2011 Aralık Anneleri

cnm yazini okuduktan sonra coook dusundum ve soylemeye karar verdim iyki soylemisim sen ne yaptinin farkindamisin ben hergun agliyorum uyuyamiyorum hasta yatagimda dedi agladi cok fena iyki soylemisim bana soylemiyolardi ama annem cok uzuluyomus eger 1 2 gun kalsayi gitmeme soylemicektim iyi sevinirdi cunki ben bugun bekledim kapida supriz yapcan diye kendimi hazirladim saliya kadar umudum vardi dedi iyki demisim saolll cnmm

rica ederim canım... dedim ya ben sevmem sürprizleri.. bana yapılmasını da sevmem yapmayı da... karşındaki boşu boşuna fazladan günlerce üzülecek...belki hazırlıksız yakalanacak, vs..

sevindim söylemene.. uçakla ilgili işim olmaz ama verdiğin bilgiler çok güzeldi sağol. inşallah durumunuz kısa zamanda düzelir, bebeğin nasipli olur canım..

rica ederim canım... dedim ya ben sevmem sürprizleri.. bana yapılmasını da sevmem yapmayı da... karşındaki boşu boşuna fazladan günlerce üzülecek...belki hazırlıksız yakalanacak, vs..

sevindim söylemene.. uçakla ilgili işim olmaz ama verdiğin bilgiler çok güzeldi sağol. inşallah durumunuz kısa zamanda düzelir, bebeğin nasipli olur canım..

amin cnm bide neler oldu neler kvde ogrendi tam gunumu ilk anneme gitcem diye gorumcele ikisi demedigini birakmadi 15 kalcakmisim onlar hic gormiceklermismi ereni dedim gelin ben calisiyom dedi pazar evdesin bin taksiy gel dedim kendi basiniza kararlar aliyonuzda ayipta ilk koca evine gitmem yakisirmista bende dedim biz cocuk deiliz evliyiz gunerle ikimiz veriyoruz kararlari bu karardanda ikimizde memnunuz dedim olmucakmis illa gitcekmisim hyr gelmiydcem 15 gunden once dedim is inada bindi bende valla sonra iste o konu kapandi sen cocuga corba veriyonmu dedi yok dedim buraya gelince vercem ben dedi hyr dedim doktor nezaman derse ozaman vercem dedim onlar palavra ben vercem dedi hyr veremezsin dedim 8 aydan once yasak dedim olmazmis bisi o yapcakmis hyr dedim aslinda 6 ci aydan sonra basliyoz oyle corbalara is ondada inada bindi bende bana nasil emir veirrir nasil kendi cocumus gibi konusurki vermiycem sizde veremessiniz dedim bu sabah zor calstim isi birakip eve gelip esimle kavga edesim vardi ama onun sucu yok neyse kuruntularla calistim sabah geldim eve esime dedim kimseyi kirmak istemiyom boyyle boyle dedim senin sulalende corba icirme merakimi var bu ne kopleks kadin eren doggdugundan beri corba vercez diyo dedim karisamaz benim vercegime istersem sadece bi gun su veririm istersem onu bile vermem ben cikardim onu kicim yirtildi dedim omu cikardi dedim bana kimse akil vermesin kendi aklim kendime yetiyo benim dedim ufak tefek seylere kafa yorma diyo hyr efendim dedim icinde tuz dolu kaseyi verdi ses etmedim 2 bucuk aylikti daha dedim eren agladi o soktu azina dayanamadim aldim elinden dedim zararli seyleri vermez dedi he dedim tuz cok yararli ya dedim bide diyo annen cay ver diyo veriyon ya diyo dedim ne cayi organik kuru papatya cayi hem o diyo diye vermiyom dedim o daha zararlimis bide ne gun kime gitcegimi biz karar verdik dedimyeter dedim huzurla tatil istiyom bende istiyom askim dedi ok ozaman ara anneni soyle erenin ustunde hicbi hak yapmasin kendince bisiy verdime karismasin vermesinde dedim tamam ararim sen takma dedi gorumce az fena cikmadi he en fenalari oymus ic kurdu yilan yilan disini cikardi ilk defa fenacasina akli sira ortalik karistircak beni getirtcek anneme demezlermis gelip orda kalcakmisim ucaktan indim diye anneme gitcekmisim ne akil ya baksana

canım senin verdiğinde mi monovitd3...

evet canım,dün akşam antepten döndük giderken bişey olmadı da dönerken çok huysuzlandı 2-3 bardak kadar kusmuştur heralde antepte rahat uyuyamadı beşiğinde sallayamadık haliyle uykusuz kaldı diş te çıkarıyo,ağladı ağladı kendini paraladı arabada salladığı için miğdesi de dolu olduğu için hepsini çevirdi,paçalarımdan aktı resmen,eşim gece yarısı arabayı temizledi ben kendimi ve kızı,eve geldi emdi bi yattı sabaha kadar uyanmadı çok yorumuş garibim ya,dilini damağına sürtüyo sürekli herşeyi ısırıyo,bugün de eve gittim bi kaka yaptı aman Allahm 1 haftalık sanki ta sırtına çıkmış,yatak çarşaf üst baş kalmadı,10 dk çitiledik babasıyla resmen,kıyafetleri çöpe atılacak kadar arınmayacak haldeydi,elimde yıkadım tek tek,şu diş çıksaydı rahatlardık,havalarda sıcak hatayda,çenede kırmızı kırmızı benekler var salya yapıyomuş galiba akınızda olsun,bi de sürelki kulağıyla oynuyo

çok takip edemiyom,masam evrak dolu yetiştiremiyom işleri,3 saat süt iznim bitti artık 1.5 saat,işleri birleştirip gidiyom göreve akşama kadar sürüyo maalesef,evde eşimin yeğenleri var igileniyolar hem evle hem bebekle,babası onlara bırakıp almaya geliyo beni gözümüz arkada kalmıyo 2 hafta kalcaklar,sonrada ben izne ayrılcam 1 hafta kaplıcaya gidecem karnım gaz ve iltihap dolu,gören hamile sanıyo,lunaparka gittik crazydance a bindim görümceme gelin hamile mi binmesin ona çocuğunu düşürür demişler:1::1::1::14::14::14:

kizlar doktordan geldim aglatiler gene yavrumu tek ayagindan bizt yaptilar 9 kilo olmus botu 69 bucuk massallah alt disler kabarmis doktor gelebilir dedi kafasini salliyo dedik kulaklarina bakti dislerinden yapar agriyosa dedi orumcek kattiyen yasak corba vermesende olur gerek yok dedi kaffalti 8 ci aydan sonra 6 ci aydan sonra oyle yemginin yaninda yumurta boyle benden bilgiler canlarimmm herbisiyi esimin yaninda dedi heha tuz muz bulyon yasak dedi esim kizardi tr gidince artik yok nolcak versinler diyemicek orumcek almislar koydurmuycakkkkkkkkkk yasak dediiiiiahaah ah cok mutluyum hkop kop kiop kop kop:32::32::32::32::32::21::21::21::21::21::21:

kizlar doktordan geldim aglatiler gene yavrumu tek ayagindan bizt yaptilar 9 kilo olmus botu 69 bucuk massallah alt disler kabarmis doktor gelebilir dedi kafasini salliyo dedik kulaklarina bakti dislerinden yapar agriyosa dedi orumcek kattiyen yasak corba vermesende olur gerek yok dedi kaffalti 8 ci aydan sonra 6 ci aydan sonra oyle yemginin yaninda yumurta boyle benden bilgiler canlarimmm herbisiyi esimin yaninda dedi heha tuz muz bulyon yasak dedi esim kizardi tr gidince artik yok nolcak versinler diyemicek orumcek almislar koydurmuycakkkkkkkkkk yasak dediiiiiahaah ah cok mutluyum hkop kop kiop kop kop:32::32::32::32::32::21::21::21::21::21::21:

masallah canim 9 kiloda boyda cok guzel:nazar: bebisinin tek ayagindan neden igne yaptilar. Bizde doktoruyla konusmustuk, bebegi Yurtdisina cikarmadan once gelin igne yapcaz dediler. Bebegine yapilan igne o igne mi canim??
Bu arada aralik anneleri neredesiniiiiz, kimse yok formda!!!!

Son düzenleme:
arada karnımın bi tarafı kabarıp güp güp atıyodu bebek mi acaba diyodum ama ihtimal de vermiyodum hissetmemiştim çünkü anne olduğumu:1::1::1:,neyseki ilk kez adet oldum çok sancılı geçiyo:14::14::14:

arada karnımın bi tarafı kabarıp güp güp atıyodu bebek mi acaba diyodum ama ihtimal de vermiyodum hissetmemiştim çünkü anne olduğumu:1::1::1:,neyseki ilk kez adet oldum çok sancılı geçiyo:14::14::14:

ayni durum bendede oluyordu, test bile yaptim acaba mi diye! neyseki degilmis :21: bende dogumdan sonra ilk reglimi yasiyorum. Agri yok ama nerdeyse 10 gunden fazla surdu yani.:53:

masallah canim 9 kiloda boyda cok guzel:nazar: bebisinin tek ayagindan neden igne yaptilar. Bizde doktoruyla konusmustuk, bebegi Yurtdisina cikarmadan once gelin igne yapcaz dediler. Bebegine yapilan igne o igne mi canim??
Bu arada aralik anneleri neredesiniiiiz, kimse yok formda!!!!

bilmem aslinda asi olmamasi gerekiyordu bu ay 12ci ayda bida asisi diye biliyorduk biz yapti heralde tatile gitcegimiz icin

kizlar benimde ilk adetim ogle oldu karnim tas gibi oldu sanki 4 zylik kadar geberdim agridan 10 gun kadar surdu ikinciside 24 gun donra geldi disardayken nefesim kesildi sancidan tasa oturdum gunes altinda oyle gecti ama varya sanci kesilcegine daha cok artti yalanmis meger dogumdan sonra geccegi zaten geberiyodum agridn simdi daha cok geberiyorum oglusum bu sabaha karsi ateslendi ben oglumla ugrasiyorum bernim kocam kicini donup uyudu doktora goturelim dedigimde ates dusurucu ver dedi cocugun burnu akmiyo oksurmuyo usutmus o dedi doktor sali kontrol etti bisi yok diyo adam ya verdim surubu anca dustu simdi tediri geciyo surubun kafasi isinmaya basladi arkasini aramak lazim atesin neden bukadar rahat bu ya delircem

kizlar oglus gene ateslendi benimki gidemmi dedim e gidem bari dedim kizdim gittik virus kapmis salgin varmis 3 4 gun surere ates dedi iki ilac verdi bi perdolon bide nurofen ates ciktigi zaman verin dedi korkuttu bizi gunluk 800 gram sut icsin dedi simdi durmadan sut dayiyom azina hehe

kizlar oglus gene ateslendi benimki gidemmi dedim e gidem bari dedim kizdim gittik virus kapmis salgin varmis 3 4 gun surere ates dedi iki ilac verdi bi perdolon bide nurofen ates ciktigi zaman verin dedi korkuttu bizi gunluk 800 gram sut icsin dedi simdi durmadan sut dayiyom azina hehe

gecmis olsun, ne virusuymus bizlerde dikkat edelim. Yoksa asidan sonra olan ateslenmelerdenmi. Bizde gecen karma asisindan sonra baya bi ateslenmistik...

geçmiş olsun canım ya zor inan hele de bu sıcaklarda,benim de hamilelik çocuk derken ihmal etmek zorunda kaldığım dişler için dişçiye gittim yaşın 26 ama dişlerin yaşı 86 dedi,kanal tedavisi,köprü,implant porselenbilmem ne 5500 hesap çıkardı,şimdi acil olan 2 dişimi yaptırtacam sonrakileri de 22 temmuzda bi yasa çıkacakmış heralde özele sadece %20 si ödenecekmiş onu bekleyecem 1 yıl içinde kalanlar da hallolmalı off nedir bu dişlerden çektiğim,çocuğu eşimin yeğenlerine bıraktık,huysuzuk yapmış,hiçbişey yememiş,hast. ye götürmeyelim sıcakta dedik,eve gittim bi ağlıyo bi ağlıyo yüzümü yalıyo şapur şupur sıcaktan uymamışta o saate kadar günlük uyurdu evde olmadığımı bile anlamazdı,1 yemek kaşığı yoğurt,azcık ta muz yemiş o kadar,emdi emdi kucağıma pustu uyudu geri yatırdım koştur koştur işe geldim,bana fazla alışmasın istedim biraz da onun için erken başladım yoksa daha 30 günlük iznim duruyo iyice memecil oldu,ek gıda fazla bişey yemiyo süte doyuyo çünkü biberonu da çok acıkırsa anca alıyo,su içmiyo,ben çok içiyom acaba ihtiyaç mı duymuyo bilmiyom,kaşıkla daha iyi arası bu gidişle biberonu hiç almayacak

geçmiş olsun canım ya zor inan hele de bu sıcaklarda,benim de hamilelik çocuk derken ihmal etmek zorunda kaldığım dişler için dişçiye gittim yaşın 26 ama dişlerin yaşı 86 dedi,kanal tedavisi,köprü,implant porselenbilmem ne 5500 hesap çıkardı,şimdi acil olan 2 dişimi yaptırtacam sonrakileri de 22 temmuzda bi yasa çıkacakmış heralde özele sadece %20 si ödenecekmiş onu bekleyecem 1 yıl içinde kalanlar da hallolmalı off nedir bu dişlerden çektiğim,çocuğu eşimin yeğenlerine bıraktık,huysuzuk yapmış,hiçbişey yememiş,hast. ye götürmeyelim sıcakta dedik,eve gittim bi ağlıyo bi ağlıyo yüzümü yalıyo şapur şupur sıcaktan uymamışta o saate kadar günlük uyurdu evde olmadığımı bile anlamazdı,1 yemek kaşığı yoğurt,azcık ta muz yemiş o kadar,emdi emdi kucağıma pustu uyudu geri yatırdım koştur koştur işe geldim,bana fazla alışmasın istedim biraz da onun için erken başladım yoksa daha 30 günlük iznim duruyo iyice memecil oldu,ek gıda fazla bişey yemiyo süte doyuyo çünkü biberonu da çok acıkırsa anca alıyo,su içmiyo,ben çok içiyom acaba ihtiyaç mı duymuyo bilmiyom,kaşıkla daha iyi arası bu gidişle biberonu hiç almayacak

bana fazla alışmasın demişsiniz. daha küçücük size alışmasında kime alışsın ??? o size muhtac ben çalışıyorum işe başlıcam iznim bitti keşke 30 günlük iznim olsa ??? izininiz varmış kıymetini bilin bebeğinizle doya doya zaman geçirin .kusura bakmayın karıştım ama .kızımı bırakmaya hiç gönlüm razı değil

O biraz karışık bir konu.. Bana 4. ay sağlık ocağı verdi Ferro Sanol'u..Fakat kendi doktorumuz 6. aya kadar verme dedi..Bende vermedim..6. ayda vermeye başladım ama açıkçası bir veriyor bir vermiyorum..Yaptığım doğrudur diyemem tabi ama ilaç yerine yediği gıdadan alsın demiri istiyorum.. O sebepten merak ettim, bu konuya yurt dışında nasıl bakılıyor diye..
D vitaminini bir yaşına kadar vereceğim..O gerçekten çok önemliymiş..Gerçi ebe "5 damla ver" demişti ama doktor "3 damla ver, mümkün olduğunca güneşe çıkar" dedi..
Canım, doktor kontrolünüzden sonra demir şurubu verip vermediğini yazar mısın? Şimdi merak ederim ben..

selam Karaca,
bugun doktor kontrolumuz vardi. Bekledim once demir ilaci vercekmi diye vermeyince sordum tabi, neden vermiyonuz Turkiyede veriyorlr falan diye. Saglikcimiz dediki; demir bebeklerin dogmadan once bunyelerinde varmis zaten , dokduktan sonrada anne sutunden aliyormus.Bebek emdigi surece demir ilacinin alinmasi kesinlikle dogru degilmis. Egerki bebege demir ilaci verilmesi gerekir ise once test yapip eksiklik olup olmadigina bakmalari gerekiyormus ama su durumda gerekli degil dedi.Yemek yemeye basladimi gidalardan alcak demir eksikligini dedi ( biz artik ek gidayada basliyoz). Bebek D vitamini disindaki tum vitaminleri anne sutunden aliyormus. Neden Turkiyede boyle bir uygulama var bilmiyorum dedi???

umarim yeterli bilgi olmustur canim,
sevgiler...

Son düzenleme:
Kızlar ben halen regl olmadım,sebepli sebepsiz Cook gerginim. Esim ikinci çocuku istiyo. 20 gün sonra ise başlıcam, hiç gidesim yok. Bebişimin dişi patladı ucusu çıkmış dün farkettim. Bu ara çok huysuz ve bu ay sadece 50 gr almış :26:. Evimde misafirim eksik olmuyo, çok yogun tempolu geçiyor zaman dinlenemiyorum :(:44:

kızlar hıc kontrolerde dr nuz bebegınızın kac gram oldugunu soyledı mı?paylasalım bakalım ben 13 haftalıgım 82 gram olmus. normal mı acabaa

kızlar hıc kontrolerde dr nuz bebegınızın kac gram oldugunu soyledı mı?paylasalım bakalım ben 13 haftalıgım 82 gram olmus. normal mı acabaa

canım bu topikteki anneler doğuralı 6 ay oldu, sen aralık 2012 topiğine gitmelisin, yanlışlık olmuş sanırım:) Hayırlı olsun bu arada:)

yazdım dıger tarafta canım .

bız kızımla 4.taıldeyım topıktekıler sımdılık ıyıyız en aızndan ne pısık oldu ne de yanık,

:)

Back
X