2011 Aralık Anneleri

hımm doktor dediyse ii yapmışsın ozaman.. bende, nisanın 16sında aşısı var sonrasında kontrole götürücem o zamanlarda 4 aylık oluyor. bakalım ek gıdayıda sorucam ne diyecek.. 3,5 aylık şuan kilosu 7.400..

seninkinin de maşallahı var bence sen de tattır ne zararı olur ki 2 kaşık elma armut suyunun sen bilirsin yine de

benim kuzumda sadece anne sütüyle besleniyor. ben bir doktoruna sorayımda sonra başlamayı düşünüyorum cnım..

aklında olsun pilav sularından da ver, özellikle bulgur cnm ama daha tuz felan atmadan önce.

benim kızımda 4 kilo doğdu.üçüncü ayını doldurduğumuz gün (1 hafta önce) 6500 gr.65 cmdi.sağlık ocağındaki ebe çok fazla kilo almış,çok güzel,şu anda en fazla 5800 olması gerekiyodu boy-kilo tablosuna göre dedi.Obezmi yetiştiriyorum yani ozaman dedim sadece anne sütü alanlarda öyle bişey diyemeyiz,alabldiği kadar alsın bir kaç ay sonra çok az alacak zaten dedi.Görenlerde of maşallah bu ne böyle diyo.Ama gördüğüm kadarıyla burdaki arkadaşların çoğunun bebekleri aynı kilolarda.Niye benimkine çok abartılıymış gibi davranıyolarki?
Bebeğime nazar değdirdiler heralde 4 gündür grip,nefes bile alması zor oluyo çok ememedi.kilo almak yerine vermiştir heralde.Yavrum harap oldu.

kiz oku cocugunu bol bol benimki iki aylikkene 6 kilo 510 du ama hic gostermiyo doktorlar cok fazla ama tehlike yok suan dedi 3 kilo 740 dogdu merakettim sen normalmi dogurdun 4 kilo nasi cikardin ben benimkini zor cikardim da:52::52::52::52: yarin gelcek ebe tartcak cok merakediyom kac olmus ama almamistir heralde fazla cok dengesis besleniyoz bi mama bi anne sutu kv geldiginde dedi sok yasadim dedi netten parmaklari kalin sisko dedi ama burda incecik zayif cok dedi net aldatiyo cok sisko gosteriyo dedi resmen tam bi hayal kirikligi yasadim bakamamisimmi yani dedim kendi kendime sinirlerim tepemde:50::50:

herkese merhaba arkadaşlar. birkaç gün önce başka bi paylaşım sitesinden bahsettiğim için kk tarafından cezalandırıldım. buradan arkadaşlar şikayet etmişler. sizi bilmeden kırdıysam özür dilerim. benim kötü niyetim yoktu... :(( iyi bakın kendinize...

selam kizlar nasilsiniz
bebisler nasil
leylaaaaaaaa LUVEYLAAAAAAA
kiz 2 cizelgeyide nasil yaptin bende yapmak istiom hem kiziminki hemde oglumunki gorunsun istiom

Canım iki çizelge değil. Biri çizelge diğeride profilimde bebeğimin muhtemel doğum tarihini girdim ordan ayrıntılı bilgi ekleniyor.. Yeni uygulama böyle.. Çok da güzel gün gün takip ediyorsun bebeğinin durumunu...

benim kızımda 4 kilo doğdu.üçüncü ayını doldurduğumuz gün (1 hafta önce) 6500 gr.65 cmdi.sağlık ocağındaki ebe çok fazla kilo almış,çok güzel,şu anda en fazla 5800 olması gerekiyodu boy-kilo tablosuna göre dedi.Obezmi yetiştiriyorum yani ozaman dedim sadece anne sütü alanlarda öyle bişey diyemeyiz,alabldiği kadar alsın bir kaç ay sonra çok az alacak zaten dedi.Görenlerde of maşallah bu ne böyle diyo.Ama gördüğüm kadarıyla burdaki arkadaşların çoğunun bebekleri aynı kilolarda.Niye benimkine çok abartılıymış gibi davranıyolarki?
Bebeğime nazar değdirdiler heralde 4 gündür grip,nefes bile alması zor oluyo çok ememedi.kilo almak yerine vermiştir heralde.Yavrum harap oldu.

Canım çok geçmiş olsun.. bebeişin hemen iyileşsin inşallah.. Kilosuda normal çok değil merak etme..

luveyla cnm hayırlı olsun, kardeş geliyormuş.. Allahım sağlıkla kucağına versin..

Sağol canım.. Amin inşallah..

selam kızlar ben geldim ne var ne yok bakayım dedim burayı çok özlemişim çocuktan fırsat olmuyordu bayadır bakamıyordum artık burdan da yazışırz inşallah benim kzıım da 4. ay kontrolünde 7550ydi sadece anne sütüyle besleniyo 10 gündür meyve sularını tattırıyorum bugün de muhallebi vermeye başlıcam hepinizi öpüüyorum

Hoşgeldin Firuze.. Gerçi bende yeni takılmaya başladım.. Kasım annelerinede giriyorum zik zak çiziyorum anlayacağın... Çok da güzel oluyor.. Bir giriyorum gebelik konuşması bir giriyorum bebişlerin konuşması..

kiz oku cocugunu bol bol benimki iki aylikkene 6 kilo 510 du ama hic gostermiyo doktorlar cok fazla ama tehlike yok suan dedi 3 kilo 740 dogdu merakettim sen normalmi dogurdun 4 kilo nasi cikardin ben benimkini zor cikardim da:52::52::52::52: yarin gelcek ebe tartcak cok merakediyom kac olmus ama almamistir heralde fazla cok dengesis besleniyoz bi mama bi anne sutu kv geldiginde dedi sok yasadim dedi netten parmaklari kalin sisko dedi ama burda incecik zayif cok dedi net aldatiyo cok sisko gosteriyo dedi resmen tam bi hayal kirikligi yasadim bakamamisimmi yani dedim kendi kendime sinirlerim tepemde:50::50:
okuyorum canım.yok normal doğurmadım.ben de normal doğumlardan korkanlardandım.Bu ikinci bebeğim.büyük kızım 8 yaşında.ikisinide sezeryanla doğurdum.Sezeryan olduğu için 9 gün önce alındı.gününü beklese 4250 falan olacakmış.Burdakilere bakıyorumda kilosu hep benimkiyle aynı sayılır.benim çevremdekiler niye bu kadar söyleniyo hayret ediyorum.üstelik boyu uzun olduğu için boğum boğum ette değil yani.yanakları tombiş biraz.her gören (ebemizde dahil)maşallah ne kadar iri bu diyo ya...
kv lidelerde bişey hakkında yorum yapmasa şaşarım yani.

Son düzenleme:
herkese merhaba arkadaşlar. birkaç gün önce başka bi paylaşım sitesinden bahsettiğim için kk tarafından cezalandırıldım. buradan arkadaşlar şikayet etmişler. sizi bilmeden kırdıysam özür dilerim. benim kötü niyetim yoktu... :(( iyi bakın kendinize...

ne sitesi kiz noldu

okuyorum canım.yok normal doğurmadım.ben de normal doğumlardan korkanlardandım.Bu ikinci bebeğim.büyük kızım 8 yaşında.ikisinide sezeryanla doğurdum.Sezeryan olduğu için 9 gün önce alındı.gününü beklese 4250 falan olacakmış.Burdakilere bakıyorumda kilosu hep benimkiyle aynı sayılır.benim çevremdekiler niye bu kadar söyleniyo hayret ediyorum.üstelik boyu uzun olduğu için boğum boğum ette değil yani.yanakları tombiş biraz.her gören (ebemizde dahil)maşallah ne kadar iri bu diyo ya...
kv lidelerde bişey hakkında yorum yapmasa şaşarım yani.

ben normal yaptim catir catir ama iykide normal yapmisim benimde gununu beklerse cok iri olcak dedi doktor erken alalim dedi 38 haftalikken dogum baslatcaz dedi hastaneye gittigimde sancim cikti sancimla dogurdum valla kafa kocamanmis benimkinin bide benimkide cok iri ayina gore iri hareketleri sohbetleri cok tatli yeni konusma yaratti kendince kedi gibi ayni sohbet ediyo onceden agu agu diyodu simdi kedi gibi miyavliyo konusunca ona benim tek sorun gozleri hala rengi cikmadi piyasaya yaaa kizlar sizin ciktimi gozleri net ortaya bebelerin benimki cikmadi yesil mavi gibi arada kaffe oluyo off cok meraktayim ya ne olcak diyee:32::32::32:

ben normal yaptim catir catir ama iykide normal yapmisim benimde gununu beklerse cok iri olcak dedi doktor erken alalim dedi 38 haftalikken dogum baslatcaz dedi hastaneye gittigimde sancim cikti sancimla dogurdum valla kafa kocamanmis benimkinin bide benimkide cok iri ayina gore iri hareketleri sohbetleri cok tatli yeni konusma yaratti kendince kedi gibi ayni sohbet ediyo onceden agu agu diyodu simdi kedi gibi miyavliyo konusunca ona benim tek sorun gozleri hala rengi cikmadi piyasaya yaaa kizlar sizin ciktimi gozleri net ortaya bebelerin benimki cikmadi yesil mavi gibi arada kaffe oluyo off cok meraktayim ya ne olcak diyee:32::32::32:
keşke çatır çatır doğurabilseydim ama olmadı işte :(.sağdan soldan duyduklarım,birde kuzenimin başına gelenler yüzünden çok korktum.Acıdan değilde bebeğe bişey olursa, çıkartamassam diye.benim kızımında göz rengi tam belli değil.bazen yosun yeşili gibi bazen açık kahve gibi.hasta olmadan önce bizde çok değişik sesler çıkartıyorduk.sesli gülüyorduk.hasta olunca keyfi olmadı.seside kısıldı şimdi.yavaş yavaş düzelcez inşallah.

keşke çatır çatır doğurabilseydim ama olmadı işte :(.sağdan soldan duyduklarım,birde kuzenimin başına gelenler yüzünden çok korktum.Acıdan değilde bebeğe bişey olursa, çıkartamassam diye.benim kızımında göz rengi tam belli değil.bazen yosun yeşili gibi bazen açık kahve gibi.hasta olmadan önce bizde çok değişik sesler çıkartıyorduk.sesli gülüyorduk.hasta olunca keyfi olmadı.seside kısıldı şimdi.yavaş yavaş düzelcez inşallah.

KIZ bizimkide aydi esiminki renkli olmasa hic umursamicam ama onunki mavi benimki kaffe catlicam meraktan noluyosasagdan soldan duymalar yuzunden oluyo ablamada bebek tramma yasar yok kilolu felan demis doktor aldi sezeryana avrupada sezeryan yasak mecbur olmadigin surece hic trammali sorunlu bebek yoktu etrafimda herkez normal massallah biri 4 kilo dogurdu assadan sifir dikisle ben 3 kilo 750 gram tek dikis distan oda kendilinden yirtildi

ayrica gecmis olsun cnm yaa benimkinde tik yok ama kv yuzunden her an olabilir 3 ayi doldurduk massallagi var kardada gezdim ruzgardada 20 gunlukken soka attim kendimi ama bisiycik olmadi o evde heryer kalorifer battaniyeye sarik gezdiriyo cocugu sarma diyom ama usur diyo ben oyle alistirdim diyom yel alir diyo cocuk durmadan terliyo sabahlari burunlar tikali kalkiyo kafayi yemek uzereyim

sallama dedim kendi uyusun dedim inat yapar gibi salliyo yaaaaaaaaaaa simdi yok olmak istiyorum

desene doktor sallamaya izin vermiyor falan diye.. yada eşini uyar.. birşekilde o söylesin.. yoksa kafa gider be güzelim..
bu sallama olayı alışkanlık haline gelmiş millette.. ben sallamıyorum oğlumu.. çok şükür gerek duymadım..
ama gelen giden sevmeye diye kucağına alıyor uslu duran çocuğu otomatikman hafifçe sallamaya başlıyor.. sanki huysuz da ağlıyormuş gibi... vallahi uyarıyorum..
kucağa da alışmasını istemiyorum... çok acı ağlamadığı sürece almıyorum.. az ağlarsa da oyalıyorum şebeklik yapıyorum susturmak için işe de yarıyor, ağladığını unutup gülmeye başlıyor...

bu arada benim oğlum 3-4 gündür beni emmek istemiyor.. huyu iyice değişti dışarıya çıkarmaya başladığımdan.. inat eder gibi dikiyor kendini ağlıyor.. uykuluyken anca ağzına zorla sokuşturuyorum emiyor.. bir rahatsızlığı falan da yok iştahı keyfi yerinde de.. anlam veremedim bu davranışına.. biberondan kaynaklanan bişi olsa çoktan bırakmıştı emmeye diye düşünüyorum ama bilemiyorum yine de..

bi 10 gun oluyo kameraya bile cektim katlaniyo resmen ruyasinda cok guluyo bide emerkene uyuyo ozaman guluyo sessli cok feci ben bile katlaniyom ya gulusune

ayy ne kadar güzel maşallahhh canım bebişine:nazar: şu an ne kadarlık seninki?benim minnoş çalışmlarda bulunuyor ama tam kahakaha atamıyor ne zamana atacak çok merak ediyorum:18:

desene doktor sallamaya izin vermiyor falan diye.. yada eşini uyar.. birşekilde o söylesin.. yoksa kafa gider be güzelim..
bu sallama olayı alışkanlık haline gelmiş millette.. ben sallamıyorum oğlumu.. çok şükür gerek duymadım..
ama gelen giden sevmeye diye kucağına alıyor uslu duran çocuğu otomatikman hafifçe sallamaya başlıyor.. sanki huysuz da ağlıyormuş gibi... vallahi uyarıyorum..
kucağa da alışmasını istemiyorum... çok acı ağlamadığı sürece almıyorum.. az ağlarsa da oyalıyorum şebeklik yapıyorum susturmak için işe de yarıyor, ağladığını unutup gülmeye başlıyor...

bu arada benim oğlum 3-4 gündür beni emmek istemiyor.. huyu iyice değişti dışarıya çıkarmaya başladığımdan.. inat eder gibi dikiyor kendini ağlıyor.. uykuluyken anca ağzına zorla sokuşturuyorum emiyor.. bir rahatsızlığı falan da yok iştahı keyfi yerinde de.. anlam veremedim bu davranışına.. biberondan kaynaklanan bişi olsa çoktan bırakmıştı emmeye diye düşünüyorum ama bilemiyorum yine de..

dun gece emzirmek istedim gece kalktiginde mememi tutmasi bagirittim cagirittim tutmadi mama verdim icti uyudu bu sabahta aynini yapti memeler zaten yara icinde ben dayaniyorum ama o bi celsede sildi memelerimi bi iki cekti temink ama isteksiz birakirsa uzulmem memelerim cibardi zaten hic gecmediydi 3 aydir nasil sabrediyorum bir bilseniz bortlen gibi uclari mosmor hala soyledim esime sallamasin terletiyo sarmasin diye o dedi sen soyle dedi soyluyom ama dinlemiyo dedim memeyi yalayip veriyo dedim beni dinlemiyo sen uyar dedim tamam dedi sabret gitcek zaten dedi :52::52: 1 haftacik dedi 1 haftacik ama dedim cocum hasta olcak dedim dun sallatmadim kizdim bugunde :52::52:elinden aliveriyom hemen ablamla konustum sukret kaynanan senden uzak 1 haftacik sik disini benimki neler yapiyo dedi sivi el sabunula cocu yikamis heryerinde yaralar cikmis cocukta zaten egzama var delirmis kayinbabasida eline bardak veriyomus at cocum diyomus atiyomus kiriliyomus bardak aferin diye alkis yaptiriyomus dedim ne tur bi hasta bu adam dedim simdi eline bardak veremiyom diyo daha 9 aylik cocuga bardak kirdirtiyo adam dedim sakin calisma dedim kaynanaya birakcakti cocu caliscakti diyo para lazim ama dedim cocun sagligi daha onemli daha neler neler ben sukrettim halime valla :52::52:

ayy ne kadar güzel maşallahhh canım bebişine:nazar: şu an ne kadarlık seninki?benim minnoş çalışmlarda bulunuyor ama tam kahakaha atamıyor ne zamana atacak çok merak ediyorum:18:

3udoldurduk canim 22 sinde 3 ay 8 gunluk yani atar meraketme benimki kedi gibi miyavliyo simdi videoya cektim annem dedi kizim dedi kv sesi olmayan yokmu bi video dedi dedim cekme baslarkene giriy araya dedim ablamin eside onun sesi var diye izlemiymis actirmiymis bilem demis sesi cikmayan video koysun :33::33::33::33: dedim gidince artikin aralarinda hir var beni esimlen tanistirdi diye kavgalilar ablamin kocasilan mutlulugumuza sebeb oldular diye kv beni istememisti :33::33::33::33: simdi cok mutluyuz esimlen mevye bile verdik ama kv hala ablamin kocasini istemiy evine oda ondan onu istemiy:32::32::32::32:

Back
X