2011 Aralık Anneleri

benimde kabullenemediğim o ya zaten. ya ihtiyaçları olsa başım gözüm üstüne ama kenarda paraları var ihtiyaçları yok 2sininde emekli geliri var. p.tesi tatile gidiyolar mesela ama kendi evlerine yaptırdıkları tadilatı bile biz ödüyoruz kaldıki ben evimdeki eksiklerimi daha tamamlayamamışken. inan heray maaşımın yaklaşık yarısı kadarı onlara gidiyo ve şurada 3 ay daha çalışabilcez. sonrasında benim işten ayrılmam gerekiyo ki çocuğuma bakabileyim. okadar sıkıldım ve soğudumki ailesinden okadar olur yani..

cnm sıkma kendini. ama madem senin maaşının yarısını verebiliyorsunuz çalışma o vakit. öyle ya sen hamile halinle bu sıcakta çalışacaksın parayı onlara vereceksin.
eşine söyle madem öyle senin benim çalıştığıma ihtiyacın yok, ben ya işten çıkarım yada çalıştığımı sana vermem bir kenara koyarım. hayır ihtiyaçları olsa anlarım ama ihtiyaçları yokken kimse kusura bakmasın yani. ama sana söyleyeyim bunlar eşin evlenmeden önce şart koşulmuş şeylerdir. eşinin beynine işlenmiş bu tarz şeyleri söküp çıkarmak çok zor ama imkansız değil. bende yaşadım yaşıyorum. zamanla yavaş yavaş kazıman gerekecek. bazı insnalar böyle ne yazık ki. kayınvalidem ablasının gelinini kınıyor (banda lafı işittiriyor) neymiş kzın yatak odasından başka bir odası bir salonu varmışda oğlu olunca öbür odayı çocuk odası yapmışda ablası ve eniştesi her yıl bir ay onda kalıyorlarmışda onları salondaki çekyata yatırıyorda kendi oğluna orayı oda yaptı utanmadan diyor. varmı böyle bir saçmalık bide bunu kınıyorlar. insanlara ne kadar veririsen fazlasını isterler. tabii eşinle ve ailesiyle kötü olma kalp kırmadan yapmaya çalış ama bazı düşünceler kazınırken acı verebiliyor. Rabbim yardımcın olsun.

Merhaba bayanlar!
Ben Izmir'den Gozde..Insallah ben de Aralik 2011 annesi olacagim. Ilk kez yaziyorum.Ilk bebegimiz olacak ve erkek olacagi yeni kesinlesti.Heyecan basti.7-9 Aralik deniyor. Gorecegiz.. Ozel doktorum ve diger doktorlar farkli seyler soyledikce aklim karisiyor. Ne yapacagimi sasirdim. :-(
Ben hem Akdeniz Anemisi tasiyicisiyim, hem de Hashimato tiroidim var.Ikisi bir arada olunca kan tahlillerim allak bullak cikiyor, her kafadan baska ses cikiyor ilaclarla ve yiyeceklerle ilgili. Sinirim bozulmaya basladim. Acaba bebegim icin dogrusunu yapamiyor muyum diye dusunmekten kendimi alamiyorum!Oglusumu saglikla kucagimda gormek tek arzum...
Bu sali tetenoz asisi yaptirdim, kolum gittikce daha cok uyusmaya basladi. Umarim cabuk gecer. Tek kolla hareket etmek gercekten cooook zormus.
Izmir -Hatay'dan selamlar....

cnm öncelikle hoşgeldin. hayırlı olsun. çok kafana bu rahatsızlıkları takma. bende akdeniz anemisi taşıyıcısıyım (eşinde taşıyıcı değilse sorun yoktur: eşin test yaptırdımı?) bende de haşimato troid var. ilacımı hergün düzenli alıyorum sorun ıkmıyor. ayda birde tsh kont. yaptırıyorum. unutma bebeğine yapabileceğin en büyük zarar : kaygının yüksek olması.. geçmiş olsun..

kızlar biz acıktık bişiler yiyip gelelim. bugün de kontrolümüz var bebişim dünden kaynaklı bana küsmediyse gösterir umarım cinsiyetini =)) hepinizi çok öptüm

Deryam ben de hipotiroid var. 4 yıldır günde 25 mg. kullanıyordum, TSH 1,6-1,7 civarında dolanıyordu. Hamilellikle beraber 4'e çıktı TSH şimdi 50 mg. kullanıyorum günde. Senin çeyrek hapın kaç mg. oluyor?

50 mg ın çeyreği canım,yeterli oluyo,benimki ocakta ortaya çıktı,5.7 ydi,1 ayda 2.5-3 e indi,martta da hamile kaldım,çok yüksek değildi yani,hamileliğin başında bi de ikiz olunca dr. yarım al demişti,sonra bebişin biri gelişmedi kesesi eridi,40 gün sonra gittim ölçtürdüm 1.14e düşmüş,dr. çeyrek al yeter dedi hatta bazı günler 6 gün aldım 1 gün almadım,zayıflayıp,halsiz kalınca,dedim bu seferde çok mu düştü ama ona rağmen geçen ay 2.5 çıktı,dr. çeyreğe devam et,2 ayda bi ölçtür dedi

buraya da koyarmısıııınnnnn bende aldım ama ondanmı ki seninkide merak ettim ben bi bu topiğe giriyom diğerlerini pek bulamıyorum yaaaa:)))

bende aldıklarımı kardeşime ve çok samimi bi arkadaşıma gösterdim yine sarıp sarmaladım kaldırdım makinem kocamdaydı yeni geldi dün akşam çekicem bi daha gidişimde anneme sen varsın zati facede bende sana gösteririm bak olur mu????

OLMAZMI CNM SEN KOY FACE E BEN BAKARIM :16: BENM ALDIĞIM ALTI AYAKLARI İÇİN OLAN KISMI TORBA GİBİ KAPALI KOLLARININ KAPANACAK YERİ ÇIT ÇITLI KAFASIDA KAPŞONLU KAPŞONUN ÜZERİNDEDE TAVŞAN KULAKLARI VAR :9::9:BENZİYOMU SENİNKİNE :9::9:
http://www.kadinlarkulubu.com/arali...eleri-bebislerimize-aldik-2.html#post20172122
CİCİLERİMİZE DE BU LİNKTEN BAKABİLİRSİN CNM :71:

Buseli, güneşten sararmış da olabilir. Ben esmerim, eşim de esmer. Benim de elimdeki, kolumdaki tüyler sarardı. Ama bizim ailemizde hiç sarışın olmadığı için sarışın bir bebek beklentimiz yok. :52:

belkide cnm . olabilir. ama ben bebekken sarışınmışım benim bütün kardeşlerim bebekken sarışındı. sonradan biri esmer 2 kumral 2 sarışın kaldı. babası baba tarafı hep sarışın. bakalım kısmet annesinin bi tanesi ooo.. mühüm olanda bu...

o zaman bebeği kaldırayım çizelgeden karışık bişey varsa onu koyayım :27::27:bebeğimi bi öyle bi böye ettiler yaaaw:27::27:

gülüm sende bebeğini fil ettin..:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60: hani %50 erkek, %50 kız olabilir ama bir fil olma ihtimali %0 bence.:60::60::60::60::60::60::60:

en iyisini yapmışsın tatlım. valla bende düşünmüyor değilim olurda doğumdan sonra çalışırsam hemen biyere borca giricem. şuana kadar girmediğime çok pişmanım zaten. aynen bizde de öyle oluyo kimsenin haberi olmuyo kavgamızdan ben üzüldüğümle kalıyorum. kocamla aram açıldığıyla kalıyo. ama kocama da çok kızıyorum yaa tmm şimdiye kadar verdik ama ben masrafları düşünürken sen ailene halen neden taşımaya devam ediyosun benden kat ve kat iyi durumdalarken.

aman onlar alışmış, alışmış kudurmuştan beterdir cnm. maalesef büyük kavgalarla ancak vazgeçirebilirsin. ben çalışmaya başladığımda 18 yaşındayım. babam iflas etmişti. aldığım tüm parayı onlara verdim. 10 yıl böyle geçti. sonra babam iş buldu benim aldığım maaşın 7 katı maaş alıyordu. borçda yoktu, benim paramada ihtiyaçları yoktu ama yinede aldılar. vermemek için çok uğraştım ama baş edemedim. en nihayetinde 14 senelik çalışmanın sonunda düğünüme 2 ay kala maaşımı vermedimde düğün masraflarına kullanmdım diye bir araba laf işittim. neymiş çatı yapılması gerekiyormuş.neymiş ben çokkk para gözmüşüm. para para para diye ölüyormuşum. komik 14 senenin çalışmışlığında oysa 50 lira cebimde para yoktu. ve onlar benim öz anne babamdı. vel hasıl alımış kudurmuştan beterdir cnm. kim olursa olsun. artık devir değişti. şimdi herkes önce para diyor. Allah ıslah etsin hepsini...

belkide cnm . olabilir. ama ben bebekken sarışınmışım benim bütün kardeşlerim bebekken sarışındı. sonradan biri esmer 2 kumral 2 sarışın kaldı. babası baba tarafı hep sarışın. bakalım kısmet annesinin bi tanesi ooo.. mühüm olanda bu...

gülüm sende bebeğini fil ettin..:60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60::60: hani %50 erkek, %50 kız olabilir ama bir fil olma ihtimali %0 bence.:60::60::60::60::60::60::60:

aman onlar alışmış, alışmış kudurmuştan beterdir cnm. maalesef büyük kavgalarla ancak vazgeçirebilirsin. ben çalışmaya başladığımda 18 yaşındayım. babam iflas etmişti. aldığım tüm parayı onlara verdim. 10 yıl böyle geçti. sonra babam iş buldu benim aldığım maaşın 7 katı maaş alıyordu. borçda yoktu, benim paramada ihtiyaçları yoktu ama yinede aldılar. vermemek için çok uğraştım ama baş edemedim. en nihayetinde 14 senelik çalışmanın sonunda düğünüme 2 ay kala maaşımı vermedimde düğün masraflarına kullanmdım diye bir araba laf işittim. neymiş çatı yapılması gerekiyormuş.neymiş ben çokkk para gözmüşüm. para para para diye ölüyormuşum. komik 14 senenin çalışmışlığında oysa 50 lira cebimde para yoktu. ve onlar benim öz anne babamdı. vel hasıl alımış kudurmuştan beterdir cnm. kim olursa olsun. artık devir değişti. şimdi herkes önce para diyor. Allah ıslah etsin hepsini...

:60::60::60::60::60::60:napim artık ya sıkıntı bastı biri % 90 kız dedi biri % 70 erkek yani fil olsun tavşan olsun börtü böcek olsun farketmez modundayım :27::27::27:ben bu tutarsız cinsiyetten pazartesiyi bekleyemem zaten cumartesi kontrolüm var bakalım artık hayırlısı :9::9:

olmazmı cnm sen koy face e ben bakarım :16: Benm aldığım altı ayakları için olan kısmı torba gibi kapalı kollarının kapanacak yeri çıt çıtlı kafasıda kapşonlu kapşonun üzerindede tavşan kulakları var :9::9:benziyomu seninkine :9::9:
http://www.kadinlarkulubu.com/arali...eleri-bebislerimize-aldik-2.html#post20172122
cicilerimize de bu linkten bakabilirsin cnm :71:

çok güzeller hepsi cnm senin alt açma benimki gibi bebek içine de girebiliyo ben alt açma için kullanmaktan vazgeçtim dışarı çıkarken içine koycam çocuğu öle kullancam alt açma için tek kullanımlıklar varmış onlardan alcam benimki beyazda ikide bir yıkamam gerekebilir onu kullanırsam olbeyin tavşanlı tulumunun benzeri beşiktaşlı tulumunun aynısı da bende var süperler yaaa güle güle kullanalım inşşşallah

çok güzeller hepsi cnm senin alt açma benimki gibi bebek içine de girebiliyo ben alt açma için kullanmaktan vazgeçtim dışarı çıkarken içine koycam çocuğu öle kullancam alt açma için tek kullanımlıklar varmış onlardan alcam benimki beyazda ikide bir yıkamam gerekebilir onu kullanırsam olbeyin tavşanlı tulumunun benzeri beşiktaşlı tulumunun aynısı da bende var süperler yaaa güle güle kullanalım inşşşallah

canbebeydi galiba bi markanın var evet çok da pratik bişi kardeşlerim onu kullanıyolar 2-3 kullanımdan sonra atıyolar tem pratik hem temiz.

kızlar benim el ve ayaklarım şişmeye başladı özellikle akşamları özellikle. sizdede başladı mı ?

bende uzun zamandır var ve bu ara coşmuş durumda sabah giydiğim ayakkabılar akşama ayağımı feci sıkıyor die sandalet tarzı şeylere yöneldim. bu akşam kontrolüm var ozaman bi sorayım diyorum doktora

birbirinizle arkadaş olduğunuz için bende olbey var mesela arkadaşlık isteği kabul olunca öyle işaret çıkıyor

benm kundakta öyle içine girebiliyo bende onu aslında dışarı çıkarken battaniye diye kullanırım diye düşündüm,ben zaten alt açma bezini evde kullanmıycam bi yere giderken kullanmak için yada bi kaç tane daha alırım artık değişe değişe kullanırım,şaka gibi ama ben 6 TL ye aldım bunu 3,4 tane daha alıcam :9:

Benimde bacağım ağrıyo kaç gündür,klimadan mıdır die düşündüm ama sende yazınca acaba hamilelikten mi diorum şimdi..

canım magnezyum alıyor musun , kramp olmasın ?? süt iç bol bol bir de , kalsiyum desteği şart ;)

starimu ya bu nasıl güzel bi oğlan maşallah maşallah .. zaten ben profil fotosuna hayrandım. büyümüş kerata. var ya bu büyüsün acaip yakışıklı bişi olur. allahım nazarlardan saklasın. oku bol bol çocuğa

oyyy oyyy teyzesi yesin onu. çok tatlı maaşallah. ben erkek çocukları bir ayrı severim yaa. bence daha tatlı oluyorlar.Allah analı babalı büyütsün inşallah.

heyyy ama ona ben hayrandım..... gerçekten çok yakışıklı olucak kereta... çok öpüyoruz..

teşekkür ederim kuzumun teyzeleriiiiiiiiii :16::54: Buselimmmm inşallah senin oğluşun sağlıkla dünyaya gelir de biz de onu severis böyleee :69: Maripositam senin bebişin cinsiyet belli mi ??

cnm inan çok seviyorum oruç tutmasını şimdiye kadar hiçç bırakmamıştım. ama yaza denk gelmesi beni cesaretsizlendirdi. yani kış olsa saat 4,5-5 gibi iftar olsa tutardım da. şimdi saat 9 a kadar herhalde tutamam. çocuğuma bir zarar gelir Allah korusun. Kısmet seneye kaza ederim inşallah.

canım seneye de emzirecek olursan o zaman da kazaya kalacak .. benim 4 sene olacak sanırım seneye de emzirirsem tutamadığım yılların sayısı :18:
hepsinin toptan diyetini öderim ben de yaa :44:

Merhaba kızlar;

Temizlik yapmadım canım istemedi valla..
Bodrumda oturuyorum ve denize gidemiyorum. Bir kaç kez gittim..
Bende, karşı olmama rağmen havuza girmeye karar verdim. Sitemizin havuzuna gittim yüzdüm yüzdüm geldiiiim
Havuzumuza çok iyi bakıyorlar tertemiz içim rahat valla..

ajdacığım burdasın canım sanırım nasıl oldun biraz iyimisin?

imkanın varsa daha çok denizi tercih et canım , Bodrumun denizi de ne güzel ılık oluyor .. bizim Seferihisar'ın denizi gibi buzzzz değil :))

kızlar aranızda izmirliler varsa yardımcı olabilirler mi?????bi kaç hastane arasında kaldık:1.özel ege sağlık(universal) 2.özel egepol 3.başkent üniversitesi hastanesi.

özel kent i,çınarlı'yı ,karataş'ı ,kordon hastanesini ve şifa hastanelerini eledik.bunların dışında tavsiye edebileceğiniz ya da yukarda saydığım hastaneler hakkında bir fikri olan arkadaşımız varsa yardımcı olabilir mi???bi de özel smyrna hastanesi varmış ,içim gitti amma velakin doğum orda yapılmıyormuş artık.kısa zamanlı bir mutluluk yaşamıştım onu görünce ama söndü gitti....bir de ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama yenidoğan ünitesi çok önemli bence.çoğu hastanede yok,transfer ediliyormuş bebişler.anne olmak ne kadar zor,zaten doğumun endişesi korkusu yetmiyormuş gibi,bi de hastane doktor ve yenidoğan ünitesi konusunda endişelen!:95: çok teşekkür ettim şimdiden :71::71:

daha önce İzmirde yaşamış ve bir çok hast.yi tecrübe etmiş biri olarak yazmıştım daha önceden , yine yazayım , tabi geçmişi okursan görürsün ancak bu yazdklarımı ya :82:

1 - kent hast. orçun sezer
2 - 9 eylül üni Serkan Güçlü
3 - Ege üni - Rafael Levi
4 - İsrael Aruh
5 - Hakan Sabırlı
6 - kahraman kolday
7 - prof.dr.Sermet Sağol ( rsikli gebelik uzm aynı zamanda )

yeni doğan yoğun bakım ünitesi özellerde bir tek çiğli kent hast. ve egepolde var diye biliyorum , ege sağlıkta yoktu en azından benim doğum yaptığım zaman .. bunu da göz önünde bulundurarak seçim yapman en iyisi olur derim ben .. yani başka bir yerde doğum yapar da sadece ( Allah gecinden versin ama başa gelirse de çaresini tez elden versin ) YDYBK için gidersenin o hastanelere belki yer bulamaz yada daha külfetli çıkabilir sonrası :26:

kızlar iyi geceler. istanbul cok sıcak. dayanılcak gibi değil. mojocum senin adına çok üzüldüm. ama bu kadar kabullenmiş görünmek ne biliyim bi kadın olarak kanıma dokundu. tabi başıma gelse ne yaparım bilmiyorum.

kızlar bişey soracağım. ben bi yere gidince diyelimki markete falan 10 dkdan fazla yürüyemiyorum. ayaklarımın altı sızlamaya başlıyo. önceden böyle bişey yoktu. hemen bi sandalye bulup oturma ihtiyacı hissediyorum. zaten dinlenemezsem mümkün değil eve kadar geri dönemiyorum. sizde de var mı böyle bir sorun?

ilk hamileliğimde benim de olmuştu , ne kadar ayakta kalırsan o kadar uzanarak dinlenmen lazım demişti dr.um .. ama şu da var ne kadar hareketsiz kalırsan kaslar o kadar yavaşlıyor ve biraz ayakta kalınca hemen kramplar giriyor gibi hissediyorsun , tuhaf bir kısır döngü , çıkamamıştım o dönem de içinden :37:

kizlar nasilsin bugun doktor randevum vardi ultrason gunumm taaaa 11 agustos :( 22 haftalik filan olcam ozamn cinsiyet ogrenilioo :(( hamileligin basindan beri sadece 1,5 kg almisim bu ay sadece 250 gr almisim sevinmedim desem yalan olur :)) bebisde iyidir heralde ben sizin gibi pek goremiyorum :( ama saglik olsuun cinsiyeti belli olaan arkadaslari tebrik ediyorum inss 20 gun sonraaa bizde mujde verceez :) cinsiyete ilgili opyorum hepiciginizii :)):16::16::16::16::16::16::16::16:

:nazar: way canına sadece 2,5 kg ????? süpersin :65:

buarada kizlaar ben oglumdada yiyordum bundada yiyorum ne deyin :))) yaaa limonu kabuylaaa yiyorum suan bile yanimda duruo bi tabak :)

ye ekşiyi doğur Ayşeyi :27:

selam kızlar,

tatıldeyım su an fethıye oludenızdeyız. sabah uyku tutmadı erken uyandım yaklasık 100 sayfa kadar olmus okumadıgım onlara basladım. derken starımunun yazdıkların gozum takıldı. ben de sol damarda dırenc yasıyorum. gercı ustunden 2 gun gecmıs uzerıne ne yazdınız ne konustunuz bılmıyorum ama cevap vereyım ıstedım.

bugun kısmetse olımposa gecıyoruz, orda 2 gun kalıp kemere gıdecegız. arada bakıyorum ama cok hzlı ılerledıgı ıcın ancak gerıden gelebılıyorum. bu arada mardınlıden haber var mı? benı merak etmeyın haber alamazsanız, ıyıyım... sadece tatıl yapıyoruz :)

canım aynı durumu 14. haftadan berı yasıyorum. sagda ve solda dırenc vardı. sagdakı dırenc bı sekılde kırıldı ama soldakı yapısal bı durum damarın yapısında bır centık var ve kan akımını zora sokuyor. o nedenle o konuda bır degısıklık olacagını sanmıyorum. 24. haftada bazı durumlarda kendılıgınden kaybolur dedı doktor. o zamana kadar tuzlu yıyecekler tursu zeytın gıbı hayatımdan cıkardım. yemeklere ekstra tuz koymuyorum ve coraspın basladık.

ılk ogrendıgımde kabusu yasadım resmen. konuyla ılgılı hıc olumlu bır durum okumadım. gelısemeyen bebekler, annenın tansıyonu cıkıpta haftası dolmadan sezeryana alınanlar vs. en azından sen daha once yasamıssın ve neler olabılecegını - umarım hıc bır sıkıntı olmaz- bılıyorsun. burada da cok konusma ımkanım olmadı cunku sorunu yasayan tek kısı olunca uzerıne cok yorum yapılamıyor malesef. yıne de allah sayımızı arttırmasın tabıı :) hala gergınım ama yıne de beklemek dısında yapılabılecek bırsey yok.

senın saglıklı bır oglusun oldugunu bılmek ıcımı rahatlattı. ınsallah ogluslarımızı hayırlısıyla kucagımıza almayı nasıb eder allah...

ehuheeee.. evet benım o. yukarıda anlattıgım gıbı henuz gecmedı. beklemedeyız. dua edersenız aklınıza geldıkce, belkı bır mucıze olur :)

canım preklampsı gebelık tansıyonu. anıden ortaya cıkabılen bı durum. 24-26 haftada kendını gosterıyor genelde. kronık/gızlı tansıyonu olanlar, fazla kılolu hamıleler, 20 yas altı ve 40 yas ustu hamıleler, ıkız ucuz bebıs bekleyenler ve bır de bızım gıbı rahım damarında dırenc olan hamıleler rısk grubunda. hamılelık suresınce cok kılo almamak rısk grubuna gırmemek acısından onemlı. tuzu azaltmak da tansıyonu kontrol edebılmek acısından faydalı olabılır dıye onerılıyor. sımdıden dıkkat etmekte fayda var bunlara...

canım geçmiş olsun .. aslında düşününce yapacak hiç bir şeyin yok , sadece söylenilenlere uyup bol dua edip Allaha sığınmaktan başka .. benim hamileliğim o kadar sorunluydu ki : yine tutmadı bu tüp bebek diye zırzır ağlayarak gittiğim hastanede beta hcg sonucuyla öğrendim hamile olduğumu ve o gü : 23 kasım 2008 den 18 temmuz 2009a kadar hep yüreğim ağzımda geçti günler çünkü hep sorun yaşadım .. düşüğü önleyici progestanlar 3*3 vajenden + günde 2 doz progynex ampül vuruldum .. 10. haftada ikizlerimden birinin gelişimi durdu .. 17 . haftada ilk kasılmalarım başladı ve 3lü sonucuna göre AFP değeri yüksekti oğlumun omurilik açıklığı olabilirdi : doğuştan felçli yada ölü doğum demekti bu ... 19. hafta detaylı usg göre rahim damarlarında direnç vardı izmirdeki gerizekalı dr.um yüzüme " sen 30lu haftalara gel ben daha da bir şey istemiyorum " dedi bebeğimin ilk hareketlerini hissedip ilk defa hamileliğim boyunca bu kadar mutluyken .. 28. haftada kesin yatak istirahatim başladı , çünkü bebeğimin su kesesi çatlamıştı .. tüm bunlara rağmen suyu ve hareketi bol olunca kasılmayı ve erken doğumu tetikliyordu .. nidilat/adalat-endol - daflon - progestan-proluton depot gibi riskli durumlarda kullanılan ilaçları kullanmaya başlamıştım diğer ilaçların yanı sıra .. 32. haftada bir sabah uyandım aynada tanıyamadım neredeyse kendimi , telefonla konuşamıyordum , ağzım yüzüm heryerim şişmişti değil tüm vücudum .. şişkinlikten uyuyamıyordum , 36 no ayakkabı giyerken 42 no terlik aldım , düşün ne derece şişmiş olabileceğimi .. tuz zaten 3 aylık hamileyken İst.daki dr.umun kesin talimatıyla kestiğim en sevdiğim şeydi ... bir kere acile gittik , acil dr.u vücudumun suyu tutamadığını çünkü tuz eksiğimin olduğunu söyledi sonuçlara bakınca , iki ucu çok yönlü değnek ... su içsem de yaramıyordu çünkü vücudum tutmuyordu tuzlu hiç bir şey tüketmediğimden .. sonra tansiyonlarım ileri haftalarda iyice yükselince bu kez su tüketimini 2 ltye indirdiler , yaz günü delirecektim susuzluktan .. üzülsen de yattığın yerden hiç bir şey yapamasan da ağlama gibi bir lüksüm yoktu , stres yokk , üzülmek yokk , neden ? tansiyonum çıkar diye .. İzmirdeki gitiğim son dr. Orçun bey " eğer tansiyonun 14ü görürse ben bu bebeği alırım " diyordu .. çünkü 1 günlük idrardaki protein kaybım ilk testte 900ken 2. haftada 1800 olmuştu , ki 3000 olunca anneyi kaybediyorlar .. 1 gün hastanede yattım tansiyonum 14 olunca , sonraki hafta da zaten mecburi sez. ile 37+6da bebeğim dünyay geldi .. ha bu arada 35. haftada orçun beyin sayesinde tormbofili olduğumu ve buna sebep plasentada çürümeler olduğunu , bebeğin o yüzden yeterli beslenemediğini ve düşük doğum kilosu ile dünyaya geleceğini öğrendim ... tüm bunları sırasıyla ve aynı anda yaşayınca karşılaşılan olumsuzluklara tahammül gücün azalıyor , belki de o yüzden yeniden preeklampsi olasılığını duyunca o gün yıkıldım , halbu ki olabildiğince geciktirebiliriz en azından .. olacaksa olacak kaçışımız yok , ama gör ki sonuçta benim sağlıklı mı sağlıklı aslan parçası fırlamalıkta kralını tanımayan , zehir gibi zeka küpü bir oğlum var :nazar: daha önce yaşadığın şeyi yeniden yaşıyor olmak o süreci hatırlatmaktan ve germekten başka bir şeye yaramıyor .. sadece olacaksa bir şeyler olabildiğince geç , yani 32-34 ten sonra olsun diye dua ediyorum o kadar .. aklına bir şey takılırsa belki burdan göremem , özelden yaz mutlaka ve sakın bu konuda fazla okuma .. ben hiç okumamıştım neredeyse , geçen gün deryanın paylaştığı yazıya bile göz ucuyla baktığımda nefesimin daralması yetti , o yüzden uzak dur derim :34:
oğluşun sağlıkla ve zamanında gelecek hiç merak etme annesi , iyi şeyler düşünmekten başka lüksümüz yok ..

günaydınnnnn arkadaşlarım ve minnakımın arkadaşları.. erkenden işteyim bugün..gece de 23:00 de çıkmıştık..babası bide yetişemediğinden oğlum çabuk büyü diyor.
dedim çocuk bu tempoyu görse büyümek istemezç. sonra yardımına ihtiyacım var oğlum deyince çok duygulandım. eşimin erkek kardeşide yok, babasıda vefat etti. 2 kızkardeşten biri boşandı, diğerinin ki alkolik işe yaramaz biri. Ne yapsın annesi, 2 kız kardeşi, onların 3 çocuğu, bide eski eşindeki kızı bide bizzz yükü ağır Allah'ım işini gücünü rast getirsin inşallah. Yar ve yardımcısı olsun...Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlarım.

ya kızlar bişey sorucam. bu bulgara ne oranda su konuyor. bende sebzeli bulgur yamak istiyorum tarif lütfen..

bende bende. aynen ama vucudumun ve ayaklarımın şiş olmasına bağlıyorum ben. 4. kattaki evime nefes nefese çıkıyorum.

Allah eşine yardım etsin canım ....

günaydın kızlar biz bu sabah doktora gidicektik yaa,3 lümüzün sonucu cumartesi gününe kalmış perşembe sabaha çıkar demişlerdi,bende akşam doktoru aradım durumu söylemek için tamam o zaman sen şimdi gel bebeğe bakalım dedi dönmüşmü diye bende saat 17 de gittim...ultrasonda kalbim çıkacak gibi oldu doktor sordu şekerli bişeyler yedin demi diye evet dedim ama bebek yine dönmemişti doktor baya baya uğraştı göstermedi kalk yürü 15 dk dedi yoksa alttan bakıcaz,15 dk yürüdüm geldim baktı göbekten bacaklarını açmış çok net değil ama dedi en az 10 dk konuşmadan baktı ve beni bebeğim % 70 erkek :9::9::9::9:ama dedim kız dediniz diye evet dedi o zaman pozisyonundan dolayı çıkıntısı yoktu dedi şimdi bacakları açıktı ama gene çapraz yaptı ve poposu dönük dedi,% 70 kesin erkek olmakla beraber % 30 kordon bağı ihtimalinide kesinleştirmek için pazartesi bi daha gidicez,bu seferde pozisyonu dönmezse baya baya zorlıycak bizi.:9:

bir paşamız daha mı olacak ne :69:

kızlar günaydın..

ben sabah bu seferde otobüste fenalaştım.. malum her sabah ayakta bindiğpim otobüste soğuk terler dökmeye başladım kalbim hızla atıpta titremeye başladım sonrası pek net değil.. yandaki adamın üstüne yığılmışım sanırım.. beni oturttular.. bu arada panik atağiım tuttu korkudan ağlamaya başladım... otobüste herkes bana bakıo.. diolar niye demion hamile olduğnu.. gerizekalılar karnımdan anlayıpta yer vermiosunuz benmi dicem diyemedim tabi halim yoktu... halen sallanır haldeyim.. kafam bir tuhaf:(

geçmiş olsun canım , insanlar tuhaf hakkaten , görürler görmezden gelirler , sonra da neden demedin derler .. ben bazen söylenirdim başkası için bir şey istemek daha kolay ya , burda hamile var bir kişi yer veremiyor mu diye , ama kendisi hamile olunca insan göz göze bile gelmek istemiyor oturanlarla sanki öyle bir bakıyorlar ki bazen" sana yerimi veremem beni mi buldun başımda duracak gibi " , inan öye düşünmesinler diye ortalarda güvenli bir yerlerde dururdum mecburen toplu taşıma kullanmak zorunda kaldığımda ..

kızlaarrrrrrrr :52::52::52:
öncelikle hepinize günaydın
bu hafta çok yoğunuz başımı kaşıyacak vaktim olmuyor akşam da eve pestilim çıkmış halde dönüyorum sizi takip edemedim umarım hepiniz iyisinizdir:26:
dün kotaya takılmıştım o yüzden siteye giremiyordum ama bunları yazmışım şimdi gönderiyorummmm
doktordan geldim 2 hafta izne ayrılmış yerine başka birisi bakıyordu, robot gibiydi ya olsun:66: bebişimiz iyi çok şükür. 20. haftayla uyumluymuşuz, boyu 21 cm olmuş, kilosu 348 gram :emir_bebek::62: cinsiyeti kesinlikle kız :64::64: herhangi bir problem görünmüyormuş, en son 23 mayısta gelmişsiniz niye bu kadar ertelediniz dedi, 3lü testin zamanı geçmiş, o yüzden haftaya perşembeye detaylı ultrasona giricem, o da 45-50 dakika sürüyormuş. fotoğrafına balktık bişey anlamadık ama biraz önce yüzünü gözünü çok net görebildim gözleri kocaman :62: rüyamdaki gibi olacak herhalde :64: inşallah hepiniz iyi sonuçlar alırsınız kızlar. çoooooooookk öpüyorum şimdi iş zamanı :79::79::79::79::79::79::79:

prensesimize kocaman maşallahh :nazar:

Günaydın kızlar bende 2 gün önce yaptırdım tetanoz aşısını, hemşire birkaç gün ağrı yapabilir endişelenme falan dedi ama hiç ağrı yapmadı bende ilk gün dokununca hafif acıdı o kadar. Bu arada ilk defa yazıyorum buraya bebeğim 8 aralıkta doğacak inşallah 20. haftam bitiyor bugün. Cinsiyeti erkek şehir Kocaeli sat 04 Mart :61:

aramıza hoşgeldiniz paşanla :16: sağlıkla kucağına almanı dilerim ..

cnm çok sevindim. kızın sağlıkla analı babalı iyi bahtlı olsun. ben bu iyi baht duasını hep ediyorum farkettiyseniz çünkü bence önemli birşey bu. mesela görümcem yeşil öbür görümcem mavi gözlüdür. ben kahverengi göze sahibim (çokk şükür) eh onlar kadar güzel olduğumda söylenemez. bana hep hava atarlar. laf vururlardı. kaynanamda bana yusuf süresini okuda çocuğun güzel olsun deyip duruyordu. bende kocama dedimki. kızım olursa bana benzesin gözleri kahverengi olsun. niye dedi. dedim kardeşlerin hep bana hava atıyorlar tmm benden güzel olabilriler ama Allah insanın bahtını güzel etsin. ikisininde işe yaramaz birer kocası var. o kadar gzüel olmasına rağmen elli kadınla gezdi boşamak zorunda kaldı biri. diğeride ha bire içiyor. eve baktığı yok karısı güzel mi ona bile bakmıyor dedim. ben kahverengli gözlüyüm ama benim kocam onlara 5 basar. şimdi söyle önemli olan güzellik mi baht mı? oda sustu. Allah hepimizn yavrusunun bahtını güzel etsin. haksızmıyım. tabii kendileride güzel olsun ama bahtları güzel olursa mutlu olurlar.

çok güzel demişsin canım ağzına sağlık .. Allah hepimzin en çok da yavruşlarımızın bahtını güzel kılsın ...

2011 ciciler topiğine cicilerimizi ekledik,dün hastane çıkışı alt temizleme bezi aldım yastığıda var çok şeker ayyy bide kundak varki yeni çıkmış çok modern çok değişik onun fotosunu unuttum akşamda onu çekicem yarın eklerim :86:

hemen bakıcam bu msjları yazar yazmaz .. en çok sevdiğim topiktir ciciler topiği , ben de 1 body aldım oğluşuma kot pantolon alırken , bir gün çekip ekleyeyim resmini :34: sapğlıklı günlerde giydirmek nasip olsun kuzucuğa ..

günaydın arkadaşlar ve minik kuzucuklar. biz bugün pek iyi değiliz dün gece eşimle tartıştık sabah baş ağrısıyla uyandım halen de devam ediyo. hiçbişeye tam adapte olamıyorum şuan yarı uyur haldeyim baş ağrısıyla beraber. geçmişe henüz bakamadım ama sizlere bi günaydın demek istedim umarım herkes iyidir hepinizii öpüyorum çok

sevgili kayınvalidemlerin gelirimize ortak gibi davranmaları. eşime bi müddet para vermeyi keselim doğum çocuk odası vs.. masrafları çok olucak hem onlar bizden kat kat iyi durumdarlar dedim ve ipler koptu..

canımmmmm ne desen haklısın , bir çok yorumu okudum , ben de arkadaşlarım gibi düşünüyorum , bundan sonra size veremeyeceğim , zira doğum yaklaştıkça ihtiyaçlarımız artıyor , çocuk odası - doğum masrafları - ( Allah korusun küveze girecek olursa ona para biriktirmek lazım gibi )
hatta o zaman gelir de sizden yardım bile istersek hiç şaşmayın gibi göz dağı da ver , bunları hem eşine usulüyle söyle hem de o parazitlere .. ha eşin hala aynı tutumdaysa , zor geliyor çalışmak bu halde , sancılarım var , dr. dinlen dedi pen seni panikletmek istemedim felan de ve ayrıl işten .. ne demek yaa sen çalış , aylığınjın yarısını onlara ver , ohhh ne aaaaalaaa memleket :47::47::47::47:

Günaydın güzel anneler ne oldu anlamadım bende kendimi akşam hiç iyi hissetmedim sancım vardı belimden karnıma vuran dedim doğuruyorum herhalde eşimde panikledi hastaneye falan gidelim dedi dinlendince geçer dedim bir saat kadar uyumuşum geçmişti korktum aslında sanırım üşütüyorum terliyoruz o halde klimanın karşısına geçiyoruz ondan oluyor

üşütmüşsündür canım , dikkat et , gereksiz ağrılar ve alınan ilaçlar can sıkmaktan başka işe yaramıyor ...

benimde kabullenemediğim o ya zaten. ya ihtiyaçları olsa başım gözüm üstüne ama kenarda paraları var ihtiyaçları yok 2sininde emekli geliri var. p.tesi tatile gidiyolar mesela ama kendi evlerine yaptırdıkları tadilatı bile biz ödüyoruz kaldıki ben evimdeki eksiklerimi daha tamamlayamamışken. inan heray maaşımın yaklaşık yarısı kadarı onlara gidiyo ve şurada 3 ay daha çalışabilcez. sonrasında benim işten ayrılmam gerekiyo ki çocuğuma bakabileyim. okadar sıkıldım ve soğudumki ailesinden okadar olur yani..

pes pess pesssss :47: ben de benimkilere kan emiciler diyordum , amaaaan ne kadar mide bulandırıcı geliyor bu halleri yaaa :37:

Merhaba bayanlar!
Ben Izmir'den Gozde..Insallah ben de Aralik 2011 annesi olacagim. Ilk kez yaziyorum.Ilk bebegimiz olacak ve erkek olacagi yeni kesinlesti.Heyecan basti.7-9 Aralik deniyor. Gorecegiz.. Ozel doktorum ve diger doktorlar farkli seyler soyledikce aklim karisiyor. Ne yapacagimi sasirdim. :-(
Ben hem Akdeniz Anemisi tasiyicisiyim, hem de Hashimato tiroidim var.Ikisi bir arada olunca kan tahlillerim allak bullak cikiyor, her kafadan baska ses cikiyor ilaclarla ve yiyeceklerle ilgili. Sinirim bozulmaya basladim. Acaba bebegim icin dogrusunu yapamiyor muyum diye dusunmekten kendimi alamiyorum!Oglusumu saglikla kucagimda gormek tek arzum...
Bu sali tetenoz asisi yaptirdim, kolum gittikce daha cok uyusmaya basladi. Umarim cabuk gecer. Tek kolla hareket etmek gercekten cooook zormus.
Izmir -Hatay'dan selamlar....

hoşgeldin hemşommm , İst.dan selamlar , İzm-hatayın neresindesin ??? riskli gebelik uzm. takip etmeli seni , bir dr. duydum çok iyiymiş bi git istersen , prof.dr. Sermet sağol inşallah güzel ve çabuk geçer haftaların miniğinle :16:

günaydın tatlım. elbetteki durumu iyi olanında zaman zaman paraya ihtiyacı olur da ben evlendiğim ay dahil her ay hesaplarına para yatırıyorum kii bankadar birikmiş paraları olduğunu kendileri söylemesine rağmen. ben hesaplı harcamaya çalışırken onların benim paramla tatil yapıyo olmaları da koyuyo yani. kaldıki şurda doğum yapıcaz doğum parası çocuk odası vs.. biton masraf olucak. kimsenin düşündüğü yok. yazlıkta sefa sürüyorlar geçen hafta gitiğimde önümüzdeki ay vereceğiniz paranın bi kısmını şuraya yatırında o ödeme için tekrar uğraşmak zorunda kalmayayım die rahatça söyleyebiliyolar. eşim işsiz kaldı sormadılar bişeye ihtiyacınız varmı die ama o ara paraları geçikti die surat yaptılar laf söylediler.. benimki biraz farklı bi durum ve eşim de hep verme taraftarı olduğu için ağrıma gidiyo..hadi öncesinde neyse de şimdi çocuk olucak onun geleceği için bişi yapmak gerekirken hepten zor geliyo..

ya çok sinir bir durum yaşadığın , artık dişini göster her ikisine de , yani eşine de diğerlerine de .. ne demek ya biz çalışalım eşekler gibi onlar yesin , yok öyle yağma .. hem de çocuğumuzun rızkını .. bak bir doğsun bebeğin daha duyarlı olup daha aslan kesiliyor insan , daha gözü kara oluyor .. biz bundan sonra onlar için yaşıyoruz , ne yap ne et azar azar kazı eşinin beynine ve bu tutumundan da dönmeyeceğini hissettir ona .. canım atmıyor olacaksın ya parayı sokağa , çocuğuna kendi evine harcayacaksın , o da az koca olsun - baba olsun görsün bunları :47: kusura bakma ya çok sinir oldum bu yaşadıklarına ... Allah kat kat çıkartsın diyesi geliyor insanın ama yazık sana yine senden gidecek bu gidişle tutumunu değiştirmezsen :26:

Back
X