2011 Aralık Anneleri

Canim korkma ben en son 30 Temmuzda adet oldum 35 gun sonra kahve lekelenme oldum 4 Gun sonra 22 gun sonra yani gecen hafta tam adet olabildim benimde belirtilerim vardi ki supemde vardi yorgunluk miyde bulantisi aklina ne gelirse doktora gittim kansizlik d vitamini eksikligi ne ararsan var cikti kansizliktan olmuyomusum olursam taklayi atarmisim falan oldum simdi adet olduktan sonraki gun iki defa hasta oldum bi bogazlarim agridi halsizlik kusma o gecti derken grip oyle halsizim ki parmaklarim zor yaziyo o derece

5 gün oldu halen leke gibi düm acayip başım dönüyodu,ama benim kızım sürekli emiyo,emdikten sonra tansiyonum düşüyo yiyom yiyom 2 saatte bir o zaman geçiyo, heralde iliğimi sömürüyo cadı,dediğin gibi olabilir canım,kansızlık yoktu ben de,pekmez bol tüketiyorum,ama gittikçe artacak sanki karın ağrısı da var,bence adet bu,düşünmüyom artık, herşeyimiz hormonel,herşey olabiliyo,bu arada dişimiz 4 oldu,sabaha karşı ateşlendi beyza,gül suyu ve şurup işe yaradı emzirdim de bol bol,yarım saate düştü ateşi uyudu kuzum,diğerleri de hemen derinin altında bugün yarın onlarda patlar,10 güne kadar 8 dişimiz olur diye düşünüyom çünkü üst köpek dişinin biri çıktı karşısı da şiş,demekki vakti var herşeyin,sumak a şaşırıyodum bizden sonra çıktı şimdi büssürü dişi oldu diye,10 ayı görünce pıt pıt dökülüyolar heralde:9::9:

kizlarr ya oglum kusan bi bebekti cok kusardi 15 gundur kusmasi kesildi ama agladigi zaman artezen gibi kusutor ben odadan cikinca agliyor ve hemen kusuyor oyle boyle deil komple evi temizliyorum dun gece yatirdim kiyafetimi giyene kadar yatak dosek batti ya nedendir ki

benim kız da öyle ama benimkinin doyma duygusu yok,bi de ben inek gibi olunca nerde duracağını bilmiyo,meme delisi akşama gelmediysem görevdeysem karnı toksa bile beni görünce memeye saldırıyo emiyo emiyo sonra foş dediğin gibi,bişeyler yese de çok emiyo,yemese de,emeklediği yerde az az yerlere bırakıyo miğdesi hiç boş kalmıyoki,hele evdeysen saat başı meme meme,ayağa kalkamıyom artık çok yoruyo dişleri çıksın görür o memeyi azaltacam artık,dün kek yedi su içti en sonunda su içmeyi öğrendi,bi de üşütünce kusuyolar canım,her çokcuk bi olmuyo işte,şans işte

bende düşünüyorum ya ama bende bilgili değilim bu konuda evde giydirmek içinmi düşünüosunuz ben hiç giydirmedim ya yürüteçte çok duruyor ama giydirmek lazım heralde şimdiden .

ya bide benim kızım emeklemiyor ya 10 aylık oldu yürümeside geç olacak sanrım ya :( hiç biryerden tutunup kalkmıyor hep ben yaptırcam herşeyi yürütece de çok alıştı :26:

valla canım benim kızımı 6 aydan sonra bindirdim yürütece 8.5 aylıkken yürüteci kırıldı yenisini almadım,bacakları ayrık ve parmak ucuna basıyodu,halbuki 5 aylıkken elinden tutulunca yürüyüp kafama kadar çıkıyodu,ama tembelleşti yürüteçten sonra yere koyuyodum kıpırdamıyodu,yürüteçten kurtulunca,tutunup kalkma oturarak ilerleme,komando sürünüşü derken şimdi pıtır pıtır emekliyo, orta sehpanın 4 bi tarafını dolaşıyo bi çekyattan diğerine geçiyo,2 sandalye arasına ayağımı uzatıyom,ayağımdan tutuyo diğerine geçiyo,düşmemek için çok uğraşıyo canını biliyo artık,yere oyuncağı düşse eğilip almıyo,bana sesleniyo ben veriyom,bugün baktım alt yanlar da çizgi şeklinde yarılmış diş hemen altında,durdu durdu şimdi birden hepsini çıkarıyo,her çocuk bir olmaz canım,ben çok uğraşamıyom da yürüsün diye çaışıyom eve gidince de yorgun oluyom,bi de önümüz kış diye amann geç yürüsün nolcak diyom ama kendi gayretli maşallah oturtamıyoz,ille yürüyecem diyo:9::9:

kizlarr ya oglum kusan bi bebekti cok kusardi 15 gundur kusmasi kesildi ama agladigi zaman artezen gibi kusutor ben odadan cikinca agliyor ve hemen kusuyor oyle boyle deil komple evi temizliyorum dun gece yatirdim kiyafetimi giyene kadar yatak dosek batti ya nedendir ki

benm kızımda çok kusardı da 7 aylıkken bitti sonrasında bir kere midesini üşütmüş ondan heralde çok kusuodu ne versem çıkıodu nane limon yaptım lıkır lıkır içti rahatlamıştı.

yurutec yuzunden sekerim ben oglumu hic bindirmemistim 7 aylkken emeklemeye baslasi 7 bucuk aylikkenede tutunup kalkmayi 8 aylikkenete koltuk kenarlarinda yurumeye basladi suandada koltuktan koltuga geciyor 9 aylik tek elle yurutmeye calis iki elini tutma yurutecide at artik bi koseye ben yurutecin altinda ayakligini hic cikarmadim daha yeni aldim ama 2 3 gundur cikardim evde ucunuyor resmen onunla ama sadece wc giderken yemegini hazirlarken bide ben yemek yicem sirada koyuyorum yoksa etrafinda donuyor tirmaniyor orumcegine ayagini atmayi ugrasiyor haha ama yasak gelisimde gerilik oluyor kaniti ablam 10 Aylikkene kadar cocuk hicbisi yapmiyodu tek orumcek ablam bi kaldirdi onu cocuk 3 gun icinde emekleyip kalkti 11 aylik oluncada yurudu dogum gununde kosuyordu ahahaha

yaa ben demiştim annemlere aman ne alakası var dediler bana bende gelişimi yavaşlıyor diye biliyordum ama çevremdekiler ikna etmişti :( ya keşke kullanmasaydım o kadar da alıştı ki bende alıştım şimdi oyalamak zor gelio ama bıraktırmaya çalışcam ya yoksa hiç bi hareket yok hala .. yüzüstü dönüo sadece ama bir türlü poposunu kaldıramıo :) sanki sürünmeye çalışıyor. inşallah benm kızımda birden başlar hareketlenmeye :)

valla canım benim kızımı 6 aydan sonra bindirdim yürütece 8.5 aylıkken yürüteci kırıldı yenisini almadım,bacakları ayrık ve parmak ucuna basıyodu,halbuki 5 aylıkken elinden tutulunca yürüyüp kafama kadar çıkıyodu,ama tembelleşti yürüteçten sonra yere koyuyodum kıpırdamıyodu,yürüteçten kurtulunca,tutunup kalkma oturarak ilerleme,komando sürünüşü derken şimdi pıtır pıtır emekliyo, orta sehpanın 4 bi tarafını dolaşıyo bi çekyattan diğerine geçiyo,2 sandalye arasına ayağımı uzatıyom,ayağımdan tutuyo diğerine geçiyo,düşmemek için çok uğraşıyo canını biliyo artık,yere oyuncağı düşse eğilip almıyo,bana sesleniyo ben veriyom,bugün baktım alt yanlar da çizgi şeklinde yarılmış diş hemen altında,durdu durdu şimdi birden hepsini çıkarıyo,her çocuk bir olmaz canım,ben çok uğraşamıyom da yürüsün diye çaışıyom eve gidince de yorgun oluyom,bi de önümüz kış diye amann geç yürüsün nolcak diyom ama kendi gayretli maşallah oturtamıyoz,ille yürüyecem diyo:9::9:

maşallah kuzucuğa yaa ne güzel :nazar: yakında da yürür inşallah çok azimli gördüm :):nazar: :emir_bebek:

bende yürütece biraz daha geç bindirmiştim aslında ama çok alıştı 5 aylıkken pıtır pıtır adım atan bebek adım atmayı unuttu yürütece bindiğinden beri zor yürütüom elimde . emekleme zaten yok :( bende artık yürüteçsiz denemeler yapıcam bakalım nasıl olacak inşallah gider bizimde tembelliğimiz :)

maşallah kuzucuğa yaa ne güzel :nazar: yakında da yürür inşallah çok azimli gördüm :):nazar: :emir_bebek:

bende yürütece biraz daha geç bindirmiştim aslında ama çok alıştı 5 aylıkken pıtır pıtır adım atan bebek adım atmayı unuttu yürütece bindiğinden beri zor yürütüom elimde . emekleme zaten yok :( bende artık yürüteçsiz denemeler yapıcam bakalım nasıl olacak inşallah gider bizimde tembelliğimiz :)

geçer canım geçer şimdi herşeye ulaşabiliyo,ama o olmayınca paşa paşa çaba sarfediyolar

yok ya ben kesin hamileyim ayakta duramıyorum nerdeyse bayılcam uykum geliyo,halim yok,miğdem bulanıyo,başım dönüyo,başım ağrıyo,nefesim daralıyo,miğdem ekşiyo,aşırı duygusallaştım aniden sinirlenip ağlıyorum,aşırı ruh değişimleri oluyo bu aralar,sürekli su içiyorum yemek yiyorum ama 2 saat geçmeden acıkıyorum susuyorum elim ayağım titriyo aynı hamilelikteki gibi,1 hafta leke gibi geldi,kahve siyah gibi,şimdi rengi açıldı nerdeyse hiç gelmiyo,bugün test alacam inş. yoktur ya,varsa 15 ağustosta adet olmuştum heralde gününü bile bilmiyom tam olarak emzirme bu kadar mahvetmezki adamı değil mi,biliyosunuz benim hamileliğim de böyleydi,9 ay yedim yedim sadece 4.5 5 kilo almıştım şimdi de öyle yedikçe zayıflıyom,1-1.5 kg kadar eksilmişim,içerde ve dışarda yiyiciler mi var bilmiyom off ya hayırlısı olsun

Son düzenleme:
test yap deryacım için rahat etsin :) hakkında hayırlısı

sabah kahvaltı yaptım geldim yarım l su içtim 1 incir yedim halen dönüyo,karnım gurulduyo,dudaklarım çatlamış nefesim daralıyo ellerim titriyo,gözlerim kararıyo, off inş. çıkmaz ya,doğal bi şekilde korunduğumuzu sanıyoz ama belli olmuyo bu işler

ya bide benim kızım emeklemiyor ya 10 aylık oldu yürümeside geç olacak sanrım ya :( hiç biryerden tutunup kalkmıyor hep ben yaptırcam herşeyi yürütece de çok alıştı :26:

babamız yürüteci aldığında oğlum 6 buçuk aylıktı. 7 ayı dolunca günde 15-20 dk geçmeyecek şekilde koyuyordum. bazı günler koymadım bile. onda ayakları kuvvetlendi ve yerde dönmeye başladı. sonra kaldırdım yürüteci. sadece wc gideceğim zaman yada mutfaktaysam koydum ama dediğim gibi 20dk hiç geçmedi günlük.
sonra benim oğlan aylardır çiş yaparken gece ağlıyor rahatsız oluyor. tahliller fln temiz çıkınca dedim yürüteci tamamen kaldırayım.
2 gün içinde sürünmeye başladı. 1 haftada hızlandırdı sürünmeyi. 10.gün ufak adımlarla emeklemeye başladı. 2 hafta olunca hızlandı emeklemesi 3.haftada artık heryere tutunup kalkmaya başladı. 9 buçuk aylık oğluşum şu anda. 2 gündür de emeklerken dönüp oturuyor poposunun üstüne.. koltuklarda tutunuyorsa da hafif geri bırakıyor poposunun üstüne oturuyor. kendi güvenliğini kendi sağlamaya başladı artık

babamız yürüteci aldığında oğlum 6 buçuk aylıktı. 7 ayı dolunca günde 15-20 dk geçmeyecek şekilde koyuyordum. bazı günler koymadım bile. onda ayakları kuvvetlendi ve yerde dönmeye başladı. sonra kaldırdım yürüteci. sadece wc gideceğim zaman yada mutfaktaysam koydum ama dediğim gibi 20dk hiç geçmedi günlük.
sonra benim oğlan aylardır çiş yaparken gece ağlıyor rahatsız oluyor. tahliller fln temiz çıkınca dedim yürüteci tamamen kaldırayım.
2 gün içinde sürünmeye başladı. 1 haftada hızlandırdı sürünmeyi. 10.gün ufak adımlarla emeklemeye başladı. 2 hafta olunca hızlandı emeklemesi 3.haftada artık heryere tutunup kalkmaya başladı. 9 buçuk aylık oğluşum şu anda. 2 gündür de emeklerken dönüp oturuyor poposunun üstüne.. koltuklarda tutunuyorsa da hafif geri bırakıyor poposunun üstüne oturuyor. kendi güvenliğini kendi sağlamaya başladı artık
canim pipiyi siyirip baktilarmi kafa cikiyormu tikanmasin ucu benimkinde cok sorun yasadik tahliller hep temizdi kan isiyodu meger ucu tikanmis cis yaparken ikiniyodu zorlaniyomus

canim pipiyi siyirip baktilarmi kafa cikiyormu tikanmasin ucu benimkinde cok sorun yasadik tahliller hep temizdi kan isiyodu meger ucu tikanmis cis yaparken ikiniyodu zorlaniyomus

pipide sorun yok canım. eğer böyle devam ederse doktor 1-1buçuk yaş arası sünnet tavsiye etti. sanırım baharda sünnet ettiricez.. ben de rahat ederim oğlum da..
4 aylıkken sünnet düşündük te götürdüğümüz ürolog vazgeçirdi bir sıkıntısı yok acele etmeyin dedi. bezden çıkmasını bekleyin dedi..
götürdüğümüz çocuk doktoru da dediğim gibi sünnet tavsiye etti..

çok şükür hamiş değilim, tek çizgi,benim cadı çok emiyo bişey yemiyo bu aralar eskisi gibi meyveyi çok yemiyom kan şekerim düşüyo olmalı,öküz gibi yediğim zaman baş dönmesi kalmıyo,daha da artarsa dahiliyeye gidecem artık

geçer canım geçer şimdi herşeye ulaşabiliyo,ama o olmayınca paşa paşa çaba sarfediyolar

haklısın o şekilde mecbur çabalıcak inşallah :) dün denedim hep elimde yürüttüm ama hemen bırakıo kendini ayak ucunda adımlıo falan düzelir inşallah babası yürütece koymuştu kıyamadı ben aldım içinden nasıl sinirlendi :)

maşalah oğluşuna canm :nazar: yürüteçsizlik harekete geçirio bebekleri demek :) ya yürüteçte çok büyük kurtarıcı olmuştu ama bizim kızda 10 aylık oldu ya artık bişeyler yapması lazım çok kafama takıldı .

ya bunları öğrenmem çok iyi oldu ya çok sağolun valla bende kaldırdım artık bakalım ne yapacak :)

çok şükür hamiş değilim, tek çizgi,benim cadı çok emiyo bişey yemiyo bu aralar eskisi gibi meyveyi çok yemiyom kan şekerim düşüyo olmalı,öküz gibi yediğim zaman baş dönmesi kalmıyo,daha da artarsa dahiliyeye gidecem artık

ayni sikayetler bendede vardi 5 gun kaffe lekelendim cnm ayni sikayetler bas donmesinden tut bulantiya kadar hep uyumak istiyordum kolum kalkmiyordu bi gittim doktora kansizlik D vitamini eksikligi ve vucudumda hic yagin kalmadigini ogrendim bi an once git doktora erteleme

ayni sikayetler bendede vardi 5 gun kaffe lekelendim cnm ayni sikayetler bas donmesinden tut bulantiya kadar hep uyumak istiyordum kolum kalkmiyordu bi gittim doktora kansizlik D vitamini eksikligi ve vucudumda hic yagin kalmadigini ogrendim bi an once git doktora erteleme

sen zayıfsın o zaman ben makineye çıkıyom da 1-1.5 kg fazla yağım olduğunu söylüyo,benim normal bi kadınınkinden çok sütüm var ve 10 aylık danam başka bişey istemiyo istiyoki sadece emeyim,komşum zar zor 1 fincan kadar meyve,cicibebe vs. yedirebiliyo,azcık ta ekmek yiyo elinde,yemek yedikten sonra geçiyo benimki,uykuya gelince ben doğuştan uyku delisiyim bıraksalar hergün öğlene kadar uyurum,halsizliğim geçti lekelenme tekrar başladı nette prolaktin hormonu ne kadar çok salgılanırsa yumurtlama o kadar zor olur diyo,hormonlar karışmış durumda,sabah emziriyom 12 oldumu şırıl şırıl akmaya başlıyo,şişiyo ağrıyo,10 ay boyunca inek gibi olmanın verdiği kırgınlıklar,ama ben inan çok yiyorum,2 kilo pekmez içmişimdir şimdiye kadar,kahvaltıdaki de hariç,hergün de kırmızı et,yada beyaz et,meyve desen deli gibi,yoğurt kase kase,çünkü kaslarım zayıflamış sütten dolayı,bu 1 haftadır biraz az yedim kızım da çok emdi dişin acısını memeden çıkarıyo,bugün gözleyeyim kendimi,dün öğleden sonra müdür yoktu,dr. a sabah gitmek lazım,devlet hast. de iyi bi dr. var,bugün olmazsa söylerim müdüre yarın sabah giderim dahiliyeye

haklısın o şekilde mecbur çabalıcak inşallah :) dün denedim hep elimde yürüttüm ama hemen bırakıo kendini ayak ucunda adımlıo falan düzelir inşallah babası yürütece koymuştu kıyamadı ben aldım içinden nasıl sinirlendi :)

maşalah oğluşuna canm :nazar: yürüteçsizlik harekete geçirio bebekleri demek :) ya yürüteçte çok büyük kurtarıcı olmuştu ama bizim kızda 10 aylık oldu ya artık bişeyler yapması lazım çok kafama takıldı .

ya bunları öğrenmem çok iyi oldu ya çok sağolun valla bende kaldırdım artık bakalım ne yapacak :)

çok dogru tesbit canım ,benım oglum bu hafta 9 aylık olacak ben gecen hafta yurutec aldım oda mecburıyetten yanında olmadıgımda lavobaya gıttıgımde aklım kalmasın dıye ve
mihrimahın dedıgı butun hareketlerı oglumda yapıyor emeklerken dönüp oturuyor devamlı koltuga yada bana tutunarak kalkıyor koltukları tutuyor sıralıyor arada, çocugu ne kadar ortaya bırakırsak o kadar cabuk gelısıyor hareketleri,ben bı kaç aydır halının ustune nevresımler pikeler serdim etrafada koltuk yastıkları ona oyun alanı yapmıştım kendı debelendi durdu şimdi artık yastıklar engel olmuyor onlarıda aşıyor:)

Back
X