2011 Aralık Anneleri

herkese günaydın kızlarrr
cumanız hayırlı olsun...
bugün hepinizden dualarınızı bekliyorum kızımın tuvalet eğitimine başlıcaz inşallah doğuma kadar sorunsuz atlatırız yoksa bebeiş doğduktan sonra bana çok zor olucak:18::18:
Allah kolaylık versin. belki de en zor eğitimlerden biri . çok sabırlı ol tatlım inşallah çabuk öğrenir. ben yaz boyu denedim bizim oğlan öğrenmedi sonra bi gün geldi ağustos ortasında. artık bez yok tuvalete gitcem anne dedi ve bezi çıkardık. çocuğun da hazır olması çok önemli. kızın kaç yaşında ya da hangi ayında diyeyim.

cnm seninki strestende olabilirmi ? bu arada bi kaç gündür sizede cümükk bulaşmasın diye gelmedim :9::9:test sonuçları ne oldu :26::26::26:

göbüşün ne durumda demeticğim çıktı di mi artık,merak ettim de,koca göbeklilllup benim gibi hiçbiyere sığmayacağına minik olsun,pazt ayakkabı alayım dedim,ucu kapalılar sıkıyo,açık ta giyilmiyo,aykkabıların arasından geçemiyodm göbüşten:1::1::1:neyse ayakkabı aldım hafif dolgu topuğu var 2 cm kadar,yumuşacık,kenarları biraz açık arkası kemerli,ilerde biraz daha şişerse bitane gevşetirim doğumdan sonrada bi tane sıkılarım dedim,çöpe gitmemiş olur dedim

Allah kolaylık versin. belki de en zor eğitimlerden biri . çok sabırlı ol tatlım inşallah çabuk öğrenir. ben yaz boyu denedim bizim oğlan öğrenmedi sonra bi gün geldi ağustos ortasında. artık bez yok tuvalete gitcem anne dedi ve bezi çıkardık. çocuğun da hazır olması çok önemli. kızın kaç yaşında ya da hangi ayında diyeyim.

sağol canım gerçekten çok sabır istiyo bu eğitim kızım 1 ay sonra 2 yaşına giricek ben temizlik kıyafet işlerine girince tamamen kalıcak biliyorum havalarda soğuyunca çok zor olur diye düşünüyorum inşallah bayrama kadar tamamlarsak çok iyi olucak

günaydın kızlar...

QUOTE=deryam160510;21202977]doğru her hafta 1 kilo alıp 3 e tamamladım 29.30.31. derken:1::1::1:[/QUOTE]

adaşım vallahi 5.ayda 57 idim şimdi 66 oldum.böyle giderse 75 ile tamamlıyacam.zayıf başaldım diye doktorsorun etmiyo.kızım sağlıklı olsunda ben 100 kilo olamaya razıyım.:63:

günaydın kızlar...

QUOTE=deryam160510;21202977]doğru her hafta 1 kilo alıp 3 e tamamladım 29.30.31. derken:1::1::1:

adaşım vallahi 5.ayda 57 idim şimdi 66 oldum.böyle giderse 75 ile tamamlıyacam.zayıf başaldım diye doktorsorun etmiyo.kızım sağlıklı olsunda ben 100 kilo olamaya razıyım.:63:[/QUOTE]

bana sağlık ocağında 70 dedier,1 hafta sonra dr. a gittiğimde 72.5 bence 2. si doğru,diğeri eksik tarttı,ama 2 sinde de tıka basa karnım doluydu,69 dum 72 varsayıyom şimdi 8 hafta kadar kaldı fazla,5 e razıyım

Bir erkek çocuğun kaleminden çıkmış ..

ANNE, dünyada karşılık beklemeden börek yapan tek insandır. Karşılıksız sevginin ete kemiğe bürünmüş halidir! Ne kadar üzsen de 10 Dakika sonra seni affeden zarif bir memeli türüdür, yağlı bile olsa tiksinmeden saçını okşayan, kucağına yatıran, öpüp koklayan tek varlıktır,meleğin süt verebilenidir.

Yarasın diye muhallebinin içine ciğer katarak çocuğuna yediren manyaklık derecesinde yaratıcıdır.Yemek yemeyen çocuğun dikkatini çekmek için elindeki tencere ve Tavalarla maymunluk yapabilen kişidir, kafayı çocuklarıyla bozmuş,göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan, sevgi dolu fedakar İnsan dişisidir, bulaşık, ütü, vb yaparken bile otomatik olarak çene çalan, kendi kendine konuşan, kadın dırdır denen mereti erkeklere daha küçükten belletendir . Yemek uzmanı, düzen insani, bilgili, kültürlü her şeyi bilen şahsiyettir, yavrularını yol tarafından değil, kaldırım tarafından yürütendir, Dizi dizi incidir lakin gerektiğinde laf sokma dalında da birincidir, sevgiliden ayrılma haberi verildiğinde, 'amaaan ben sana daha güzelini bulurum' diyebilen komik bir karakterdir. 'Oğlum aradım yoktun. Bende mesaj atayım dedim sana. Gelince ara beni EMI aslan evladım. Şapkasız çıkma o ka rda .

Kara börülcem benim öptüm annen , şeklinde mesajlar atabilen, teknolojiyi ısrarla reddeden, kabullenemeyen, kafasına göre Yorumlayan bilişim düşmanıdır .. *** AMA ... AMA dünyanın en güzel kucağına sahip, en güzel kokan, harikulade bir varlıktır , olmadık yerlerde iyi ki doğurmuşum Ulen seni!' diyen ve benim hatırıma benimle Freddy mercury dinleyen bir sabır ağacıdır,evlatlarını asla ayırmayan, aynı zamanda birbirinden koruyan güç abidesidir evde bir yere uzandığınız an orada temizlik yapacağı tutan, temizlik konusunda kayışı kopardığından temizlikçi gelecek diye evi temizleyen balans ayarı kaçmış temizlik kaynağıdır,Mutfakta yasayan, evde Herkesi idare Eden bir tür canlıdır. Sevginin güçlerini birleştirdiği sonsuz bakiredir !! oğlunun damat - kızının gelin olduğunu görünce, çocuğu mezun olunca,çocuğu gol atınca,çocuğu hasta olunca, çocuğu askere gidince, asmalı kabağı seyredince, Dolar yükselince velhasil buna benzer bir sürü şeye ağlayabilen, bumesajı okurken duygulanıp - gözleri dolabilen,ağlamaya Meyilli bir yapısı olan duygu pınarıdır, son kiiii üç dört; Uzakta dursa da yakın hissedilen, canı hep istenen, asla vazgeçilmeyen, Dizinin dibinde olmak istenen, evlatların varlığını varlığına armağan edebileceği, *** ıslak - kuru AMA heeeep duygulu*** en önemlisi; kıçı başı oynamayan Tek kadın modelidir...

hahahahha cok gusel yazmıs yaaaaa:1::1::1:

selam kizklar
benim cadim dogum pozisyonuna girmemis
adasim nasil oldun iyilesdinmi
fatma ne demek canimmmm bizde sizi opuyoruz

sağol canım gerçekten çok sabır istiyo bu eğitim kızım 1 ay sonra 2 yaşına giricek ben temizlik kıyafet işlerine girince tamamen kalıcak biliyorum havalarda soğuyunca çok zor olur diye düşünüyorum inşallah bayrama kadar tamamlarsak çok iyi olucak

canim fazla zorlama benimde 2 yasinda oglum var
oglum soyluyor ama aradada kaciriyor daha cok erken 3yas ideal suan kaslarini tam idare edemiyorlar
buarada kizindami aralik bebisiydi..

adaşım vallahi 5.ayda 57 idim şimdi 66 oldum.böyle giderse 75 ile tamamlıyacam.zayıf başaldım diye doktorsorun etmiyo.kızım sağlıklı olsunda ben 100 kilo olamaya razıyım.:63:

bana sağlık ocağında 70 dedier,1 hafta sonra dr. a gittiğimde 72.5 bence 2. si doğru,diğeri eksik tarttı,ama 2 sinde de tıka basa karnım doluydu,69 dum 72 varsayıyom şimdi 8 hafta kadar kaldı fazla,5 e razıyım[/QUOTE]

işin tuhaf tarafı sürekli zayıf gezinince bu şişko halim hoşuma gitti.doğumdan sonra inş.hepsi gitmez.eşimde dün diyo bu halin çok güzel olmuş zayıflamasan ne güzel olur diye.oğlum boyuma yaklaştı:nazar::nazar::nazar:zayıf olunca kendime anneliği yakıştıramıyom.anneden çok kardeş gibi görünüyoz.:1::1::1:
bu arada benim boy 168 oğlanın 140 :nazar::nazar:

gunaydin annecikler... okuya okuya geldim zaman aldi bissuru. cevaplarin miadi dolmussa kusura bakmayin lutfen :))

herkese günaydınn...
bu aralar canım çok sıkkın sürekli ağlamak istiyorum.. hazırlık sürecinin hiçbiri istediğim gibi gitmiyor....çok eksik var boya yapamadım mobilyayı halaaa alamadım... ıvır kıvır eksikler tonla.....
eşim daha vakit var diyip beni daha da sinir ediyor.. herşeyi büyütüyormuşum...
sadece herşey hazır olsun istiyorum o kadar yaa:84::84::84:

nihalcim bende de durum farkli sayilmaz. hazirlik surecine en erken baslayanlardanim. 4. ayda simdiki kiyafetlerin %70ini almistim bile. ama odalari degistirmek mobilya siparisi hala beni bekliyor. bu haftasonu galiba cilege gidip siparisi vericem artik. sikayetvarda cilek ile ilgili sorunlari okudukca icim daraliyor ama bakalim insallah sorunsuz hallolur hersey...

bu donem duygusal ve gerginiz.. hakli seylere uzulup kizsak da aslinda tek suclu hormonlaaarrrr :37::37:

bu arada bebeğiniz hareketliyse bence sok dert etmeyin, bu iyi olduğunu gösterir, hareketsiz olduğunda ben daha çok stres yapıyorum gerçekten.

birde size birşey soracağım kızlar, herkesin bel ağrıları kasık ağrıları vb. zorlukları başlamış bende hiçbirşey yok eskisi gibiyim yanlış anlamayın ama bir sorun mu var diye düşünmeye başladım, oğlum birkaç gündür çok hareketlide değil, sizlerden genelde bir 2 hafta geriden geliyorum bundan olabilir mi acaba?

lutfen 2 hafta sonra goruselim canim. 28de ben de ooo booyleyse hamilelik ben her sene 1 tane dogururum diyodum. ne zaman 30lar basladi paniklemeler agrilar da artti. ama bu da normal hepimizin agrisi var. demek ki surec dogru isliyor. sakin olmak lazim :74::74:

kızlar burun aspiratörü almamız şart mıdır? ben bu konuda biraz cahilim de kusuruma bakmayın. bebeğin burnundaki fazla mukozayı alır yazıyo da her bebekte olu mu ki? yani kesin alcak mıyız?

ortibebe burun aspiratoru tavsye edilmis gecen senenin anneleri tarafindan hep. ama dun bisiler okudum artik satilmiyor falan gibi. bu haftasonu ona da bakicam insallah. bulursam onu almak niyetindeyim...

bir de tabi ateşölçer mevzusu var. bizde normal ateşölçerlerden bi tane var. koltukaltına konanlardan. dediler ki bebek durmazmış, ölçemezsin. biz de iyi dedik.kulaktan ölçerler var çok pahalı 100 tl civarında. bi de eşim geçen gün chicconun alından ateş ölçerini bulmuş. onun fiyatı da pahalı, diğeriyle hemen hemen aynı fiyata. ama hiç dokundurmadan kızıkötesi yayarak ölçüyormuş. bebeğin alnına doğru yaklaştırıyomuşsunuz ölçüyormuş. ne diyosunuz hangisini alsak?

atesolcerlerle ilgili cok yorum okudum. kimisi dogru olcmuyor diyor, kimisi bozuldu bi kac kullanimdan sonra diyor. evde normal ve digital 2 tane termometre var zaten. bebis icin alinacak olani cocuk doktoruna danisip dogumdan sonra almayi dusunuyorum..

biz geldik kızlar :79::79:

hosgeldin cumukluu:37::37: daha ii oldun mu bariii...

hallolur cnm benim kısmetse biticek bu akşam yıkama olayım artık bi poşet kadar minicik çoraplar almışım bikaç parça da bişeyi kaldı eder sana 1 makine falan yani bak o kadar çoook şey aldım 15 gün içinde bitti hemde akşamları 1 saatimi verdim h.sonu hiç bakmadığım halde o işe mobilya olayı nedir ki zaten gelcek kurcak adamlar hepsi olur merak etme canım biz ii olalımda daha zaman var olsun olsun 2-3 haftada günde 1 saat ayırarak herşey halloluyor üzme sen canına

senin mobilyalar henuz gelmemisti di miii:52::52:... teslimatta insallah sorun yasamazsin canim. mobilya isleri en sik sorun yasatan islerdir. allah hepimize sabir versin..

Hayırlı sabahlar...
Başbakanımızın annesi vefat etmiş,Allah rahmet eylesin,çok hayırlı bir evlat annesi Mekanı cennet olsun inşallah:((

sabah gunaydin konusmamizda esim soyledi ben de o sekilde ogrendim. zaten aglamakli uyanmistim. allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin dedim esime. sonra durdum... burnum sizlamaya basladi... 'ben de anne olucaaammmm' diye basladim aglamaya... zavalli kocis ne diiceni sasirdi, o panikle allah seni de basimizdan eksik etmesin diyebildi :27::27::27:

Son düzenleme:
selam kizklar

canim fazla zorlama benimde 2 yasinda oglum var
oglum soyluyor ama aradada kaciriyor daha cok erken 3yas ideal suan kaslarini tam idare edemiyorlar
buarada kizindami aralik bebisiydi..

yok canım kızım 31 ekim 2009 doğumlu yaptıktan sonra söylüyo:50: belki hazırdır diye düşünüyorum bakalım çok zorlanırsak bırakırız heralde:61:

selam kizklar

canim kaç haftalıksn benimki girmiş 31+2 de öyle dedi dr. ama 27+2 de de aynı şekildeydi amassürekli dönüyodu içimde o zamanlar,tesadüfen öyle denk gelmiştir bence 36 ya kadar dönüyolar bebişler onun için takma kafana ben ne güzel sabaha kadar yatıyodm şimdi 1 kere tuvalete kalkıyom,yastığı bi belimin altına koyuyom,bi bacak arasına,bi belim ağrıyo,bi kasığım bi ayaklarım eskisi gibi uyumak hayal oldu

tuvalet eğitimi verecek arkadaşlar..

okuduğum çoğu kitapta 3 yaşından önce çocuğu zorlamayın diyorlar.. kasları tam oturmadığı için hem alışma süresi uzuyor hemde çocukla inatlaşma dönemi başlıyor diyorlar.. yinede siz bilirsiniz.. zaten çocuk göre göre hazır olduüunda bezi istemediğini ifade ediyor..

yinede sizler daha ii bilirsiniz tabiki:)

bana sağlık ocağında 70 dedier,1 hafta sonra dr. a gittiğimde 72.5 bence 2. si doğru,diğeri eksik tarttı,ama 2 sinde de tıka basa karnım doluydu,69 dum 72 varsayıyom şimdi 8 hafta kadar kaldı fazla,5 e razıyım

işin tuhaf tarafı sürekli zayıf gezinince bu şişko halim hoşuma gitti.doğumdan sonra inş.hepsi gitmez.eşimde dün diyo bu halin çok güzel olmuş zayıflamasan ne güzel olur diye.oğlum boyuma yaklaştı:nazar::nazar::nazar:zayıf olunca kendime anneliği yakıştıramıyom.anneden çok kardeş gibi görünüyoz.:1::1::1:
bu arada benim boy 168 oğlanın 140 :nazar::nazar:[/QUOTE]

maşallahhh:nazar::nazar::nazar:

:60::60::60:

bu arada benim boy 168 oğlanın 140 :nazar::nazar:[/QUOTE]

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::60::60::60::60::60::60::60::60:

harika gorunuyorsunuzdur kesin canimm

benimki de cildin yumuşacık olmuş diyo,su süt içe içe,bebiş büyüsün cildim çatlamasn,enfeksiyon olmasın diye cildimi iyi beslemişim,bi de bu vitaminler bana yarıyo galiba boyum uzuyo:1::1::1:

tuvalet eğitimi verecek arkadaşlar..

okuduğum çoğu kitapta 3 yaşından önce çocuğu zorlamayın diyorlar.. kasları tam oturmadığı için hem alışma süresi uzuyor hemde çocukla inatlaşma dönemi başlıyor diyorlar.. yinede siz bilirsiniz.. zaten çocuk göre göre hazır olduüunda bezi istemediğini ifade ediyor..

yinede sizler daha ii bilirsiniz tabiki:)

sağol canım olmadı bizde gelecek yaza başlarız artık:61:

yok canım kızım 31 ekim 2009 doğumlu yaptıktan sonra söylüyo:50: belki hazırdır diye düşünüyorum bakalım çok zorlanırsak bırakırız heralde:61:
kendin bilirsin ama fazla zorlama birde bebeginin bezini degistirme surecinde ona zaamn ayirmis olacaksin hep bebege ayirmayacaksin bunuda dusun lohusalik doneminde buyukleri ihmal etme oluyormus bu bile ona zaman verdigi icin cocuklar mutlu oluyormus...
selam kizklar

canim kaç haftalıksn benimki girmiş 31+2 de öyle dedi dr. ama 27+2 de de aynı şekildeydi amassürekli dönüyodu içimde o zamanlar,tesadüfen öyle denk gelmiştir bence 36 ya kadar dönüyolar bebişler onun için takma kafana ben ne güzel sabaha kadar yatıyodm şimdi 1 kere tuvalete kalkıyom,yastığı bi belimin altına koyuyom,bi bacak arasına,bi belim ağrıyo,bi kasığım bi ayaklarım eskisi gibi uyumak hayal oldu

canim yarin 33 haftama giricem yok takdigim yok oglumda boyleydi miclarini kaldiramiyolarki donsunlerrrr:60::60::60::60::60::60::60:
sonanda guc toplayip donuyorlarr

kızlar ilginiz için teşekkür ediyorum:16: ben bi yandan da tuvalet eğitimini araştırdığım için:68: sizlerle çok ilgilenemedim kusura bakmayın:17: ben şimdilik çıkıyorum hepiniz bebişlere de kendinizede iyi bakın:69:

kendin bilirsin ama fazla zorlama birde bebeginin bezini degistirme surecinde ona zaamn ayirmis olacaksin hep bebege ayirmayacaksin bunuda dusun lohusalik doneminde buyukleri ihmal etme oluyormus bu bile ona zaman verdigi icin cocuklar mutlu oluyormus...
canim yarin 33 haftama giricem yok takdigim yok oglumda boyleydi miclarini kaldiramiyolarki donsunlerrrr:60::60::60::60::60::60::60:
sonanda guc toplayip donuyorlarr

oğlanlar biraz tembel oluyo galiba kızlar da çok oynak,dediğin gibi 36. haftaya kadar mutlaka dönüyolar,ay senin kız dı di mi

Son düzenleme:
Back
X