2011 Aralık Anneleri

selam arkadaslar nasilsiniz?? gaz sancisi ceken bebislerinize hangi damlayi veriyorsunuz? neler yapiyorsunuz?ben sap simplex veriyorum.aslinda cok aglamiyor nadir diyebilirim.vermemelimiyim bilemedim.Dr. gunde 4 diyordu hatta ben 2 ye dusurdumm.umarim hepiniz iyisinizdir,bizde
cuma gunu 1 aylik olacagizzzzz teyzeleriii:))

kizlar sutum cok pis kokuyor emzirirkene burnuma koku geldi biraz elime sagdim icim kalkti kokudan bozulmus eksimis inek sutu gibi igrenc ellerimde hala bu koku var ve bebisimin yuzunde azinda cok agir nedendir bilen varmi acil cvb

kizlar sutum cok pis kokuyor emzirirkene burnuma koku geldi biraz elime sagdim icim kalkti kokudan bozulmus eksimis inek sutu gibi igrenc ellerimde hala bu koku var ve bebisimin yuzunde azinda cok agir nedendir bilen varmi acil cvb

doktora danışsan canım ya.. üzülüyorum sen böyle yazdıkça.. inşallah kısa zamanda herşey yoluna girer..

cnm medela diye bi marka koca alet kiraladim ben hastane makinasi gibi cekim gucu cok guzel acilmaya basladi gogsum bazen 2 delikten bazen 4 bazen tek delikten geliyo baslarda 20 cc cikariyordum simdi 60 ladara yukseldi 3 saatte bir sagarsam 40 cc cikiyor 5 saat olursa 60 ama dier gogsumden nezaman sagsam 100 civari massallahi var memelerime butun kiramleri kullandim antibiyotik dahi kullandim hap 500 mg hemde yok banamisin demiyo goguslerimun uclari kara dud gibi morardi anneme diyom guluyo bana kara dud gibi deinde nasil olur diyo bende en sonunda dedim morgta insan morarirya dedim etleri dokulur ayni oyle curucek kopcak dedim oda kiyamiyo sag ver 6 ay sonra bakarsin ek gidalara geccen nasilsa birak diyo mamayla besle diyo ustume gelse fena olcam esimde saolsun cok yardimci oluyo ama sol gogsumu sagarkene piskolojim bozuluyo

canım geçmiş olsun...benim de sol göğsüm mastit oldu yakın zamanda hala da hap kullanıyorum geçti cok sükür.yüksek ateş,üşüyüp titreme baş agrısı mide bulantısı halsizlik bunlar belirtileriydi.berbat bişi!!!göğsümün üstü kıpkırmızı oldu yani,abse yapmış içerde.augmentin önerdi doktor iyi oldu allahtankimseye göstermsin,emzirmek de cok zormuş...aklım gidiyo şimdi süt birikmesi olcak diye, o nedenle benim oğlanı süt manyağı yaptım :)

kızlar bu arada bebekle ilgilenmekten eşlerinize zaman ayırabiliyor musunuz?özel anlamda tabi ? ;) bizde durum vahim..devamlı bebekle ilgilenmek durumunda kalıyorum,gü içinde de uykusuzum akşam da.. :( eşimden de böyle bi yaklaşım hissetmedim,ya çekiniyo ya da bana mı üzülüyo bilemiyorum artık ...:((( artık dünyam bebeğim oldu

canım geçmiş olsun...benim de sol göğsüm mastit oldu yakın zamanda hala da hap kullanıyorum geçti cok sükür.yüksek ateş,üşüyüp titreme baş agrısı mide bulantısı halsizlik bunlar belirtileriydi.berbat bişi!!!göğsümün üstü kıpkırmızı oldu yani,abse yapmış içerde.augmentin önerdi doktor iyi oldu allahtankimseye göstermsin,emzirmek de cok zormuş...aklım gidiyo şimdi süt birikmesi olcak diye, o nedenle benim oğlanı süt manyağı yaptım :)

kızlar bu arada bebekle ilgilenmekten eşlerinize zaman ayırabiliyor musunuz?özel anlamda tabi ? ;) bizde durum vahim..devamlı bebekle ilgilenmek durumunda kalıyorum,gü içinde de uykusuzum akşam da.. :( eşimden de böyle bi yaklaşım hissetmedim,ya çekiniyo ya da bana mı üzülüyo bilemiyorum artık ...:((( artık dünyam bebeğim oldu

ben cok dusunuyorum cokta istiyorum ama assasi wcde yaniyo acicak diye tedirginim esime bisi caktirmiyorum ama coooooook istiyorum bu gece ama bi bas agrisi tutturdu gecmiyo birazdan dusa gircem gecer diye artik yarin aksamaa kaldi benimki geceleri iyi uyuyor ama tek sorun esim isten gec gelmesi o gec gelince bizim is zorlascak gibi bakam nansi duzene sokcaz benimki sakasina gecen dedi bidaki sene yapariz dedi ikinciye kalirsin felan dedi en iyisi biz seneye yapalim dedi :52::52::52::52: adam saba koru gidiyo gece yarisi geliyo ben tum gun evde aklim hep orda onunkide iste amma azgin kari oldum hee dogumdan sonra:52::52::52::52::52::52::52:

cnm bence ihmal etmee esini ilk sefer insani korkutur cok norml dogmdan sonra benm esimde talep etmedi zaten bende 40im cikmdan regl gordmm hala devm :17:

ben cok dusunuyorum cokta istiyorum ama assasi wcde yaniyo acicak diye tedirginim esime bisi caktirmiyorum ama coooooook istiyorum bu gece ama bi bas agrisi tutturdu gecmiyo birazdan dusa gircem gecer diye artik yarin aksamaa kaldi benimki geceleri iyi uyuyor ama tek sorun esim isten gec gelmesi o gec gelince bizim is zorlascak gibi bakam nansi duzene sokcaz benimki sakasina gecen dedi bidaki sene yapariz dedi ikinciye kalirsin felan dedi en iyisi biz seneye yapalim dedi :52::52::52::52: adam saba koru gidiyo gece yarisi geliyo ben tum gun evde aklim hep orda onunkide iste amma azgin kari oldum hee dogumdan sonra:52::52::52::52::52::52::52:

kizzz cok alemsiin ::9::9::9:

Son düzenleme:
selam arkadaslar nasilsiniz?? gaz sancisi ceken bebislerinize hangi damlayi veriyorsunuz? neler yapiyorsunuz?ben sap simplex veriyorum.aslinda cok aglamiyor nadir diyebilirim.vermemelimiyim bilemedim.Dr. gunde 4 diyordu hatta ben 2 ye dusurdumm.umarim hepiniz iyisinizdir,bizde
cuma gunu 1 aylik olacagizzzzz teyzeleriii:))

kendi adima iyiyim cnmm saol siz nnasilsnzz kiizinla ben trde deilm burda pek ilac vermiolaaar cok sukr gazli bibebek deil rana ama duydgm bebisin ve kendinin ayagini sicak tut yemeklerdn sonra azck kimyon ye suyla inss ALLAH YARDIMCIN OLSUN

BU ARADA KIZLARR BEBEGM HEM ANNE SUTU HEMDE MAMAYLA BESLENIO (GUNDE 2 DEFA MAMA) 4 GUN KAKA YAPMIYO 5.GUN YAPIO AMA SUKR KABIZ DEGL BAYA SIVII VARMI BOLE DURUMU OLAN :31::31::31:ACIKCASI ENDISELENMIYORM CUNKU KIZIMN KEYFI YERINDE VE YAPTIMII KABIZ DEGIL BU BENI RAHAATLATIYO ARASTRDIM COK VAR BOYLE OLAN ZEYTINYAGI IICIRDIM AMA ETKI ETMEDI CADIYAA

kendi adima iyiyim cnmm saol siz nnasilsnzz kiizinla ben trde deilm burda pek ilac vermiolaaar cok sukr gazli bibebek deil rana ama duydgm bebisin ve kendinin ayagini sicak tut yemeklerdn sonra azck kimyon ye suyla inss ALLAH YARDIMCIN OLSUN

BU ARADA KIZLARR BEBEGM HEM ANNE SUTU HEMDE MAMAYLA BESLENIO (GUNDE 2 DEFA MAMA) 4 GUN KAKA YAPMIYO 5.GUN YAPIO AMA SUKR KABIZ DEGL BAYA SIVII VARMI BOLE DURUMU OLAN :31::31::31:ACIKCASI ENDISELENMIYORM CUNKU KIZIMN KEYFI YERINDE VE YAPTIMII KABIZ DEGIL BU BENI RAHAATLATIYO ARASTRDIM COK VAR BOYLE OLAN ZEYTINYAGI IICIRDIM AMA ETKI ETMEDI CADIYAA

biz 35 günlüğüz, bnm ki günde 3-4 kere yapıo ama 8 güne kadar normal diye duydum cnm...demekki bünyeye göre değişiyo...

kiz benimkide gunde bi mama yiyo normalde her emmeden sonra yapardi ama simdi tek osurukta kaciriyo az bazen bi iki yapiyo ama gece sabaha kadan heryeri pok yapiy cok fena sabah dasmana kadan pok temizliyim

kızlar nerdesiniz???
bişi danışacaktım da..
gaz problemi için doktor metsil yazdı. günde 3 defa 5er damla..
yalnız ben pek ilaç vermek istemiyorum da.. günde 1 kez 5damla veriyorum.. bu şekilde nekadar etkisi olur bilmiyorum ama, oğlum öyle hergün gazdan ağlayan bir bebek te değil. yani örn 2 gün iyi ise 3.gün parçalanıyor sancıdan..
kullanan varsa herhangi bir yan etkisini gözlemlediniz mi aceba??

kızlar nerdesiniz???
bişi danışacaktım da..
yalnız ben pek ilaç vermek istemiyorum da.. günde 1 kez 5damla veriyorum.. bu şekilde nekadar etkisi olur bilmiyorum ama, oğlum öyle hergün gazdan ağlayan bir bebek te değil. yani örn 2 gün iyi ise 3.gün parçalanıyor sancıdan..

cnm ben infacol kullaniyorum tamamen dogal alkol seker renklendirici yok cok memnunum bendede gaz sorunu yok mercimek yedigimde bide aci yedigimde oluyo ozaman veriyorum bide her aksam 10 CC papatya cayi yapiyorum
verme bence yuvarla onu yatakta ayaklarinioynat cok iyi oluyo ama o ilac iyi deilmis sanirsam

faceye takılalı siteyi boşladık özlemişim buraya yazmayı öyle bi hatırınızı sorayım dedim bu arada burun tıkanıklığımız fena ya ne yaptıysam geçmiyor hırıltısıda devam ediyor ben kızımla ilgileneyim biraz daha iyi geceler annişlerrrr

faceye takılalı siteyi boşladık özlemişim buraya yazmayı öyle bi hatırınızı sorayım dedim bu arada burun tıkanıklığımız fena ya ne yaptıysam geçmiyor hırıltısıda devam ediyor ben kızımla ilgileneyim biraz daha iyi geceler annişlerrrr

ben okyanus suyu aldim gunde 5 kere kullanabilirsin dedi ebe bide mumukleri cekmeye alet aldim ama hortumun ucu azimda oluyor ben cekiyorum azimla mumugunu hepsi geliyo vallahirilti benimkindede vardi oksurukle bir kaloriferde havlu isittim sirtina koydum gogsune koydum bi iki gece az iyi geldi gibi bide pekmez ver azcik ama memesine bandir oda iyi geliyor

selam kızlar
bende özlemişim burayı :)

efeciğim benim ve destinanında bebeğide kaka yapmıyor. rekor destinada onunki 10 günde yaptı. benimkid 5 günde bir yapıyo. netten araştırdığım kadarıyla normalmiş.
bende zeytinyağı sabun fitil ne bulduysam verdim. ama boşunaymış. bizimkilerin sistemide bu.

kızlar nerdesiniz???
bişi danışacaktım da..

Koprim mrb:)

Gaz konusunda epey tecrübelendim ben. Malum aralık sonunu beklerken kasım başında geldi oğluşum:)

Yoğun gaz sancıları 1.5aylıkken başlar en iyi ihtimalle 3 aya kadar devam eder..Onun için bebeğin 3.gün sancıdan parçalanıyosa bebeğin mlsf yoğun gazlı olacak gibi. zira bizimkide öyle başlamıştı..

Metsil işe yaramaz at çöpe gitsin..

Şu bitkisel ilaçlar işe yaramazsa mecburen ilaç kullanıcaksın yoksa çocuğa acı çektirirsin sen de mahvolursun.

1. Günde 3 kez yarım çay kaşığı hakiki zeytinyağı ver
2. Karnına ve ayaklarına acı elma yağı ile masaj yap.
3.Günde 1çay kaşığı kimyon verebilirsin. Hem uyutur hem ağrı kesici etkisi vardır.
4. Rezene iç ve bebeğine de günde 3 çay kaşığına kadar verebilirsin.

Her zaman için bebeğin ayaklarını sıcak tut. Bacaklarına ılık havlu sar.Onun dışına battaniyesini sar.Penmye battaniye sıcak tutmaz aklına olsun.

Bunun dışında bebeğinin sancısı olduğunu hissettiğinde;

Benim yöntemim şu:

1.Al bebeği kucağına, karnını karnına yapıştır. Ayağa kalk pışpışla ya da odada dolaş.Bi süre sonra sakinleşicektir.Çünkü karnı ısınır. Hatta senin karnın bile sımsıcak olur. Uykuya dalana kadar öyle tut. Şu fermuarlı battaniyeler var ya, ben onu sararım.O daha çabuk ısıtıyo. Bebek uyur uyumaz yatırma. İyice uykuya dalsın.

Yatıracağın zaman da, önce yatıracağın yeri ısıt.Uyanmıyosa yüzükoyun yatır ki karnının sıcaklığı sürsün hemen soğumasın. Uyanıcak gibiolursa normal yatır. Ama karnını ve bacaklarını iyi ört çabuk soğumasın ve bi süre uyuyabilsin...

O bitkisel ilaçlar işe yaramazsa da,

Sana önerebileceğim 3 ilaç var. Onu da özelden veririm sonra..Öpüyorum seni cnm.

diğer topikte ben sana akıl veriyodum güya gaz için :1: ustalaşmışsın kız :D
bu dediklerini zaten yapıyorum.. metsil de iyi geldi..
zeytinyağı vermedim henüz.. biraz da kendi yediklerime dikkat ediyorum..
siz siz olun kesinlikle portakal suyu içmeyin, patlıcan yemeyin sakıııınnn

o fermuarlı battaniye vazgeçilmezlerden biri.. pamukla da sarıyorum direk fermuarlıyı sararsam terletiyor.. aşırı kalın da giydirmiyorum 2 kat sadece..
oda ısısı 22-23derece... kucakta dolaştırıyorum çok bunalırsam.. ozaman anca susuyor.. şekilden şekile giriyoruz.. etrafı incelemek istiyor kucaktayken,
1 saat ayakta dolandığımı bilirim sırf ağlamasın diye..
mama ve meme şeklinde olduğu için beslenmemiz mamadan sonra mesela gazını çıkarıyorum ya.. kucağımda 15dk falan kalıyor iyice dalana kadar.. dediğin gibi karnı da ısınıyor rahatlıyor

anam neyse uyandı sıpa.. devam ederim bir ara :1:

Gaz konusunda epey tecrübelendim ben. Malum aralık sonunu beklerken kasım başında geldi oğluşum:)

Yoğun gaz sancıları 1.5aylıkken başlar en iyi ihtimalle 3 aya kadar devam eder..Onun için bebeğin 3.gün sancıdan parçalanıyosa bebeğin mlsf yoğun gazlı olacak gibi. zira bizimkide öyle başlamıştı..

Şu bitkisel ilaçlar işe yaramazsa mecburen ilaç kullanıcaksın yoksa çocuğa acı çektirirsin sen de mahvolursun.

3.Günde 1çay kaşığı kimyon verebilirsin. Hem uyutur hem ağrı kesici etkisi vardır.

Her zaman için bebeğin ayaklarını sıcak tut. Bacaklarına ılık havlu sar.Onun dışına battaniyesini sar.Penmye battaniye sıcak tutmaz aklına olsun.

Benim yöntemim şu:

1.Al bebeği kucağına, karnını karnına yapıştır. Ayağa kalk pışpışla ya da odada dolaş.Bi süre sonra sakinleşicektir.Çünkü karnı ısınır. Hatta senin karnın bile sımsıcak olur. Uykuya dalana kadar öyle tut. Şu fermuarlı battaniyeler var ya, ben onu sararım.O daha çabuk ısıtıyo. Bebek uyur uyumaz yatırma. İyice uykuya dalsın.

Yatıracağın zaman da, önce yatıracağın yeri ısıt.Uyanmıyosa yüzükoyun yatır ki karnının sıcaklığı sürsün hemen soğumasın. Uyanıcak gibiolursa normal yatır. Ama karnını ve bacaklarını iyi ört çabuk soğumasın ve bi süre uyuyabilsin...

Sana önerebileceğim 3 ilaç var. Onu da özelden veririm sonra..Öpüyorum seni cnm.

metsıl kullanıyorum kesınlıkle ışe yarıyo o gunden berı ıkınması geçtı gunde 3 defa 8 damla verıyorum ben duzenlı kullan faydasını goreceksın....

Benim yöntemim şu:

ben de istiyorum ya o ilaç isimlerinii:)

Back
X