2011 Aralık Anneleri

yok be arkadaşım gebelikte her konu ciddi :27:

benim meme uçlarımda da hassasiyet var ama henüz bişi kullanmıyorum bi de hafif akıntılarım oluyor onlara bulamayayım diyorum:61:

tecrübeliler 3 ay önceden kullanmaya başlayın diyorlar...emzirme anını büyüsünü acılarla kaçırmak istemiyorum.

ya kimseyi endişelendirmek niyetinde değilim bu benim hikayem yani kimde ne çıkar ben bilemem olanı söyleyeyim bir başkası da çıkar bend ebelirtiler vardı yaptırdım hiçbişey çıkmadı da diyebilir bilemiyorum

ankarada 2 ay boyunca gittiğim doktor gerekli bulmadı yapmaya burdaki drum olur mu bu rutin bi kontrol yapıcaz dediydi geçen hafta ama ben korkuyorum ya çıkarsa diye:( böyle daha kötü ama... ben çok çabuk etkileniyorum:(

ankarada 2 ay boyunca gittiğim doktor gerekli bulmadı yapmaya burdaki drum olur mu bu rutin bi kontrol yapıcaz dediydi geçen hafta ama ben korkuyorum ya çıkarsa diye:( böyle daha kötü ama... ben çok çabuk etkileniyorum:(
ya inşallah çıkmaz arkadaşım gereksiz bi hadise bence

etkilenmek diyince...
ben hiç öyle disipline giremeyen bi insanım
sabah kalk ölç kahvaltı et saat tut 1 saat sonra ölç öğlen ye 1 saat sonra ölç yani bana zor geliyo
yoksa bi sıkıntısı yok
he düşüremiyorum diye sinirlenip komple yemek yemeyi kestim açım bildiğin...

mesela akdeniz anemisinden de şüphelendiler bende ama ben onu takmıyorum kafaya çıksa bile şu and ahayatımı bloke etmiyor ki allah korusun yani de
bu şeker sürekli aklımda diye asabım bozuluyor versin insülini yiyeyim meyvemi çok darlandım çünkü

kızlar 3 gecedir uyuyamıyorum bi sağa bi sola dönüyorum dalana kadar gece yarılarını buluyo sırt bel ağrılarım fazlalaştı sizde de aynı sorunlar var mı bebişler doğduktan sonra zaten uyuyamıcaz bari şimdi uyusak ama şimdi den yaramazlığını gösteriyo sanırım:emir_bebek:

bugün yastık kullandım bende belime hafif sola döndüm,sabaha karşı bacaklarımın arasına koydum,tuzu azalttım şimdi de tansiyon üdştü biraz başım dönüyo sabah tok karnına 9 a 6 çıktı

Selam Tüm Aralık 2011 annişleri,

umarım herkes iyidir:68:

Ana kucağı alan var mı aranızda çok pahalı geldi bana ama almak istiyorum :( Çok mu gereksiz sizce?

mardincim geçmiş olsun. bebeğe çok üzüldüm :(( inşallah başı düzelir :(( sende takma kimseyi kafana. Allah korusun o kemik tekrar kırılsa sen çekeceksin onlar değil. kimseyi takma kafana. doktorun riskli diyorsa tabiki sezeryan yapacaksın. boşver salla gitsin onları

en nefret ettiğim şey biriyle kıyaslanmak benimde eltim 8 ay önce doğum yaptı maşallah çok tatlı bir bıcırığımız oldu... şimdiye kadar hiç kıyaslama yapılmadı ama yapılırsa iyi yada kötü bende bozulurum yani... heleki çocuğum büyütülürken kilosu boyu gelişimi yürümesi zamanı vs.. eminim çok sinirlerim senin gibi...

yani canım sen boşver hiçbirini takma kendi sağlığına odaklan normal doğum şansın olsa bile doğum sırasında pelvis kemiğin tekrar kırılıcak korkusuylada (Allah korusun) ıkınamama gibi psikolojik şeylerlede karşılaşabilirsin bence bu yöndende düşün... herneşekilde olursa olsun en ufak riske girmeye değmez... eşinle oturup konuş kayınvalide vs. etrafada hamileliğinde sorun olduğunu (bebeğin ters durduğunu) vs.. mecbur sezeryan olmak zorunda olduğunu felan söyle...:28: komple kapansın o çeneleri...
zaten konuşmaktan başka bir işe yaramazlar... birşey olsa ses var görüntü yok hesabı gelip yardım bile etmezler.. eşininde bu kadar dış sese kayıtsız kalmaması normal canım onuda takma boşa tartışma oturup derdini anlat konuyuda orda kapat bir daha açılmamak üzere....

Ah be canım insanı nelerle uğraştırıyolar,hayırlısı olsun demek varken...Benimde ilk oğlumda son aya girdiğimde bebeğin kafa çapı ölçümleri normaldan büyük çıktı,5 tane farklı doktora göründüm hepside aynı şeyi söylediler.Bebegin kafa çapı büyük normal doğum yapabilirsin,fakat doğum sırasında komplikasyon oluşabilir,kafa şekli bozulabilir,sıkışabilir acil sezaryene alınabilirsin dediler.Bende düşündüm taşındım,sadece bu konuyu eşimle istişare ettim ve sezaryen olmaya karar verdim.Bu tercih meselesidir tamam normal doğum en sağlıklısı olabilir ama sağlık ve ruhsal durum buna müsait olmayabilir.Sezaryenide bu kadar tü kaka etmeye gerek yok,gerekli olduğu durumlarda çok büyük rahatlık ki seninde pelvis kemiğinle ilgili evveliyatın var,bu konuyu en güzel doktorunla enine boyuna konuşup karar vermek.Görümcene gelince Allah yardım etmiş o çocuga bişey olmamış,ya olsaydı bugün sana akıl veren kocanın sülalesi ne yapacaktı acaba.Kimsenin lafına diil aklının ve sağlıgının dediğine bak.Stressiz girilen bir sezaryen stresli girilen acaba ne olacak korkusu olan normal doğumdan hayırlıdır die düşünüyorum.

burda devreye ben gireyim kız ne susuyoN ALLAH aşkına hiç korkma zaten kırmadan ne söyleyeceğini bilirsin,onlar çekmemiş seninki gibi 2 ay o acıyı,ben aman kötü ol demiyorum ama yeri zamanı gelince lafını esirgeme,eşine de bakma sen o şimdi etki altında kalıp bunu söylemiş ama ne demişler kadın bir doğuruyo erkek dokuz :) seni o sancıyı çekerken bi görsün kendi yalvarır sezeryan yapında canı acımasın diye :1::1::1::1:

kızlar sıfır uykuyla işe geldim ben ya:59::59::59:kafamı yapıştırıcam masaya yaaa:37::37::37:

boşver sen takılma millete hangisi mantıklıysa onu yap,üzülme sakin ol,güçlü ol canım,Allah yardım eder

mardincim sıkma canını en iyisine sen ve doktorun karar verirsiniz, eşin de etkilenmiş olabilir, sonunda o da sana hak verecektir

Canım arkadaşlarımmmm bebeğimin minik arkadaşlarının güzel anneleriii iyiki varsınız desteğiniz için binlerce kere teşekkür ederim sizin sayenizde rahatlıyor valla insann :16::16::16: Canlarım bugün iyiyim şükür kocamla tabikide konusmuyorum normalde her sabah uyanır uyanmaz arardım bugun aramadım o aradı :63::63: bana duygu somurusu yapıo ustum acık kalmıs ortmemıssın bak her yerım agrıo die bende yutarmıyım bu numarayı :63::63: herseyını ben mı dusuncem sen benı bu kdr dusunuomusun acaba dedim :63::63: neysemm kızlar cok saolun destegınız ıcın sımdıden sonra bır daha kararlarıma dıl uzatmaya kalkarlarsa cevabını verıcem ugrasamam onlarla ben uzulecegıme onlar uzulsunler :63::63:

e bu durumda parayı alcan o zaman mecbur öyle değil mi?

mardine nolmuş ya geriyi okuyamıyorum bilgisayarda bi aptilik var bugün

Canım gorumcem normal dogum yaptı benımdelegen kemıgımde kırık vardı sezeryan ıhtımalım cok yuksek karsılastırmalar yapıyorlar bende sınırlendım olay kısaca bundan ıbaret arkadaslarda saolsun destek oldular bana :71::71:

Güzellikler gelelim güzel haberleri vermeye biz dün oğluşumla doktordaydıkk :52::52: Herşey yolundaymış çok şükürr bebeğimin sağlığı suyum benim sağlığım cok sukur hersey normal kurban oldugum gozlerını acıp acıp kapattı gozbebeklerını bılem gorduk :52::52: cok guzel bırsey yaa her ne kadar ultrason aletımız 2boyutlu olsada :63::63: onu gormek hıssetmek guzel :66::66: Bebişimin ayakları tam gogsumun altındaymıs zaten ordan gelıo kuvvetlı tepıkler :1::1: Kurban olurum ben onu vereneeee saglıklı sıhhatlı olsunda ıcımı dessın muhım degıl :9::9: bende hemoroıd oldu gebelıkten dolayı onun ıcın ılac yazdı drum meme uclarına krem ıcın erken dedı zaten o tamamen bebegın memenın basını tumuyle almasına baglıymıs Kızlar yaa yalnız soyle bır durum var bızım gıttıgımız yerdekı ultrason aletı kılosunu olcmuyor bende cok merak edıyorum kılosunu baska bır doktora gıdıp olcturmek ıstıyorum sırf bılgım olsun dıe sız ne dersınız bu duruma

Canım arkadaşlarımmmm bebeğimin minik arkadaşlarının güzel anneleriii iyiki varsınız desteğiniz için binlerce kere teşekkür ederim sizin sayenizde rahatlıyor valla insann :16::16::16: Canlarım bugün iyiyim şükür kocamla tabikide konusmuyorum normalde her sabah uyanır uyanmaz arardım bugun aramadım o aradı :63::63: bana duygu somurusu yapıo ustum acık kalmıs ortmemıssın bak her yerım agrıo die bende yutarmıyım bu numarayı :63::63: herseyını ben mı dusuncem sen benı bu kdr dusunuomusun acaba dedim :63::63: neysemm kızlar cok saolun destegınız ıcın sımdıden sonra bır daha kararlarıma dıl uzatmaya kalkarlarsa cevabını verıcem ugrasamam onlarla ben uzulecegıme onlar uzulsunler :63::63:

Canım gorumcem normal dogum yaptı benımdelegen kemıgımde kırık vardı sezeryan ıhtımalım cok yuksek karsılastırmalar yapıyorlar bende sınırlendım olay kısaca bundan ıbaret arkadaslarda saolsun destek oldular bana :71::71:

Güzellikler gelelim güzel haberleri vermeye biz dün oğluşumla doktordaydıkk :52::52: Herşey yolundaymış çok şükürr bebeğimin sağlığı suyum benim sağlığım cok sukur hersey normal kurban oldugum gozlerını acıp acıp kapattı gozbebeklerını bılem gorduk :52::52: cok guzel bırsey yaa her ne kadar ultrason aletımız 2boyutlu olsada :63::63: onu gormek hıssetmek guzel :66::66: Bebişimin ayakları tam gogsumun altındaymıs zaten ordan gelıo kuvvetlı tepıkler :1::1: Kurban olurum ben onu vereneeee saglıklı sıhhatlı olsunda ıcımı dessın muhım degıl :9::9: bende hemoroıd oldu gebelıkten dolayı onun ıcın ılac yazdı drum meme uclarına krem ıcın erken dedı zaten o tamamen bebegın memenın basını tumuyle almasına baglıymıs Kızlar yaa yalnız soyle bır durum var bızım gıttıgımız yerdekı ultrason aletı kılosunu olcmuyor bende cok merak edıyorum kılosunu baska bır doktora gıdıp olcturmek ıstıyorum sırf bılgım olsun dıe sız ne dersınız bu duruma
ay herkes her moka karışmasa olmaz snaki di mi
arkadaşım hiç unutma senin benim için en iyiyi isteyecek insanlar yine sen ve beniz annen baban bile içinde ne olduğunu bilemez sen kendin için en iyi olanı hisset doktorunun da desteğiyle gerekeni yaparsın

herkes konuşmaya gleince çen çen maşallah tövbe tövbe

diğer konuya gleince maşallah bebişine allah sağlıklı sürecini devam ettirsin inşallah amin
walla kiloyu bilmem de ben de boyunu merak ediyorum onu ölçemiyolarmış artık diye sinir oluyorum

ay herkes her moka karışmasa olmaz snaki di mi
arkadaşım hiç unutma senin benim için en iyiyi isteyecek insanlar yine sen ve beniz annen baban bile içinde ne olduğunu bilemez sen kendin için en iyi olanı hisset doktorunun da desteğiyle gerekeni yaparsın

herkes konuşmaya gleince çen çen maşallah tövbe tövbe

diğer konuya gleince maşallah bebişine allah sağlıklı sürecini devam ettirsin inşallah amin
walla kiloyu bilmem de ben de boyunu merak ediyorum onu ölçemiyolarmış artık diye sinir oluyorum

Evet canım tamamen katılıyorum kımsenın benım kararıma karısmaya hakkı yok dogum oncesındede sonrasındada sıkıntıyı cekecek olan ınsan benım ama ınsanlar burnunu sokamadan edemıyorlar ıste ne dıyeceksın artık bu konu uzar gıderse verıcem cevaplarıını yeter :84::84:
Canım sanırım boyunuda gırdıklerı pozısyondan dolayı olcemıyorlar bana dr en basta demıstı boyu guvenılır olmaz soylsek bıle dıe ama kgsını soyluyorlar yalnız bızım tas devrınden kalma ultrason aletı olcmuyor bende 2hafta sonra gıdıpte bı baktırayım dıyorum

herkes kendi doğumunu,gebeliğini kıyaslar bu dönemde..doğum sonrası da nasıl bebek büyütüleceği hakkında herkes ahkam keser...işte ben en çok doğum sonrası millete laf anlatmaktan hatta kayınvalide yada bi başkasıyla bu sebepten papaz olmaktan korkuyorum:49:

artık içimden ne geliyosa öyle davranıcam..aman kırılmasınlar aman ağzımızın tadı bozulmasın modundan çıkmalı ve bildiğimizi okumalıyız.. :47:
yoksa olan sütümüze olur..stresten kesilir mazallah..:nazar::nazar::nazar:

herkes kendi doğumunu,gebeliğini kıyaslar bu dönemde..doğum sonrası da nasıl bebek büyütüleceği hakkında herkes ahkam keser...işte ben en çok doğum sonrası millete laf anlatmaktan hatta kayınvalide yada bi başkasıyla bu sebepten papaz olmaktan korkuyorum:49:

artık içimden ne geliyosa öyle davranıcam..aman kırılmasınlar aman ağzımızın tadı bozulmasın modundan çıkmalı ve bildiğimizi okumalıyız.. :47:
yoksa olan sütümüze olur..stresten kesilir mazallah..:nazar::nazar::nazar:

Kesinlikle canım katılıyorum sana oncelıkle kendımızı ve bebısımızı dusunmemıs gerek o kırılır bu uzulur dıe dusunmekten ben şiştim resmen yeter artık kimseye iyi niyet göstermicem gösterdikçe üzülen ezilen taraf hep ben oluyorum :63::63:

ya inşallah çıkmaz arkadaşım gereksiz bi hadise bence

etkilenmek diyince...
ben hiç öyle disipline giremeyen bi insanım
sabah kalk ölç kahvaltı et saat tut 1 saat sonra ölç öğlen ye 1 saat sonra ölç yani bana zor geliyo
yoksa bi sıkıntısı yok
he düşüremiyorum diye sinirlenip komple yemek yemeyi kestim açım bildiğin...

mesela akdeniz anemisinden de şüphelendiler bende ama ben onu takmıyorum kafaya çıksa bile şu and ahayatımı bloke etmiyor ki allah korusun yani de
bu şeker sürekli aklımda diye asabım bozuluyor versin insülini yiyeyim meyvemi çok darlandım çünkü

Nicko'cum; canım, çok kafana takmamaya çalış bu şeker olayını. Sana kötü bir haberim var, insülin kullandığın zaman istediğin şeyi yiyemeyeceksin. İnsülinle beraber de diyet yapman gerekiyor.Gebelik haricinde şeker hastası olan arkadaşım var, ondan biliyorum. Yani evet, günde 1 tane, 2 tane meyve yiyebilirsin ama elime geçeni yiyeyim, eski düzenim olsun yok. Bu arada insülin kullanmasan da meyve yiyebilirsin, ama belli meyveleri yememen gerekiyor, ya da ölçülü yemen gerekiyor ama zaten sana bunları detaylı olarak anlatmışlardır.
Neyse, son olarak şunu diyeceğim sana: Normal şeker hastalığının 2 sebebi var: Metabolizmik ve psikolojik. Psikolojik olan da çok stresli dönemli geçirirsen, birşeyleri kafaya çok takarsan ortaya çıkabiliyor. Senin diyete rağmen şekerinin düşmemesini bu konuyu stres haline getirmen de tetikliyor olabilir. Sakin ol canım ya. Şunun şurasında ne kadar kaldı. Hayırlısıyla atlatacağız bu günleri.

Nicko'cum; canım, çok kafana takmamaya çalış bu şeker olayını. Sana kötü bir haberim var, insülin kullandığın zaman istediğin şeyi yiyemeyeceksin. İnsülinle beraber de diyet yapman gerekiyor.Gebelik haricinde şeker hastası olan arkadaşım var, ondan biliyorum. Yani evet, günde 1 tane, 2 tane meyve yiyebilirsin ama elime geçeni yiyeyim, eski düzenim olsun yok. Bu arada insülin kullanmasan da meyve yiyebilirsin, ama belli meyveleri yememen gerekiyor, ya da ölçülü yemen gerekiyor ama zaten sana bunları detaylı olarak anlatmışlardır.
Neyse, son olarak şunu diyeceğim sana: Normal şeker hastalığının 2 sebebi var: Metabolizmik ve psikolojik. Psikolojik olan da çok stresli dönemli geçirirsen, birşeyleri kafaya çok takarsan ortaya çıkabiliyor. Senin diyete rağmen şekerinin düşmemesini bu konuyu stres haline getirmen de tetikliyor olabilir. Sakin ol canım ya. Şunun şurasında ne kadar kaldı. Hayırlısıyla atlatacağız bu günleri.
ya zaten ne istersem yiyeyim dediğim en azından meyve bakliyat falan onları yiyeyim bak şimdi kurufasulye vardı dietimde 4-5 kaşık diyor ama yanında bişiler daha vardı neyse ben yanındakileri yemedim çünkü şirkette çıkmamıştı salatayla onu yedim 175 çıktı yani ben en azından bunları yine abartmadan yiyeyim ama şekerim de yükselmesin...

yani abartmak niyetinde değilim de bari dieti uygulayayım ben mesela dietimde ekmek var çavdar yedikçe fırladı ben bıraktım yavan peynir domatesle kahvaltı ediyorum ve anca düşürdüm ama bu sefer de açım işte :14:

tabi çok da taktım kafama ama takılmayacak gibi değil ki sürekli saat tutuyorum sürekli ölçüm yapıyorum eşime ve bi arkadaşım ahaber veriyorum her ölçümü işte ara öğünü kaçırmiim bilmemne derdindeyim

he yürüyüş yapıyorum hergün 20-30 dk arası ama düzenleyemedim işte insülini alırsam bebek için faydalı şeyleri en azından korkmadan yiebilirm yoksa deridm gidip bi kavun indireyim mideye değil yani

ama dediğin gibi çok taktım kafama
karnımda bbek olmasa umrumda olmaz ki:43:

ya zaten ne istersem yiyeyim dediğim en azından meyve bakliyat falan onları yiyeyim bak şimdi kurufasulye vardı dietimde 4-5 kaşık diyor ama yanında bişiler daha vardı neyse ben yanındakileri yemedim çünkü şirkette çıkmamıştı salatayla onu yedim 175 çıktı yani ben en azından bunları yine abartmadan yiyeyim ama şekerim de yükselmesin...

yani abartmak niyetinde değilim de bari dieti uygulayayım ben mesela dietimde ekmek var çavdar yedikçe fırladı ben bıraktım yavan peynir domatesle kahvaltı ediyorum ve anca düşürdüm ama bu sefer de açım işte :14:

tabi çok da taktım kafama ama takılmayacak gibi değil ki sürekli saat tutuyorum sürekli ölçüm yapıyorum eşime ve bi arkadaşım ahaber veriyorum her ölçümü işte ara öğünü kaçırmiim bilmemne derdindeyim

he yürüyüş yapıyorum hergün 20-30 dk arası ama düzenleyemedim işte insülini alırsam bebek için faydalı şeyleri en azından korkmadan yiebilirm yoksa deridm gidip bi kavun indireyim mideye değil yani

kiyamam ben sana yaaa:50::50::50:... bak hep sayili gun tarafindan bakmaya calis. bebisin gelisiminde zaten bir sorun yok. az kaldi gececek gozuyle bak duzelebildigi kadar duzelir. zaten kontrol altindasin tehlikeli bir durum olmayacak insallah. yeter ki stressini minimize etmeye calis ennn onemlisi bu galiba...

Canım benimmm, gerçekten zor, anlıyorum seni.Bak gerçekten de azıcık yiyormuşsun, stresten dolayı düşmüyor olabilir canım.
Aç olmayı fazla kafana takma. Benim doktorum da ben kilo almayayım diye kastığı için kuş beslenme listesini bana diyet listesi olarak verdi. :) Bebek nasıl beslenecek, bu kadar yiyecek hangimize yetecek diyorum, önce o alacak zaten, eğer sana kalmazsa da zaten vücudun tepki verir, anlarız diyor. (yorgunluk, halsizlik vs. vs.)
Bir de şöyle düşün;diabet yüzünden yiyemediğin şeylerin hiçbiri zaten bebeğe faydalı şeyler değil. Bebeğe faydalı olanları da yiyorsun ama beyninin ihtiyacı olmasa da yemeni söylediği kadar değil, belli ölçülerde yiyorsun.
Ya zaten insülin gerekiyorsa doktor verecektir. O da daha kolay kontrol altına almanı sağlar durumu. Ben sadece içini ferah tut istiyorum. Çözümü olmayan bir şey değil bu. Ama öyle, ama böyle halledilecek bir şey.

kiyamam ben sana yaaa:50::50::50:... bak hep sayili gun tarafindan bakmaya calis. bebisin gelisiminde zaten bir sorun yok. az kaldi gececek gozuyle bak duzelebildigi kadar duzelir. zaten kontrol altindasin tehlikeli bir durum olmayacak insallah. yeter ki stressini minimize etmeye calis ennn onemlisi bu galiba...
he işte o stresi azaltabilsem zaten benden kralı olmicak da... ben endişeler kraliçesi oldum anasını satim

eşim dedi ki allahtan o ikili üçlü testlerimiz normal çıktı sen heralde o durumda kendini keserdin :27:

haklı valla allah korudu hepimizi :35:

Canım benimmm, gerçekten zor, anlıyorum seni.Bak gerçekten de azıcık yiyormuşsun, stresten dolayı düşmüyor olabilir canım.
Aç olmayı fazla kafana takma. Benim doktorum da ben kilo almayayım diye kastığı için kuş beslenme listesini bana diyet listesi olarak verdi. :) Bebek nasıl beslenecek, bu kadar yiyecek hangimize yetecek diyorum, önce o alacak zaten, eğer sana kalmazsa da zaten vücudun tepki verir, anlarız diyor. (yorgunluk, halsizlik vs. vs.)
Bir de şöyle düşün;diabet yüzünden yiyemediğin şeylerin hiçbiri zaten bebeğe faydalı şeyler değil. Bebeğe faydalı olanları da yiyorsun ama beyninin ihtiyacı olmasa da yemeni söylediği kadar değil, belli ölçülerde yiyorsun.
Ya zaten insülin gerekiyorsa doktor verecektir. O da daha kolay kontrol altına almanı sağlar durumu. Ben sadece içini ferah tut istiyorum. Çözümü olmayan bir şey değil bu. Ama öyle, ama böyle halledilecek bir şey.
ya işte faydalı şeyleri d eyemiyorum şimdi yükselmesin diye
kurufasulye mercimek bunlar faydalı ama yediğimde fırlıyo işte

insülin istememin sebebi de o
versin insülini en azından daha derli toplu yerim

senin kuş beslenmesi ne alaka yaaa dleirtmesin beni o doktor adam gibi git ye yemeğini:47:

aa bozma moralini bence kış kıyamette nasıl gidicem derdindense iyi bir çözüm bu bence:26:

bir yandan da iyi olacak sanırım...eşim çok yoruluyor.gece uykusu yok...sobalı evde bana bakması doğumdan önceki haftalar için de sezaryen için de zor olacaktı.gözümden bahsetmiyorum bile...olmazsa ayarlarız, doğum belli olunca çıkar gelir bir kaç günlüğüne...eş için doğum izni var sanırım 2 gün falan.sonrada yarıyıl tatilinde gelir alır bizi...sezaryenden sonrası çok zor bir süreç...okul bitişikte de olsa sürekli yanımda olamaz.sanırım en iyisi bu...

kızlar hazırlıklara başladınız mı kaçıncı hafta başlamayı düşünüyosunuz

bu hafta sonu 27 bitmiş oluyor. cts kontrolüm var. kayseriye gideceğiz.en azından doğum çantamı hazırlamayı düşünüyorum. çantayı, oğluma hastane çıkışını, bir kaç parça giysi, bezi,ıslak mendil kendime çamaşır, pijama...hazırda bulunsun...

bir yandan da iyi olacak sanırım...eşim çok yoruluyor.gece uykusu yok...sobalı evde bana bakması doğumdan önceki haftalar için de sezaryen için de zor olacaktı.gözümden bahsetmiyorum bile...olmazsa ayarlarız, doğum belli olunca çıkar gelir bir kaç günlüğüne...eş için doğum izni var sanırım 2 gün falan.sonrada yarıyıl tatilinde gelir alır bizi...sezaryenden sonrası çok zor bir süreç...okul bitişikte de olsa sürekli yanımda olamaz.sanırım en iyisi bu...

bazen şartlar zorluyo insanı,hayırlısı olsun canım,en mantıklısı bu

Back
X