2011 Aralık Anneleri

maşallahh canımmm.her şey süper darısı başımıza.benim geç döllenme zaten.bebeğide 7 haftalıkken mi gördün.alttan baksam görünr dedi bana ama ben istemedim.

yok cnım bebegıde 6 haftalıkken gorduk

kalp atısını 7 haftalıkken dınledık

bır ay sonra ıkılı test var ama ondan once 15 gun sonra bı kontrol daha var,,

ben buyuk ıhtımalle kasımda dogururm herhalde bebegım bıraz buyuk sımdıden 1,5 cmden büyük :nazar:

doktorunuz bebege gore yenı sat belırler sıze zaten ..bı kac hafta gerı olur bu durumdan

yok cnım bebegıde 6 haftalıkken gorduk

kalp atısını 7 haftalıkken dınledık

bır ay sonra ıkılı test var ama ondan once 15 gun sonra bı kontrol daha var,,

ben buyuk ıhtımalle kasımda dogururm herhalde bebegım bıraz buyuk sımdıden 1,5 cmden büyük :nazar:

canımm maşallahhh:nazar:ewt bizde 1 hafta geriden olcak gibi olsunn sağlıklı olsunda önemli olann.

Kızlar ben de bugün doktordaydım. Minicik bir kese göründü. Hcg 1700 olmuş. İyi dedi doktor. Bakalım hayırlısı. Bir de 11-12. hafta gibi serklajım olacak.Bir de pıhtılaşma değerlerimi aldım:

protein s 28 çıktı.
FaktörV G1691A (Leiden) Mutasyon saptanmamıştır.
Protrombin G20210A Heterozigot mutasyon saptanmıştır.
MTHFR C677T Homozigot mutosyon saptanmıştır.
MTHFR A1298C Mutasyon saptanmamıştır.

Faktör V O.O1 (Referans aralığı 50-150)
Antikardiolipin-G Negatif: 0,78(Referans aralığı 0-1)
Antikardiolipin-M nEGATİF: 1.59 (Referans aralığı 0-1)

doktor İNNOHEP İĞNE, CORASPİN, FOLBİOLE devam dedi.

sen de adete yakın mı hamile kaldın.ben de adet belirtileri hamilelik belirtileri karıştı maff oldum valla başlarda.

Olsun canım, ilk hamilelik olduğu için daha fazla hassassın. Bir iki hafta farketmez inşallah. Sağlıklı olsunlarda...

canım lorinleyla
şu nöbet olayında biraz daha aydonlatsana bizi. ben nette araştırıdm ama gece nöbeti yazıyor. okul nöbetiyle ilgili bişey bulamadım. bi kaynak göstermek lazım idareye. her idare billgili olmuyor.
son torba yasasında bu varmış. bende tam okumadım ama hamile olana nöbet yasak. hatta bizim bi arkadaş cezaevinde çalışıyodu. hamileydi.x_ray cihazının yanında geçiyormuş. sırf gece nöbetinden olmamak için cihaz için rapor bile vermedi. müdür hamile olduğunu bilseymiş nöbetten alacakmış. o söyledi bize. eşi polis o araştırmış kesinlikle nöbet yasak canım. benim müdür beni hemen nöbeten çıkardı

son torba yasasında bu varmış. bende tam okumadım ama hamile olana nöbet yasak. hatta bizim bi arkadaş cezaevinde çalışıyodu. hamileydi.x_ray cihazının yanında geçiyormuş. sırf gece nöbetinden olmamak için cihaz için rapor bile vermedi. müdür hamile olduğunu bilseymiş nöbetten alacakmış. o söyledi bize. eşi polis o araştırmış kesinlikle nöbet yasak canım. benim müdür beni hemen nöbeten çıkardı

Çok iyi ...Bu yasa yürürlükten geçip işlemeye başladı mı? Doktora dedim bugün haberi yok ama yine de rapor verdi bana. Yarın idareye vereceğim. Henüz işleme girmemişse bile yasa, benim geçen seneden bir problemim olduğu için izin verirler diye düşünüyorum. O arkadaşınız tam olarak numarası filan varsa söyler mi? Çok sağ ol....

arkadaşlar dün test yaptırmıştım hatırlarsanız. beta 100000 çıkmıştı. ikiz sanmıştım. ama cihaz yanlış değer vermiş. maalesef ikiz değilim. doktorum çok ilgisiz ya. bugün çok kızdım ona. her gittiğimde beni tanımıyor. tekrar tekrar gözün aydın hamilesin diyo. böyle şey olabilirmi? dr. dediğin hastası hakında not tutturur. tansiyon, şeker , kilo kontrolleri yapar bu beni hatırlamıyo bile....sizin dr. nasıllar?

Çok iyi ...Bu yasa yürürlükten geçip işlemeye başladı mı? Doktora dedim bugün haberi yok ama yine de rapor verdi bana. Yarın idareye vereceğim. Henüz işleme girmemişse bile yasa, benim geçen seneden bir problemim olduğu için izin verirler diye düşünüyorum. O arkadaşınız tam olarak numarası filan varsa söyler mi? Çok sağ ol....

yasadan tam olarak benimde haberim yok canım ama zaten bir sağlık problemin varsa isteselrde nöbette koyamazlar. en basitinden düşük tehdidim var dersin yine nöbetten yırtarsan. çok böyle yapan var. :46::46::46::46:

arkadaşlar dün test yaptırmıştım hatırlarsanız. beta 100000 çıkmıştı. ikiz sanmıştım. ama cihaz yanlış değer vermiş. maalesef ikiz değilim. doktorum çok ilgisiz ya. bugün çok kızdım ona. her gittiğimde beni tanımıyor. tekrar tekrar gözün aydın hamilesin diyo. böyle şey olabilirmi? dr. dediğin hastası hakında not tutturur. tansiyon, şeker , kilo kontrolleri yapar bu beni hatırlamıyo bile....sizin dr. nasıllar?

Canım doktoruna ısınman önemli. Ama çok kalabalıksa o an bilgisayara bakmıyorsa belki hatırlamıyordur. Benim geçen şubattan beri aynı doktor olduğu için ve bir sürü işlemler yaptığı için önceden artık yanındaki hemşireler bile isim ve soyismimi biliyor ama dediğim gibi çok önemli şeyler yaşadım artık beni unutması mümkün değil....

ben de bööle bi yazı buldum hangisi doğru acaba??? sadece gece nöbeti diyor.
cumhurbaşkanımız tarafından onaylanıp resmi gazetede yayınlandıktan sonra da yürürlüğe girecek, işte memurlarda değişen bazı hükümler; Hamile memura gece nöbeti yok Kadın memurlara; tabip raporunda belirtilmesi halinde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından önce ve her halde hamileliğin yirmi dördüncü haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl süreyle gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Özürlü memurlara da isteği dışında gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilemez. Doğum yapan memurun izin hakları Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenecek. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta,öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği halinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilecek. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenecek. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilecek. Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü halinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilecek. Erkek memura 10 gün babalık izni

Kadın memurlara, doktor raporunda belirtilmesi halinde, hamileliğin 24. haftasından önce ve her durumda hamileliğin 24. haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecek. (TORBA YASASI) :66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66:: madde bu herhalde canım. rapor yeterli. :49::49::49:

Kadın memurlara, doktor raporunda belirtilmesi halinde, hamileliğin 24. haftasından önce ve her durumda hamileliğin 24. haftasından itibaren ve doğumdan sonraki bir yıl gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmeyecek. (TORBA YASASI) :66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66:: madde bu herhalde canım. rapor yeterli. :49::49::49:

canım doktoruna ısınman önemli. Ama çok kalabalıksa o an bilgisayara bakmıyorsa belki hatırlamıyordur. Benim geçen şubattan beri aynı doktor olduğu için ve bir sürü işlemler yaptığı için önceden artık yanındaki hemşireler bile isim ve soyismimi biliyor ama dediğim gibi çok önemli şeyler yaşadım artık beni unutması mümkün değil....

benim daha önceki dr. Bayandı ve benimle çok çok ilgilenirdi. Düşük oldu ondan sonra bu birşeyden anlamıyo dr. Değiştir dediler bende korktuğum için onlara uydum. Eski dr. Geri dönecem. Kadın her yönüyle ilgileniyodu. Bu bana diyo ki git 10 mayıs gibi gel. Ya daha bebeğin kalp atışlarını bile duymamışız o ne diyo ya? Moralimi çok bozdu. Perşembe günü kendi dr. Döncemmm:49::49::49::49:

benim daha önceki dr. Bayandı ve benimle çok çok ilgilenirdi. Düşük oldu ondan sonra bu birşeyden anlamıyo dr. Değiştir dediler bende korktuğum için onlara uydum. Eski dr. Geri dönecem. Kadın her yönüyle ilgileniyodu. Bu bana diyo ki git 10 mayıs gibi gel. Ya daha bebeğin kalp atışlarını bile duymamışız o ne diyo ya? Moralimi çok bozdu. Perşembe günü kendi dr. Döncemmm:49::49::49::49:

Canım ben 10 ay önce 25 haftalık erken doğum yaptım. Bebeğim 4 gün yaşadı malesef. Tüm bu kadar acıya rağmen yine de değiştirmedim doktorumu. Çünkü onun hatası olan bir durum değildi. Benim durumumda olup da profesöre giden arkadaşların bile doktorları anlamadı. O yüzden sen kafana kimseyi takma. Gönlün kime ısınmışsa ona git. Şu an biz arkadaş gibi olduk neredeyse. Keşke yaşanmasaydı ama oluyor işte. Doktorunun ihmali olduğunu düşünmüyorsan bence değiştirme...

Canım bunda gece nöbeti yazıyor sanırım. Bizim gündüz nöbetini kapsar mı ki!:26::26::26:

düşükten üç gün önce dr. gittim. ultrasyona koydu. herşey yolnda dedi. üç gün sonra kanamam oldu. tekrar dr. gittim . progestan verdi. git dinlen dedi. akşama kötü oldum. hastaneye yatırdılar. bebek düştü. tekrar dr. gittim inanmıyorum nasıl düşük oldu dedi? bunda da dr. hatalı buldu bizimkiler. düşük olmadam dr. anlarmı acaba?:49:

Back
X