2011 Aralık Anneleri

yok canım ya,annem ameiyatlı belinden,gel seni alalım dedik,ablam kardeşim gelcek 11 ine,gelemem dedi,kaynanam da sinir hastası ilaç kullanıyo,sabrı götürmüyo,biz memleketten uzağız,garibimi bir iki kere komşuya bıraktık işimiz varken ağzımızn payını aldık,şimdi karşı komşuya bırakıyom,ama benim kız yemek yemeyi bilmiyomuş,4 aydır öğretemedim çok az yiyo,meme bağımlısı,su içmiyo,biberon bi ara alıyodu şimdi almıyo,çay kaşığıyla su bile içiremiyoz geri tükürüyo,bardakla çok susarsa yarısından çoğunu döke döke azcık içiyo,ben 3-4 lt içiyom ama,bişeyer yedireyim diyom 2-3 kaşık alıyo,sonra ağzını yumuyo,memme diye ağlıyo,acıkınca yüzümü yalıyo,ben öğlen gidene kadar pek bişey yemiyo,ben gidince yüzümü yalıyo,akşam eve geldikten sonra saat başı emiyo,ama ben yokken ölmeyecek kadar yiyo,süt bağımlısı napcam bu kızla bilemiyom,bayramdan sonra 1 hafta gelip görümcem kalcak,bakıcım yani komşum 1 hafta memlekette kalcakmış,böyle işte,şimdi uyuyodu uyandırmadım,bebek telsizi alıp komşuya vercem,şimdi 5 dk da bi kontrol ediyo anahtarı verdim,uyandırınca bi daha uyutamıyo kadın garipsiyo çığlığı basıyo,ana kucağında uyutabiliyo sadece,bakalım milletin dili durdu eşim işe girdi diye,rezilliği bize kaldı kızım komşuyu görünce kollarını açıyo gülüyo,ama yine de içim buruk,kalbim hüzünlü,şimdi göreve gidecem 1 de inş. Eve geçebilirim

anlıyorum seni derya çalışan anne olmak zor...benim arkadaşım 2 yıl ücretsiz izin aldı bebeğe kendisi bakma için.
Derya cım bebeğin geleceği için çalışıyorsun..iyi niyetli bir annesin yeterli bir annesin canım...bebekler büyüyüp gidiyorlar yanındayken bol bol kaliteli vakit geçirirsin canım..

anlıyorum seni derya çalışan anne olmak zor...benim arkadaşım 2 yıl ücretsiz izin aldı bebeğe kendisi bakma için.
Derya cım bebeğin geleceği için çalışıyorsun..iyi niyetli bir annesin yeterli bir annesin canım...bebekler büyüyüp gidiyorlar yanındayken bol bol kaliteli vakit geçirirsin canım..

evet zor bugün 12 buçukta yetiştim eve bıraktığım sütle cicibebeyi karıştırıp yedirmiş komşum,bi seviniyo ki yedirdim diye,gittim uyutmuş,sabah uyanınca evimden almış terlemiş diye üzerini değişmiş,evi serin diye ayağına çorap giydirmiş,gittim kızı başında duruyo uyanınca sallıyo vs.,sürekli öpüyolar seviyolar, kucaktan düşürmüyolar ve kadın çok gayret ediyo yedirmek için aç kaldığını düşünüyo,ben de ses etmiyom çünkü süte doyuyo cadı,ağzından geliyodu artık öğlen emzirirken:9::9:8 ay bitti işte neyseki 5 aylıkken başladım 3 ay babası baktı ama ilk gün ayrılık ölüm gibiydi şimdi daha rahatım 3. gün bugün,dişçiye giderken komşuma bırakıyom yine,yanımızda dolaşmaktan heryeri isilik olmuştu şimdi geçti çok şükür,2. dişi geliyo şimdi çok komik 2 dişin arasında 4 hafta var:9::9:bayramdan sonra görümcem gelcek 1 hafta 10 gün kadar kalcak,,yani ramazan bayramında 15 gün yarısına görümcem,kurban da 2 hafta bizle olcak,eğitim de 10+ hafta sonu,ekimde 10 günlük eğitimim var,eşimle birlikte gideriz büyük ihtimal,kurban bayramından önce veya sonra izin alcam 1 hafta,öyle böyle derken büyür gider diyom kendi kendime,süt iznim 1 aralıkta bitiyo ama ben ocağa kadar kullanırım heralde,artık göreve giderken araç ayarlayıp tek başıma gidiyom,geç kalmamış oluyom,neyseki çalışma koşullarım özel işe göre çok rahat,eşim de sabah 8 akşam 5,hafta sonu tatil,yine eskisi gibi,sabahları ütümü yapıyo,kendisininkini de,hafta sonu da beraber temizlik yapıyoz,alışveriş ve mangal keyfi,sağolsun herşeyime yardım ediyo,yoksa çıldırrım heralde,komşularım iyi,devlet lojmanındayım, akşam iftarda herkes birbirine yemek gönderiyo, sofralar zenginleşiyo,sarma mantı,içli köfte vs. yaparken bi araya gelip yapıyolar,yakında ben de katılcam onlara:1::1:

Son düzenleme:
hayırlı olsun deryam esının ısı

cok zor bırakıp gıtmek ya ben markete gıtsem aklım onda kalıyor

hiç sorma canım yarım saatte 1 arıyom,ilk gün görsen dokunsalar ağlayacam, sabah ben öpüyom babası öpüyo,göz göze gelemiyoz eşimle,2 miz de ağlayacaz nerdeyse, ama şimdi bakıyom ki keyfi yerinde gülüyo oynuyo,moralim düzeliyo, kadın çok uğraşıyo yedirmek için ben fazla uğraşamıyodum,ağzını yumuyo ben de,memme diye ağlıyo,babasında 1-2 saat aç kalırsa yiyodu,pekmez de verdim kadına çok seviyo pekmezi,katı pekmez,tahta kutularda olur ya ondan sabah vermiş 1 kaşık,günük veriyom onu çok seviyo,içi yandığı için onun üzerine azcık içiyo su neyseki,nete giremiyom ya evde,koşturmacayla geçiyo canm

Bayanlar kızıma güzel bir kahvaltı tarifi buldum hazır mamalara gerek kalmadı.:46:
Pirinci haşlıyorum çok fazla suyunu çektirmeden ocaktan alıyorum. Başka bir cezvede az suyla kuru kayısıyı haşlıyorum. Sonra pirincin içine kayısıyı, cevizi, peyniri ve tereyağını koyup blender den geçiriyorum. Fıstığım afiyetle yiyor.:56:
Bazen kayısı yerine pekmez koyuyorum. Arada birde yumurta sarısı. Tavsiye ederim.:34:

Bayanlar kızıma güzel bir kahvaltı tarifi buldum hazır mamalara gerek kalmadı.:46:
Pirinci haşlıyorum çok fazla suyunu çektirmeden ocaktan alıyorum. Başka bir cezvede az suyla kuru kayısıyı haşlıyorum. Sonra pirincin içine kayısıyı, cevizi, peyniri ve tereyağını koyup blender den geçiriyorum. Fıstığım afiyetle yiyor.:56:
Bazen kayısı yerine pekmez koyuyorum. Arada birde yumurta sarısı. Tavsiye ederim.:34:

Canım, tarif için sağol..Çok zengin içerikli bir kahvaltı..Ben domates rendeleyip içine beyaz peynir eziyorum..Onu bile zar zor yiyor bu aralar..Yumurtayı da bir türlü sevdiremedim :50: Pekmez veriyorum ama muhakkak..Ben bir deneyeceğim tarifini..Sonucunu yazarım..

Canım, ilgin için çok çok teşekkür ederim:16: Aslında daha önce cevap yazacaktım ama oğlum hastalandıktan sonra uyku ve yeme düzeni de bozuldu..Ancak yeni yeni kendimize gelmeye başladık..O sebepten de foruma giremedim..Açıkçası içimden de gelmedi:50: Herneyse, umarım artık sık sık yazma imkanı bulurum..

Ben hiç demir ilacı vermedim..Elimden geldiği kadar kan yapan gıdalar vermeye çalışıyorum..Pekmez, domates, kıyma vs..Yine de acaba kan tahlili yaptırsam mı diye düşünüyorum..Bazı doktorlar 9. aydan sonra tahlil istiyorlarmış..Belki bizimki de ister..Ona göre ilaca karar vermek daha doğru geliyor bana..Umarım hata yapmıyorumdur..

deryam160510, Allah yardımcın olsun canım..Çalışan annelerin işi gerçekten çok zor..Bu arada kızına da maşallah:nazar: Benim oğlumun hala dişi çıkmadı..Bekliyoruz bakalım:1:

inan zor bi süreç bizim 2. dişimizde iyice patladı,gözüküyo artık,neyse 2. de ateşlenmedi ve ishal olmadı,zayıflamadı diş çıkarırken,400 g almış 1 ayda her zamanki gibi,bi büyüselerdi di mi,gece patlayana kadar emdi,güldü güldü kahkahalar attı ve heryere kustu,gece gece heryeri sil, 1 makine çamaşır at,tekrar ağlasın tekrar emzir işkence gibiydi bugün öğlen arada 1 saate yakın uyumuşum yanında,ah hafta sonu gelseydi,size bakıyom da bizim öyle net öğünlerimiz yok,süt bağımlısı fazla bişey yemiyo,yerse süt bırakıyom 1 çay bardağı kadar cicibebeyle yiyomuş,yarısını öğleden önce yarısını sonra,meyve bırakıyom ama 1 şeftaliyi bile bitiremiyomuş,memme deyip duruyomuş,ben eve gidince de yüzümü ısırıyo,yalıyo,geç gitsem bile adam akıllı karnını doyurmamış oluyo,ben gidince memeye yükleniyo,2 kaşık pekmez yiyo sadece kahvaltımız yok yani

Son düzenleme:
inan zor bi süreç bizim 2. dişimizde iyice patladı,gözüküyo artık,neyse 2. de ateşlenmedi ve ishal olmadı,zayıflamadı diş çıkarırken,400 g almış 1 ayda her zamanki gibi,bi büyüselerdi di mi,gece patlayana kadar emdi,güldü güldü kahkahalar attı ve heryere kustu,gece gece heryeri sil, 1 makine çamaşır at,tekrar ağlasın tekrar emzir işkence gibiydi bugün öğlen arada 1 saate yakın uyumuşum yanında,ah hafta sonu gelseydi,size bakıyom da bizim öyle net öğünlerimiz yok,süt bağımlısı fazla bişey yemiyo,yerse süt bırakıyom 1 çay bardağı kadar cicibebeyle yiyomuş,yarısını öğleden önce yarısını sonra,meyve bırakıyom ama 1 şeftaliyi bile bitiremiyomuş,memme deyip duruyomuş,ben eve gidince de yüzümü ısırıyo,yalıyo,geç gitsem bile adam akıllı karnını doyurmamış oluyo,ben gidince memeye yükleniyo,2 kaşık pekmez yiyo sadece kahvaltımız yok yani

Canım, bu aralar bizim de yeme sistemimiz bozuldu..Sanıyorum sıcakların da etkisi var..Ben Mersin'de yaşıyorum ve bu burası aşırı sıcak..Oğlum bu aralar sadece yoğurt ve şeftali-cicibebe karışımı yiyor..Bir de meyve suyu ve ayran içiyor o kadar..Ne kahvaltımız kaldı, ne çorbamız:50: İştahsız bebek çok zormuş..Meme emiyor ama senin kızın kadar düşkün değil:1:

Senin işin gerçekten çok zor Derya..Hiç değilse akrabaların yanında olabilseydi keşke..Hem çalışmak, hem ev işi, hem bebeğinle ilgilenmek hiç kolay değil..Belli ki kızın seni arıyor, özlüyor..Neyse ki bayram yakın..Bol bol vakit geçirirsiniz beraber..Allah emeklerini boşa çıkarmasın canım..

Bu arada diş çıkarırken bile kilo aldığına göre sütün yarıyor maşallah:nazar: Buna da şükür..

kizlar
nasilsinizzzzzzz
ya istahsiz cocuk kadar kotu birsey yokkk
bebisleriniz gun boyu ne yiyor yazarmisiniz

kızlar benim kız , yağda yumurta yapıyorum pişerken üstüne sütaşın süzme peyniri var yumuşacık ondan ufalıyorum peynir eriyo süper oluyo bayıla bayıla yiyo.doktorumuz yumurtanın beyazını alerji falan yapar diye yedirmeyin diyorlar dene alerji yapmazsa yedirebilirsin dedi.yağda yumurtayı , yumurtaları çırpmadan tavaya kırdıktan sonra çatallan birbirine karıştırtıyom akıyla sarısını üstünede peynir atıyom. çorbaların hemen hemen her türlüsünü içiyo. amma velakin çok hareketli kilo almıyo malesef.

kizlar
nasilsinizzzzzzz
ya istahsiz cocuk kadar kotu birsey yokkk
bebisleriniz gun boyu ne yiyor yazarmisiniz

Benim bebiş bu aralar iştahsız maalesef:50: Ve gerçekten de çok zor..Önce hastalandı..Tam iyileşti derken bu sefer de sıcaklar etkiliyor sanıyorum oğlumu..Bir türlü eski iştah durumunu yakalayamadı..Ama genel olarak bir liste vermem gerekirse..

Sabah kahvaltıda lor peyniri veya beyaz peynir veriyorum..Yanında domates veya salatalık rendesi..Bazen de şeftali marmeladı..Üstüne de bir kaşık pekmez yiyor..Portakal suyu demir emilimini arttırıyormuş, o sebepten ara ara portakal suyu veriyorum ama ıhlamur veya kuşburnu çayı da vermeye niyetim var, dönüşümlü olarak..Bu arada maalesef yumurta yemiyor..Ara ara deneyeceğim tekrardan..

Öğlen çorba..Artık taze ne sebze varsa onlardan..ya da yoğurt çorbası..Gerçi kabak dolması, kıymalı patates, tavuk suyuna çorba hatta mercimek bile verdim..

İkindide şeftali-bebe bisküvisi veriyorum..Arada yoğurdu da sıkıştırıyorum..Ama oğlum genelde ayranı tercih ediyor...

Şimdilik menümüz böyle..Tabi hala meme veriyorum..

drydry, yağda yumurta hiç aklıma gelmezdi doğrusu..Ama madem doktor sakıncası olmadığını söylüyor ve kızın severek yiyor, o zaman problem yok tabi:56:

Bu arada herkes günlük menüsünü paylaşırsa gerçekten çok iyi olur..:34:

Son düzenleme:
Canım, ilgin için çok çok teşekkür ederim:16: Aslında daha önce cevap yazacaktım ama oğlum hastalandıktan sonra uyku ve yeme düzeni de bozuldu..Ancak yeni yeni kendimize gelmeye başladık..O sebepten de foruma giremedim..Açıkçası içimden de gelmedi:50: Herneyse, umarım artık sık sık yazma imkanı bulurum..

Ben hiç demir ilacı vermedim..Elimden geldiği kadar kan yapan gıdalar vermeye çalışıyorum..Pekmez, domates, kıyma vs..Yine de acaba kan tahlili yaptırsam mı diye düşünüyorum..Bazı doktorlar 9. aydan sonra tahlil istiyorlarmış..Belki bizimki de ister..Ona göre ilaca karar vermek daha doğru geliyor bana..Umarım hata yapmıyorumdur..

deryam160510, Allah yardımcın olsun canım..Çalışan annelerin işi gerçekten çok zor..Bu arada kızına da maşallah:nazar: Benim oğlumun hala dişi çıkmadı..Bekliyoruz bakalım:1:

Rica ederim ne demek, ayrıca tekrar gecmis olsun. Şimdi iyi olmasına sevindim...
Benim tavşanın üst iki dişide çıktı arkadaslar:nazar:. Ayrıca cok rahat oturuyor ve emeklemeyede başladı artık:nazar: darısı arkadaşlarının basına.
Ayrıca bebeğim yatmadan önce yogurt yediriyorum hem tok tutsun hemde iyi uyusun diye. Acayip bı sekilde uyku düzenimiz bozuldu. Yogurt bazı bebeklerde gaz yapıyormuş. Ben deneyerek öğrendim, aklınızda olsun arkadaslar...
:3:

Rica ederim ne demek, ayrıca tekrar gecmis olsun. Şimdi iyi olmasına sevindim...
Benim tavşanın üst iki dişide çıktı arkadaslar:nazar:. Ayrıca cok rahat oturuyor ve emeklemeyede başladı artık:nazar: darısı arkadaşlarının basına.
Ayrıca bebeğim yatmadan önce yogurt yediriyorum hem tok tutsun hemde iyi uyusun diye. Acayip bı sekilde uyku düzenimiz bozuldu. Yogurt bazı bebeklerde gaz yapıyormuş. Ben deneyerek öğrendim, aklınızda olsun arkadaslar...

Bebeğine kocaman bir maşallah:nazar::nazar::nazar:

Bir ara bende yatmadan önce oğluma, seninle aynı şekilde düşünerek yoğurt yedirmiştim..Hem uyku yapsın, hem tok tutsun diye..Ama bizde de gaz yaptı..Aslında normalde yapmıyor ama yiyip yattığı vakit sıkıntı veriyor sanıyorum..Yoksa ben mercimek bile veriyorum artık:9:

Canım, bu aralar bizim de yeme sistemimiz bozuldu..Sanıyorum sıcakların da etkisi var..Ben Mersin'de yaşıyorum ve bu burası aşırı sıcak..Oğlum bu aralar sadece yoğurt ve şeftali-cicibebe karışımı yiyor..Bir de meyve suyu ve ayran içiyor o kadar..Ne kahvaltımız kaldı, ne çorbamız:50: İştahsız bebek çok zormuş..Meme emiyor ama senin kızın kadar düşkün değil:1:

Senin işin gerçekten çok zor Derya..Hiç değilse akrabaların yanında olabilseydi keşke..Hem çalışmak, hem ev işi, hem bebeğinle ilgilenmek hiç kolay değil..Belli ki kızın seni arıyor, özlüyor..Neyse ki bayram yakın..Bol bol vakit geçirirsiniz beraber..Allah emeklerini boşa çıkarmasın canım..

Bu arada diş çıkarırken bile kilo aldığına göre sütün yarıyor maşallah:nazar: Buna da şükür..

kimse yok işte,dün dişçideydik yine,adam eve girip yıkanamadı bile sanayide güneşin altında çalışıyo,kızı komşuma bıraktım,inş. fazla kaldı diye fazla istemez,çocukları bakıyo oynatıyodu,kendi de iftara yemek yetiştiriyodu,sağolsun hergün mutlaka yemek gönderir,kızım yesin diye çok uğraşıyo,kızı oğlu kendi kucaklarından düşürmüyolar,bugün ağlamadı bıraktığımda alışıyo galiba canım kızım,evet canım buna da şükür çok çamaşır yıkıyom ama olmamasından daha iyidir bol olması diyom bazen,Allah olmayanlara da versin,ama çok olduğundan kaslarım zayıflıyo, kaç ay merdiven inip çıkamadım menisküs oluştu,5 ayı geçti halen etkisi devam ediyo,evde işte 5 kat çıkıyom,gün de 5 kere inip çıkıyom, dolmuş otobüs bekleyip ara saatte eve koşturuyom karnını doyurmak için kızımın,sabah süt bırakıyom cicbebeyle günde 5-6 tane yedirebiliyom diyo kadın en iyi bunu yiyo,diğerlerini 2-3 kaşığı geçmiyo diyo,bi de 2 çay kaşığı pekmez,azcık su,bi de ben sadece 1 kere adet odum o da 2 ay önce benim gibi olan var mı aranızda

Son düzenleme:

tebrikler canım bizimkinin bi dişi uzun biri kısa,diğerleri de sertleşmiş,artık kolay çıkar heralde,bizimki de sürünmeye başladı,ama yürümeye çok hevesli,kenara yaslanıp dk larca ayakta duruyo elinden tutunca pıtır pıtır yürüyo çok güzel,kışa işimiz zor hepimizin

kimse yok işte,dün dişçideydik yine,adam eve girip yıkanamadı bile sanayide güneşin altında çalışıyo,kızı komşuma bıraktım,inş. fazla kaldı diye fazla istemez,çocukları bakıyo oynatıyodu,kendi de iftara yemek yetiştiriyodu,sağolsun hergün mutlaka yemek gönderir,kızım yesin diye çok uğraşıyo,kızı oğlu kendi kucaklarından düşürmüyolar,bugün ağlamadı bıraktığımda alışıyo galiba canım kızım,evet canım buna da şükür çok çamaşır yıkıyom ama olmamasından daha iyidir bol olması diyom bazen,Allah olmayanlara da versin,ama çok olduğundan kaslarım zayıflıyo, kaç ay merdiven inip çıkamadım menisküs oluştu,5 ayı geçti halen etkisi devam ediyo,evde işte 5 kat çıkıyom,gün de 5 kere inip çıkıyom, dolmuş otobüs bekleyip ara saatte eve koşturuyom karnını doyurmak için kızımın,sabah süt bırakıyom cicbebeyle günde 5-6 tane yedirebiliyom diyo kadın en iyi bunu yiyo,diğerlerini 2-3 kaşığı geçmiyo diyo,bi de 2 çay kaşığı pekmez,azcık su,bi de ben sadece 1 kere adet odum o da 2 ay önce benim gibi olan var mı aranızda

Canım ya, inan ki işin çok zor..Ama çok fazla üzüp yıpratmamaya çalış kendini..Kızın emiyor, o sebepten ek gıdayı fazla almaması normaldir sanıyorum..Bu aralar benim oğlumda az yiyor, zamanla ek gıda olayı düzene girecektir..Kilo aldığı sürece çok fazla problem etme bence..Komşun belli ki gerçekten severek, özenerek bakıyor kızına ama tabiki kimse senin yerini tutamaz..Sen kendine dikkat et, iyi bak..Bu arada benim bildiğim kadarıyla doğum sonrası adet düzensizlikleri olabiliyor..Sanıyorum ki senin durumunda bundan dolayıdır..Ama eğer için rahat edecekse doktora danışabilirsin..

Üzülme arkadasım çalışan anneler için zor bir durum, bı bakmıştın büyümüş gitmiş. Aslında yurtdışındaki gibi ülkemizdeki çalışan annelerin islerini kolaylaştırmaları lazım. Burada mesela 2 yıl anneye izin veriyorlar, isterse uzatıyorlar süreyi ve bu arada maaşı devam ediyor kesilmiyor. Bu arada bende doğumdan sonra sadece 2 defa regl oldum canım. İlki cok uzun sürdü yaklaşık 20 gün doktor normal dedi. Ben dogum kontrol hapi olarak cerazette kullaniyorum (emziren anneler içinmiş) ve Buda düzensizlik yapıyormuş, doktorumun dediğine göre.:44:

merhaba,

nasılsınız?

beslenme düzeni bizde de oluşmaya başladı gibi. en azından kahvaltı...

sabah anne sütü

kahvaltı: 1 yumurta sarısı(tereyağına kırıyorum), yarım ceviz iç, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 çay kaşığından az tahin, peynir. ekmek içi. salatalık-domates rendesi.. ama az az.yanında taze meyve suyu ya da hoşaf suyu ya da bardağa sağdığım anne sütü.

öğlen çorba. biz sebze çorbası sevemedik. genelde mercimek, tarhana, içine et didiklenmiş oluyor.

arada yoğurt, meyve püresi.. hangisini yerse. bitirmezse asla ısrar etmiyorum.

gece her gün muhallebi vermiyorum ama vereceksem pirinç unuyla yapıyorum. içine sonradan meyve püresi, pekmez, ceviz falan katıyorum.

gece de anne sütü.

merhaba,

nasılsınız?

beslenme düzeni bizde de oluşmaya başladı gibi. en azından kahvaltı...

sabah anne sütü

kahvaltı: 1 yumurta sarısı(tereyağına kırıyorum), yarım ceviz iç, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 çay kaşığından az tahin, peynir. ekmek içi. salatalık-domates rendesi.. ama az az.yanında taze meyve suyu ya da hoşaf suyu ya da bardağa sağdığım anne sütü.

öğlen çorba. biz sebze çorbası sevemedik. genelde mercimek, tarhana, içine et didiklenmiş oluyor.

arada yoğurt, meyve püresi.. hangisini yerse. bitirmezse asla ısrar etmiyorum.

gece her gün muhallebi vermiyorum ama vereceksem pirinç unuyla yapıyorum. içine sonradan meyve püresi, pekmez, ceviz falan katıyorum.

gece de anne sütü.

Canım, birkaç gündür yoktun..Umarım sen de oğlun da iyisinizdir..Biz iyiyiz çok şükür..
Ek gıda listen gayet güzel..Bu aralar benim de en önemli gündem maddem bu :56: Sürekli değişik şeyler denemeye çalışıyorum..Yemeğini bitirmediği vakit bende ısrar etmiyorum aslında ama "ya yeterli beslenemezse" korkusu taşıyorum bu seferde..Gerçi hala daha meme emiyor , o sebepten içim rahat biraz..Bu aralar çok fazla iştahımız da yok..Ben bu durumu aşırı sıcaklara bağlıyorum..Çok fazla meyve suyu, ayran ve özellikle de su içiyor..Sanırım yemeğe yer kalmıyor..Salı günü kontrolümüz var..Bakalım kaç kilo olmuşuz?

Arkadaşlar ben bu yıl Aralık ayında anne olacağım inşallah. Bir şey sormak istiyorum. Aldığım tulumlar ve altlı üstlü takımlar var. Bunlar öyle çok kalın şeyler değil. Bildiğiniz standart kumaşlar. Bebek yeni doğduğunda aralık ayı gibi yani, bunların içine ne giydirebilirim? Uzun kollu çıtçıtlı body mi? Kolsuz-kısa kollu çıtçıtlı body mi, ya da ne? Body konusunda da tereddütüm var aslında. Yani örneğin tulum giydirdik, içine de body, o zaman bacakları üşümez mi? Yanlış şeyler almak istemiyorum ve ilk bebeğim olacağı için hiçbir tecrübem de yok bu konuda. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bebeklerinize sağlık, sizlere kolaylıklar diliyorum.

Arkadaşlar ben bu yıl Aralık ayında anne olacağım inşallah. Bir şey sormak istiyorum. Aldığım tulumlar ve altlı üstlü takımlar var. Bunlar öyle çok kalın şeyler değil. Bildiğiniz standart kumaşlar. Bebek yeni doğduğunda aralık ayı gibi yani, bunların içine ne giydirebilirim? Uzun kollu çıtçıtlı body mi? Kolsuz-kısa kollu çıtçıtlı body mi, ya da ne? Body konusunda da tereddütüm var aslında. Yani örneğin tulum giydirdik, içine de body, o zaman bacakları üşümez mi? Yanlış şeyler almak istemiyorum ve ilk bebeğim olacağı için hiçbir tecrübem de yok bu konuda. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bebeklerinize sağlık, sizlere kolaylıklar diliyorum.

merhaba saglıkla al kucagına ınsallah ..

soyle dıyım ben cok kat kat gıydırmedım mesela genelde evım sıcakken tek kat gıydırdım mesela tulum ıcıne atlet bı de corap gıbı

bazen de ..en uste tulum ıcıne kısa kollu cıtcıtlı badı altına kılotlu corap ya da tek alt bu kadar oyle kat kat gıydırmene gerek yok hıc

ınce tulumların ıcıne de uzun kollu cıtcıtlı badı altına da bol olmayan tek pıjema gıbı sey gıydırdım

üsümüyorlar merak etme :)

Back
X