benim kıızm gibi nazlı bebeği büyütmek daha da zormuş :(

boyu cok iyi canim.kilosu da kiz bebek icin normal degerlerdedir sanirim. gecmis olsun coookkk

selam

bızım kız hızlı masallah ama uykumuz hıc yok bugun saat 7 de kalktı 10 da uyudu yarım saat ve zorla saat 5te uyuttum ve hıc durmadı sureklı bı oraya bı buraya oyle cok yemedı de nereden alıyor bu enerjıyı bılmıyorum ya

bakalım ne kadar uyuyacak..

bu donem biz de enerji patlamasi yasiyoruz. dun beni de perisan etti eren. uyumadi. en son disarida gezerken uyuyakaldi...

Güzel Aralık anneleri,
Nihayet 1 aylık tatilim başlıyor. :16: Allah kısmet ederse,1 ay sonra gorusmek üzere. Hepinize sevgiler, bebislere öpücükler...:54:

iyi tatiller, guzel dinlenirsiniz umarimm :10:

O bıkma ve sonradan kıyamama durumu bende de oluyor bazen..Seni o kadar iyi anlıyorum ki..
Çok seviyorum Karahan'ı, içim titriyor..Ama bazen yetişemiyorum gibi geliyor, o zaman da çok üzülüyorum..

Ama benim bir şansım var işte..Annem çok yakınımda..

Keşke senin annen de sana yakın olsaydı:50:

yok kımsem kv var sagolsun o da 10 dk durur gıder 10 gunde bı gelr zaten

nasıl pısmanım uzaga geldıgım ıcın ..esımle evlenmesem de olurmus dıyorum bazen sonra uzuluyorum ama dayanamıyorum artık tek basıma yetısemıyorum hıc bıseye kı

ne bıleyım esımı gorsem neyse o da yok su aralar

tek basıma sankı esımden ayrılmısım tek basıma bakıyorum gıbı resmen

neyse masal uymusken yemegını hazırlıyım sıpamın

boyu cok iyi canim.kilosu da kiz bebek icin normal degerlerdedir sanirim. gecmis olsun coookkk

bu donem biz de enerji patlamasi yasiyoruz. dun beni de perisan etti eren. uyumadi. en son disarida gezerken uyuyakaldi...

iyi tatiller, guzel dinlenirsiniz umarimm :10:

bnde gezdırıyorum tozduruyorum yok

diş diyecegım aam hep boyle yürümeye heveslendı bı de dur durak bılmıyor bı de düşmese :)

Sumakcığım, işin kolay değil..Tek başına bir bebeğe bakmak zaten yeteri kadar zorken bir de Masal gibi hareketli bir bebekle başa çıkmak hakikaten sabır işi..

Eşin işi gereği uzakta herhalde..Peki sen eşinin olmadığı zamanlarda annene gidip kalsan? Hiç değilse Masal biraz daha büyüyene kadar..Hem sende biraz dinlenmiş olurdun..

Sumakcığım, işin kolay değil..Tek başına bir bebeğe bakmak zaten yeteri kadar zorken bir de Masal gibi hareketli bir bebekle başa çıkmak hakikaten sabır işi..

Eşin işi gereği uzakta herhalde..Peki sen eşinin olmadığı zamanlarda annene gidip kalsan? Hiç değilse Masal biraz daha büyüyene kadar..Hem sende biraz dinlenmiş olurdun..

esım sehır dısında degıl canım ama ock yogun clasııyor sureklı ısı var zaten kendısı vardıyalı calsıyor bı de kendıne ıs uretınce hıc goremıyorum

zatı masal dogdugundan berı ben 5 kere fılan gıttım annemlere :) her ıkı ayda bı gıttım yoksa olmuyor mumkun degıl

sagol canım

esım sehır dısında degıl canım ama ock yogun clasııyor sureklı ısı var zaten kendısı vardıyalı calsıyor bı de kendıne ıs uretınce hıc goremıyorum

zatı masal dogdugundan berı ben 5 kere fılan gıttım annemlere :) her ıkı ayda bı gıttım yoksa olmuyor mumkun degıl

sagol canım

zor valla ama ben kafayı yemediysem kimse yemez evde iş çok,benim kız daç ok yaramaz,işe geliyom iş tecrübem fazla değil işler çok yoğun yetişemiyorum,hata yapınca müdürden fırça yiyorum,bakıcım yani komşum geçen kızımı düşürmüş bi aklım da onda off off,herşey yarım eksik,ayaklarım ağrıyo 6 ay oldu geçmedi,dizimi bükemiyom,merdiven inip çıkarkem ağrıyo,her iş bana bakıyo eşim de çalışıyo artık akşama kadar sıcağın altında eve gelip düşüp yatıyo,hafta da 2 günde dişçide reziliz,şu seneyi atlatsam çok rahatlayacam

zor valla ama ben kafayı yemediysem kimse yemez evde iş çok,benim kız daç ok yaramaz,işe geliyom iş tecrübem fazla değil işler çok yoğun yetişemiyorum,hata yapınca müdürden fırça yiyorum,bakıcım yani komşum geçen kızımı düşürmüş bi aklım da onda off off,herşey yarım eksik,ayaklarım ağrıyo 6 ay oldu geçmedi,dizimi bükemiyom,merdiven inip çıkarkem ağrıyo,her iş bana bakıyo eşim de çalışıyo artık akşama kadar sıcağın altında eve gelip düşüp yatıyo,hafta da 2 günde dişçide reziliz,şu seneyi atlatsam çok rahatlayacam

gecer deryam.. bak kuzular 9 ayi devirdi.. hepsi gecer.. calisan anne olmak, ayni sehirde yardimci olacak kimsenin olmamasi cok zor.. allah kolaylik versin..

gecer deryam.. bak kuzular 9 ayi devirdi.. hepsi gecer.. calisan anne olmak, ayni sehirde yardimci olacak kimsenin olmamasi cok zor.. allah kolaylik versin..

sağol canım haklısın,hafta sonu eşimin arkadaşının köyüne gittik,ben köye gittiğim zaman acillik oluyodum heryerim kabarıyodu neyse ben 1-2 kaşındım bişey olmadı,kızımda kırmızı kocaman kocaman çıktı sadece kollarında ve yüzünde,Allahtan vücuduna yayılmadı,komşumda çocuğu için kullandığı böcek ısırmalarına karşı merhem varmış,kullandım sabah sönmüştü bayağı,vücudu alışsın istiyom,çok narin olursa nereye gitsen hasta olur çünkü ben bu yaşımda böyle oluyom çünkü köyümüz yok bizim,ama açık hava çok güzel oluyo,herşeyi dalından koparıp taze yemesi,inş. vücudu alışır bundan sonra da,insan deşarj oluyo dinleniyo püfür püfür,hem artık herşeyimi köyden alcam organik bi kapı buldum:))buarada bizim kız 66 günde sadece 2 diş çıkardı o da çok uzun değil:9::9:şimdi de herşeyi ısırıyo,üstler kabarmış,tam politikacı galiba sıcaklarda askıya aldı dişi,eylül geldi diş uzamaya başladı:9::9:

Son düzenleme:
merhaba

dün izlemimiz vardı. ama hemşireye sinir oldum... tartı dijital değildi. hani şu elle kantarı ayarlanandadı. 8600 de bıraktı hemşire. oysa dengesiz duruyordu. yani oğlum kesinlikle çopk daha ağır. hatta 9 kg küsürlerine getirmesi gerekiyordu. boyunu da ben o arada duvardaki pepe boy çizelhesinde ölçtüm, oğlum ayakta durabiliyor elinden tutunca, 75 cm geldi. ama hemşire mezurayla ölçtü, baktım izlem kartına 70 cm yazmış. niye öyle yaptı anlamadım. köyde tek gidip geldiğim insandı. köyün sağlık ocağında hemşire, onun da 16 aylık bir kızı var. 2 senedir köyde, hep ben gittim. o hiç gelmedi. eşi çalışmıyor evde. sonunda sordum "eşim evdeyken gelemem" dedi. üstelemedim. zaten ben de 1 kere gitmiştim evine. gerisi sağlık ocağına...

bu arada hemşirenin hesabına göre son izlemden beri 600 gr almış. o da 2 ay önceydi sanırım

merhaba

dün izlemimiz vardı. ama hemşireye sinir oldum... tartı dijital değildi. hani şu elle kantarı ayarlanandadı. 8600 de bıraktı hemşire. oysa dengesiz duruyordu. yani oğlum kesinlikle çopk daha ağır. hatta 9 kg küsürlerine getirmesi gerekiyordu. boyunu da ben o arada duvardaki pepe boy çizelhesinde ölçtüm, oğlum ayakta durabiliyor elinden tutunca, 75 cm geldi. ama hemşire mezurayla ölçtü, baktım izlem kartına 70 cm yazmış. niye öyle yaptı anlamadım. köyde tek gidip geldiğim insandı. köyün sağlık ocağında hemşire, onun da 16 aylık bir kızı var. 2 senedir köyde, hep ben gittim. o hiç gelmedi. eşi çalışmıyor evde. sonunda sordum "eşim evdeyken gelemem" dedi. üstelemedim. zaten ben de 1 kere gitmiştim evine. gerisi sağlık ocağına...

bu arada hemşirenin hesabına göre son izlemden beri 600 gr almış. o da 2 ay önceydi sanırım

Canım, açıkçası bende sağlık ocağında yapılan ölçümlere yüzde yüz güvendiğimi söyleyemem..Bir kaç defa başka bir doktora götürmüştüm oğlumu..Sağlık ocağındaki ölçümlerle farklı çıkmıştı kilosu da, boyu da..Bunu ebeye söylediğim vakit "normaldir, olabilir" demişti bana..

Bende şimdi sağlık ocağı ölçümlerini hata payı bırakarak kabul ediyorum..Zaten az daha büyüdükleri vakit boylarını da kilolarını da biz ölçebileceğiz..

Benim oğlum da 8.750 gram çıktı son ölçümde..Bir ayda 100 gram almış..Ebe bu sıcaklarda az almasının normal olduğunu söyledi..Boyumuz da 72 cm...

sizce babane bakıcıdan iyi midir?

kesinlikle evet. pedagoglar en son çare ollarak bakıcıyı öneriyor. annem çalıştığı için bakıcıda büyüdüm, asla tavsiye etmiyorum. 2 ay önce memurluğa atanmama rağmen başlamadım, sırf kızım için:16:

kanindan olan kim olursa olsun bakicidan iyidir. hic degilse vicdan isin icine giriyor. insan kendi canina zarar verir mi??

yani evlat için kaynanayla yaşanır, kahrı çekilir mi demeliyim? çünkü atandığımda kaynanam bakacaksa bizimle yaşayacak

sizce babane bakıcıdan iyi midir?

meraba, aralık 2011 doğumlu bir oğlum var, beş yaşında bir oğlum daha var, sorunuzu görünce cevap yazmak istedim. bende çalışan bir anneyim, büyük oğlumu babannesi büyüttü, küçük oğluma ise bu aralar bakıcı arıyorum, bence sorunuzun cevabı babanneye ve bakıcıya göre değişir, ben öyle bakıcılar biliyorum ki babanneden annaneden çok iyi bakıyorlar, eğer kayınvalideniz sağlıklıysa, siz de kayınvalidenizle birlikte yaşayabilirim diyorsanız tabiki de bakıcıyı hiç düşünmeyin, gözünüz arkada kalmadan işe gidebilirsiniz, ama çocuğunuz için bakıcı, babanne, annane kim bakarsa baksın birilerini idare etmek zorundasınız, zorundayız allah hepimizin yardımcı olsun, çocuklarımız için en iyisi olur inşallah...

yani evlat için kaynanayla yaşanır, kahrı çekilir mi demeliyim? çünkü atandığımda kaynanam bakacaksa bizimle yaşayacak

valla diil kayinvalide kahri cig tavuk yenir... bakici olsa onun da kahrini cekeceksin. ayrilirim ayrilmam tripleri. zam isterim tartismlari. benim istedigim gibi yedirdin yedirmedin catismalari... her halukarda zor is evladini birine emanet edip SENIN GIBI bakmasini beklemek....

o zaman ya çalışmayacaksın, ya da beraber yaşayacaksın:16: çocuk kiminle vakit geçirirse onunla duygusal bağ kuruyormuş. o nedenle babanneyi öneriyorlar. bu bağı ilk başta senle kurmalı, kuramıyorsa anane veya babanne. sonra teyze ya da hala, en son çare bakıcı. okuduğum kitaplardan öğrendiğim kadarıyla sıralama bu şekilde. tabi en sağlıklı olanı seninle bağ kurması.

Back
X