2011 Aralık Anneleri

kendin bilirsin ama fazla zorlama birde bebeginin bezini degistirme surecinde ona zaamn ayirmis olacaksin hep bebege ayirmayacaksin bunuda dusun lohusalik doneminde buyukleri ihmal etme oluyormus bu bile ona zaman verdigi icin cocuklar mutlu oluyormus...

oğlanlar biraz tembel oluyo galiba kızlar da çok oynak,dediğin gibi 36. haftaya kadar mutlaka dönüyolar,ay senin kız dı di mi

ewewt teyzesi benim minik bir prensesim olacak
kizlar biliyormusunuz
erkekler daha kgli dogar
cunku anne karninda cok yag depolarlar ve derileri kizlara gorede kalindir
kizlarda erkeklerin tam tersi cok narin oluyorlarmis erkek bebekler yag dengeleri fzla olduklari icinde sicagi fazla sevmezler.....

yok canım kızım 31 ekim 2009 doğumlu yaptıktan sonra söylüyo:50: Belki hazırdır diye düşünüyorum bakalım çok zorlanırsak bırakırız heralde:61:

kızlar hepiniz bebeğinizi sağ salim almanız dileğiyle bende kısmetse haziranda alcam size sorum olcak siz benden tecrübelisiniz sonuçta dün midem çok kötüydü bugunde aksine bişi yok normal mi ister istemez gerildim bişi yoktur demi 5 hafta bitmek üzere benim de canlarım acil cvp veren olursa sevinirim

ewewt teyzesi benim minik bir prensesim olacak
kizlar biliyormusunuz
erkekler daha kgli dogar
cunku anne karninda cok yag depolarlar ve derileri kizlara gorede kalindir
kizlarda erkeklerin tam tersi cok narin oluyorlarmis erkek bebekler yag dengeleri fzla olduklari icinde sicagi fazla sevmezler.....

listeye baktım benden 1 gün öndesin,ultrasona göre 4 aralık yazıyo doğuma,bakalım hangimiz önceddoğurcak,sen de normal istiyodun zaten ben de,inş. çatım geniştir,bi engel yoktur,gerçi şimdiden çatır çutur ediyo çatı kemiklerim,bakalım nolcak

kızlar mutlaka yürüyün yürümeyince kilitlenip kalıyom ben,yürüyüş çok iyi geliyo,az önce markete gittim geldim merdiven çıktım,iş çıkışında da pazara gidecez yürümüş olurum hem dairede de sürekli geziniym,,odada,lavobaya giderken,saat başı suyaa kalkıyom,arada da gidip geliyom,o zaman az ağrıyo belim de ş...m de

Canım nasıl bır agrı bu bas agrısı mıgrenın fln varmı onun agrısı mı bı doktoruna ara sor ıstersen benım drum soylemıstıde cok sıddetlı bas agrın olursa benı ara dıe

Baktım cnm hemen ınternetten :1::1: ıyı gunlerde kullansın mınnakınn ıyı yapmıssın alsınlar tabı ne gune duruolar babaanne dede olacaklar desteklerı olsun bızımkıler daha bı cop almadı boyuna anneme laf yetıstırıo alacak tabı dıe kadın travelsetını bırde park yatagını aldı onun dısında daha ıvır zıvır bırsuru sey alacak tabı dıo :63::63: sende elını at cebıne olmazsa :63::63: bak sınır oldum sımdık aldıgı bı takım onuda her seferınde soyluo :47:

amaaan aldığı şeyleri söyleyecekse almadığı daha iyi şekerim boşversene Allah kimseye muhtac etmesin:34:

Normal insan geceliği derkeeen :D Ben bütün gecelik sabahlık ve pijamalarımı marks&spencerden aldım.Hepsi önden düğmeli model,illa lohusa geceliği olmasına gerek yok ki.Çok güzel pijamalar gecelikler var hemde taş gibiler,yıka yıka giy hiç bişe olmaz.O parayı hak ediyor bence.
askılı böyle seksi falan beybi...

valla ben hiç sevmem normalde marks spencer bitek gecelik alırsam alırım geçen girelim dedik eşimle görünce öyle incecik askılı maskılı alasım geldi ama o parayı onlara vereceğime itşe o düğmeli tiplere vermek gereken zaman bu diye düşündüm

hala da öyle düşünüyorum şimdi bunlara o kadar para vermenin hiç gereği yok bence

ay amaan geriyi okuyayım dedim ama bi türlü gelemiyorum bıraktım şu an itibariyle

hayırlı cumalar herkeseeeeeeeeeeeeeeeeee
:64::64::64::64::64::64::64::64::62::62::62::62::62::62::62:

ya kızlaaar benim bebiş 1.5 aydır ters duruyoo dönmüyoooo:43:
aslında cok hareketli hiç yerinde durmuyo dün doktora gittiğimde dönmüştür diye düşünüyordum ama dönmemiş hala ayakları var doğum kanalında
döner mi acaba doğuma kadar yaa ben normal doğum yapmak istiyorummmmm:50::50:

kızlar hepiniz bebeğinizi sağ salim almanız dileğiyle bende kısmetse haziranda alcam size sorum olcak siz benden tecrübelisiniz sonuçta dün midem çok kötüydü bugunde aksine bişi yok normal mi ister istemez gerildim bişi yoktur demi 5 hafta bitmek üzere benim de canlarım acil cvp veren olursa sevinirim

canim hayirli olsun bebisin.. ben de gecen gun hastane dosyasini duzenliyordum. 6. haftada durup dururken bulantim kesildi diye hemen doktora gitmisim :52::52: olabiliyor boyle seyler. bebisi gorup rahatlamisim.. 20 haftaya kadar mide bulantisi ceken biri olarak niye panik yapmisim keske gunun tadini cikarsaydim diye dusundum. birsey yoktur ins. icine kusku dusurme.. stress daha kotuuu

canim hayirli olsun bebisin.. Ben de gecen gun hastane dosyasini duzenliyordum. 6. Haftada durup dururken bulantim kesildi diye hemen doktora gitmisim :52::52: Olabiliyor boyle seyler. Bebisi gorup rahatlamisim.. 20 haftaya kadar mide bulantisi ceken biri olarak niye panik yapmisim keske gunun tadini cikarsaydim diye dusundum. Birsey yoktur ins. Icine kusku dusurme.. Stress daha kotuuu

sağol canım ya içime su serptin ya ne bilim ister istemez insan geriliyo sağol canım benim

mardin yatağin ve travel setin çok güzel canım güle güle kullansın oğluşun

Canım cok tesekkur ederım daha ıyısı senın bebısının olsun ınsallahh :16::16:

herkese günaydın kızlar:49:

mardincim bu söylenenlere kulak asma bence, her doğum şeklinin kişiden kişiye zorluğu vardır, bazıları normal doğumda çok zorlanırlar, kesikleri, dikişleri çok olur, bazıları sezeryandan kötü tecrübeleri vardır. bunları takmayın kafanıza bende normal istiyorum ama mecburen doktor sezeryan derse yapacak bişey yok, kendimi üzmem vardır bir bildikleri, bu arada ablam 2 yıl arayla 2 doğum yaptı ve mecburi sezeryan oldu ( aslında herşey normaldi ilkinde ama çocuk bir türlü doğum kanalına girmedi 41. haftası dolmuştu sezeryan yaptılar, (yani kimin nasıl doğum yapacağı hiç belli olmaz), bu arada ablamın sezeryanı epiduraldi, doğumdan gülerek çıktı, genel anestesi almadığından hiç şişliği yoktu, hafif makyajını yaptı süslendi :) ilk gün ayağa kalktı bebeğini emzirdi, sancısı falanda yoktu, çok rahattı yani,

Canım darısı bana ve benım gıbı sezeryan olmak durumunda kalanlara inşallahh benimde planlarım o yönde hafif makyajlı fonlu gırmek ama ne olur bılemıyorum tabıkı Allah yardımcımız olsun cok tesekkur ettım rahatlattın benı :16::16:

kızlar burun aspiratörü almamız şart mıdır? ben bu konuda biraz cahilim de kusuruma bakmayın. bebeğin burnundaki fazla mukozayı alır yazıyo da her bebekte olu mu ki? yani kesin alcak mıyız?

bir de tabi ateşölçer mevzusu var. bizde normal ateşölçerlerden bi tane var. koltukaltına konanlardan. dediler ki bebek durmazmış, ölçemezsin. biz de iyi dedik.kulaktan ölçerler var çok pahalı 100 tl civarında. bi de eşim geçen gün chicconun alından ateş ölçerini bulmuş. onun fiyatı da pahalı, diğeriyle hemen hemen aynı fiyata. ama hiç dokundurmadan kızıkötesi yayarak ölçüyormuş. bebeğin alnına doğru yaklaştırıyomuşsunuz ölçüyormuş. ne diyosunuz hangisini alsak?

Canım burun aspıratoru cok kullanıslı oluyor dedıler bızde aldık chıcconunkını aldık her bebekte kullanılabılıyormus bıldıgım kadarıyla zaten uygun fıyatları 12tlye aldık sanırım bız

amaaan aldığı şeyleri söyleyecekse almadığı daha iyi şekerim boşversene Allah kimseye muhtac etmesin:34:

Haklısın canım valla aldıgı 2parca sey onu soyleyıp soyleyıp duruo annem dunyanın seyını aldı alacak tabı dıo :47::47:

aslında cok hareketli hiç yerinde durmuyo dün doktora gittiğimde dönmüştür diye düşünüyordum ama dönmemiş hala ayakları var doğum kanalında

Canım ya daha zaman var merak etme döner inşallah Allahın izniyle son zamanlarda cok değişirmiş zaten bebişlerin pozisyonu

makyajı bilemiyorum sezeryana girerken ama fönlü , ağdalı ve ellerim ayajklarım french li gitmek istiyorum bende.. :) resimlerde güzel çıkmak istiyırum.. ömrüm boyunca olacak en önemli karelerim onlar benim:)

burun aspiratörü gelince nazal dedikleri sanırım aspratörleri öneriyorlar.. ablamda çocuklara kullanıyorlar.. bu uzun borulu ağızla hazneye çekilenlerden.. 10-12 tl arası onlarda

canım benim kız 3 ay yan yattı,28. haftada kafası hafif aşağı dönüktü,31+2 de kafası kanala gimiş gözüküyodu,ama geri dönebilir de 36. haftaya kadar dönebiliyo bbebişler,kendini nasıl rahat hissederse öyle duruyolar,bizim cadının topukları kafasının üzerindeydi mesela,elleriyle kulağını,ayaklarıyla suratını kapatıyodu:1::1::1:ultrason cihazı ses dalgası yayıyo ya sesten rahatsız oluyo galiba kociş diyo bizim kızın kulağı yokmu hiç göremedim:60::60::60::60::60:

Canım darısı bana ve benım gıbı sezeryan olmak durumunda kalanlara inşallahh benimde planlarım o yönde hafif makyajlı fonlu gırmek ama ne olur bılemıyorum tabıkı Allah yardımcımız olsun cok tesekkur ettım rahatlattın benı :16::16:

slm kızlar,
doğru söylüyosunuz..normal doğum istiyoruz belki hepimiz ama şartlar neyi gerektirecek Allah bilir..normal doğum tabiiki normal olanı ama ondada epizyotomi var..kesiliyoruz yani bi şekilde..sezaryan dikişi kadar olmasa da dikişli olunuyo..ayrıca doğum eylemi beklenen sürede gerçekleşmezse onca saat sancı çektikten sonra sezaryana alınma ihtimali de var..
bana da dr.larımdan biri sezaryan gibi görünüyo senin durumun dedi..o zamandan beri araştırıyorum hayırlısı neyse o olsun diyorum artık..en azından 38. haftada alınır bebek..ablam,eltim,görümcem hep sezaryan oldular..diğerlerininki genel anestezi oldu ama ablam epiduraldi..normal doğum yapmış gibi aynı gün kalktı ayağa..kayınvalidesi refakatçi kalmıştı ben ona mı refakat ettim o mu bana anlamadım demişti..:52:
yani uzun lafın kısası..
herkesin doğum öyküsü farklıdır..bence hiçbirinden korkmayalım..sezaryan da dünyanın sonu değil..sonuçta by-pass değil yanii bi batın kesisi o kadar..:nazar::nazar::72:

Canım henuz almadık bızde ama bu cumartesı cıkıcaz ınsallah zaten oda degılde gardolap ve sıfonyer olarak alıcaz buyuk ıhtımalle siteleri gezmeyi düşünüyoruz bakalım

cnm siz bi ön izleme yapın o zaman:) fikirlerinden sonra bizde değerlendirelim... ya bana nisan gibi istanbuldan ablamın eltisinden oda gelecekti ama şimdi kızının yatağını değiştirmişler yavaş yavaş demişler.. o yavaş yavaş ın süresi belli değil ve ben belirsizlikten nefret ediyorum.. o yüzden eşimi iknaya da çalışıyorum.. oda lazım bize.. eğer istanbula gidip sepeti alırsam sen azından 1-2 ay sonrada alabilirim odayı ama sepeti alamazsam park yatağımı kurcam ve acilen dolap vs.. gerek duyacam.. ama park yatağı kaldırıp oda yatağını kullanmak isşteiyorum.. offf.. beğendiklerim hep 3 bin tl civarında:(

$249646_106052796155734_100002530428018_51456_3122718_n.webp

kızlar beğendiğimiz oda.. avizesi-halısı-ve sepet hariç/ yatak ve uyku seti , dolaptaki süsler dahil 2900 ??? bunu ben çok istiyorum:)

Back
X