2011 Aralık Anneleri

slm kızlar.. ara ara okuyorum yazılarınızı, bende tam niyetleniyorum yazmayaa hoop birşey çıkıyor yazamıyorum. paşam uyuyorken geldim yine pc başına. bu defa hızlı bir şekilde yazayım dedim :) şöyle bir baktımda kilolardan, aşılardan ve saçlardan bahsedilmiş yine..

hepinizin yavrularına, ALLAHIM sağlıklı günler nasip etsin ve benim kuzumada AMİN. geçen hafta doktora götürdüm paşamı, 4,5 aylıktı o zaman 8.200 çıktı doktor 8 kg olarak geçti kayıtlara. boyuda 66 cm'di. doktor maşallah gayet sağlıklı dedi. sadece anne sütü alıyor emirim.. 2 hafta sonra yeniden doktora götürücem kilo alımına bakılacak ek gıdaya geçiş için. birde 2.doz rota aşımız var, onuda yaptıracağız oğluma. bu arada kuzumun saçlarıda dökülüyor, çok şekilsiz oldu saçları ama ayrı bir tatlılık katıyor yaa.. Emirimin başının üstündeki saçları eşimin saçlarından uzun walla :)

ayy tek sağlıklı olsunlarda daha ne isteriz..

ya ben anlamıyorum benim ek gıdayamı geçmem gerekiyo,sütüm bol,bizim kız da iştahı ama 5 aylık 7800 g civarı,yani ne az ne de çok,ama işe başladım pazt.günü öğleden önce 2 cicibebe,öğleden sonra 3 cicibebe yemiş sütle karışık çok beğenmiş,2 günde tombişleşti kız anlamadım benim sütüm mü yaramıyo yoksa diye düşünmeye başladım artık hafta sonu bile yanında olsam bile biraz cicibebeyle süt vercem

derya artık büyüdüler cici bebe bende ıhlamurla veriyorum...sütün yetiyordur.

derya senin mesleğin orman mühendisiydi diymi yanlış hatırlıyorda olabilirim.bir sorum olacaktı...

slm kızlar.. ara ara okuyorum yazılarınızı, bende tam niyetleniyorum yazmayaa hoop birşey çıkıyor yazamıyorum. paşam uyuyorken geldim yine pc başına. bu defa hızlı bir şekilde yazayım dedim :) şöyle bir baktımda kilolardan, aşılardan ve saçlardan bahsedilmiş yine..

hepinizin yavrularına, ALLAHIM sağlıklı günler nasip etsin ve benim kuzumada AMİN. geçen hafta doktora götürdüm paşamı, 4,5 aylıktı o zaman 8.200 çıktı doktor 8 kg olarak geçti kayıtlara. boyuda 66 cm'di. doktor maşallah gayet sağlıklı dedi. sadece anne sütü alıyor emirim.. 2 hafta sonra yeniden doktora götürücem kilo alımına bakılacak ek gıdaya geçiş için. birde 2.doz rota aşımız var, onuda yaptıracağız oğluma. bu arada kuzumun saçlarıda dökülüyor, çok şekilsiz oldu saçları ama ayrı bir tatlılık katıyor yaa.. Emirimin başının üstündeki saçları eşimin saçlarından uzun walla :)

ayy tek sağlıklı olsunlarda daha ne isteriz..

Canım, benim oğlumda 8 kilonun az üzerinde..Sadece anne sütü veriyorum, yalnız bir kaç kez meyve suyu ve sebze püresi tattırdım o kadar..Doktor "kilosu iyi, ek gıdaya başlamak için 6. ayı bekleyelim" dedi..Muhtemelen senin doktorunda aynısını söyleyecektir, çünkü oğlunun kilosu iyi maşallah:nazar:
Benim oğlumun da başının üstündeki saçlar babasından uzundu:1: ama yanlar ve arka o kadar biçimsizdi ki kesmek zorunda kaldık artık..Herkes bebişimin saçlarına takılıyordu:50: Umarım en kısa zamanda uzar saçları...

ya ben anlamıyorum benim ek gıdayamı geçmem gerekiyo,sütüm bol,bizim kız da iştahı ama 5 aylık 7800 g civarı,yani ne az ne de çok,ama işe başladım pazt.günü öğleden önce 2 cicibebe,öğleden sonra 3 cicibebe yemiş sütle karışık çok beğenmiş,2 günde tombişleşti kız anlamadım benim sütüm mü yaramıyo yoksa diye düşünmeye başladım artık hafta sonu bile yanında olsam bile biraz cicibebeyle süt vercem

Biraz tattırmanda bir sakınca olmaz tabi ama sütün muhakkak yarıyordur..Kilosu iyi çünkü..Sakın tersini düşünme..Sütün bol olduğu için şanslısın..:nazar:

Biraz tattırmanda bir sakınca olmaz tabi ama sütün muhakkak yarıyordur..Kilosu iyi çünkü..Sakın tersini düşünme..Sütün bol olduğu için şanslısın..:nazar:

sağol canım içimi rahatlattın galiba dişi gelcek sürekli terliyo,hafif ateşi var,37 çıkıyo,2 eli sürekli ağzında kusturuyo kendini,dişi çıkacağı zaman az alırmış bebekler belki ondandır

sağol canım içimi rahatlattın galiba dişi gelcek sürekli terliyo,hafif ateşi var,37 çıkıyo,2 eli sürekli ağzında kusturuyo kendini,dişi çıkacağı zaman az alırmış bebekler belki ondandır

o terleme ve iki elini nerdeyse kusana kadar ağzına sokma bizde de var..Bir de bol bol da salya akıtıyoruz:1:..Umalım da çok fazla sıkıntı yaşamadan çıksın şu dişler..Zaten ilk diş sıkıntılı çıkarmış, sonrakiler pıtır pıtır gelirmiş arkadan..

cnm, bence öyle kafaya takılacak bir kilo değil gayet ii bence.. tosun olan bebekler sağlıklı olur diye bir kural yok. ki senin sütünde çokmuş ne güzel bol bol emzir.. bazı arkadaşlarımdan şey duymuştum, anne sütü ne kadar yağlı olursa o kadar yararmış bebeğe. aman her kafadan bir ses çıkar boşver. zaten şurda ne kaldı eklere geçilecek artık tamamen.. bende şu doktor kontolü olsun başlıycam yavaştan..

Canım, benim oğlumda 8 kilonun az üzerinde..Sadece anne sütü veriyorum, yalnız bir kaç kez meyve suyu ve sebze püresi tattırdım o kadar..Doktor "kilosu iyi, ek gıdaya başlamak için 6. ayı bekleyelim" dedi..Muhtemelen senin doktorunda aynısını söyleyecektir, çünkü oğlunun kilosu iyi maşallah:nazar:
Benim oğlumun da başının üstündeki saçlar babasından uzundu:1: ama yanlar ve arka o kadar biçimsizdi ki kesmek zorunda kaldık artık..Herkes bebişimin saçlarına takılıyordu:50: Umarım en kısa zamanda uzar saçları...

senin paşayada maşallah canım :nazar: ben sadece arada çok az su verdim daha hiç birşey tattırmadım. ama yawaştan başlıyım diyorum. doktorda 6. aya kadar beklemekten yana ama bende tattırmalarda geç kalmıyım diyorum.. hayırlısı bakalım..

ayy bende kesicem yanlarını oğluşumun, kulaklarının üzerine düşüyor.. aha beniimm pamuk oğlum uyandıııı... :21:

selam kızlarr bende aralık annesiyim kızım şuan 6. ayında :nazar: Rabbim sizlerede Anneliği tattırmayı nasip etsin inş hayırlısı ile =)

senin paşayada maşallah canım :nazar: ben sadece arada çok az su verdim daha hiç birşey tattırmadım. ama yawaştan başlıyım diyorum. doktorda 6. aya kadar beklemekten yana ama bende tattırmalarda geç kalmıyım diyorum.. hayırlısı bakalım..

ayy bende kesicem yanlarını oğluşumun, kulaklarının üzerine düşüyor.. aha beniimm pamuk oğlum uyandıııı... :21:

Sağlık ocağındaki ebe ufak ufak tattırmak gerektiğini söylemişti..Sonrasında zorlanabiliyormuş bebek yerken..Ben de o sebepten meyve suyu ve sebze püresi denedim..Doktorlar mümkün olduğu kadar anne sütünü destekliyor ama ufaktan tattırmanın da bir sakıncası olmaz tabi..6 aydan sonra düzenli şekilde başlanır nasıl olsa..:56:

acil düzeltme!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kızlar bulamadım ama bir mesajımda bebeğe gece maması için yulaf önermiştim hemen geri alıyorum.

7.aydan önce pirinçten başka tahıl verilmiyormuş!!!!!!!!!!!!YANİ PİRİNÇ UNU...

HERKESTEN ÇOK ÖZÜR DİLERİM...

kızlar, ikinci bir konu ek gıda...

oğlum hastalanınca doktora gitmiştik. bizden önce giren kadın daha çıkmamıştı, doktorla konuşuyorlardı.

kadının bebeği kaç aylıktı bilmiyorum ama 3-4 en fazla. kadının sütü varmış ama kaynanası " senin sütün az , bu çocuk aç kalıyor" diye zorla mama verdiiriyormuş!!!!!biraz otoriter galiba kızın sesi çıkmıyor belliki. hatta kaynanaın okuması yok, kendi de hazırlayamıyor, kız itiraz edince üst kattan büyük eltiyi çağırıyormuş hazırlasın diye..

kadın diyor ki "250 ml. mama içiyor biberonla yetmiyor."

doktor çok kızdı. İLK 6 AY ANNE SÜTÜNDEN BAŞKA NE VERİRSENİZ VERİN BEBEĞİN DAMARLARINI YORARSINIZ" dedi. "bu çocuğu mahvetmişsiniz. 500 ml de verseniz içer doymaz" dedi.

ben gece muhallebisine başlamayı düşünüyordum ama bu yüzden vazgeçtim.yarın yine o doktora gideceğiz hastalık geçmiş mi diye. bu ek gısa işini iyice soracağım...oğlum 4,5 aylık sadece anne sütüyle besleniyor. cuma izlemi var ama ben boyunu 70 cm ölçtüm.kilosu da 3 hafta kadar önce 7yi geçmişti...bakalım artık

canım ya cicibebe yerine meyve yada sebze püresi verseniz ya .. cici bebeye alışan çocuk daha sonra beslenmede zorluk çeker.. hem sütün de iyimiş ki kızının da kilosu gayet güzel..

yakınımda çok örnek var.. kolay diye cicibebeyi ya süt ya suyla ezip hazır veriyorlar.. çocuk bu sefer sebzeyi reddediyor meyve de tatlı olduğu için daha çok meyveyi tercih ediyor.
eltimin oğlu 11 aylık olacak ayın 15de. hala cici bebe yoğunluklu besleniyorlar.. sonra çocuk neden kilo almıyormuş.. e yap bir çorba .. bir yoğurt.. ne bilim..
sakın yanlış anlama .. yapmıyorsun demiyorum.. sadece benim yakınımdakiler böyle..
üstünde 6.aydan itibaren yazıyor.. bende haftada en fazla 2 defa veririm diye düşünüyorum.. pek te vermeye niyetim yok ama bakalım.. şimdilik püreleri kendim hazırlıyorum.. yetişemediğim yerde hazır pürelerden kullanıyorum..

Back
X