2011 Aralık Anneleri

kızlar günaydın..

ben sabah bu seferde otobüste fenalaştım.. malum her sabah ayakta bindiğpim otobüste soğuk terler dökmeye başladım kalbim hızla atıpta titremeye başladım sonrası pek net değil.. yandaki adamın üstüne yığılmışım sanırım.. beni oturttular.. bu arada panik atağiım tuttu korkudan ağlamaya başladım... otobüste herkes bana bakıo.. diolar niye demion hamile olduğnu.. gerizekalılar karnımdan anlayıpta yer vermiosunuz benmi dicem diyemedim tabi halim yoktu... halen sallanır haldeyim.. kafam bir tuhaf:(

ben bugün işe bile geç kaldm uyumaktan,aşı çarptı biraz beni dünkü göğüslerimin kaşınması tetenoz aşısındanmış,elimde ayağımda da kaşıntı oldu,ılık bi duş aldm yattım,gece de kolum iyice şişti,inş. ateşim çıkmaz iş yerindeyim,kocamın yaptığı dürümleri yedim çayla birlikte,canımın acısından onu da azarladm sabah sabah,tek kolla insan saçını bile toplayamıyo,üstünü bie giyemiyo,iyi ki sağlıklı 2 kolumuz var,ne kadar önemliymiş bugün onu anladm

arkadaşlar çook geçmiş olsun dikkat edin kendinizee

günaydın arkadaşlar ve minik kuzucuklar. biz bugün pek iyi değiliz dün gece eşimle tartıştık sabah baş ağrısıyla uyandım halen de devam ediyo. hiçbişeye tam adapte olamıyorum şuan yarı uyur haldeyim baş ağrısıyla beraber. geçmişe henüz bakamadım ama sizlere bi günaydın demek istedim umarım herkes iyidir hepinizii öpüyorum çok

sıkma canını tatlım arada her evlilikte oluyor tartışmalar

Çalışıyorum ama Allahtan yol sorunum yok hemen 2 dk. yürüyerek gidiyorum
Uzun yol gidenlere Allah yardım etsin eskiden öyleydim bilirim

kızlar elimdeki tüyler felan sarardı. eşim sarışın, erkek kardeşimde sarışın acaba bebişte sarışın mı olucak. ben o yüzden sararmış olabilirimiyim.

kızlar elimdeki tüyler felan sarardı. eşim sarışın, erkek kardeşimde sarışın acaba bebişte sarışın mı olucak. ben o yüzden sararmış olabilirimiyim.

olabilir canım benim de eşim kumral,saçları boz,benimki koyu kestane ama şimdi hem boz olmuş saçlarım,hem de kıvırcıklaşmış,kıvırcık boz bi kız geliyo galiba diyoruz biz de,bi de kıllarım deli gibi uzuyodu,1 aydır inanılmaz bi şekilde yavaş çıkıyo,eşim diyo troit seni kıllı yapmıştı,şimdi normale dönüyon :1::1::1::1:

arkadaşlar en iyisi diye izmir özel kent'e namık beye gittik .ama başımdan aşağı kaynar sular döküldü!terslenip azarlanıp çıktık odadan!süper bir doktor oldugunu duydugumuz için 25 gün öncesinden ancak boş zamanını bulup randevumuzu almıştık ama hiç bu şekilde davranabileceği aklımın ucundan geçmemişti .müthiş üzüldüm :(

azarlanma sebebim de 3 boyutlu ultrasonla 4 boyutlu ultrasonun farkını bilememem ve de ayrıntılı ultrasonu da bilemememmiş.internetten öğrenip araştırmam gerekirmiş.ben de siz beni bilinçlendirirsiniz bu konuda diye düşünmüştüm dedim.doktor bey şikayetimin ne oldugunu sordu,ben de şikayetim yok sadece kontrol amacıyla geldiğimi belki haftam uygunsa 4 boyutlu ultrason veya da ayrıntılı ultrason yapılıp yapılamayacgını sordum.o da bunların senin biliyor olman gerekir internetten araştırman gerekirdi dedi.ben de ilk hamilleiğim oldugunu ve ne kadar arastırıp okusam da ,en doğru kararı ve bilgiyi doktorun vereceğini söyledim.yanımda da eşim vardı,benim bozulmam bir yana eşim de kıpkırmızı oldu sinirden.napalım dedim hadi cıkalım dedi cıktık.çıkışta da doktorun bu tavrından rahatsız oldugumuzu ilgili yerlere bildirdik.muhteşem bir doktor olabilir ama hiçbir anlam veremedim bu yaptıgına üstelik de hamile halimle üzüldüm.günlerdir de bu doktoru iple çekiyordum...neyse şu anda izmirde özel -bakımlı-yeni doğan ünitesi de olan-odaları da bakımlı olan güvenilir bir hastane arayışındayız.istanbul'u mumla arıyorum.

aynı durumun bir benzeri benim başıma geldi canım marmarisde. kadın zaten azarlamasıyla meşhur ama hekimliği iyi diye katlanıyormuş millet. Kadın sinir küpüü hiç bir şey soramıyorsun.
Halbuki insan hamileliğinde ilgili bir dr arzu ediyor. Bende çıkarken kadına dedimki belki cerrahiniz iyidir ama hekimliğiniz beş kuruş etmez. Bir hamilenin ne ruh halinden ne sorunlarından anlamıyorsunuz birde kadın olacaksınız dedim. kovdu beni odasından :60:bir dahada gitmedim tabi...

kızlar günaydın..

ben sabah bu seferde otobüste fenalaştım.. malum her sabah ayakta bindiğpim otobüste soğuk terler dökmeye başladım kalbim hızla atıpta titremeye başladım sonrası pek net değil.. yandaki adamın üstüne yığılmışım sanırım.. beni oturttular.. bu arada panik atağiım tuttu korkudan ağlamaya başladım... otobüste herkes bana bakıo.. diolar niye demion hamile olduğnu.. gerizekalılar karnımdan anlayıpta yer vermiosunuz benmi dicem diyemedim tabi halim yoktu... halen sallanır haldeyim.. kafam bir tuhaf:(

ayy çok kötü geçmiş olsun canımm

ben bugün işe bile geç kaldm uyumaktan,aşı çarptı biraz beni dünkü göğüslerimin kaşınması tetenoz aşısındanmış,elimde ayağımda da kaşıntı oldu,ılık bi duş aldm yattım,gece de kolum iyice şişti,inş. ateşim çıkmaz iş yerindeyim,kocamın yaptığı dürümleri yedim çayla birlikte,canımın acısından onu da azarladm sabah sabah,tek kolla insan saçını bile toplayamıyo,üstünü bie giyemiyo,iyi ki sağlıklı 2 kolumuz var,ne kadar önemliymiş bugün onu anladm
ayy seninde kolun kötü oldu demek bende tuvaletin ışığını bile söndüremiyordum bu gün daha iyice canıms eninde düzelir yarına kalmaz bir şeyin. allahtan ateş yapmadı bak sende...

günaydın arkadaşlar,

Böyle a sınıfı bir hastanede sezeryan ya da doğum yapacaksanız bu tetenoz aşısına hiç gerek yok. çünkü sterilizasyon bu hastaneler için en önemli yeri kaplıyor. Mesela ben memorial hastanesini bu konuda öneriyorum. strilizasyon hiç atlanmadan çok özenle yapılıyor. kullanılan malzemeler tertemiz ve her zaman hijyenik. Ben yaptırmayacağım. doktorum da yaptırmana gerek yok diyor zaten. üstüne üstlük ben iğneden çoook korkarım

hastane konusunda haklı olabilirsin ancak benim gibi Marmarisdeysen doğum için Kocaeliye gitmeyi planlıyorsan yolda herhangi bir hastaneyede girmek durumunu hesaplayarak aşıyı koruyucu olarak yaptırmak en mantıklısı oluyor..

canım o zamanın şartlarını bilemem tabi,ama bir sürü para dökmeyeceğim ama temiz olan bi yer seçeceğim memlekette,ama benim vücudum bakterilere karşı pek dirençli değil,hem doğacak çocuğumun da dirençli olup olmayacağını bilemem,işimi garantiye almak isterim,zaten bu antikorlar çocuğa da geçiyormuş,bundan sonra bbt denen üçlü aşıyı yaptırmak yeteriymiş çocuk için,malzemeler temiz olsa bile oda da hava içerisinde bile bu mikroplardan olabilir,yeni doğan tetenozundan her yıl kaç bebek ölüyor,onun için keşke dememek için bu acıya katlanıyorum

kesinlikle katılıyorum...

Günaydın kızlar bende 2 gün önce yaptırdım tetanoz aşısını, hemşire birkaç gün ağrı yapabilir endişelenme falan dedi ama hiç ağrı yapmadı bende ilk gün dokununca hafif acıdı o kadar. Bu arada ilk defa yazıyorum buraya bebeğim 8 aralıkta doğacak inşallah 20. haftam bitiyor bugün. Cinsiyeti erkek şehir Kocaeli sat 04 Mart :61:
ay bak senin ne güzel hiç sorun olmamış

ben de izmitte oturuyorum..
ne güzel bir anda üç kişi olduk kocaeliden...
belki başka arkadaşlarda vardır...

bende kocaeli gölcüklüyüm eşimin işi nedeniyle Marmarisdeyim kısmetse doğuma 1.5 ay kala Kocaeliye geçicem. Doğumu ailemin yanında ordaki güvendiğim hekimimle yapıcam

Günaydın güzel anneler ne oldu anlamadım bende kendimi akşam hiç iyi hissetmedim sancım vardı belimden karnıma vuran dedim doğuruyorum herhalde eşimde panikledi hastaneye falan gidelim dedi dinlendince geçer dedim bir saat kadar uyumuşum geçmişti korktum aslında sanırım üşütüyorum terliyoruz o halde klimanın karşısına geçiyoruz ondan oluyor

hayırdır canım noldu ya

sevgili kayınvalidemlerin gelirimize ortak gibi davranmaları. eşime bi müddet para vermeyi keselim doğum çocuk odası vs.. masrafları çok olucak hem onlar bizden kat kat iyi durumdarlar dedim ve ipler koptu..

sıkma canını tatlım arada her evlilikte oluyor tartışmalar

saol tatlım oluyor malesef haklısın. ama bıktım artık ailesinden ciddi anlamda bunalttılar beni bişi de diyemiyorum. vur kafasına al ağzındakini denen tiplerdenim :(

Günaydın güzel anneler ne oldu anlamadım bende kendimi akşam hiç iyi hissetmedim sancım vardı belimden karnıma vuran dedim doğuruyorum herhalde eşimde panikledi hastaneye falan gidelim dedi dinlendince geçer dedim bir saat kadar uyumuşum geçmişti korktum aslında sanırım üşütüyorum terliyoruz o halde klimanın karşısına geçiyoruz ondan oluyor

çok geçmiş olsun. yinede bi doktoruna danış istersen

sevgili kayınvalidemlerin gelirimize ortak gibi davranmaları. eşime bi müddet para vermeyi keselim doğum çocuk odası vs.. masrafları çok olucak hem onlar bizden kat kat iyi durumdarlar dedim ve ipler koptu..

saol tatlım oluyor malesef haklısın. ama bıktım artık ailesinden ciddi anlamda bunalttılar beni bişi de diyemiyorum. vur kafasına al ağzındakini denen tiplerdenim :(

ailelerimize hepimiz gerektiğinde yardım ediyoruz ama bu biraz fazla galiba,her ay haraca bağlar gibi ne o, çocuğunuz olacak artık yani :27:

canım dikkat et kendine bende bütün gece oda oda dolaşıyorum sıcaktan sonra bütün kapı pencere ne varsa açıyorum acayip cereyan yapıyor güzel uyuyorum ama sabah felçli gibi oluyorum resmen bütün gün halsizlik yorgunluk vs. bir de alttan sancı oluyor ara sıra. fazla açmadan yatmaya çalışıcam bu gece bakalım...

ailelerimize hepimiz gerektiğinde yardım ediyoruz ama bu biraz fazla galiba,her ay haraca bağlar gibi ne o, çocuğunuz olacak artık yani :27:

benimde kabullenemediğim o ya zaten. ya ihtiyaçları olsa başım gözüm üstüne ama kenarda paraları var ihtiyaçları yok 2sininde emekli geliri var. p.tesi tatile gidiyolar mesela ama kendi evlerine yaptırdıkları tadilatı bile biz ödüyoruz kaldıki ben evimdeki eksiklerimi daha tamamlayamamışken. inan heray maaşımın yaklaşık yarısı kadarı onlara gidiyo ve şurada 3 ay daha çalışabilcez. sonrasında benim işten ayrılmam gerekiyo ki çocuğuma bakabileyim. okadar sıkıldım ve soğudumki ailesinden okadar olur yani..

canım dikkat et kendine bende bütün gece oda oda dolaşıyorum sıcaktan sonra bütün kapı pencere ne varsa açıyorum acayip cereyan yapıyor güzel uyuyorum ama sabah felçli gibi oluyorum resmen bütün gün halsizlik yorgunluk vs. Bir de alttan sancı oluyor ara sıra. Fazla açmadan yatmaya çalışıcam bu gece bakalım...

aynen ya ne olacak bu yaz gününde halimiz biran önce havalar serinlese artık herşey üstü ste geliyor offff çok bunaldım annemi istiyorum:84::84::84::84::84::84::84::84::84:

gunaydin kizlar yagmurlu bir isvicre sabahindan size kocaman selamlarrrrrrrrrr..........

canim anne baba sonucda yardim edilmesi gerekir tamam durumlari iyi olabilir ama zamanla durumu iyi olanda yardima muhtac olabiliyor .zamani geldigindede onlar size yardim ederler boyle seyler icin canini sikma hamileliginin tadini cikar.

Merhaba bayanlar!
Ben Izmir'den Gozde..Insallah ben de Aralik 2011 annesi olacagim. Ilk kez yaziyorum.Ilk bebegimiz olacak ve erkek olacagi yeni kesinlesti.Heyecan basti.7-9 Aralik deniyor. Gorecegiz.. Ozel doktorum ve diger doktorlar farkli seyler soyledikce aklim karisiyor. Ne yapacagimi sasirdim. :-(
Ben hem Akdeniz Anemisi tasiyicisiyim, hem de Hashimato tiroidim var.Ikisi bir arada olunca kan tahlillerim allak bullak cikiyor, her kafadan baska ses cikiyor ilaclarla ve yiyeceklerle ilgili. Sinirim bozulmaya basladim. Acaba bebegim icin dogrusunu yapamiyor muyum diye dusunmekten kendimi alamiyorum!Oglusumu saglikla kucagimda gormek tek arzum...
Bu sali tetenoz asisi yaptirdim, kolum gittikce daha cok uyusmaya basladi. Umarim cabuk gecer. Tek kolla hareket etmek gercekten cooook zormus.
Izmir -Hatay'dan selamlar....

bende kocaeli gölcüklüyüm eşimin işi nedeniyle Marmarisdeyim kısmetse doğuma 1.5 ay kala Kocaeliye geçicem. Doğumu ailemin yanında ordaki güvendiğim hekimimle yapıcam

Ehuhee... Ben de golcukluyum :) istanbulda okudum burda evlendim ama hala cok sık gidiyorummm

Back
X