2011 Aralık Anneleri

Arkadaşlar ben bu yıl Aralık ayında anne olacağım inşallah. Bir şey sormak istiyorum. Aldığım tulumlar ve altlı üstlü takımlar var. Bunlar öyle çok kalın şeyler değil. Bildiğiniz standart kumaşlar. Bebek yeni doğduğunda aralık ayı gibi yani, bunların içine ne giydirebilirim? Uzun kollu çıtçıtlı body mi? Kolsuz-kısa kollu çıtçıtlı body mi, ya da ne? Body konusunda da tereddütüm var aslında. Yani örneğin tulum giydirdik, içine de body, o zaman bacakları üşümez mi? Yanlış şeyler almak istemiyorum ve ilk bebeğim olacağı için hiçbir tecrübem de yok bu konuda. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bebeklerinize sağlık, sizlere kolaylıklar diliyorum.

canım evinin sıcaklık durumuna göre değişir fakat kış diye çok kalın kıyafetler alma sonra terleyebilir bebişin,,ben genelde uzun kollu cıt cıtlı üzerine tulum yada takımını giydiriyodum ve çorap,arada çorabı çift kat giydiriyodum dısarı çıkarkende külotlu çorabını giydiriyodum ve duruma göre yelek ... canım benimde ilk bebeğim hevesleyip baya bi kıyafet almıstım,sürekli üzerini değiştirdiğim halde bazılarını 1 kere giydirebildim o dönemde çok çabuk büyüyorlar ve bi sürü kıyafet kalıyo bence onada dikkat et..

sumak ve cevza,

İkinize de çok ama çok teşekkür ederim ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için.
Çok çok sağolun.

Arkadaşlar ben bu yıl Aralık ayında anne olacağım inşallah. Bir şey sormak istiyorum. Aldığım tulumlar ve altlı üstlü takımlar var. Bunlar öyle çok kalın şeyler değil. Bildiğiniz standart kumaşlar. Bebek yeni doğduğunda aralık ayı gibi yani, bunların içine ne giydirebilirim? Uzun kollu çıtçıtlı body mi? Kolsuz-kısa kollu çıtçıtlı body mi, ya da ne? Body konusunda da tereddütüm var aslında. Yani örneğin tulum giydirdik, içine de body, o zaman bacakları üşümez mi? Yanlış şeyler almak istemiyorum ve ilk bebeğim olacağı için hiçbir tecrübem de yok bu konuda. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bebeklerinize sağlık, sizlere kolaylıklar diliyorum.

canım evinin sıcaklık durumuna göre değişir fakat kış diye çok kalın kıyafetler alma sonra terleyebilir bebişin,,ben genelde uzun kollu cıt cıtlı üzerine tulum yada takımını giydiriyodum ve çorap,arada çorabı çift kat giydiriyodum dısarı çıkarkende külotlu çorabını giydiriyodum ve duruma göre yelek ... canım benimde ilk bebeğim hevesleyip baya bi kıyafet almıstım,sürekli üzerini değiştirdiğim halde bazılarını 1 kere giydirebildim o dönemde çok çabuk büyüyorlar ve bi sürü kıyafet kalıyo bence onada dikkat et..

Merhaba kizlar
Buraya girmeyeli cok uzun zaman oldu.ben aralik annesiyken bi anda ekim annesi oluvermistim.erken dogmustu minik oglum.gci hala minik sayilir daha 7500 falan dir sanirim.
Umarim herkesin bebisleri sagliklidir.opuyoruz hepinizi

ymd benim evim çok sıcak olmuyordu malesef.ben içine uzun kollu çıtçıtlı badi üzerine zıbın,altınada iki tane patikli alt giydiriyordum.birde çorap.özellikle alt kısmını üşütürse çok gazı olur.sürekli battaniyeyle dolaşmayacaksan evinde çok sıcak olmuyorsa(23-24 dereceden az ısınıyorsa)altına iki kat ve uzun kollu badi giydirmeni tavsiye edrim.o yüzden alt patiklilerden de al.

Canım, birkaç gündür yoktun..Umarım sen de oğlun da iyisinizdir..Biz iyiyiz çok şükür..
Ek gıda listen gayet güzel..Bu aralar benim de en önemli gündem maddem bu :56: Sürekli değişik şeyler denemeye çalışıyorum..Yemeğini bitirmediği vakit bende ısrar etmiyorum aslında ama "ya yeterli beslenemezse" korkusu taşıyorum bu seferde..Gerçi hala daha meme emiyor , o sebepten içim rahat biraz..Bu aralar çok fazla iştahımız da yok..Ben bu durumu aşırı sıcaklara bağlıyorum..Çok fazla meyve suyu, ayran ve özellikle de su içiyor..Sanırım yemeğe yer kalmıyor..Salı günü kontrolümüz var..Bakalım kaç kilo olmuşuz?

canım her zaman giremiyorum maalesef. ama inan girince hemen sana bakıyorum:) beslenmezse korkusu bende de var. çünkü maalesef bu ay hiç kilo almamıştı. ama boyu 4 cm birden uzamış maşallah. 74 cm ama hala 8 kg ız. olsun. sağlıklı olsun da...

canım, ben annemlerde doğum yaptım, ev kaloriferli ve aşırı sıcaktı. ilk 40 gün oradaydık. doktora sordum. nasıl giydireyim diye, altına çıtçıtlı badi, üstüne tulum demişti. şimdi ben şöyle yapıyordum:

altından uzun kollu ya da kolsuz farketmez, çıtçıtlı badi giydiriyordum, ayağına da çorap. üstüne altı patikli tulum ya da yine altı patikli pijama takımı... annemlerde yelek ya da şapka falan kullanmadık. ama emzirmek için yerinden aldığında mutlaka sırtına battaniye falan al.

kendi sobalı evime gelince de, sadece altına ince bir kat daha ekledim. yani iç çamaşırı olarak çıtçıtlı badi, altına penye pijama altı ya da patikli alt, üstüne de yine takım. yelek yine kullanmadım. sadece yatağından kaldıracağımda sırtına penye alıverdim.

ayaklarına dikkat et, gaz sancısı olmasın diye hava sıcak da olsa ilk zaman patik giydir. oda sıcaksa penye de olsa şapka örtme. soğuğa çıkacağında örtersin.

kış diye odaya hapsetme. bebekler doğduklarından itibaren açık havayı seviyor. 5 dakika da olsa hava alsın. zamanla süreyi uzatırsın. zaten bir süre sonra kendi karar verecek girip çıkmaya:))

bu arada geçen sene bu zamanlar aynı soruyu ben de 2009 aralık annelerine sormuştum:)

Kızlar gerçekten çok teşekkür ederim. Hepiniz çok yardımcı oldunuz.
Evim doğalgaz kombili. Ne kadar yakarsanız yakın tabii ki bir sobalı ev veya merkezi sistem kaloriferli ev kadar sıcak olmuyor. Yazdıklarınızla ne yapmam gerektiği konusunda bir fikir oluştu kafamda. Çok teşekkür ederim.

türkmengelini, canım, oğlunun boyu da, kilosu da gayet güzel..Bu arada resimde de çok tatlı çıkmış..Maşallah:nazar::nazar::nazar: Dediğin gibi sağlıklı olsunlar da önemli olan o..Bazen fazla hassas düşünüyoruz herhalde..

ymd, bende fikrimi yazacaktım ama kızlar o kadar güzel yazmışlar ki benimki sadece tekrar olacaktı:9:
Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin:nazar:

Kızlar benim kafam çok karıştı.:44: Hazır mamalar hakkında nette bir sürü yazı var hangisine güveneceğimi şaşırdım. :50:
Sabahları kızıma ülker hero baby nin sütlü peynirli pekmezli tahıllı mamasını veriyorum. Arada da meyve pürelerinden alıyorum. Ama içim hiç rahat değil. Hangi marka daha güvenilir bir türlü bilemedim. Herkes farklı şeyler yazmış.
Siz araştırmasını yaptınızmı? Hangi markaları kullanıyorsunuz?

Ayni fikirdeyim seninle maalesef hic sevmiyorum ama en organik hipp cnm.eczacilar dr.lar hep onu oneriyor ben de buara cadim meyve yemeyince hipp inkini aldim bari kavanozdakini yesin dedim.

Icine bir yarim kollu yetecek .cok kalin giyinemiyorlar emin ol bnm usudugum oda sicakligi ona tam.buarada dogalgazla da gayet sicak oluyor ev,bzmki terliyordu snra duzene girmistim.2 ideal isi .oyle yun ceketler vs. Hic giydirmedim bile.buarada alt ust takim yerine tamamen citcitli olanlar daha kullanisli bilgine cnm.hayirli dogumlar.buarada nen corap dahi giydirmedim o tulumlarin ustune birde patik giydiriyorsum.3 kata gerek yok.hayirli dogumlar diliyorum simdiden

Üzülme arkadasım çalışan anneler için zor bir durum, bı bakmıştın büyümüş gitmiş. Aslında yurtdışındaki gibi ülkemizdeki çalışan annelerin islerini kolaylaştırmaları lazım. Burada mesela 2 yıl anneye izin veriyorlar, isterse uzatıyorlar süreyi ve bu arada maaşı devam ediyor kesilmiyor. Bu arada bende doğumdan sonra sadece 2 defa regl oldum canım. İlki cok uzun sürdü yaklaşık 20 gün doktor normal dedi. Ben dogum kontrol hapi olarak cerazette kullaniyorum (emziren anneler içinmiş) ve Buda düzensizlik yapıyormuş, doktorumun dediğine göre.:44:

ben de 2. reglimi bugün oldum neyseki,benim kızın kilosu 9300 g,8.5 aylık,boyu 70-71 cm sanırım iyi ve diş çıkarmasına rağmen 1.5 ayda 700 g almış buna da şükür,artık garipsemiyo komşumu,çocuklarını çok seviyo,kucaktan kucağa dolaşıyo, öpülüyo seviliyo keyfi yerinde,kadın sağolsun sürekli yedirmeye çalışıyo ilerleme var,eline bişeyler alıp minik minik ısırıp yiyo,bayat ekmek cicibebe,armut,elma,ama büyük parça gidince bazen kusabiliyo işte,inş. bu süreç te geçecek işte,iyiki varsınız kızlar hepinizi çok seviyorum

Son düzenleme:
ben de 2. reglimi bugün oldum neyseki,benim kızın kilosu 9300 g,8.5 aylık,boyu 70-71 cm sanırım iyi ve diş çıkarmasına rağmen 1.5 ayda 700 g almış buna da şükür,artık garipsemiyo komşumu,çocuklarını çok seviyo,kucaktan kucağa dolaşıyo, öpülüyo seviliyo keyfi yerinde,kadın sağolsun sürekli yedirmeye çalışıyo ilerleme var,eline bişeyler alıp minik minik ısırıp yiyo,bayat ekmek cicibebe,armut,elma,ama büyük parça gidince bazen kusabiliyo işte,inş. bu süreç te geçecek işte,iyiki varsınız kızlar hepinizi çok seviyorum

Canım, kızına maşallah:nazar: Boyu da kilosu da gayet iyi..Belli ki dirençli, güçlü bir kız..Uyum sağlamasına da çok sevindim..
Bu aralar benim oğlumda da bir "ekmek aşkı" başladı..Daha görür görmez fenalık geçiriyor..O sebepten ara sıra eline ekmek veriyorum..Hatta geçen gün çorbasını içerken elinde ekmeği vardı..Bir iki kaşık çorba içtikten sonra ekmeğinden ısırıyordu..Çok tatlıydı:9:

Bu arada hazır mamalar konusunda ben de Mujj gibi düşünüyorum..En organiği Hipp..Gerçi mamalarından hiç vermedim ama "organik elmalı pirinçli bebek gofreti" nden aldım geçen gün..Arada veriyorum eline, yiyor :56:

Canım, kızına maşallah:nazar: Boyu da kilosu da gayet iyi..Belli ki dirençli, güçlü bir kız..Uyum sağlamasına da çok sevindim..
Bu aralar benim oğlumda da bir "ekmek aşkı" başladı..Daha görür görmez fenalık geçiriyor..O sebepten ara sıra eline ekmek veriyorum..Hatta geçen gün çorbasını içerken elinde ekmeği vardı..Bir iki kaşık çorba içtikten sonra ekmeğinden ısırıyordu..Çok tatlıydı:9:

Bu arada hazır mamalar konusunda ben de Mujj gibi düşünüyorum..En organiği Hipp..Gerçi mamalarından hiç vermedim ama "organik elmalı pirinçli bebek gofreti" nden aldım geçen gün..Arada veriyorum eline, yiyor :56:

ne güzel canım bizimki çorbayı 2-3 kaşık canı isterse alıyo,istemezse ağzını yumuyo sanırım süte doyduğundan böyle yapıyo üsteleyince de memme diye ağlıyo,mememi açar açmaz saldırıyo,birini emiyo diğerinin ucunu çekip çekip bırakıyo,emerken öyle bi mutlu ki tam memekolik canım ya,yanında olursam ek gıda işi hayal olcak ama komşum cicibebe yediriyo günlük bi tek onu adam akıllı yiyo,2-3 kaşık yoğurt,2-3 kaşık çorba,2 çay kaşığı pekmez,1-2 yudum su bu kadar kalanı süt:56::56::56:

ne güzel canım bizimki çorbayı 2-3 kaşık canı isterse alıyo,istemezse ağzını yumuyo sanırım süte doyduğundan böyle yapıyo üsteleyince de memme diye ağlıyo,mememi açar açmaz saldırıyo,birini emiyo diğerinin ucunu çekip çekip bırakıyo,emerken öyle bi mutlu ki tam memekolik canım ya,yanında olursam ek gıda işi hayal olcak ama komşum cicibebe yediriyo günlük bi tek onu adam akıllı yiyo,2-3 kaşık yoğurt,2-3 kaşık çorba,2 çay kaşığı pekmez,1-2 yudum su bu kadar kalanı süt:56::56::56:

Bence canını sıkma çünkü görünen o ki sütün çok yarıyor kızına..Kilosu çok iyi maşallah:nazar: Üstelik süt verdiğin sürece 9. aya kadar 2 çay bardağı ek gıda yeterli oluyormuş..Zamanla yavaş yavaş arttırırsın ek gıdayı..Ama bu derece bol ve yarayan sütün olduğu için de çok şanslısın..Anne sütünün yerini ne tutabilir ki?..
Benim oğlum da memeyi seviyor..Üstelik sadece emme anlamında değil..Sakinleşiyor, huzur buluyor..Belli ki senin kızında öyle..Zamanı geldiği vakit bıraktırmak biraz güç olacak :50:

Bence canını sıkma çünkü görünen o ki sütün çok yarıyor kızına..Kilosu çok iyi maşallah:nazar: Üstelik süt verdiğin sürece 9. aya kadar 2 çay bardağı ek gıda yeterli oluyormuş..Zamanla yavaş yavaş arttırırsın ek gıdayı..Ama bu derece bol ve yarayan sütün olduğu için de çok şanslısın..Anne sütünün yerini ne tutabilir ki?..
Benim oğlum da memeyi seviyor..Üstelik sadece emme anlamında değil..Sakinleşiyor, huzur buluyor..Belli ki senin kızında öyle..Zamanı geldiği vakit bıraktırmak biraz güç olacak :50:

süt izinimi yanlış kullanıyomuşum dilekçemi verdim saatlerini yazdım 2 ay daha 3 saat kullancam:3::3::3:

evet canım kesin okula gidene kadar meme der bu deli kız,günde 1 fincan veya 2 fincan,yani 1 çay bardağını geçmiyo aldığı,ama fazla yedirirsem üstüne memeyle de karnını doyurduğu için bu seferde hazmedemiyo,işte benim prolaktin yüksek diye çok yıprandım,menisküs oluştu aylarca merdiven inip çıkamadım,bitkisel karışımlar defne yağı,merhem,kaplıca istirahat derken geçer gibi oldu,şimdi eşim işe başlayınca dolmuş otobüslerde rezil oldum ora koş bura koş ayağım eskisi gibi oldu,rapor hakkımda bitti,ben de onun için süt iznimin saatinin değiştirip çıkışta eşimle dönmek istedim müdür dilekçe yaz bu beni bağlamaz dedi,kendi zararlı çıktı 30 ekime kadar 3 saat,sonra 6 ay 1.5 saat kullancam 10.30 da çıkacam 3 te gelcem 5 te gidecem,bizim meme delisi de bol bol emmiş olcak,30 ekimden sonrada yine öğleden sonra 3 te gelcem,ama öğleden önce 12 ye kadar kalcam,çok mutluyum,elimde yazılı imzalı kağıt var,kafasına göre göreve gönderemeyecek,güç ben de artık:21::21::21::21:

Son düzenleme:
evet canım kesin okula gidene kadar meme der bu deli kız,günde 1 fincan veya 2 fincan,yani 1 çay bardağını geçmiyo aldığı,ama fazla yedirirsem üstüne memeyle de karnını doyurduğu için bu seferde hazmedemiyo,işte benim prolaktin yüksek diye çok yıprandım,menisküs oluştu aylarca merdiven inip çıkamadım,bitkisel karışımlar defne yağı,merhem,kaplıca istirahat derken geçer gibi oldu,şimdi eşim işe başlayınca dolmuş otobüslerde rezil oldum ora koş bura koş ayağım eskisi gibi oldu,rapor hakkımda bitti,ben de onun için süt iznimin saatinin değiştirip çıkışta eşimle dönmek istedim müdür dilekçe yaz bu beni bağlamaz dedi,kendi zararlı çıktı 30 ekime kadar 3 saat,sonra 6 ay 1.5 saat kullancam 10.30 da çıkacam 3 te gelcem 5 te gidecem,bizim meme delisi de bol bol emmiş olcak,30 ekimden sonrada yine öğleden sonra 3 te gelcem,ama öğleden önce 12 ye kadar kalcam,çok mutluyum,elimde yazılı imzalı kağıt var,kafasına göre göreve gönderemeyecek,güç ben de artık:21::21::21::21:

İzin olayının gönlüne göre olmasına çok sevindim..İşini sağlama almış olman çok iyi, müdür kendi derdine yansın..Senin ne çektiğini bir sen bilirsin, bir Allah..Müdür ne anlayacak ki:19:

Bu arada kızının resmi çok tatlı..Çok cimcime bir kız belli ki..Allah bahtını açık etsin:nazar:

Back
X