teşekkürler... :44: inşallah canım zor ve güzel bi süreç ama bi o kadarda heyecanlı her günümüz bi atraksiyonla geçiyor allah hayırlısıyla kavuştursun minnaklarımıza iyi geceler hepinize
amin cnm... ii geceler...

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
teşekkürler... :44: inşallah canım zor ve güzel bi süreç ama bi o kadarda heyecanlı her günümüz bi atraksiyonla geçiyor allah hayırlısıyla kavuştursun minnaklarımıza iyi geceler hepinize
tamam cnm... tabii ki haber veririm.
ben artık çıkıyorum...
ii geceler...![]()
herkese iyi akşamlar
annis bu aralar sessiz takılıyon cnm fazla özletme kendini
ya bende dün gittim kasılmalar için benim doktrumda bebek cok hareketli ondandır dedi birde magnesyum verdi..benimki hele geceleri coşuyor o oturuyor ben oturuyom ana kız hiç uyumuyoznapcaz böle bılmem dogumdan sonrada böyle oturursak yandım ben
![]()
Aynen bende bu haldeyim özellikle geceler çok zor geçiyor,kıpır kıpır hiç durmuyo,bi aşağıya itiyo,bi kaburgama batıyo.Bende aynı şeyi düşünüyorum bu kadar erken bu kadar zorlanırsak 2 ay ne yapıcas.Allah yardım edicek inşallah.
şükür aynı şeyi yaşayan biri çıktı halimem vereceğin bilgiler çok önemli benim için tr de bu aşı için dr ler kesin yapılması lazım mı diyorlar yoksa burdaki gibi önemli değil olsada olur olmasada kendin karar ver mi diyorlar tetanoz aşısı da olmadım ben onada gerek görmedi bebek doğunca verem aşısıda yokmuş(
slm kızlar..bızdede var kan uyuşmazlıgı ama bana doğumdana sonra 12 saat içinde olman lazım dedıler ığneyı şimdideğil...olmazsa yarın kontrolum var bı danısıyım tekrardan doktora napılcaksa yapılsın dimi..![]()
önceden bildirim gelirdı şimdihiçbişey gelmıyo yazdıklarımıza cevap yazan arkadaşlardan....yada banamı gelmıyo gelen varmı :))))) karıştı gıden gelen :))):84::84::84:
seninde bizim gibi ilk gebeliğin mi cnm. bildiğim kadarıyla senin bahsettiğin bebeğin kan grubu belirlendikten sonra anneyle bebekte uyuşmazlık varsa gerek duyulan bi aşı yani bu aşıyı yaptırsakta bizdede bebekle uyumsuzluk olursa bizde yaptırcaz galiba amannn her şey muallakta işte net bişey yok nasıl iş bu ya keşke bi dr olsa aramızda sorularımızla kafayı yemezse bi faydası olurdu![]()
bizede gelmiyo canım bildirim mildirim...karışıyo bayaa..bu akşamlık yetsin bakalım..iyi geceler hepinize..
Senin ve bebişinin sağlığı herşeyden önemli canım lütfen üzme kendini hakknda hayırlısı olsun
QUOTE]
Hepimiz için hayırlısı neyse o olsun canım, teşekkür ederim. Bu arada senin zaten hiiiiiççç mi hiiiç düşünmene gerek yok. Leğen kemiği vücutta köprücük kemiğinden sonra en zor kaynayan ama en çok acıyı veren kemikmiş. Onun kırılması ne demek, Allah korusun. O sana normal doğumu dayatmaya çalışanlarla beraber toptan sefil olursunuz öyle bir şey olursa Allah korusun, bakımınız ne kadar zor olur. Senin üzüntün bir yandan, can acın bir yandan. Sakın haa, aklından bile geçirme sen normal doğumu.
Canım benim çok teşekkür ederimm ya iyiki varsınız insan iki cift laf duyunca bile rahatlıyor benimde korkularım çok o yüzden göze alamam normal dogumukim ne düşünürsede düşünsün umurumda değil gerekirse doktorumla konuşup çatı darlığını fln bile bahane etmeyi düşünmedim değil
bak işte benim kafamı taktıklarımı anlattın...ama benim sorunum şu:
doğuma yolda belde yakalanırsam, ıkındığımda retinam yırtılır ve kör olurum...annemlerin evi hastanenin yanında...sancım başlasa bile sezaryene yetişebilirim.burada beni sezaryene alabilecek en yakın hastane kayseride..açık hava trafiksiz yol 1,5 saat sürüyor.aralığı düşün...şubatta annemlere gidecektik, 3 gün köyün yolu açılsın diye bekledik.
bir de şimdi benim yerime koy...
Canım benimm yaa sen cok bunalmışsın ama tereddütsüz düşünmeden annenlerin yanında kal derim kendinide bebişinide riske atma hiçbirşey senden bebeğinden önemli değil eminim annenlerde kalmak seni her yönden rahatlatacatır annen sana gül gibi bakar merak etme eşinde özlesin seni bosver emin ol uzaklık özlem biraz da ayrılık ikiniz içinde iyi olacaktır sen özlerim die düşünüosun biliorum ama o seni özlesinde kıymetini anlasın eminimki kıymetini biliyodur sinirle söylüyodur sana o sözleri sen üzülme yeter git kafanı dinle biraz
Dünürcümmm bayıldım bende süper iyi günlerde kullansın minnak prensesimiz
tamam cnm sağol o zaman... belki de son anlatılan şeylere kızmışımdır. mardinin görümcesine mesela... emin ol ben de yanlış anlaşılmak istemem. zaten gerginlik hat safhada... sert çıktıysam kusura bakma... son günlerde psikolojim gerçekten ii diil... ii geceler![]()
Canım benim görümceme rahatlıkla kızabilirsin serbest yanikızılmayacak gibi değil çünkü tama drlara güvenmezsin ama birine,ikisine en fazla üçüne bizimki 5dr değiştirdi buda fazla nedenleride duysanız sasarsınız neysem bosver gitsin canımcım bu arada kesınlıkle bebısını tek bırakma bak ben tekim hala eksikliğini yasıyorum kardeşim kucukken vefat etti
hala tek olmanın zorluklarını yasıyorum tabi benden sana sadece kucuk bır tavsıye herseyın en ıyısını yıne kendın bılırsın
MARDİN'İM geçmişi okurken gördüm kargo geldi demişsin merakla resimlerini beklıyorum cnm eklemeyi unutma![]()
Tatlışım yarın eklicem inşallah bugun ısım bıtmek bılmedı cunku :97::97:
hımmm onceden gelıyodu ya neguzel....şimdi acaba bırı yazmısımı dıye taaaaaa eskılerebakıyorum zor oluyo..daha erken nereye bu saattee :)))))
tecrübeli anneler ya da bilenler; size bişey sorucam ben yaa.... şimdi 10 gün sonra 7. ayımı bitirip 8. ayıma giricem... karında ya da göğüste oluşan çatlaklar şimdiye kadar olsaydı olurlar mıydı??? yani tehlikeyi atlattım mı, yoksa hala risk altında mıyım???
sanada iyi aksamlar canim.evet bu siralar boyle caktirmadan takiliyorum :) ya cok oturamiyorum artik resmen kizim cok oturunca anasini dovuyo.bir tekmeler savuruyo valla tum bedenim sallaniyo :) sende ne var ne yok canim???
Valla yandik bu yaramazlar bizi asker gibi hazirolda bekleticekler heralde doguma kadar.Valla hic huzurum kalmadi ne duzgun yatabiliyor ne duzgun oturabiliyor nede duzgun yuruyebiliyorum.Hayirlisiyla bir kavusalimda cekicez artik bu sikintilari..
evet canım ılk gebeliğim..vallaadoğru soyluyosun herkez bişi dıyo benımde kafam karıştı..yanı bu ıgne 2.çoçuk için gereklıymış ilkınde bişey olmazmış ama ıkıncıyı düşünüyosan dedılerolman lazımdedıler yoksa düşük rıskı varmş.....bilmedımı yarın sorucam artık bakalımne dıycek ?????????
bende henuz catlamadım ..annemde hıc catlak yok ınsallah ben de catlamam :)
Kizlar selam,ben kasim annesiyim ve ikinci cocuguma hamileyim.bendede kan uyusmazligi var.Su igne meselesi bildigim kadariyle söyle: Hamileligin 28. haftasinda bebekle anne arasinda uyusmazlik olmasina karsin kalcadan yapilan bir igne(Yani uyusmazlik olabilmesi icin annenin rh faktörünün negatif olamsi lazim bebginki pozitif olursa anneyle bebk arasinda uyusmazlik vardir.Anneyle bebegin kani bir sekilde temas ederse annenin savunma mekanizmasi bebegi yabanci bir cisim olarak algilayip düsüge sebep oluyormus.Anne karninda bebegin kani tespit edilemeyecegi icin tedbir olarak bu 28. haftada igne vuruluyor.Bebek dogduktan sonra bebegin kan gurubuna bakilir ve uyusmazlik varsa anneye igne vurulur (dediginiz gibi ikinci cocugun düsük ihtimaline kars yapilir bu ikinci igne),eger bebeginde rh faktörü negatifse igneye gerek yok.