2011 Aralık Anneleri

Geçen ay regl oldum ilk defa. Dediğin gibi gerçekten fark ediyor. Ama ben sabırsız olduğum için bir an evvel eski halime dönmek istiyorum.:34: Tabi ki istemek yeterli değil ama ne yapalım sabredicem artık.

Sütün hala bebişe yettiğine göre rejim yapmadığın belli..En azından sıkı bi rejim..Ki bu çok güzel birşey aslında..Ben her zaman yemekten fazla kesmektense hareketi arttırma taraftarıyım..Ben bu düşünceyle 17 kilo verdim..Hamilelikte 20 kilo almıştım..3 kaldı..onu da vermesem çok dert etmem..Ne kadar fazlan var bilemiyorum ama verirsin..Bebekler büyüdükçe ister istemez vereceğiz zaten..Malum, peşlerinde koşacağız:1: Henüz bir ayın var düğüne, hiç değilse bir iki kilo daha gider..:nazar:

paylaşman iyi oldu canım.. ama zaten hazır gece mamalarının üstünde ayları da yazıyor :) karıştırmaz alanlar.. tabi evde yapmak isteyenler de dikkat etsin mutlaka..

bu arada senin bebiş ne durumda? emmesi nasıl? gündüz emmiyor demiştin.. umarım başlamıştır geri emmeye.. anne sütü gibisi yok gerçekten...

merhaba canım..emmesi düzeldi şükür.buradaysan hala gitme de iki laflayalım:)

bebeğim hastalanmıştı ya, dün gece kabus gibiydi... gece ateşlendi, düşüremedik ilçeye götürdük..orada da düşmedi haydi gece 1 de kayseri fakülteye sevkettiler...Allahtan orada iyi oldu.sabah dönebildik..meğer gribi geçmeden aşı yapıldığı için çok ateşlenmiş..

bu arada evde ateşi çıktığında elleri, tırnakları morarmıştı, korkudan hemen hastaneye koşmuştuk. meğer ateş yükselince eller ayaklar buz gibi olur morarırmış. belki sizden de bilmeyen vardır diye paylaşayım dedim.

hastalık yüzünden kilo alamamış:(((

perşembe izlemi vardı. 4 ay 2 haftalıkken 7 kilo, boy 68cm geldi..iyi maşallah ama bir kaç hafta önce de kilosu aynıydı. hele iyileşsin de önemli değil.

çok zordu onu öyle görmek..

şimdi hafif burun tıkanıklığı, gece öksürüğü kaldı hamdolsun..

Canım, onu bilmiyorum ama hazır aklıma gelmişken söyleyeyim..Eğer migros money kartın varsa bebe money diye bir karta başvuru yapıyorsun..Hatta kartın ön yüzüne bebeğinin resmini yükletme şansın da var..Kartın geldiği vakit bir çok bebek ürününde indirimli alışveriş yapıyorsun..Ben başvurdum ama henüz gelmedi..:9:

saol canım cevabın için,migrosa gidince araştırıyım bakalım:1:

kızlar erken degıl mı ek gıda ıcın ..masalalh neler verıyorsunuz bızım bır haftamız var 6.ay bıtmesıne hala doktorum kesınlıkle yasak dıyor yak ılosu da aman aman degıl yanı

beklıyoruz bakalım :)

bebeğim hastalanmıştı ya, dün gece kabus gibiydi... gece ateşlendi, düşüremedik ilçeye götürdük..orada da düşmedi haydi gece 1 de kayseri fakülteye sevkettiler...Allahtan orada iyi oldu.sabah dönebildik..meğer gribi geçmeden aşı yapıldığı için çok ateşlenmiş..

bu arada evde ateşi çıktığında elleri, tırnakları morarmıştı, korkudan hemen hastaneye koşmuştuk. meğer ateş yükselince eller ayaklar buz gibi olur morarırmış. belki sizden de bilmeyen vardır diye paylaşayım dedim.

perşembe izlemi vardı. 4 ay 2 haftalıkken 7 kilo, boy 68cm geldi..iyi maşallah ama bir kaç hafta önce de kilosu aynıydı. hele iyileşsin de önemli değil.

çok geçmiş olsun. biz de bir ates atlattık çok zor oluyor dayanamıyor insan

Grip geçmeden aşı yapılması doğru değil tabi..Keşke sağlık ocağı ikaz etseydi sizi..

Maşallah boyu, kilosu iyi:nazar: En kısa zamanda toparlar umarım..Çok geçmiş olsun..

çok geçmiş olsun canım ya,inş. bidaha böyle bişey yaşamazsınız:14::14::14::14:

Canım sebzelerin içine 1 de kabak koy haşla, lifli olduğu için patatesin etkisini azaltacaktır:) Ben de senin gibi yapıyorum ancak pirinç yerine az irmik az da hipp tahıl karışımı kullanıyorum.

kabağa da yer veriyoruz artık menüde...
ilk yaptığımda kabak + havuç + pirinçti ...sevmedi sıpa.. sonrakine patates kattım öyle yedi..
akşam kayınvalidemin bahçeli evine gittik mecbur yanıma hazır koydum.. brokoli+patates+bezelye+pirinç :) versem hepsini yiyecek.. ve nasıl heyecanlanıyor anlatamam..
saat 20. gibi püreden verdim.. yolda uyudu zaten 22,30 de sütünü verdim evde.. yani 21de uyudu dersek, sabah 7de uyandı.. geçe hiç ellemedim süt vermek için..
sanırım o püre de epey tok tuttu... sütünü de zaten içmesi gerektiği saatte içti..
5-6. aydan sonra en geç saat 23te sonra beslemesini yapıp yatırmak lazımmış.. erken uyuyorsa tabi uyuyacak ta.. örn sütlü pirinçli mama verince uykusu da daaha güzel olur karnı tok olacağı için.. gece uyanırsa tabi anne sütü varsa emecek.. yoksa formül süt..
hıııı birdeeee oğlum yalnız uyudu 2 gecedir.. sanırım ondan rahat.. :D o bizim yatak odasında uyudu biz salonda.. sesli kamera var odada.. salonda 37ekran minik tv.ye bağlı.. nefes alışı bile duyuluyor yani.. bende uykumu almış oldum o da.. sabah da pek keyifliydik..

merhaba canım..emmesi düzeldi şükür.buradaysan hala gitme de iki laflayalım:)
ah canım benim 2-3 gün giremedim.. :) cuma eşim evdeydi.. cumartesi doğumgünü vardı evde hazırlık temizlik öyle geçti.. dün de pazardı :) kociş evdeydi bilgisayara bile oturmaya fırsatım olmadı..
bebeğine tekrar geçmiş olsun.. dikkat et canım.. eltim de çocuğu hasta etmiş 10 aylık, cereyanda kalmışlar.. sesi falan kısılmış yavrumun..
minicik bünyeleri nelere dayanıyor.. Rabbim sen büyüksün. hastalık verme evlatlarımıza.. hazirana kadar hava çarpar aldanmayın sakın

ben karacayla koprinayı hep karıştırıyorum...
herhalde çenemiz çok düşük :) aklında kalmışız :)

merhaba arkadaşlar
bende aslında aralık olması gerekirken kasım annesiyim.a
rada okuyorum sizi ama çok fazla yazma fırsatım olmamıştı.
benim kızım oldu.Alalh hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat versin.
ya bakıyorumda siz siz baba baya ek gıdaya geçmişsiniz.
biz 6. ayın içindeyiz doktor bu ay sadece günde 2 çay kaşığı elma armut onları verebili,rsin dedi.
yalnız ben çalıştığım için günde 1 çay bardağıda tarhana çorbası veriyorum..öğlene kadar çalışıyorum. sabah 8 de emiyor 10 da tarhana çorbası yada milupanın kaşık maması . başka da birşey yemiyor.

bu arada ben çok özel çorbalar karışık taadı tuhaf çorbalar yemekler çok fazla yapmayı düşünmüyorum . ben ne yiyorsam o.öyle özel kargaşık burkaşık çorba yapanların çocuklarının çok iştah istahsız olduğunu gözlemliyorum. tabi bu benim fikrim

öncelikle bebişi ateşlenen annemize geçmiş olsun, el ve ayaklarının morarması konusunda uyardığın için saol ben bilmiyordum kesinlikle öyle bir durumda panik olurdum. bizimde iki gün sonra aşımız var umarım bişi olmaz.
bu arada kilo konusunda korse takamadığım için kendime çok kızıyordum, almanyadaki kuzenimle konuşurken çok şaşırdı siz korsemi takıyorsunuz diye. oradaki doktorlar kesinlikle önermiyormuş. korse ile sıkışan bölge sarkmaya müsait bir duruma geliormuş iykide takamamışsın dedi bana içime sular serpti valla. birde bebeğin hoşlansada hoşlanmasada sık sık yüz üstü yere uzat kolları bacakları kuvvetlenir dedi alıştırmaya çalış dedi. sizlerlede paylaşmak istedim kendisinin mesleği çocuk gelişimi ve 1,5 yaşında kızı var.
kesinlikle çok hijyenik bir ortam yaratma ve hava kötü olsa bile her fırsatta dışarı çıkıp aktiviteler yapın dedi ki yapmaya çalışıyoruz.
:1: geçen hafta sonu oğluşumla fenerbahçe-tofaş basketbol maçına gittik. biraz gürültüde ürktü o yüzden heyecanlı anlarda kulaklarını kapadım :1:

öncelikle bebişi ateşlenen annemize geçmiş olsun, el ve ayaklarının morarması konusunda uyardığın için saol ben bilmiyordum kesinlikle öyle bir durumda panik olurdum. bizimde iki gün sonra aşımız var umarım bişi olmaz.
bu arada kilo konusunda korse takamadığım için kendime çok kızıyordum, almanyadaki kuzenimle konuşurken çok şaşırdı siz korsemi takıyorsunuz diye. oradaki doktorlar kesinlikle önermiyormuş. korse ile sıkışan bölge sarkmaya müsait bir duruma geliormuş iykide takamamışsın dedi bana içime sular serpti valla. birde bebeğin hoşlansada hoşlanmasada sık sık yüz üstü yere uzat kolları bacakları kuvvetlenir dedi alıştırmaya çalış dedi. sizlerlede paylaşmak istedim kendisinin mesleği çocuk gelişimi ve 1,5 yaşında kızı var.
kesinlikle çok hijyenik bir ortam yaratma ve hava kötü olsa bile her fırsatta dışarı çıkıp aktiviteler yapın dedi ki yapmaya çalışıyoruz.
:1: geçen hafta sonu oğluşumla fenerbahçe-tofaş basketbol maçına gittik. biraz gürültüde ürktü o yüzden heyecanlı anlarda kulaklarını kapadım :1:

Çok güzel bir noktaya değinmişsin canım..Çok hijyenik ortam yaratmamak ve çocuğu şimdiden hayatın içine katmak çok önemli..Benim annem çok hassas bir insandı ve çok fazla sakınırdı beni..Çocukken o kadar sık hasta olurdum ki:50: Şimdi turp gibiyim gerçi:1::nazar: Herneyse..Ben oğlum doğduğundan bu yana rahat davranmaya gayret ediyorum..Asla tedbirsizlik olarak algılanmamalı bu..Ama sakınan göze çöp batıyor maalesef..Birşey nasıl başlarsa öyle gidiyor..Oğlum hayatın içinde, enerjik, sosyal bir çocuk olsun istiyorum..O yüzden de şimdiden mümkün olduğunca dışarı çıkarıyorum, insanların olduğu yerlere girmesine gayret ediyorum, hareket etmesine imkan tanıyorum..Ki doktor son kontrolümüzde bebişin sosyal gelişiminin oldukça iyi olduğunu söyledi..
Gerçi henüz maça götürecek cesareti bulamadım ama en kısa zamanda inşallah:1:

merhaba arkadaşlar
bende aslında aralık olması gerekirken kasım annesiyim.a
rada okuyorum sizi ama çok fazla yazma fırsatım olmamıştı.
benim kızım oldu.Alalh hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat versin.
ya bakıyorumda siz siz baba baya ek gıdaya geçmişsiniz.
biz 6. ayın içindeyiz doktor bu ay sadece günde 2 çay kaşığı elma armut onları verebili,rsin dedi.
yalnız ben çalıştığım için günde 1 çay bardağıda tarhana çorbası veriyorum..öğlene kadar çalışıyorum. sabah 8 de emiyor 10 da tarhana çorbası yada milupanın kaşık maması . başka da birşey yemiyor.

bu arada ben çok özel çorbalar karışık taadı tuhaf çorbalar yemekler çok fazla yapmayı düşünmüyorum . ben ne yiyorsam o.öyle özel kargaşık burkaşık çorba yapanların çocuklarının çok iştah istahsız olduğunu gözlemliyorum. tabi bu benim fikrim

canım her doktorun görüşü farklı oluyor.. ne güzel sütün yetiyor demek ki ek gıdaya ihtiyaç görmemiş doktorun.. benim oğlum 3 buçuk aylıkken emmeyi redetti mecbur 4 ay dolunca başladık alıştırarak ek gıdaya..
yaptıklarımız da tuhaf ve karışık yemekler değil.. örn sebze püreleri.. başta tek çeşitle başlıyorsun sonra renklendiriyorsun çeşitleri..
asıl her tada alışan çocuk daha iştahlı olur.. eltim sadece elma ve cici bebe veriyordu 10 aylık oldu daha yeni yeni yoğurt çorbası yemeye başladı çocuk.. kilo alımı da duruldu hatta kilo verdi.. ara sıra bir muhallebi yapar.. yada havuç haşlar.. çocuk 1 yaşında olcak nerdeyse ama ne yazık ki herşeye burun kıvırıyor çünkü annesi alıştırmadı .. her tattan tattırmadı..
oğlum brokoli .. yeşilfasulye bile yiyor mesela.. 7-8 aylık olunca da bize yaptığımız çorbalardan da yiyebilecek kıvama gelmiş olur... ha ona bizimkinden 1 kase ayırırım.. tuz zararlı olduğu içn
senin verdiğin 2 kaşık meyve suyu az bile bence .. 2 günde bir arttırman gerekiyor.. belli bir süre sonra anne sütü doyurucu olmuyor ne yazık ki...
sakın beni yanlış anlama.. tabi doktorun nasıl uygun görüyorsa öyle hareket etmelisin..
hepsi de zaten idealist kesildi başımıza :) anne sütüne tabi ki önem verilecek..
benim doktorum da emzireceksin diyip durdu ayol süt gelmiyor nasıl emzireyim.. pompayla sağıp biberonla veri diyor bu sefer de.. pompa ise çekemiyor bile sütü çünkü yoookkkk ..

Merhaba bende aralik annesiyim 6 aralikta geldi Derin'im dunyaya... Mart hamileleri topigindeyim uzun zamandir burayida ne fark ettim ortak paylasimlarimiz olabilecigi icin kizim uykudayken yazmak istedim...evet ek gidaya geceniniz cok bende herseyden tadtiriyorum dogdundan beri beni emiyor hala ama sutum cok yok geceleri kasik mamasi veriyorum bu yuzden biberonda emzikte emmedigi icin biberon mamasi kullanamiyoruz... İlk tanisma icin biraz fazlaca bir selam oldu ama severim konusup anlatmayi goruldugu uzere:))

kızlar prima alın mutlaka migrostan 2. si %40 indirimli,ayrıca %10 money veriyo,ıslak mendil de %40 indirimli,pampers ıslak mendil 2 ye geliyo,ona da %10 money veriyo,money visaya 2 kat fazla money veriyo onu da garanti bankasından almak lazımmış kredi kartın olcakmış,bi ara gidecem ben,moneyler prima,jhansons,aptamil de %10,moneyler birikince netten ürün seçiyosun,mamalar 1+ olanlar 8 money,aptamil kaşık olanlar 8 moneydi 28 yapmışlar,ben 1+ olandan alcam,2014 e kadar süresi var açılmadığı sürece

canım her doktorun görüşü farklı oluyor.. ne güzel sütün yetiyor demek ki ek gıdaya ihtiyaç görmemiş doktorun.. benim oğlum 3 buçuk aylıkken emmeyi redetti mecbur 4 ay dolunca başladık alıştırarak ek gıdaya..
yaptıklarımız da tuhaf ve karışık yemekler değil.. örn sebze püreleri.. başta tek çeşitle başlıyorsun sonra renklendiriyorsun çeşitleri..
asıl her tada alışan çocuk daha iştahlı olur.. eltim sadece elma ve cici bebe veriyordu 10 aylık oldu daha yeni yeni yoğurt çorbası yemeye başladı çocuk.. kilo alımı da duruldu hatta kilo verdi.. ara sıra bir muhallebi yapar.. yada havuç haşlar.. çocuk 1 yaşında olcak nerdeyse ama ne yazık ki herşeye burun kıvırıyor çünkü annesi alıştırmadı .. her tattan tattırmadı..
oğlum brokoli .. yeşilfasulye bile yiyor mesela.. 7-8 aylık olunca da bize yaptığımız çorbalardan da yiyebilecek kıvama gelmiş olur... ha ona bizimkinden 1 kase ayırırım.. tuz zararlı olduğu içn
senin verdiğin 2 kaşık meyve suyu az bile bence .. 2 günde bir arttırman gerekiyor.. belli bir süre sonra anne sütü doyurucu olmuyor ne yazık ki...
sakın beni yanlış anlama.. tabi doktorun nasıl uygun görüyorsa öyle hareket etmelisin..
hepsi de zaten idealist kesildi başımıza :) anne sütüne tabi ki önem verilecek..
benim doktorum da emzireceksin diyip durdu ayol süt gelmiyor nasıl emzireyim.. pompayla sağıp biberonla veri diyor bu sefer de.. pompa ise çekemiyor bile sütü çünkü yoookkkk ..

Canım, geçen gün doktora gittiğimizde ek gıda hakkında sorular sordum..6.aya kadar tattırıyoruz sadece gerçi ama mümkün olduğunca herşeyden tattırıyoruz..Doktorumuz da bu konuda rahat..O sebepten bende fasulye, bezelye, ıspanak, semizotu..O gün taze ne varsa ondan katıyorum sebze püresine..Severekte yiyor..Bugün öğle yemeğine yoğurt çorbası yaptım..Beraber yiyeceğiz:1: Zaten yağ koymadım..Tuzu da kendime eklerim artık..
Herşeyden tatması konusunda bende hemfikirim seninle..:34:

Bu arada öyle ya da böyle hepimiz elimizden geldiğince emzirmeye gayret ettik..Kimimiz daha kısmetliydi bu konuda..Kimimiz o derece değil maalesef..Ama çok şükür 6. ayı bulmamıza az kaldı, sonrasında zaten süt yetersiz kalacak ve ek gıda mecburi..
Senin bir çok iletinde görüyorum, anne sütüne verdiğin önemi..Bu konuda elinden geleni sonuna kadar yaptığını da kesinlikle eminim..Hiç değilse 3,5 ay emmiş bebişin..Ona da şükür:nazar:

Merhaba bende aralik annesiyim 6 aralikta geldi Derin'im dunyaya... Mart hamileleri topigindeyim uzun zamandir burayida ne fark ettim ortak paylasimlarimiz olabilecigi icin kizim uykudayken yazmak istedim...evet ek gidaya geceniniz cok bende herseyden tadtiriyorum dogdundan beri beni emiyor hala ama sutum cok yok geceleri kasik mamasi veriyorum bu yuzden biberonda emzikte emmedigi icin biberon mamasi kullanamiyoruz... İlk tanisma icin biraz fazlaca bir selam oldu ama severim konusup anlatmayi goruldugu uzere:))

Hoşgeldin..Ben de severim konuşup anlatmayı..:1: Zaten niye burdayız ki, değil mi? :34:

Hoşgeldin..Ben de severim konuşup anlatmayı..:1: Zaten niye burdayız ki, değil mi? :34:

ben biraz fazla düşük çeneliyim :) o yüzden heryerde yazılarım göze çarpıyordur :1: fikirlerimi sunmaya, yardımcı olmayı seviyorum.. uyarmak gerekirse hiç çekinmeden söylüyorum.. kendi bebeğime verdiğim önemi diğer annelerin bebişleri için de veriyorum... gerektiği yerde belki biraz sivri dilli olabiliyorum ama napim huyum kurusun :) içimde kalacağına dışımda kalsın :)
dün görümceme gittim konu cicibebe'den açıldı.. bende dedim ki "büyük konuşmayım ama ben vermeyi düşünmüyorum, kek bile ondan daha faydalıymış diye okudum" dedim.. ocak topiğinde annelerden biri paylaşmıştı.. ben zaten cicibebeci değilim o yazıyı da okuyunca iyice soğudum zaten..
bu lafımın üstüne de görümcem oğluma azıcık yaptığı kekten tattırdı.. tattırmaz olaydı :1: oğlum yıktı ortalığı neden sadece tattırıp canımı çektiriyorsun dercesine :1: tabi ikinciye müsade etmedim sütünü yaptım içti.. içinde şeker olduğu için pek vermeye niyetim yok.. meyve püresi yesin çok çok daha sağlıklı.. bir de görümcem püre ile kek.i kıyaslamaya kalkmasın mı :) püre de tatlıymış.. 3. bebeği 2 aylık olacak.. ve bunu söyleyebiliyor :) dedim biri doğal diğeri değil.. sen hangisini tercih edersin.. sonra haklısın falan dedi..
ilk çocuğum olabilir ama okadar çok araştırıyorum ki benim faydalandığım şeyleri ona da aktarıyorum..
ve o da şimdi rahat büyütüyor yediklerine dikkat ediyor emzirdiği için, ilk ikisinde hiç dikkat etmemiş çocuklar gazdan çatlıyormuş tabi biraz da çocuğun huyuna bağlı bunlar..
kendi de dedi"sayende yaptığım şeyleri daha bilinçli yapıyorum" göğüsüm kabarıyor :1:
çene düştü gene :) 1,2,3 tıp :)

Back
X